Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='vege*']Tak ja miałam, jak Nuka była szczeniakiem. Najpierw miałam taką chyba 1 cm w te wzorki takie dziwne i była ok (później oddałam ją cioci dla jej szczeniaka), a później kupiłam taka 2 cm przepinaną i wytrzymała mi długo, po chyba 2 latach mi się przetarła :eviltong: kosztowała 15 zeta w kakadu :)[/QUOTE]

[quote name='socurek']Ja mam Chabę z 4 lata już. Tyrana przez caly czas, ostatnio nawet jako dwójnik. Trzyma się doskonale, tylko się troszkę zmechaciła i już nie jest czarna... Właśnie chcę kupić drugą.[/QUOTE]

[quote name='Ewa&Duffel']Ja miałam Chabę przez jakiś czas, czarną przepinaną 2,5 cm i ogólnie była trwała, trzymała się całkiem nieźle, ale była strasznie sztywna i nieprzyjemna w dotyku :shake:[/QUOTE]
Dzięki! Chyba zamówię taśmową, ale tą przepinaną. Na początek wystarczy i jest tania, więc jak psiak pogryzie to nie będzie żal ;)

Posted

Ja miałam smycz z Chaby 1,3m/16mm. Bardzo fajna, miękka w dotyku i wytrzymała, dobrze zszyta. Tylko karabińczyk okazał się za duży. Taki jak dla średniego psa. I nie używałam jej odkąd uszyłam smycz 2,6m, wiec zostanie przerobiona na obroże. Juz jedna jest, półzaciskowa martingale z różową tasiemka. Moze tez będą z niej jakieś szelki, bo szkoda żeby tak leżała nieużywana jak taśma taka dobra. Dla szczeniaka będzie świetna. Jakiej wielkości jest (będzie?) piesek?

Posted

Ja mam dwie z Chaba ;) Czarną 20mm używaną od roku i czerwoną 20mm 2.7metra od 4lat ;) Czarna po roku wygląda jak nowa, zero nitek kolor się nie zmienił, czerwona przez 3,5 roku była normalnie używana i wyglądała prawie jak nowa, od niedawno używam jej do WP i nadal żyje :evil_lol: więc ja jak najbardziej polecam :lol:

Posted

A miał ktoś obrożę z tej firmy? Szczególnie interesuje mnie skórzana biała z ćwiekami (1cm do 30cm), taśmowa czarna (1cm do 30cm) i taśmowa w łapki (1,6cm do 30cm). Z tego co czytałam, to obroże skórzane są dobrze wykonane, ale interesuje mnie jak często są rozmieszczone ćwieki i jakie są duże. Taśmowe się nie mechacą? Jakie jest zapięcie w obroży 16mm? (prosiłabym o zdjęcie, albo o informacje czy nie jest zbyt masywne).

Posted

[quote name='rashelek']A z Chaby sznurowe ktoś miał? Bo dzisiaj macałam taką o [URL]http://nokautimg2.pl/p-a8-7a-a87a14a92906bf227c9ee1dad26137f7500x500/chaba-smycz-regulowana-linka-14-mm-czarna.jpg[/URL] i w dotyku fantastyczna, pytanie czy bardzo się mechaci i niszczy?[/QUOTE]

Mówisz, że jest bardzo fajna w dotyku? To może się skuszę - waham się między:
[URL]http://allegro.pl/smycz-regulowana-linka-6mm-220cm-bardzo-mocna-i3099475982.html[/URL]
[URL]http://allegro.pl/chaba-smycz-tasma-regulowana-szerokosc-1-cm-i3104997246.html[/URL]
[URL]http://allegro.pl/chaba-smycz-tasma-regulowana-szerokosc-1-2-cm-i3105000211.html[/URL]

Jak myślicie, jaka jest różnica w karabińczyku między Chabą 10mm a 12mm? Boje się, że taśma 10mm będzie niewygodna do trzymania ale piesa jest malutka więc chcę z drugiej strony jak najmniejszy karabińczyk...

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']

Pochwal się jakie :D[/QUOTE]

Te co juz pisalam kiedys - w pawie piorka na bordowym polarku, spring birds bez polarka, na zielonej tasiemce, folk i smycz brazowa przeszywana turkusowa nitka :cool3:

Posted

12mm też jest ok dla yorka bo miałam taką czerwoną z Chaby, ale bierz tą sznurkową :>
My mamy 6mm regulowaną niebieską tylko nie jestem pewna czy z Chaby bo łączenia sznurka i okuć są klejone z kawałkiem parcianej taśmy, ale używamy jej już 3 rok w każdych możliwych warunkach i jest nadal super ;> Bardzo wygodna, miękka, okucia jak najbardziej dla yorka. Wiadomo, że okucia nie są super błyszczące i jakieś tam otarcia mają, ale to skutki normalnego użytkowania.
Jak dla mnie to tasma Chaby jest za sztywna :)

Posted

moja ulubiona smycz dla yorka to taka cieniutka od kompletu dla szczeniaczka z trixie. jest swietna, miekka, nie obciera. 8mm chyba. uzywamy jej juz 5 lat. lubie ja bardziej niz rogza miekkiego takze cienka smycz nie zawsze znaczy niewygodna ;)

Posted

Dla mnie Ska rogza miękka była tak mega cienka, ze dramat. Najlepsza to właśnie ta sznurkowa i Ska odblaskowa Rogza, ale odkąd prowadzam w schronisku psy na 2,5 cm to i 1,5cm szer taśmy dla mojej też jest ok :>

