Lucky. Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='gops']jak Ty to robisz? portfel noszę od paru lat codziennie i nigdy nie zgubiłam . portfel nosi się w zamkniętej torebce lub zapinanej kieszeni ewentualnie ciasnej kieszeni że czujesz czy go masz czy nie . nie wyobrażam sobie jak można zgubić 2 razy portfel w tak krótkim czasie.[/QUOTE] ja sama tego nie wiem. Wcześniej byłam przed świętami zakręcona, chodziłam po zakupy, nawet nie pamiętam kiedy go ostatni raz miałam przy sobie, a dzisiaj miałam torbe zapiętą, wyciągnęłam portfel jak dzwoniłam, żeby zadzwonićczy mi na taksówkę wystarczy, bo autobus miał być za godzine, dzwoniłam, zagadałam się i wyparował :O Quote
Victoria Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 dlatego nie noszę portfela :evil_lol: kasę trzymam luzem w kieszeni i jak coś zgubię to jeden papierek, a nie wszystko ;] Quote
Lucky. Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='Victoria']dlatego nie noszę portfela :evil_lol: kasę trzymam luzem w kieszeni i jak coś zgubię to jeden papierek, a nie wszystko ;][/QUOTE] chyba zacznę tak robić, chociaż ja dalej wierzę, że znajdę tamten poprzedni, może jest gdzieś w mieszkaniu :P no, ale flexi kupię prędzej czy później. Quote
gops Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='Lucky.']ja sama tego nie wiem. Wcześniej byłam przed świętami zakręcona, chodziłam po zakupy, nawet nie pamiętam kiedy go ostatni raz miałam przy sobie, a dzisiaj miałam torbe zapiętą, wyciągnęłam portfel jak dzwoniłam, żeby zadzwonićczy mi na taksówkę wystarczy, bo autobus miał być za godzine, dzwoniłam, zagadałam się i wyparował :O[/QUOTE] ukradli zwyczajnie, trzeba sie pilnować bo szkoda pieniędzy :) ja jak zgubie luzem noszone drobne załóżmy 2 czy 5 zł to się wkurzam nie wyobrażam sobie zgubić całego portfela z załóżmy 100zł w środku . Quote
amanda-1a Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='gops']jak Ty to robisz? portfel noszę od paru lat codziennie i nigdy nie zgubiłam . portfel nosi się w zamkniętej torebce lub zapinanej kieszeni ewentualnie ciasnej kieszeni że czujesz czy go masz czy nie . nie wyobrażam sobie jak można zgubić 2 razy portfel w tak krótkim czasie.[/QUOTE] Oj, można... mój TŻ doskonale sobie z tym radzi :diabloti: dwa razy w ciągu miesiąca, a generalnie już nie pamiętam ile razy już w życiu zgubił portfel. [quote name='gops']ukradli zwyczajnie, trzeba sie pilnować bo szkoda pieniędzy :) ja jak zgubie luzem noszone drobne załóżmy 2 czy 5 zł to się wkurzam nie wyobrażam sobie zgubić całego portfela z załóżmy 100zł w środku .[/QUOTE] E tam, kasa kasą - żal, normalne... Ale dopiero kłopot, jak w środku są wszystkie dokumenty - dowód, prawko, dow.rej. od samochodu, legitymacje różnego typu, karty płatnicze... to dopiero jazda :mad: Oj, przepraszam za off :oops: Quote
gops Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='amanda-1a'] E tam, kasa kasą - żal, normalne... Ale dopiero kłopot, jak w środku są wszystkie dokumenty - dowód, prawko, dow.rej. od samochodu, legitymacje różnego typu, karty płatnicze... to dopiero jazda :mad: Oj, przepraszam za off :oops:[/QUOTE] a no ja dokumenty trzymam osobno zawsze właśnie na wszelki wypadek by nie kusić losu :) Quote
a_niusia Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 moj facet kiedys zgubil portfel i tam bylo z 300 zeta plus jakies drobne. oprocz tego WSZYSTKO. karty do wszystkich kont, kredytowka, dokumenty...na szczescie dowodu rejstracyjnego nie bylo, ale prawo jazdy owszem. chyba ani razu nawet nie pomyslal, ze mu tych 300 zl szkoda, bo mial w zwiazku z ta zguba tyle rzeczy do zalatwienia, ze masakra!!!! ja nigdy nie zgubilam portfela, lecz za to zgubilam paszport i musialam wyrobic nowy za kase i przyznaje, ze wtedy to chcialo mi sie plakac. Quote
zaba14 Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Ja noszę portfel tylko gdy muszę ;) a pieniędzy nie byłoby mi żal, bo ja zazwyczaj i tak płacę wszędzie kartą ;) ew. drobne mam jakieś na parking czy coś... ale gdybym zgubiła wszystkie dokumenty to miałabym nie mało załatwiania i to jeszcze do ambasady bym pewnie musiała jechać :D :D więc dziękuje ;) Quote
a_niusia Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 mam strasznie duzo do zrobienia, a zamiast tego siedze, przegladam sobie obrozki i zastanawiam sie co ladniejsze: limonka czy seledyn oraz jaka tasma poza zolta pasuje do turkusowej eko skorki. co za cholerny nalog!!!!! Quote
