masdamerka Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='motyleqq']często psy na automatach uczą się ciągnąć ;) do nauki luźnego chodzenia polecam długą smycz, 2m lub nawet dłuższą, może być przepinana-moim zdaniem przepinane są wygodniejsze :)[/QUOTE] Taka byłaby wg. Ciebie ok? :D [URL]http://allegro.pl/smycz-regulowana-przepinana-2-8m-i-inne-i2791012485.html[/URL] Quote
necianeta89 Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 właśnie odebrałam naszego furkidza :loveu: jest piękny... i dostaliśmy w gratisie suszone przysmaki dla mojego głuptasa :) Quote
motyleqq Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='masdamerka']Taka byłaby wg. Ciebie ok? :D [URL]http://allegro.pl/smycz-regulowana-przepinana-2-8m-i-inne-i2791012485.html[/URL][/QUOTE] tak, jak najbardziej :) Quote
Beatrx Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 a jak dla mnie bez sensu brać prawie 3 metrową smycz, która ma służyć jedynie do spacerów po chodniku, gdzie psa wypadałoby trzymać krótko. Quote
Ania24 Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Tak, to fakt, do chodzenia po 'mieście' krótka smycz. Nasz pejczyk od taks jest rewelacyjny ;) Quote
motyleqq Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='Beatrx']a jak dla mnie bez sensu brać prawie 3 metrową smycz, która ma służyć jedynie do spacerów po chodniku, gdzie psa wypadałoby trzymać krótko.[/QUOTE] co kto lubi. dla mnie krótko trzymana smycz nie jest najlepszym rozwiązaniem w trakcie nauki luźnego utrzymywania smyczy. mieszkałam z psem w Wawie dość długi czas i bardzo rzadko przydawała mi się króciutka smycz-tylko jak jechałam do centrum odebrać kogoś ze stacji ;) Quote
gops Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='Ania24']Tak, to fakt, do chodzenia po 'mieście' krótka smycz. Nasz pejczyk od taks jest rewelacyjny ;)[/QUOTE] ja na pejczyku właśnie uczę chodzenia przy nodze , póki co super się sprawdza . Quote
Beatrx Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 no tak, ale nie trzeba od razu brać 2-3 metrowej, tylko metrowa spokojnie starczy i wisi luźno jak pies idzie przy nodze;) Quote
Unbelievable Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 ja bym nie mogła mieć smyczy krótszej niż 150cm ;) Quote
motyleqq Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 to jest wszystko kwestia gustu i potrzeb. moim zdaniem czym innym jest chodzenie przy nodze, a chodzenie po prostu na luźnej smyczy. pies przy nodze się nie wysika, chyba, że na naszą nogę ;) i dla mnie długa smycz jest potrzebna. zwłaszcza jak trawniki to sralniki- ja tam nie mam ochoty iść za psem w takie trawniczki i wolę mieć długą smycz Quote
Beatrx Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 to w takim wypadku i flexi daje radę:cool3: a nie trzeba tego w rękach przewalać tylko samo się zwija. ale masz rację, co kto woli;) Quote
gops Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='Unbelievable']ja bym nie mogła mieć smyczy krótszej niż 150cm ;)[/QUOTE] a ja dłuższej niż 150cm :lol: idealna to 120-130cm Quote
anna35-1974 Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Bałwanek w bałwankach [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/525/img5358x.jpg/][IMG]http://img525.imageshack.us/img525/4370/img5358x.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] :eviltong: Quote
FredziaFredzia Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='Luzia']Różowy :loveu: :diabloti:[/QUOTE] Taaak, ma dla drugiego fioletowy. :diabloti: Dzięki za tyle porad, dzisiaj pewnie przysiądę i coś wybiorę. :) Quote
motyleqq Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='Beatrx']to w takim wypadku i flexi daje radę:cool3: a nie trzeba tego w rękach przewalać tylko samo się zwija. ale masz rację, co kto woli;)[/QUOTE] tak, ale skoro pies ciągnie na flexi, to się dla niego nie nadaje, póki nie nauczy się dobrze chodzić na smyczy. moim zdaniem flexi nie nadaje się do nauki luźnej smyczy, bo ona nigdy nie jest luźna ;) Quote
Marchewkowy Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='Olson']Gadżeciaki też :)[/QUOTE] gadżeciaki mają www? wyświetla mi się że przerwa techniczna a chętnie bym skorzystała z darmowej dostawy :D Quote
AnIeLa Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Mrchewkowy strona nie działa ostatnio, przez fb albo e-mail można zamówić. Quote
Ania24 Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='gops']a ja dłuższej niż 150cm :lol: idealna to 120-130cm[/QUOTE] Dla mnie idealny teraz jest 40 cm pejcz :D Nie zamienilabym go na żadną inną smycz. Mam automatyczną, mam trzy normalne, to wymiata w tej chwili ;) bałwanek w balwankach :loveu: Quote
Karro Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [URL]http://juliusk9-sport.pl/szelki-k9-power-rozm-p-68.html[/URL] Jaki kolor proponujecie dla mojego podhalana? Bo nie wiem jakie wybrać :) Do białego wszystko pasuje to mam problem :D Zastanawiałam się nad moro. Quote
gops Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='understandme'][URL]http://juliusk9-sport.pl/szelki-k9-power-rozm-p-68.html[/URL] Jaki kolor proponujecie dla mojego podhalana? Bo nie wiem jakie wybrać :) Do białego wszystko pasuje to mam problem :D Zastanawiałam się nad moro.[/QUOTE] kiwi , nie będziesz żałować jest to najładniejszy kolor juliusów według mnie . Quote
Aleksandrossa Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Ponawiam pytanie- gdzie mogę znaleźć szelki taśmowe z ćwiekami na pudla :cool3:? Quote
gops Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='Aleksandrossa']Ponawiam pytanie- gdzie mogę znaleźć szelki taśmowe z ćwiekami na pudla :cool3:?[/QUOTE] spytaj DS kiedyś robili . Quote
Marchewkowy Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 (edited) Jak wam się sprawują rzecz z PawSitive Dog bo się zastanawiam :P mają wytrzymałe zatrzaski? Edited December 3, 2012 by Marchewkowy Quote
Ania24 Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Ja jak postanowiłam Juliuski kupić, to najpierw chciałam właśnie tą jasną zieleń, ale jednak przemyślałam sprawę i wzięłam czerwone ;) Wszystkie właściwie są fajne :D Świetnie wygląda pomarańcz!!! Jedna z dziewczyn na forum owczarkowatym dla swojego futrzaka takie kupiła - super :) Quote
vege* Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='masdamerka']Mam ja do Was jeszcze pytanie o smycze :D Jeśli już Luna będzie wesoło galopować z innymi pieskami (bez smyczy) to czy do normalnych spacerów warto byłoby zaopatrzyć się w smycz 2m, przepinaną? Bo coś czuję że na tej automatycznej podczas zwykłych spacerów np. po chodnikach czuje zbyt dużo wolności i ciągnie :lol:[/QUOTE] Ja bym wzięła przepinaną bo się tak nie plącze jak np 2m nieprzepinana ;-) Mi ogólnie najwygodniej jest prowadzić psa na 90 cm smyczy, ale jak Nuka była szczeniakiem to miałam chyba taką 180 cm i była akurat do nauki chodzenia na smyczy :) Quote
Recommended Posts