psiulka Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Nie rozumiem, jaki jest sens pisania takich postów: [quote name='Marta_Ares'] A będzie bezpiecznie?? bo nie wiem czy mnie mamusia puści?[/quote] Czy w celu zniechęcenia jego potencjalnych uczestników czy co? Chyba nikt z (jak dotąd zapisanych) uczestników, nie pisze na wątku zlotu ogólnopolskiego takich postów, które wg mnie można odebrać jako atak. Przeczytałam CAŁY wątek ze zdjęciami i o podsumowaniach poprzedniego ZD i domyślam się, co miały na myśli Twoje słowa (chyba nie wnoszące nic konkretnego w tym temacie). Btw, Estera, czemu piszesz, że robimy sobie 'dziecięcy' zlot, skoro na tym nad morzem będą osoby młodsze lub równe wiekiem do nas? ;) Quote
Cerber Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 [quote name='psiulka']Nie rozumiem, jaki jest sens pisania takich postów: Czy w celu zniechęcenia jego potencjalnych uczestników czy co? Chyba nikt z (jak dotąd zapisanych) uczestników, nie pisze na wątku zlotu ogólnopolskiego takich postów, które wg mnie można odebrać jako atak. Przeczytałam CAŁY wątek ze zdjęciami i o podsumowaniach poprzedniego ZD i domyślam się, co miały na myśli Twoje słowa (chyba nie wnoszące nic konkretnego w tym temacie). [/quote] zgadzam się z tym zdaniem. [quote] Btw, Estera, czemu piszesz, że robimy sobie 'dziecięcy' zlot, skoro na tym nad morzem będą osoby młodsze lub równe wiekiem do nas? ;)[/quote]bo chyba chodzi o to, że tam ilościowo (teoretycznie) będzie wiecej osób pełnoletnich, ale tak naprawdę nikt się tego nie dowie, dopóki nie policzy osób pełnoletnich i niepełnoletnich na obu wątkach ot co ;) takie jest moje zdanie :) [quote name='Estera']gossiu dziecko drogie (tutaj przynajmniej mam 100% pewnośc, że mam do czynienia z dzieckiem, nie dojrzałym zupelnie.... i co krok kłamiącym na dogo...) nie wtrącaj się gdy starsi rozmawiają. Jako organizator piszę, że nikt nie jest zły, że zabieracie dogomaniaków, bo tego nikt nie robi. No chyba,że takie jest Wasze założenie "mieć więcej ludzi niż oni". To bardzo dziecinne spojrzenie na sprawę ;) Moje założenie takie nie jest, lata i powiewa mi to ile będziecie mieć ludzi. Jak pisałam wcześniej, niech każdy jedzie gdzie chce/może i bawi się dobrze. Zresztą dziewczyny już chyba zrozumiały o co mi chodziło (czy się mylę, i myślicie jak gossia? :lol: ) więc nie wiem po co piszesz ;)[/quote] [QUOTE] Napisał [B]Estera[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/index18.html#post13119265"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/styles/images_pb/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL] [I]Ja wiem, że jest ok, ale nie pozwole sobie na takie dziwne komentarze z Twojej strony.[/I] [/QUOTE] Estera a my musimy czytać wasze? przepraszam, ze nie zrozumiałam może tego co Marta napisała, ale uważam, że zrozumiała i, ze doskonale wie o co mi także chodziło. W tej kwestii się nie wypowiadam. I ciągle podkreślasz te dzieci, kurcze może Ty masz jakiś kompleks czy coś? nie rozumiem... nie lubisz dzieci? jeśli źle się z tym czujesz to może nie wiem zrezygnuj z dogo? i żeby nie było... złośliwie tego nie napisałam, no ale wnioskując z Twoich wypowiedzi i niemal pisanie w każdym poście o tych dzieciach... kurcze... Poza tym piszesz, że ma się nie wtrącać, no ale ona jakby nie patrzeć jest na wątku zlotu na który ma zamiar jechać to raz, a po 2 z tego co wiem to na dogo każdy moze