Posted

Gunia w nowych szelkach od DS. to nasze pierwsze zamówienie z DS te szele i jeszcze 3 obroże- jutro wrzucę zdjęcia pozostałej 2 w obrożach. I właśnie domawiam szelki dla reszty psiaków bo są super, jestem baaaardzo zadowolona, jakość rewelacyjna a kolor dużo żywszy niż na zdjęciu

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-D8yIH2E4MQY/UWxFLJRlF5I/AAAAAAAAAnc/zx8iNmk5HfI/s512/IMG_0834.JPG[/IMG]

Posted

[quote name='kkanarekk']Gunia w nowych szelkach od DS. to nasze pierwsze zamówienie z DS te szele i jeszcze 3 obroże- jutro wrzucę zdjęcia pozostałej 2 w obrożach. I właśnie domawiam szelki dla reszty psiaków bo są super, jestem baaaardzo zadowolona, jakość rewelacyjna a kolor dużo żywszy niż na zdjęciu
[url]https://lh6.googleusercontent.com/-D8yIH2E4MQY/UWxFLJRlF5I/AAAAAAAAAnc/zx8iNmk5HfI/s512/IMG_0834.JPG[/url]
[/QUOTE]

Szelki są bomba też mam takie tzn ja mam na zatrzask ale też 4cm :lol: były 2 razy upaćkane przeklinałam w duchu że takie jasne wybrałam ale na szczęście się doprały :cool3:zdecydowanie na mokre dni dla niskiego psa się kolorek średnio nadaje :razz:

Posted

[quote name='masdamerka']Ile czekaliście na realizację zamówień od AD? :)[/QUOTE]

Jak zamawiałam szele to mi napisali, że realizacja zamówienia będzie trwała około 14 dni, bo mieli dużo zamówień. 16 dnia chyba napisałam maila z pytaniem jak tam moje zamówienie i na drugi dzień już mieliśmy szelki :lol:.

[quote name='Lucky.']megi w ad ;)
w sumie to nie wiem czy mi się podoba ...[/QUOTE]

Mi ta tasiemka się wcześniej nie podobała, ale już w obroży jest całkiem fajnie :lol:. Większość wzorków tasiemek mi się nie podoba dopuki nie zobaczę gotowych akcesoriów na psach ;).

Rogzy już zamówione... :grins:. Ile mniej więcej czekaliście na przesyłkę z ProDoga? Zamawiałam przesyłkę pocztową.

Posted

Hej, [b]lucky.[/b], Megi mi się w nim podoba, wygląda, moim zdaniem, dużo lepiej niż na "symulacji", którą robiłyśmy :D .

Ja od AD czekałam różnie, najpierw na obrożę bardzo krótko, na szelki ok. 14 dni rzeczywiście, ale tak szczerze to nie siedziałam jak na igłach i nie odliczałam dni. Śmiesznie wyszło tylko, bo maila że zamówienie zrealizowano i wysłano dostałam po tym jak szelki były już u mnie w domu :D .

[quote name='"Adzia123"'][COLOR=#000000]Ile mniej więcej czekaliście na przesyłkę z ProDoga? Zamawiałam przesyłkę pocztową.[/quote]
No przecież przy wyborze produktu masz ustaloną dostępność, a w regulaminie maksymalny czas oczekiwania. Ja na produkt dostępny w 24h czekałam niecałe w sumie 3 dni, bo w dniu zaksięgowania przez nich przelewu paczka została wysłana, no a dwóch dni potrzebuje poczta na dostarczenie priorytetu.

Ja dziś popełniłam "małe" przestępstwo i zakupiłam małemu psu skórzany komplet - obroża Woza + skórzana smycz. Jakoś nie mam wyrzutów sumienia, za to mogłabym siedzieć i głaskać tę obrożę taka jest mięciutka [/COLOR]:loveu:

Posted

A czy taka linka z Chaby jest wytrzymała? Wydaje mi się, że szczeniakowi łatwiej bedzie przegryźć taką linkę, niż taśmę.
[url]http://allegro.pl/smycz-regulowana-linka-6mm-220cm-bardzo-mocna-i3099475982.html[/url]

Posted

Przyszły DS. Nie jestem zadowolona. Szelki mają inne wymiary, niż podałam i są za małe :-( a miętowa taśma na żywo jest ciemniejsza i bardziej zielona, niż na zdjęciu...

Posted

[quote name='rika']Przyszły DS. Nie jestem zadowolona. Szelki mają inne wymiary, niż podałam i są za małe :-( a miętowa taśma na żywo jest ciemniejsza i bardziej zielona, niż na zdjęciu...[/QUOTE]

hej,
My jeszcze naszych nie mamy ale tez licze ze dzis dojda.
Jak to inne wymiery? Napewno ? Jesli to wina DS to pewnie mozesz reklamowac. Nigdy nie slyszalam na forum zeby wymiary w DS sie nie zgadzaly z podanymi. Masz moze zdjecie?

Posted

[quote name='rika']Przyszły DS. Nie jestem zadowolona. Szelki mają inne wymiary, niż podałam i są za małe :-( a miętowa taśma na żywo jest ciemniejsza i bardziej zielona, niż na zdjęciu...[/QUOTE]

Może ty źle podałaś? Ale tak czy siak, napisz do DS powinni ci to poprawić. :) A co do kolorów, to chyba wiadomo, że kolor nie zawsze są takie jak na zdjęciu... ;) ;)