Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='a_niusia']tez mnie to zastanawia.[/QUOTE]
OO chociaż jedna osoba mnie zauważyła:roll: Jeden z moich postów został zignorowany, gdy odniosłam się do wypowiedzi vpassione, która swoją opinię nt firmy DogStyle wyraziła w chamski sposób. Ale to, jak Gops napisała coś nie tak o AD, to już wszyscy zauważyli.

Posted

śmiechu warte jest to co piszecie, oceniacie smycz sprzed kilku lat którą notabene sama właścicielka chwaliła po zakupie , dla mnie zawsze lepszy będzie DS do nich mam zaufanie, oni odpowiadają na moje najgłupsze pytania i robią njagłupsze połączeni jakie tylko sobie wymyślę, na dodatek rzeczy są jedne z najmocniejszych jakie miałam i ŁADNE według mnie bardzo ładne na dodatek tanie, dla mnie wystarczy .
nikt nie jechał tak po AD jak Wy po Marcie według mnie powinnyście się wstydzić za to co napisałyście, mam nadzieję że osoba która miała tego krzywego AD się odezwie i w końcu przejżycie na oczy że nie wszystko z nimi jest ok nie wspominając własnie o olewaniu klientów które DS nigdy się nie zdarzyło! .
tak pisałam że u mnie AD wytrzymałby mało bo jestem tego pewna , i na koniec Marta mi nie płaci za reklame , ale tyle rzeczy ile od nich kupiłam wystarczy by uznać tą firme za jedna z lepszych .
może wam Tania płaci za reklamę ?;)

Posted

[quote name='Asia&Luna']OO chociaż jedna osoba mnie zauważyła:roll: Jeden z moich postów został zignorowany, gdy odniosłam się do wypowiedzi vpassione, która swoją opinię nt firmy DogStyle wyraziła w chamski sposób. Ale to, jak Gops napisała coś nie tak o AD, to już wszyscy zauważyli.[/QUOTE]

[quote name='a_niusia']tez mnie to zastanawia.[/QUOTE]

niestety większość złych rzeczy dowiaduje się na tym wątku po fakcie, tak było z zatrzaskiem kiedyś w szelkach, czy łańcuszkiem w obroży,
Ciężko się pofatygować i napisać e-maila/ PW cokolwiek...

po kilku miesiącach/ latach nagle komuś przypomina się ze ma krzywo polar wszyty,

nikt nie odezwał się w sprawie reklamacji/ gwarancji (która przysługuje prawnie) to może mieć tylko pretensje do siebie...
jeżeli była jakokolwiek informacja, że coś jest nie tak od razu staraliśmy się rozwiązywać problem a nie olewać klienta

Posted

[quote name='gops'] że nie wszystko z nimi jest ok[/QUOTE]
A wszystko jest okej z DS? Jak widzisz nie, nie tylko jakis czas temu szyli krzywo ale i swieze nowe produkty wygladaja tak sobie. Wiekszosci z nas nie chodzi raczej o to ze AD jest super a DS do kitu, tylko wlasnie o to ze to DS nie jest takie super jak Ty to przedstawiasz... :roll:

Posted

[quote name='Migori']W dyskusji padały też inne nazwy firm.
Na dogo szyje też Corse, Taks, gadżeciaki, zgadza się ?
Na temat tamtych artykułów czytałam w przewadze pochlebne opinie, zarówno pod względem wykonania, ceny jak i wytrzymałości okuć.[/QUOTE]
jesli chodzi o obroże Corse to z ostatniej dyskusji wynikło, ze wszystko pisane było na PW nie na wątku ogólnym.....
a szkoda, bo obroże naprawdę bardzo ładne