się wypowiadac. A moim zdaniem w Gossi wypowiedzi nie ma nic zdrożnego, coby dziewczyna nie mogła wypowiedzieć własnego zdania, ot co. Ale sama zauważ, ze pisanie ciągle i podkreślanie na tym wątku, ze to zlot dla dzieci i dla dzieci naprawdę jest niesmaczne, dobra raz napisałaś, drugi i wystarczy. Przyjeśliśmy do wiadomości fakt iż jadą tam zarówno osoby dorosłe jak i DZIECI tak. Z resztą tak jak nad Morze, także tam jadą dzieci, chociaż ja osoby 16-17 letniej już dzieckiem nie nazwę, bo czasami takie osoby mają więcej oleju w głowie niż nie jeden 20-30 latek :p to tyle w tej kwestii. No i też podkreślanie to, ze NASZ zlot nie jest OGÓLNOPOLSKI a wasz jest... no to też nie jest na miejscuu... zauważ, ze nikomu z założycieli tego wątku nie zależy na tym by komuś dopiec, czy na tym by zlot nazywał się ogólnopolski czy nie. Osoby, które czują się skrempowane w towarzystwie, które lubi np. sobie popić przy ognisku czy cokolwiek innego (nie wiem nie wnikam, ale głównie z tego względu, powiedzmy zostałam wyproszona z tamtego wątku, zlotu nad morzem) i woli jechać i opdocvząć w towarzystwie powiedzmy osób, które nie lubią wcale czy coś. Ale czy to oznacza, ze ta impreza musi być gorsza od tej nad morzem? no jeśli tak uważasz, no to ja już się nie wypowiadam w tej kwestii bo chyba mi się coś w głowie pomieszało, przepraszam. I to naprawdę ostatni mój wywód w tej kwestii, osobiscie wolałabym by ten wątek przerodził się w sprawy związane tylko i wyłącznie z wyjazdem,no ale to już nie ode mnie zależy. A za rano jeszcze raz przepraszam, poniosło mnie... ileż można słuchać o dzieciach :roll: kurcze przecież dzieci to najpiękniejsze co w człowieka może w życiu spotkać, a my nie wiem czego chcemy... Koniec definitywny z mojej strony [quote name='gossia']no.. przepraszam ;)[/quote] ale chociaż te dzieci potrafią przeprosić ;) Wydaje mi się, ze za wyrażenie własnego zdania nie masz co przepraszać, a że trochę źle zdefiniowałaś... no cóż, każdemu się zdarza ;) [quote name='Skibka']Takie porządne rozdzielanie do domków będzie pewnie po 10 listopada kiedy już w 100% będzie potwierdzone kto jedzie a kto nie.;)[/quote] a mogę spytac do kiedy konkretnie trzeba będzie całość wpłacić??? Quote
Skibka Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 [quote name='Cerber'] a mogę spytac do kiedy konkretnie trzeba będzie całość wpłacić???[/QUOTE] Ja wiem tylko że do 20 grudnia trzeba wpłacić zaliczkę 100zł, ale pewnie można też całość wpłacić. A kiedy będzie trzeba wpłacić drugą część to niewiem.;) Quote
Cerber Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 [quote name='Skibka']Ja wiem tylko że do 20 grudnia trzeba wpłacić zaliczkę 100zł, ale pewnie można też całość wpłacić. A kiedy będzie trzeba wpłacić drugą część to niewiem.;)[/quote] o grudniowej zaliczce to wiem właśnie, ale ciekawa jestem do kiedy reszte trzeba będzie wpłacić... :p Quote
dog193 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Hmmm nie ma jeszcze terminu wpłaty całej kwoty. Zaliczkę trzeba wpłacić wcześniej bo i my wcześniej musimy ją zapłacić kobiecie z ośrodka. Quote
