Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mi to wystarcza....
[video=youtube;Ts4sMQA4zqA]http://www.youtube.com/watch?v=Ts4sMQA4zqA[/video]

dodatkowo mam jeszcze matę z zagłówkami więc pies nie wpada pomiędzy siedzenia

kiedyś Deer wstawiała też film o różnych sposobach przewożenia psów

Posted

[quote name='a_niusia']ja sobie nie wyobrazam psa biegajacego po aucie.

dlatego zalezy mi na tym, zeby miec dobre i mocne szelki do auta.[/QUOTE]

mam wrazenie, ze kompletnie nie czytasz tego co pisza do Ciebie inni. Malo tego, uwazasz ze wszystkim nam nie zalezy na bezpieczenstwie naszych psow i naszym?? Caly czas podkreslasz, chcesz mocne chcesz bezpiecznie chcesz....ta "madra" dyskusja trwa juz kilka stron a Ty ciagle w kolko macieju. Idz do sklepu zobacz jak wygladaja szelki samochodowe i zobacz o czym mowa. Przepraszam, ze tak dosadnie, ale ciagniecie tego tematu nie ma sensu, bo wszyscy pisza A a Ty piszesz B...

Posted

[url]http://www.beata.boo.pl/dogs/DSC_287.jpg[/url]

:mdleje: jest boski :loveu: :loveu: :loveu:

BBeta , ale masz w domu krzywą podłogę :roll: :shake: :cool3: :diabloti::eviltong:

Posted

ja osobiście przygotowywałam się do kupienia pasów ale jakoś nigdy jeszcze nie miałam okazji kupić (zawszę jak idę do zoologicznego mam zbyt mały budżet bo jak bym poszła np. ze stówą wróciłabym bez grosza :evil_lol:). mój pies jeździ luzem (trzymam go normalnie na smyczy, na kolanach) albo zwykłą smycz zawiązuję wokoło zapięcia na pas- na szelkach oczywiście. czy ktoś się orientuje ile kosztuje ten sam kawałek pasa z "wtyczką"? bez szelek.

po tym filmiku już nigdy nie będę wozić psa luzem O.O

Posted

[quote name='Agnes']mam wrazenie, ze kompletnie nie czytasz tego co pisza do Ciebie inni. Malo tego, uwazasz ze wszystkim nam nie zalezy na bezpieczenstwie naszych psow i naszym?? Caly czas podkreslasz, chcesz mocne chcesz bezpiecznie chcesz....ta "madra" dyskusja trwa juz kilka stron a Ty ciagle w kolko macieju. Idz do sklepu zobacz jak wygladaja szelki samochodowe i zobacz o czym mowa. Przepraszam, ze tak dosadnie, ale ciagniecie tego tematu nie ma sensu, bo wszyscy pisza A a Ty piszesz B...[/QUOTE]

ja?:)))

ja napisalam, ze umowilam sie z panem z pro doga, zeby przymierzyc szelki i wtedy podejme decyzje.

Posted

[quote name='a_niusia']no i tez wyglada na to, ze maja taki gruby pas na klatce piersiowej.

jakos nie zauwazylam, zeby ktos przewozil psa np w szelkach norweskich.[/QUOTE]
[url]http://www.google.se/search?q=Allsafe&oe=utf-8&rls=org.mozilla:sv-SE:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=sv&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=hIsxT-TTDabT4QS0ssTqBA&biw=1600&bih=797&sei=hosxT9amCsLO4QTmtv2fBQ[/url]

Posted

Piszesz że gdybyś miała dziecko kupiłabyś najlepszy fotelik..
Szelki z EZY doga nie są TESTOWANE, więc przy wypadku nie masz rzadnej gwarancji że pies Ci nie przefrunie, bo mogą się zerwać, lub uszkodzić ciało psa w inny sposób.. wiec w sumie nie wiem o co Ci chodzi, o szelki do auta zeby pies nie chodził, czy o szelki zapewniajace psu bezpieczetwo, a ja spotkałam się dopiero pierwszy raz z szelkami z atestem które wstawiła deer... więc rób co chcesz i kupuj co chcesz ...

Ja czekam na odpowiedź z pro doga bo też zamawiam ezy dogi ale inny typ szelek ;)

Posted

[quote name='a_niusia']no i tez wyglada na to, ze maja taki gruby pas na klatce piersiowej.

jakos nie zauwazylam, zeby ktos przewozil psa np w szelkach norweskich.[/QUOTE]
jest szeroki, ale to nie znaczy, że jest tak sztywny jak w ezy dogach :) zresztą zobaczysz sama, jak na żywo będziesz je oglądać.