Posted

[B]gops [/B]z Twojej wypowiedzi wynika, że po prostu znasz Marte i tyle, to oczywiste, że będziesz jej bronić. [B]Tworząc marke Marta sama naraża się na ocene[/B], to chyba oczywiste i nie musi być ona zawsze pozytywna. Forum jest chyba po to, żeby wyrażać swoje opinie o MARCE, nie o MARCIE czy Tani. A ty to bierzesz troch zbyt osobiście, bo nikt tu po Marcie, ani jej mężu nie jeździ, tylko ty o nich wspominasz...
Ja osobiście twierdze, że technika tak idzie do przodu, ludzie patrzą na szczegóły, że firma która nie przykłada się do wykonania swoich akcesoriów, nie wytrzyma naporu konkurencji, która będzie rosła, bo coraz bardziej rośnie zapotrzebowanie na tego typu akcesoria.
Mówicie o ciężkich początkach, ostatnio zamówiłam 3 obroże od Corse, są pięknie uszyte. A to przecież dopiero jej początki... Skoro ktoś nie umie szyć, to nie tworzy marki, ja nie umiem szyć, dlatego też kupuje psie akcesoria, gops nie możesz mieć do kogokolwiek pretensji, że ktoś jeszcze sobie nie radził i klient otrzymał totalnie krzywo uszytą obroże.
Takie jest moje subiektywne zdanie, które mam chyba prawo wyrazić. A dyskusja przestaje mieć sens.. ;)

Posted

[quote name='deer_1987']A wszystko jest okej z DS? Jak widzisz nie, nie tylko jakis czas temu szyli krzywo ale i swieze nowe produkty wygladaja tak sobie. Wiekszosci z nas nie chodzi raczej o to ze AD jest super a DS do kitu, tylko wlasnie o to ze to DS nie jest takie super jak Ty to przedstawiasz... :roll:[/QUOTE]
możliwe, lecz Wy nie jeście w stanie zoruzmieć że AD nie jest taki idelany jak Wy opisujecie ;) nie podoba Ci sie ? proste, nie kupujesz. mi się podoba, będę kupować zawsze bo dla mnie są idealne .
i jeśli sie nie mylę to Ty nigdy nie miałaś DS nawet w ręku ;)

Posted

[quote name='Marta_Ares']jesli chodzi o obroże Corse to z ostatniej dyskusji wynikło, ze wszystko pisane było na PW nie na wątku ogólnym.....
a szkoda, bo obroże naprawdę bardzo ładne[/QUOTE]
Zgadza się ładne, szkoda że opinii nie można przeczytać tutaj - na wątku.

A co do reklamy... Myślę że AD nie potrzebuje reklamy. Wyroby mówią same za siebie po prostu.

Posted

[quote name='Migori']A widziałaś kiedykolwiek Tanię na tym wątku ? Niestety nie ma do kogo kierować postów na temat AD.[/QUOTE]
Owszem ja widziałam kiedyś dawno temu, napisała chyba ok 3 postów w tym wątku :diabloti: niestety nie będę tego teraz szukać bo to było chyba z rok temu w poprzednie wakacje

Posted

[quote name='gops']możliwe, lecz Wy nie jeście w stanie zoruzmieć że AD nie jest taki idelany jak Wy opisujecie ;) nie podoba Ci sie ? proste, nie kupujesz. mi się podoba, będę kupować zawsze bo dla mnie są idealne .
i jeśli sie nie mylę to Ty nigdy nie miałaś DS nawet w ręku ;)[/QUOTE]
Nie, nie mialam ale jest jedna roznica miec w reku cos co jest wykonane ROWNO a widziec na wielu zdjeciach jak NIE ROWNO PO CHAMSKU jest przyciety polar :roll: czy jak ekoskorka sie zawija :roll: jakos widzialam zdjecia AD z ekoskorki mam teraz w domu i nic sie tak nie zawija.

Posted

[quote name='Asia&Luna']OO chociaż jedna osoba mnie zauważyła:roll: Jeden z moich postów został zignorowany, gdy odniosłam się do wypowiedzi vpassione, która swoją opinię nt firmy DogStyle wyraziła w chamski sposób. Ale to, jak Gops napisała coś nie tak o AD, to już wszyscy zauważyli.[/QUOTE] Gdzie ten chamski sposób z mojej strony?
Ja nie napisałam, nie posiadając czyjegoś produktu, że owy rozleci się po miesiącu użytkowania przez psa. Także czytaj wszystko, a nie wybiórczo ;)
Została poruszona estetyka - sprawa indywidualna, kto się wypowiedział przedstawił swoje subiektywne odczucia i już.

Dopiero teraz zauważyłam odniesienie do mojej wypowiedzi, więc tylko prostuje i już się nie wypowiadam. Dalsza dyskusja chyba nie ma sensu.

Posted (edited)

Po to jest tyle firm aby było w czym przebierać.
gops - jestes jedyną osobą od której tryskają negatywne opinie na temat AD, nie miałas obroży od nich, a że raz się zdarzyło krzywo przyszyć... Jak juz łatwo zauważyć - każdemu się zdarza.
Osobiście stawiam na Dogstyle, bo tak mi najwygodniej, no i od nich zamawiałam już wcześniej. Może nie szyja idealnie równo co do milimetra ale wielu osobom to nie przeszkadza, bo akcesoria dużo wytrzymują i są coraz bardziej dopracowane. Ci którym to przeszkadza maja wybór w innych firmach i o czym tu dyskutować?

Edited by Onomato-Peja
Posted

[quote name='deer_1987']Nie, nie mialam ale jest jedna roznica miec w reku cos co jest wykonane ROWNO a widziec na wielu zdjeciach jak NIE ROWNO PO CHAMSKU jest przyciety polar :roll: czy jak ekoskorka sie zawija :roll: jakos widzialam zdjecia AD z ekoskorki mam teraz w domu i nic sie tak nie zawija.[/QUOTE]
tak ale wypominałaś mi kilka postów wcześniej że to ja nie miałam AD w ręku więc wypominam również , co innego mieć w ręku co innego widzieć na zdjęciach , ja widziałam na żywo równo uszyte obroże DS i krzywo uszytego AD tyle na ten temat , nikt nie jest idealny , oczywiście pojęcie ideału każdy ma inne.
ja zdania nie zmienię , dla mnie zawsze DS będzie wytrzymalszy i lepszy w moim pojęciu słowa "lepszy".

Posted

[quote name='gops']nie podoba Ci sie ? proste, nie kupujesz. mi się podoba, będę kupować zawsze bo dla mnie są idealne .[/QUOTE]
[URL="http://img708.imageshack.us/img708/3645/sn852802.jpg"]TA[/URL] obroża też jest Twoim zdaniem idealna? ;)

Posted

[quote name='BBeta'][URL="http://img708.imageshack.us/img708/3645/sn852802.jpg"]TA[/URL] obroża też jest Twoim zdaniem idealna? ;)[/QUOTE]
pewnie nikt nie zauważył że ja ciągle mówię o moich rzeczach , nie innych , inne mnie średnio obchodzą ja mam wszystko jak najbardziej odpowiadające mi .
oczywiście że nie uważam by ta obroża była idealna, dlatego została wymieniona i z tym problemu nie było .

Posted

Ja jak dostałam szelki od razu powiedziałam co mi się nie podoba w nich, Marta spytała czy chcę żeby poprawili, ja nie chciałam i dalej nie chcę żeby było poprawione ;) pokazałam tylko jak jedno i drugie wygląda, opisałam.
Jeżeli chodzi o polar na początku myślałam że hand-made'y muszą tak wyglądać i tyle :diabloti: ale jednak może to wyglądać o wiele lepiej ;)

przypomniało mi się że mam jeszcze jedną obrożę DS, z ćwiekami, i ta mi się podoba chociaż przez nity "wykrzywia się" taśma, ale sama z własnej woli chciałam pojedynczą taśmę, podejrzewam że z podwójną wyglądałoby to lepiej. Mam tą obrożę ponad rok, używana bardzo rzadko, nic się z nią nie stało i taśma jest o wiele przyjemniejsza niż w moich szelkach. Widziałam też inne akcesoria ze zwykłych taśm, bez tych ozdobnych naszywanych, polarków i innych ekoskórek i wyglądają o wiele lepiej ;)

Ja tak jeszcze słówko o akcesoriach, jak ktoś obsmaruje np. amidoga to nie ma takiej wrzawy, czemu? bo właściciele firmy nie siedzą na dogo, nie znają się z dużą ilością osób stąd. A wiadomo powszechnie że obroże z tasiemkami z ami dog są marnej jakości (lub były bo podobno miały być jakieś zmiany)
Ja Martę i Marcina znam osobiście i nie odnoszę się do nich przez moj stosunek do ich wyrobów :diabloti:

Posted

[quote name='Voute']Pisałaś, że AD przed świętami nie robi innych zamówień niż nie-świąteczne. Ja zamawiałam obrożę z wzorkiem z czachami, raczej nieświąteczną i nie było z tym problemu, a przyszła i była zamawiana przed samymi świętami.[/QUOTE]

Zwracam honor, przeczytałam nie dokładnie. ;)

No, nic. Ale to kolejny przykład na to, że zostałam bezczelnie zignorowana.