jolkablaszczyk Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Tak czytam i czytam i wszystkiego mi się odechciewa powoli... zgłosiłam chęć uczestnictwa w śląskim zlocie, bo mam rzut beretem, wczytuję się w konkretny temat i im dłużej przeglądam wasze wypowiedzi tym bardziej mnie zniechęcają... zrobiły wam się dwie drużyny i jedni drugich mają za coś innego, gorszego... czy wyście powariowali ?! Brzydko się bawicie, bardzo brzydko... starsze osoby wypowiadające się w tym wątku i mówiące o innych "dzieci" chyba już zapomnialy że też były w takim wieku... troche szacunku by się przydało? drugą rzeczą, która mnie negatywnie zaskoczyła to to, że zabrania się tym ze zlotu śląskiego mowic o nim ogólnopolski..... a ja sie pytam jakim prawem ? macie tą nazwę zarejestrowaną i opatentowaną że tak jej bronicie... albo nie wiecie co oznacza "ogólnopolski"... przecież zlot na śląsku jest ogólnopolski bo wszyscy na niego mogą przyjechać.... zainteresowani są na tyle zorientowani że się nie "pomylą"... zapewniam.... mówicie o jednych dzieci a sami zachowujecie sie jak dzieci właśnie.... samo podejście tu do osób młodszych jest bardzo niedojżałe i dziecinne.... naprawdę nie widzicie tego, że coniektórzy tu "dorośli" zachowuja sie gorzej niż te trzynastki czy czternastki? trochę samokrytyki kochani... popatrzcie na swoje zachowanie zanim zaczniecie wytykać błędy innym... bo to marna sztuka... Jestem tu ponad wszelkimi podziałami bo nikogo nie znam... najchętniej pojechałabym na oba zloty tylko nie wiem czy w obu terminach dostanę wolne w pracy..... tylko taką atmosferę tu robicie, że odechciewa mi się jechać na którykolwiek... takie macie założenie? żeby zniechęcać waszą postawą wobec innych ? Quote
gossia Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 ja być może wpłacę prędzej i całość ;] Cerber: dobrze i mądrze to ujęłaś ;) miło mi będzie kiedyż poznam tak miłą osobę jak Ty :lol: Quote
Ainee Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 [quote name='gossia']ja być może wpłacę prędzej i całość ;] Cerber: dobrze i mądrze to ujęłaś ;) miło mi będzie kiedyż poznam tak miłą osobę jak Ty :lol:[/quote] Ej no, tak samo sobie pomyślałam :lol: Dziewczyny, słuchajcie - my się nie wtrącamy w wasz zlot, nikt nie napisał ani jednego negatywnego słowa o nim, więc i wy nie piszcie nic takiego o naszym. Ja jak pewnie większość z południa polski i okolic nie mam możliwości dojechania aż nad morze i to jeszcze z psem, także dla mnie pomysł drugiego zlotu na śląsku, do tego niedaleko mnie jest świetnym pomysłem. Poza tym, nie rozumiem tu czegoś... dzieci, dzieci, a Marta_Ares no wybaczcie, dała popis, kto tu nim jest... bez obrazy oczywiście. :lol: Ja tam bym proponowała rozejm, a jak nie, to po prostu przynajmniej ja będę was ignorować i tyle. Nie mam nic do waszego zlotu nad morzem, więc się wypowiadać nie będę. *** Wczoraj mamie opowiadam mamie o zlocie, a ona: - Jak tak fajnie opowiadasz, to może z Tobą pojadę? Nie będę wam przeszkadzać! :lol: Na szczęście skutecznie udało mi się ją odwrócić od tego pomysłu... :diabloti: Quote
dog193 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 [quote name='jolkablaszczyk']Tak czytam i czytam i wszystkiego mi się odechciewa powoli... zgłosiłam chęć uczestnictwa w śląskim zlocie, bo mam rzut beretem, wczytuję się w konkretny temat i im dłużej przeglądam wasze wypowiedzi tym bardziej mnie zniechęcają... zrobiły wam się dwie drużyny i jedni drugich mają za coś innego, gorszego... czy wyście powariowali ?! Brzydko się bawicie, bardzo brzydko... starsze osoby wypowiadające się w tym wątku i mówiące o innych "dzieci" chyba już zapomnialy że też były w takim wieku... troche szacunku by się przydało? drugą rzeczą, która