Deer czy w opisie szelek jest może napisane z czego są wykonane, głównie o ten dolny pasek chodzi

Posted

[quote name='Vailet']a co sądzicie o szelkach samochodowych Trixie ? [URL]http://allegro.pl/szelki-samochodowe-pasy-bezpieczenstwa-dla-psa-s-i2101170543.html[/URL][/QUOTE]

mialam je dlugo, az pies przegryzl ;) byla jeszcze mloda i glupia, podczas jazdy chyba mamlala ;) fajne, bo pasek z przodu miekki szeroki i wygodny. Zaczep do pasow mam do dzis i uzywam z innymi szelkami (klasyczynymi zapinanymi u gory)

Posted

no dokladnie-kupie, co bede chciala.
napisalam, ze jedziemy przymierzyc te szelki i dopiero podejme decyzje, a tu "nie wiesz", "nie rozumiesz" itd.

sorry, nie spodziewalam sie, ze szelki moga wzbudzic tyle emocji.

Posted

[quote name='a_niusia']no dokladnie-kupie, co bede chciala.
napisalam, ze jedziemy przymierzyc te szelki i dopiero podejme decyzje, a tu "nie wiesz", "nie rozumiesz" itd.

sorry, nie spodziewalam sie, ze szelki moga wzbudzic tyle emocji.[/QUOTE]

to nie szelki wzbudzaja tyle emocji tylko to co Ty piszesz o transportowaniu psow.

Posted

[quote name='Agnes']mialam je dlugo, az pies przegryzl ;) byla jeszcze mloda i glupia, podczas jazdy chyba mamlala ;) fajne, bo pasek z przodu miekki szeroki i wygodny. Zaczep do pasow mam do dzis i uzywam z innymi szelkami (klasyczynymi zapinanymi u gory)[/QUOTE]

A ja je wciąż mam, już z 7 lat będzie ;)
Tak naprawdę to jak bardzo sa bezpieczne to się może okazać tylko w razie ewentualnego wypadku..

Posted

[quote name='Agnes']to nie szelki wzbudzaja tyle emocji tylko to co Ty piszesz o transportowaniu psow.[/QUOTE]

ze beda jezdzic w szelkach?
czy tez, ze jezdza za kratka w bagazniku?

spoko, emicjonuj sie dalej:)))

Posted

[quote name='Justa']A ja je wciąż mam, już z 7 lat będzie ;)
Tak naprawdę to jak bardzo sa bezpieczne to się może okazać tylko w razie ewentualnego wypadku..[/QUOTE]

wlasnie. oby nigdy sie nie okazalo...

Posted

[quote name='Agnes']mialam je dlugo, az pies przegryzl ;) byla jeszcze mloda i glupia, podczas jazdy chyba mamlala ;) fajne, bo pasek z przodu miekki szeroki i wygodny. Zaczep do pasow mam do dzis i uzywam z innymi szelkami (klasyczynymi zapinanymi u gory)[/QUOTE]

dzięki, czyli ogólnie - nadają się ;)

Posted

dzięki, czyli ogólnie - nadają się ;)

Posted

[quote name='Marta_Ares'][url]http://www.zooplus.pl/shop/psy/transporter_klatka_dla_psa/pasy_bezpieczenstwa/32647#more[/url]
"miękkie obicie"[/QUOTE]
prosto z google:
Szwedzki-made bilsele z maksymalnego bezpieczeństwa. Ciężki wyściełane szelki z klamrami metalowymi. Odpinany pasek przymocowany do pasa, z pętlą hopskruvbar. Może być stosowany we wszystkich modelach z pasów roboczych siedzeń, gdzie pies będzie siedzieć. Pierścień smycz na grzbiecie ułatwia ćwiczenia są pod skrzydła wypraw drogowych.

Bilsele ALLSAFE jest Crash i ma bardzo wysokie bezpieczeństwo.

Posted

[quote name='Unbelievable']w ogóle, zaczep do pasów z ezy to jakaś prowizorka :evil_lol: kawałek taśmy zszyty w pętelkę z karabinczykiem :) nie wiem w jaki sposób to ma być bezpieczne[/QUOTE]
dokładnie, pamiętam jak swoje miałam to podpiełam pod to małego psa, który nie mógł się ruszyc z tym, a duży znowu mógł swobodnie przemieszczać się po tylnej kanapie, bo pasy blokują się dopiero w trakcie nagłego szarpnięcia

Posted

Dla mnie nadaja sie kazde zapinane u gory, w sensie klasyczne :) Bo to ze mocne maja byc, no to logiczne - ja na tych szelkach wyprowadzam psa na postojach, wiec nie moga to byc niteczki ktore zaraz puszcza. Wg mnie nadaja sie tylko quardy, kazde w zasadzie, no oczywiscie te wygodne najlepsze. Moja jezdzi jak wspomnialam w zwyklych zapinanych u gory i pokonujemy tak rozne trasy te dluzsze i krotsze. Jak bedzie wypadek to szelki pewnie moga co najwyzej zalatwic psu kregoslup. Nie wierze, ze one psa zabezpiecza - nas na pewno, bo jakby 40 kg walnelo we mnie (bez szelek), no to dziekuje. No i szelki nauczyly moja suke, ze w samochodzie sie siedzi a nie wedruje po calym wnetrzu ;)