Posted

TA obroza zostala odeslana w ramach reklamacji i przyslana zostala nowa obroza, o czym sama wlascicielka napisala w tym watku.

jakbym dostala krzywo uszyta obroze, to bym napisala do Marty, ze moja obroza jest krzywo uszyta, a nie wstawiala zdjecia na forum. tak samo, gdybym dostala krzywego active doga.

Posted

o jeso ile stron naleciało:P ja czytam czytam a cofnęłam się 4 wstecz i zauważyłam że w jednym jest moje zdjecie :p
[QUOTE]Osobiście mnie przeraziły te szelki, a raczej to jak są zrobione, bo wzorek i kompozycja kolorów jest jak najbardziej ok.
[url]http://1.bp.blogspot.com/-t5kIZjzWk5...0/DSC09412.jpg[/url]
Nie wiem co tej skórce się stało, ale wygląda okropnie...i wiem, że tego rodzaju szelek na pewno nie będę zamiawiać z DS[/QUOTE]
Powiedz co jest z nią nie tak;)? że jest... hmm "pognieciona"? bo krzywa to ona na pewno nie jest;) mam te szelki i widze;) eko jest równa, a bądź co bądź to jest dość twardy materiał, szelki jak przyszły były na płasko w kopercie chyba oczywiste;) więc ta przednia część się tak ułożyła;) z "falowała" do tego chyba żaden pies niema płaskiej klatki jak decha zeby idealnie przylegało;) mój pies ma dodatkowo wystający mostek, i inaczej to leży;) ale moim zdaniem nie jest to żadna wada... zastanawiam się czy w AD wyglądałoby to inaczej:roll:

Posted

Taksówki (szelki) są u mnie w codziennym użyciu od października, jak dostałam komplecik to byłam w szoku, że to ręczna robota! Są śliczne i wytrzymałe, tanie, a kasa idzie na szczytny cel, no same plusy. :) Szycie najlepiej chyba widać na zdjęciu, które mi Taks wysłała:
[IMG]http://img442.imageshack.us/img442/1034/p1020582a.jpg[/IMG]

Lubię mieć pewność, że to, co kupuję dla mojego psa, jest śliczne, wytrzymałe i wygodne dla mnie i kundla. Używam szelek od Taks, do tego najczęściej smyczy El Perro oraz obroży z nitkami Rogza ze smyczą Rogza. Co do jakości Rogza bywa różnie, widziałam ich rzeczy w naprawdę różnym stanie, ale Taks czy El Perro mogę polecić z czystym sumieniem.

Z szelkami norweskimi też nie chcę ryzykować, choć uważam, że Marta robi bardzo ładne psie akcesoria, ale po prostu nie miałam z nimi styczności 'na żywo', więc stawiam na znaną mi firmę. A tak z ciekawości, można gdzieś obejrzeć, jakie taśmy ma DS? :)

Posted

[quote name='Migori']Zgadza się ładne, szkoda że opinii nie można przeczytać tutaj - na wątku.

A co do reklamy... Myślę że AD nie potrzebuje reklamy. Wyroby mówią same za siebie po prostu.[/QUOTE]

[quote name='vege*']Owszem ja widziałam kiedyś dawno temu, napisała chyba ok 3 postów w tym wątku :diabloti: niestety nie będę tego teraz szukać bo to było chyba z rok temu w poprzednie wakacje[/QUOTE]
Też pamiętam te posty i okoliczności w jakich powstały. Od tamtej pory Tani na wątku nie widziałam, wcale jej sie nie dziwię.

Posted

Dajcie sobie już spokój z tymi przepychankami.

gops,nie rozumiem jak możesz pisać na temat obroży ,których nie masz,nie używałaś? To tak jak ja bym o AD pisała mimo,że nie mam ani jednej obroży.

Jest tyle firm na rynku, że każdy wybierze coś dla siebie. Jak ktoś chce mieć idealnie szyte obróżki to zamówi w AD ( jeśli starczy mu cierpliwości wtemacie:kontak.), jak komuś z linijką się nie chce biegać to weźmie od DS,które jak dla mnie są dobre. Ktoś inny zamówi u Corse a jeszcze ktoś inny weźmie obroże 4PAWZ. Wybór jest wystarczająco duży.

A to Asiorowe obroże :)
[IMG]http://img848.imageshack.us/img848/2877/dsc0218t.jpg[/IMG]