mnie negatywnie zaskoczyła to to, że zabrania się tym ze zlotu śląskiego mowic o nim ogólnopolski..... a ja sie pytam jakim prawem ? macie tą nazwę zarejestrowaną i opatentowaną że tak jej bronicie... albo nie wiecie co oznacza "ogólnopolski"... przecież zlot na śląsku jest ogólnopolski bo wszyscy na niego mogą przyjechać.... zainteresowani są na tyle zorientowani że się nie "pomylą"... zapewniam.... mówicie o jednych dzieci a sami zachowujecie sie jak dzieci właśnie.... samo podejście tu do osób młodszych jest bardzo niedojżałe i dziecinne.... naprawdę nie widzicie tego, że coniektórzy tu "dorośli" zachowuja sie gorzej niż te trzynastki czy czternastki? trochę samokrytyki kochani... popatrzcie na swoje zachowanie zanim zaczniecie wytykać błędy innym... bo to marna sztuka... Jestem tu ponad wszelkimi podziałami bo nikogo nie znam... najchętniej pojechałabym na oba zloty tylko nie wiem czy w obu terminach dostanę wolne w pracy..... tylko taką atmosferę tu robicie, że odechciewa mi się jechać na którykolwiek... takie macie założenie? żeby zniechęcać waszą postawą wobec innych ?[/quote] Jolu, nie rezygnuj ze zlotu. Atmosfera jest, jaka jest, ale cóż my mamy na to poradzić? Ja już ignoruję posty osób, które przyszły tutaj tylko po to, żeby dodać swoje zgryźliwe komentarze i komentarzyki. Nie ma innej rady, nie chcę sobie psuć zabawy przez ludzi, którzy nie wiadomo czego tutaj szukają... Quote
basiapron Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 ooo a jednak wątek powstał na dogo, super :) chociaż jak przejrzałam to dokładnie nastąpiło to czego się spodziewaliśmy, może lepiej było zostać przy tamtym, ech Quote
Avaloth Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 No Basia odkładnie.. [SIZE=1]Acz szczerze mówiąc i tak jestem zaskoczona. Bo od tych, od których się spodziewałam największych ale, albo w ogóle ich tu nie ma, albo jak Estera wypowiedzieli się kulturalnie i bez ironi (pomijając ten dziecięcy zlocik). Za przez osoby od których się takich rzeczy nie spodziewałam zostałam niemile zaskoczona. Nie będę pisać tego co zostało już napisane, więc zacytuję: [quote name='Ainee']dzieci, dzieci, a Marta_Ares no wybaczcie, dała popis, kto tu nim jest... bez obrazy oczywiście. :lol:[/quote][/SIZE][SIZE=1] I o ile porozmawiać sobie możemy, o tyle jak dla mnie, komentarze w stylu mamusia i bezpiecznie są żałosne. A nie płyną, jak można by się spodziewać, z ust 'dzieci'. [SIZE=2]Jola zapewniam, ze nie taki jest cel tego zlotu :)[/SIZE] [/SIZE]Nad morze za daleko i tyle. Nie każdy ma się ochotę z każdym spotkać, co nie znaczy, że robimy zlot po to żeby na tamten pojechało mniej osób. Albo żeby ktoś się z kimś pokłócił. Całość pewnie będzie jakoś wiosna/lato już ;). A zawsze można wpłacić od razu, z zaliczką. Quote
Tepes Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 [COLOR=Blue]Całość pieniędzy jeszcze nie wiemy do kiedy trzeba kobitki sie psytać do kiedy resztę trzeba dopłacić i tyle;)[/COLOR] Quote
dog193 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 [quote name='basiapron']chociaż jak przejrzałam to dokładnie nastąpiło to czego się spodziewaliśmy, może lepiej było zostać przy tamtym, ech[/quote] E tam, nie ma co się przejmować, bo gdyby nie ten wątek to np Jola nie dowiedziałaby się o zlocie :) Można się bylo tego spodziewac dziewczyny, nie ma co rozpaczać ;) Quote
