Unbelievable Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 [quote name='Diora']A ja mam nadal ( jak pisałam - 2 pary) i nic oprócz pianki [B]na 100%[/B] tam nie ma.[/QUOTE] to może małe rozmiary tylko mają coś takiego :hmmmm: na moim psie niezbyt fajnie się układały i szybko je sprzedałam, miałam chyba XS Quote
gops Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 [quote name='Unbelievable']to może małe rozmiary tylko mają coś takiego :hmmmm: na moim psie niezbyt fajnie się układały i szybko je sprzedałam, miałam chyba XS[/QUOTE] a mi się wydaje że miałaś S jak ja dla pudla . i S i M miały cos twardego w srodku albo to ta pianka była tak twarda że robiła wrażenie "kartonu" . Quote
Diora Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Może... XS ani S nie widziałam "na żywo". U nas przód musiał się jakby "ułożyć" i dopasować do psa. Fakt, jest dość twardy. Rozmiar M jest identyczny w wykonaniu jak XL, a gops też myślała, że tam jest coś więcej włożone. Myślę, że to po prostu taka uroda tych szelek. Quote
a_niusia Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 ja mam rozmiar L i ta pianka nie jest dla mnie twarda. Quote
gops Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 więc dla każdego twardy znaczy co innego , dla mnie coś czego nie da się zgiąć jak taśmy będzie twarde .;) nie jest to minusem tych szelek jesli są dobrze dobrane na psa ale jak przeglądam fotki to większośc jest za szeroka na przodzie . Quote
a_niusia Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 ale nasze szelko da sie dowlnie zginac-pianka jest elastyczna jak to neopren. mi odpowiada to, ze sa szerokie z przodu. w razie gwaltownego hamowania nacisk na klate dobrze sie rozklada. na spacer bym psa w to nie ubrala. zreszta tak jak i w zadne inne szelki. Quote
Illusion Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Dawno nie wrzucałam tu nic nowego, więc najwyższy czas to zmienić :evil_lol:. Nasz pierwszy rogz z łańcuszkiem (zapewne będzie ich więcej, bo są super!), dayglow yellow [IMG]http://i678.photobucket.com/albums/vv147/RaspberryCookie/greengarden/IMG_0478_zps0aaa4b6f.jpg[/IMG] [IMG]http://i678.photobucket.com/albums/vv147/RaspberryCookie/greengarden/IMG_0479_zps63f53c71.jpg[/IMG] Quote
Naklejka Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 No i mamy słoniki DS :D [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-9yMG-nSlDxI/UO2ElXUrsqI/AAAAAAAAPGs/RP87MGeijN8/s640/IMG_7947.JPG[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-kIjDu22YBsA/UO2EluOHBCI/AAAAAAAAPGw/r6DkueNUUQI/s640/IMG_7955.JPG[/IMG] trochę marne zdjęcia... Quote
Iza. Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 a ja czekam na biedroneczki od Manufaktura Miauhau :loveu: [IMG]http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/602898_485843501461825_1730829081_n.jpg[/IMG] Quote
toyota Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Czy ktoś może ma takie szelki z Hurtty: [URL]http://pelna-miska.pl/pl/p/Hurtta-Lifeguard-szelki-rozmiar-60/4414[/URL] ? Kupiłam takie dla mojej Pyzy i zaskoczylo mnie, że kółko do zapinania smyczy wygląda na bardzo słabe i jest plastikowe :-o. Nie wiem jak mam do tego przyczepić smycz, bo się boję, żeby Pyza go nie urwała. Tak poza tym szelki są obłędne. Quote
gops Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 plastikowe? możesz zrobić zdjęcie? no patrząc na cene tych szelek raczej wszystko powinno byc porządne. Quote
Illusion Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 [quote name='snuszkak']a fotki rewelacja![/QUOTE] Dziękuje :) Co do szelek hurtty, to rzeczywiście trochę dziwne... Czekam właśnie na szelki, tylko ten drugi model norwegów, zobaczymy jak to będzie w nich wyglądać. Quote
toyota Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 [quote name='gops']plastikowe? możesz zrobić zdjęcie? no patrząc na cene tych szelek raczej wszystko powinno byc porządne.[/QUOTE] Może ja jestem mało gramotna i gdzieś indziej się tę smycz przyczepia. Zrobię zdjęcie to może ktoś mi powie gdzie ;). To plastikowe kółko jest na rączce od szelek. Quote
a_niusia Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 wiecie, gdzie mozna zamowic fajne tkaniny na metry? nie ze mam zamiar zaczac szyc obroze. potrzebuje uszyc cos innego i oczywiscie nie bede tego szyla sama. a te wszystkie obroze to przeciez zwykla bawelna, wiec pewnie sprzedaja takie materialy i na metry. Quote
gops Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 [quote name='toyota']Może ja jestem mało gramotna i gdzieś indziej się tę smycz przyczepia. Zrobię zdjęcie to może ktoś mi powie gdzie ;). To plastikowe kółko jest na rączce od szelek.[/QUOTE] ja miałam plastikowe kółko w norweskich ezy dogach do zaczepiania adresówki :) ale obok było zwykłe metalowe kółko . zrób zdjęcie, zobaczymy [quote name='a_niusia']wiecie, gdzie mozna zamowic fajne tkaniny na metry? nie ze mam zamiar zaczac szyc obroze. potrzebuje uszyc cos innego i oczywiscie nie bede tego szyla sama. a te wszystkie obroze to przeciez zwykla bawelna, wiec pewnie sprzedaja takie materialy i na metry.[/QUOTE] allegro Quote
cockermanka Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 [quote name='a_niusia']wiecie, gdzie mozna zamowic fajne tkaniny na metry? nie ze mam zamiar zaczac szyc obroze. potrzebuje uszyc cos innego i oczywiscie nie bede tego szyla sama. a te wszystkie obroze to przeciez zwykla bawelna, wiec pewnie sprzedaja takie materialy i na metry.[/QUOTE] w sklepach z tkaninami na patchworki - tylko,że tam miarą są ćwiartki ;) Quote
a_niusia Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 [quote name='Unbelievable']ikea :grins:[/QUOTE] to byla moja nadzieja i pierwszy plan, ale we wro juz nie ma zadnych ladnych materialow. doslownie ani jednego. Quote
a_niusia Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 [quote name='cockermanka']w sklepach z tkaninami na patchworki - tylko,że tam miarą są ćwiartki ;)[/QUOTE] tzn cwierc metra? Quote
Unbelievable Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 [quote name='a_niusia']to byla moja nadzieja i pierwszy plan, ale we wro juz nie ma zadnych ladnych materialow. doslownie ani jednego.[/QUOTE] trzeba było się spytać kiedy dostawa ;) fajne mają te materiały, porządne Quote
a_niusia Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 a to nie moze byc. ja musze miec co najmniej 60 cm szerokokosci i 90 dlugosci Quote
a_niusia Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 [quote name='Unbelievable']trzeba było się spytać kiedy dostawa ;) fajne mają te materiały, porządne[/QUOTE] pytalam. ostatnio jestem czestym gosciem w ikei. mam cala piwnice mebli, ktore czekaja na zlozenie. niestety, ale nie bedzie dostawy, bo jest wymianka asortymantu i po prostu beda inne. w kwietniu. Quote
mańka_ Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 [quote name='a_niusia']a to nie moze byc. ja musze miec co najmniej 60 cm szerokokosci i 90 dlugosci[/QUOTE] Ale jeśli zamówisz 4FQ to dostaniesz to wszystko w jednym kawałku przecież ;-) wiec będzie 90x110 :-) Quote
Recommended Posts