zaba14 Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Miya w ezydogach ktoś chciał wiedzieć jak wyglądają na psie, chyba ktoś od akity ?? miałabym wielką wątpliwość czy XLki byłyby dobre na tak duże psy :D ja wziełam eMkę i wymieniłam ją na eLkę ;) [img]http://img137.imageshack.us/img137/8596/dsc0631oe.jpg[/img] [img]http://img641.imageshack.us/img641/1534/dsc0757t.jpg[/img] [img]http://img100.imageshack.us/img100/8489/dsc0642s.jpg[/img] [img]http://img855.imageshack.us/img855/6632/dsc0626xd.jpg[/img] Quote
Marta_Ares Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 kolorek bardzo jej pasuje :loveu: :loveu: super wygląda :loveu: ale czy nie za nisko ma ten przedni pasek? przynajmniej tak to na zdjęciach wygląda Quote
xxxkaluniaxxx Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [B]zaba14[/B] Ślicznie jej w czerwonym :loveu: We wtorek zamówiłam w zoologu zwykłą szeroką taśmową obrożę dla Kali jak na złość mieli same wąskie :lookarou: miałam ją dzisiaj odebrać ale się rozchorowałam :shake: Quote
Victoria Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Też chora jestem.. Ale u mnie to taki plus, że zamiast mnie tata do zoologa poszedł = zostało mi kilka złotych w kieszeni :D Quote
Unbelievable Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 mi się wydaje że rozmiar jest ok ;) i na pewno nie za nisko ale nie podobają mi się te ezy dogi, bez rewelacji, spodziewałam się że będą fajniej leżeć Quote
Marta_Ares Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='Unbelievable']mi się wydaje że rozmiar jest ok ;) i na pewno nie za nisko ale nie podobają mi się te ezy dogi, bez rewelacji, spodziewałam się że będą fajniej leżeć[/QUOTE] wydawało mi się że na łapy jej zachodzą, fajnie ze ten przód regulowany to można dobrze dopasować. a jak inaczej miały leżeć toć to normalne norwegi czy jak kto je tam nazywa :eviltong: :eviltong: Zero dc podobnie leżą chyba tu np. wyzej jest ten pasek [URL]http://www.mein-hundebaecker.de/bilder/produkte/gross/Ezydog-Quick-Fit-Geschirr-Harness-Groesse-M.jpg[/URL] Quote
Unbelievable Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='Marta_Ares']wydawało mi się że na łapy jej zachodzą, fajnie ze ten przód regulowany to można dobrze dopasować. a jak inaczej miały leżeć toć to normalne norwegi czy jak kto je tam nazywa :eviltong: :eviltong: tu np. wyzej jest ten pasek [URL]http://www.mein-hundebaecker.de/bilder/produkte/gross/Ezydog-Quick-Fit-Geschirr-Harness-Groesse-M.jpg[/URL][/QUOTE] ja myślałam że one będą bardziej masywne, zabudowane ;) Quote
zaba14 Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Pasek leży na klacie, wyżej to leżałyby chyba już na szyi, ale można pokombinować z regulacją.. więc popróbuję ;) Quote
Marta_Ares Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Ty widzisz to na żywo więc lepie, jak leży na klacie to super :) Quote
zaba14 Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Co do szelek, to mój pies zawsze się ich bał, mieliśmy jedne pit many ale jakoś sucz nie chciała się do nich przyzwyczaić, strasznie się o wszystko ocierała :/ te są mało zabudowane i o dziwo nie przeszkadzają jej.... ;) mam w planach kupić norwegi u Marty na wymiar... ;) a może kiedyś juliusy, ale one są dość zabudowane więc niech suka się przyzwyczai najpierw w takich ;) To nasze drugie szelki, a pierwsze norwegi więc ciężko mi dobrze ocenić czy są okej .. Quote
DomixX Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [url]http://img137.imageshack.us/img137/8596/dsc0631oe.jpg[/url] Miya świetnie w nich wygląda! Bardzo mi się podoba :loveu: Quote
gops Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 jakieś pomysły jak z obroży z polarkiem usunąć plamy od trawy ? woda z mydłem nic nie dała . czy tylko ja mam takiego pecha do obróż kurcze ... Quote
gops Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 obroży z polarem wolę nie prać w proszku do prania bo ostatnio jak prałam płukałam chyba z 10 razy by pozbyć się tego z polarku , wsadzę ja na noc do płynu do płukania mam nadzieję że nic jej nie będzie . mówiłam że lubię polarek ? lubię ale jest strasznie nie praktyczny . Quote
Migori Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Plamy ze śliwek ostatnio usnęłam kremem do golenia... Może spróbuj ;) Quote
Recommended Posts