Cerber Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 dzięki dziewczyny za info o płatności :loveu: czekam zatem na informacje :) Quote
Bartiśkowa_ Posted October 9, 2009 Author Posted October 9, 2009 tych mądrych wypowiedzi "dorosłych" nie skomentuję bo szkoda mi na to czasu a przede wszystkim chęci. Ja też myslę że w grudniu zapłacę już całośc ;):eviltong: Ahh nareszcie weekend. Quote
Asia & Ginger Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 [quote name='jolkablaszczyk']drugą rzeczą, która mnie negatywnie zaskoczyła to to, że zabrania się tym ze zlotu śląskiego mowic o nim ogólnopolski..... a ja sie pytam jakim prawem ? macie tą nazwę zarejestrowaną i opatentowaną że tak jej bronicie... albo nie wiecie co oznacza "ogólnopolski"... przecież zlot na śląsku jest ogólnopolski bo wszyscy na niego mogą przyjechać.... zainteresowani są na tyle zorientowani że się nie "pomylą"... zapewniam[/quote] Z tego co zauważyłam to nie było to zabranianie tylko prośba: [quote name='Estera'] Proszę tylko o nie nazywanie Waszego zotu czasem OGÓLNOPOLSKIM, bo taki jest jeden od kilku lat ;)[/quote] I ja poprosiłam Esterę, żeby tak napisała (akurat nie miałam dostępu do kompa), ponieważ Ogólnopolski Zlot Dogomaniaków odbywa się co roku już od 7 lat, jest już swego radzaju tradycją na tym forum, którą staramy się podtrzymywać. I jeśli ktoś ma ochotę zorganizować inny zlot, to wypada go też inaczej nazwać, tak jak to zostało zrobione. [quote name='Ainee']Ej no, tak samo sobie pomyślałam :lol: Dziewczyny, słuchajcie - my się nie wtrącamy w wasz zlot, nikt nie napisał ani jednego negatywnego słowa o nim, więc i wy nie piszcie nic takiego o naszym.[/quote] Nie czytałam całego wątku, wiec nie wiem, co pisaliscie, ale już po przeczytaniu pierwszego postu rzuciły mi się w oczy takie aluzje: [quote name='Bartiśkowa_'] [U][COLOR=blue]1) [B]Przesłanie naszego zlotu[/B][/COLOR][B] - dobra zabawa, bez narzucania komuś woli organizatorów.[/B][/U] Zasada jest prosta - zlot to nie jest obóz, to tylko okazja do wspólnego obcowania z innymi psiarzami , do spędzenia miło czasu, do odpoczynku z psem. Każdy robi, co mu się podoba, nie ma czasu organizowanego (poza ogniskami i spacerami - ale i tutaj uczestnictwo dobrowolne), po prostu pełen luz i swoboda PS. jest jeden wyjątek. Na pierwszym ognisku każdy musi się zjawić, żeby się przedstawić, poznać na wzajem itd.[/quote] Naszym przesłaniem też jest dobra zabawa w towarzystwie innych dogomaniaków i integracja. Ale jak się integrować jeśli wszyscy siedzieli pozamykani w swoich domkach? Próbowalismy zrobić coś, żeby ludzi rozruszać, zapraszaliśmy na spacery, na ognisko. Jeśli ktoś nie chciał się integrować, to już jego wybór. [quote name='Bartiśkowa_'][B][U]Uwaga [/U][/B] [B][U]Zlot nie jest miejscem gdzie przyjeżdżamy aby się wyłącznie nachlać i tyle ![/U] Organizujemy go po to aby wypocząć wspólnie z psiakiem w miły sposób. Nie zabraniamy nikomu spożywać alkoholu oczywiście można ale z umiarem. [/B][/quote] Nie wiem, może źle to odbieram, ale wygląda to tak jakby na ten "nasz" zlot właśnie po to się jechało. A tak nie jest. Każdy robi co chce, pije jeśli chce i ile chce. I jakoś nie zauważyłam, żeby wszyscy chodzili pijani. Bawcie się dobrze i wierzcie mi, zawsze znajdzie się ktoś, kto na zlocie namiesza (mówię to jako organizator VI OZG). W końcu nie tylko psy mogą się niezgadzać w niektórych kwestiach. :evil_lol: ;) Quote
psiulka Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 [quote name='Asia & Ginger'] Nie wiem, może źle to odbieram, ale wygląda to tak jakby na ten "nasz" zlot właśnie po to się jechało. [/quote] Z tego, co słyszę, to trochę osób właśnie tak myśli. Ja nie wiem, nie byłam na żadnym, więc oceniać nie będę. ;) A zlot jest nazwany 'śląskim', ale jest dla dgm-niaków z całej Polski, więc może dlatego ktoś się posłużył tym terminem. W takim razie ekipa zlotu śląskiego również życzy udanej zabawy ekipie zlotu OP. :) Quote
Marta_Ares Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 [quote name='psiulka']Z tego, co słyszę, to trochę osób właśnie tak myśli. Ja nie wiem, nie byłam na żadnym, więc oceniać nie będę. ;)[/quote] Nie spotkalam sie z czym takim, chyba ze niektorzy wyrabiaja sobie zdanie o poprzednim zlocie ze zdjec Dog z garnkiem? dodam ze ona wtedy nie wymiotowala:eviltong: co wiecej nie chodzila przez caly zlot pijana jak to ktos ujął ;) Rozmawiałam z nia nie raz i jakos tego nie zauwazyłam. My jedziemy na zlot nad morze, ale nie po to zeby sie uchlac:eviltong: za piciem nie przepadam, no chyba ze piciem nazywacie wypicie 1 czy 2 piw, albo jakiegos drinka:p Wiec to zdanie o zlocie alkoholikow tez nie jest potrzebne Edit watek ze zdjeciami ze zlotu nie bez powodu byl nazwany "A miałobyc bezpiecznie...." :D Quote
dog193 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Ale gdzie w tej informacji jest mowa o Was? Tu chodzi tylko o "nasz" zlot, że niekoniecznie chcemy, żeby ktoś całe 7 dni był nachlany, nigdzie tam nie zauważyłam wzmianki o "Waszym" zlocie. Quote
Marta_Ares Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 [quote name='dog193']Ale gdzie w tej informacji jest mowa o Was? Tu chodzi tylko o "nasz" zlot, że niekoniecznie chcemy, żeby ktoś całe 7 dni był nachlany, nigdzie tam nie zauważyłam wzmianki o "Waszym" zlocie.[/quote] byla wczesniej przed edycja posta ;) Quote
dog193 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Nie wiem, nie widziałam co było wcześniej, piszę o aktualnych informacjach. Quote
Feigned Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 ok, skończcie już ten temat, tylko zniechęcacie tym dogomaniaków do zlotu. ;) już chyba wszystko zostało powiedziane, po co dalej to ciągnąć? kurczę.. tak sobie myślę i myślę.. :diabloti: ale tak wczesne plany to chyba nie dla mnie :evil_lol: Quote
Ainee Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 [quote name='Feigned']ok, skończcie już ten temat, tylko zniechęcacie tym dogomaniaków do zlotu. ;) już chyba wszystko zostało powiedziane, po co dalej to ciągnąć? kurczę.. tak sobie myślę i myślę.. :diabloti: ale tak wczesne plany to chyba nie dla mnie :evil_lol:[/quote] Na wczesne plany nigdy nie za wcześnie... :diabloti: Quote
Kaya93 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 [quote name='Feigned'] kurczę.. tak sobie myślę i myślę.. :diabloti: ale tak wczesne plany to chyba nie dla mnie :evil_lol:[/quote] Ale ja jestem dobra i już pomyślałam za Ciebie :diabloti: jedziesz! :siara: Wczesne plany? Przecież to już za 11 miesięcy :loveu: Quote
psiulka Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 [quote name='Kaya93']Ale ja jestem dobra i już pomyślałam za Ciebie :diabloti: jedziesz! :siara: Wczesne plany? Przecież to już za 11 miesięcy :loveu:[/quote] Za 10. :) [SIZE=1]PS. Masz niedozwolony podpis z tą emotikonką - ":loveu:"[/SIZE] Quote
Recommended Posts