Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='a_niusia']nie chce nic mowic, ale mojej mamy suczka ma obroze od marty-tasmowka bez podszycia i mimo ze obroza jest niebieska odkad zaczal sie sezon wodny, farbyje biala szyjke na rozowo:)))[/QUOTE]

[quote name='Talucha']A mi pofarbowała psa taśma od AD. Po kąpieli miał zielony brzuch ;)[/QUOTE]
A mi jeszcze nigdy nic nie zafarbowało ;-)

Niebieska obroża farbuje na różowo? Ciekawe :lol:

Posted

Ja mam tylko jasny róż dla Avril od DS, a pływa praktycznie codziennie i nic :) A ślad na sierści po tej zwykłej z fundacji już znika :)

Posted

U nas jedyna obroża, jaka zafarbowała sierść, to była czerwona skórzana Dingo. Wyglądało to strasznie i bardzo długo schodziło. Teraz pies się kąpie w różnych obrożach i szelkach i nic nie farbuje.

Posted

mi farbowało red dingo jedna ale nie na psie tylko w misce jak prałam w proszku to woda zafarbowała , i obroże skórzane te tanie z dingo tez farbowały , żadna taśmówka nigdy mi nie farbowała psa, może dlatego że pies czarny a jak miałam srebrnego pudelka to on wcale nie lubił wody.

doszły nam taksówki , jak zwykle świetne.

Posted

Kundel z reguły kąpie się w DD, ale przedwczoraj zrobiła maxi pływanie w szelkach z DS. Jest czarna, ale brzuszek kremowo - biały - nic nie zafarbowało. ;)

Posted

Nie jest taki ciemny w rzeczywistości, na zdjęciu tak wyszło i obroża jeszcze mokra trochę więc pewnie dlatego ;)
To jest ten wzorek
[URL]http://www.zum-hundeshop.de/Halsband-Leinen-Geschirre/Halsbaender/Hunter-Halsung-Krazy-Retro-Vario-Basic::3173.html[/URL]

Posted

Miałby ktoś pomysł na jakieś norwegi dla Jetsana, robię zakupy u Marty, więc zrobiłabym takie większe :)
Potrzebuję szelki na wyższe temperatury, zamiast juliusów, ale nie mam pomysłu jaki kolor, a może jakieś połączenie kolorów, wzorki, podszycie?
Przód musiałby mieć jakieś 6-7cm, a reszta 3cm
Jetsan w 4cm [url]https://lh5.googleusercontent.com/-RCDhqsXliU4/Tr0Lw5Z8lTI/AAAAAAAABLA/hRB-nzEDIsE/s640/IMG_0323.JPG[/url]

Posted

przyszły do mnie nowe juliusy, tym razem różowe, bo nie mieli już czerwonych :lol: dostałam gratis smycz, więc mimo tego co stało się z poprzednimi szelkami, uważam że sklep jest bardzo profesjonalny i polecam go :)

Posted

[quote name='Marchewkowy']Na psie słabo widać, ale w linku cudny wzorek aaaaa zazdroszczę![/QUOTE]
Byłam w Londynie i tam udało mi się go dorwać w TK Maxxie za 5 funtów ;) Ale niestety tylko jedna obróżka była ;)

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Byłam w Londynie i tam udało mi się go dorwać w TK Maxxie za 5 funtów ;) Ale niestety tylko jedna obróżka była ;)[/QUOTE]

Super, również zazdroszczę, bo choruję za Hunterkami ;) Własnie zamówiliśmy Krazy Hawaii :) Nie mogę się doczekać:cool3:

Posted

[quote name='motyleqq']przyszły do mnie nowe juliusy, tym razem różowe, bo nie mieli już czerwonych :lol: dostałam gratis smycz, więc mimo tego co stało się z poprzednimi szelkami, uważam że sklep jest bardzo profesjonalny i polecam go :)[/QUOTE]

Bez zdjęć się nie liczy :siara:

Posted

Co polecacie dla Samoyeda - tak żeby nie wycierało sierści.
Próbowaliśmy już różnych rzeczy :( szelki wycierają boki, parciane i skórzane obroże robią paskudnie wytartą kryzę, skórzany dławik szyty na okrągło też nie do końca się sprawdza... Już nie wiem co wypróbować, pies jest wystawiany i co rusz ma gdzie indziej sierść wytartą (raz nosi obrożę, raz ten dławik, raz szelki)... jakieś porady?

Posted

wydaję mi się że cienka obroża ale śliska od spodu byłaby najlepsza , nie mam pojęcia skąd taka wziąć , pewnie na zamówienie , spód może eko ale nie wiem czy to tyle śliskie jest by nie wycierało.

Posted (edited)

[quote name='mychaaaaa']Co polecacie dla Samoyeda - tak żeby nie wycierało sierści.
Próbowaliśmy już różnych rzeczy :( szelki wycierają boki, parciane i skórzane obroże robią paskudnie wytartą kryzę, skórzany dławik szyty na okrągło też nie do końca się sprawdza... Już nie wiem co wypróbować, pies jest wystawiany i co rusz ma gdzie indziej sierść wytartą (raz nosi obrożę, raz ten dławik, raz szelki)... jakieś porady?[/QUOTE]
Ja mam od taks obroże ze śliskim materiałem od spodu i jest super, wgl nie wyciera sierści :-)

edit:
jakie są produkty dingo jeśli chodzi o wytrzymałość?

Edited by vege*
Posted

specjalnie dla evel, Etna w różowych juliusach, nie mam aparatu więc jak widać robiłam zdjęcie tosterem :evil_lol:

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/62/julkiroz.jpg/][IMG]http://img62.imageshack.us/img62/8020/julkiroz.jpg[/IMG][/URL]

dla porównania w czerwonych:

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/233/julkired.jpg/][IMG]http://img233.imageshack.us/img233/6433/julkired.jpg[/IMG][/URL]

różowe niewyregulowane, bo zakładałam na szybko, by uszczęśliwić evel :cool3: moim zdaniem w obu fajnie, choć wolałam czerwone. no i nie chcę myśleć jak będą wyglądać różowe po intensywnym spacerze ;)
na zdjęciu jest gratisowa smycz :)

Posted

[quote name='gops']aaaaaa świetne!! jak będzie się chciała pozbyć wal do mnie :evil_lol:
kocham róż na psach .
nasze kiwi nie sa takie efektowne .[/QUOTE]

to było brać różowe :lol: ja wzięłam, mimo że kiedy zamawiałam, miałam w domu tylko czerwoną smycz :evil_lol: ale dostałam gratis więc wszystko do siebie pasuje. a pozbywać się raczej nie będę, bo mi się bardzo juliusy podobają :loveu:

Posted

wydawały mi się za jasne wtedy ale kiwi tez sa jasne więc mogłam wziąć ten róż :lol:
ja tez uwielbiam julliusy , nasze najlepsze szelki.

Posted

A mi się bardziej podobała w czerwonych. :loveu: Różowe moim zdaniem lekko gryzą się z tą rudością. ;)

Czekam na szelki z DS. :diabloti: