galadria Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 LOCZEK napisał(a): Oto Zwycięzcy Międzynarodówki SOPOT 2007-zdjęcia wstawiam dzięki cierpliwości GALADRII Beatko,zawsze pomoge z przyjemnością, czekamy na resze fotek:cool3:
Cyraneczka Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Miśka napisał(a): W katalogu widziałam reklamę przyszłorocznej międzynarodówki w Opolu na którą zaproszono Kathleen Kanzler do oceny husky... Nie możliwe :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Może to taka podpucha, żeby było wiecej zgłoszeń, a w ostatniej chwili zmienią sędziego na ... pana Oparę :razz:
Cyraneczka Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Skopiowałam ze Stake-Out :p SH Sopot s. Janusz Opara psy szczenieta 1. Omar Srebro Polnocy mlodziez 1. Pawny de Ciukci Zw Ml NJwR 2. Hawk Seven Heaven 3. Cerber Husky Team 4. Canis C'est La Vie posrednia 1. Hunter Seven Heaven CWC otwarta 1. Arctic Wind of Wolf Point CWC 2. Kirkuk de Ciukci 3. Tarot ED 4. A'Durango Eskimo River championow 1.Kivalina's The Black Knight CWC, CACIB 2. Explorer Bear Hydrargium resCACIB 3. Kasdan de Ciukci suki szczenieta 1. Andromeda Gidelskie Sanie 2. A'tsia Zimowy Wyraj mlodziez 1. Royal Lovely Sun ED Zw Ml 2. Chimera Husky Team 3. Black Princess Mountain Stream Hevia Seven Heaven, oceniona poza konkurencja - ocena doskonala posrednia 1. Miss Arisha ED CWC, CACIB, BOB, BOG 2. Arktogea Queen of Night 3. Miss Shayane ED 4. Dream's Serengetti Briccasart otwarta 1. Winona de Ciukci CWC resCACIB 2. Tiffani ED 3. De Estrella ED 4. Moonflower Seven Heaven
Guest Karmel Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 [img=http://img522.imageshack.us/img522/240/p1010017xs4.th.jpg]
J.J.K. Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Gratulacje dla wszystkich zwycięzców w Sopocie:klacz: :klacz: :klacz: W szczególności dla Pani Tersy i Daniela za BOB i BOG i I Najlepszą Grupę Hodowlaną, w ktorej Shayanka miała swój mały udział:klacz: :klacz: :klacz: Słodkie całuski dla Mishy za I lokatę w klasie championów i oczywiście dla jego handlerki.:buzi: :klacz: Sopot w "namiociku" i poza nim przeminął w bardzo miłej atmosferze. :cunao: Nasza cudowna Para Hodowlana Hawk i Shayana - Najlepszą Parą Hodowlaną Sopot 2007 :multi: :laola:
LOCZEK Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Za przemiłe chwile w doborowym towarzystwie ślicznie dziękujemy!Szacuneczek dla hodowli ESKIMOSKI DOMEK oraz Najlepszej Pary Hodowlanej! [SIZE=4]Wygranym i mniej -ogromne gratulacje!
LOCZEK Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: SUKCESY! :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb:
J.J.K. Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 ewka122 napisał(a):Stawka na Białystok Psy - Dogs Klasa szczeniąt - Puppy Class 1 1213 Klasa młodzieży - Youth Class 5 1214 - 1218 NORTH POLE STAR Dwie Korony CERBER Husky Team HAWK Seven Heaven Klasa pośrednia - Intermediate Class 3 1219 - 1221 Oumaik's BAY OF PASSION Arktogea QUICK DEMON Klasa otwarta - Open Class 6 1222 - 1227 FOCUS EXPRESS Dwie Korony SWIFT WOLF Fortunatus Klasa championów - Champion Class 3 1228 - 1230 EASY RIDER Hydrargium FIRST EXPRESS Dwie Korony EXPLORER BEAR Hydrargium Suki - Bitches Klasa szczeniąt - Puppy Class 4 1231 - 1234 Klasa młodzieży - Youth Class 8 1235 - 1242 HESPEROS Sądeckie Pieszczochy ROYAL LOVELY AMBER Eskimoski Domek ROYAL LOVELY SUN Eskimoski Domek CHIMERA Husky Team BLACK PRINCESS Mountain Stream Klasa pośrednia - Intermediate Class 2 1243 - 1244 Klasa otwarta - Open Class 9 1245 - 1253 FAMA Sądeckie Pieszczochy Arktogea VENICE Do miłego zobaczenia :-)
Miśka Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Cyraneczka napisał(a):Nie możliwe :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Może to taka podpucha, żeby było wiecej zgłoszeń, a w ostatniej chwili zmienią sędziego na ... pana Oparę :razz: Też o tym pomyślałam... :-) Dlatego sie zastanawiam czy nie da sie wywalczyć prawa do wycofania zgoszenia psa w przypadku zmiany sędziego. Bo jednak hodowczyni Innisfree a przykładowy p.O to znaczna różnica... Można napisać do p.Kanzler czy w ogóle wie, że jest zaproszona na tą wystawę :cool1:
zpr Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Miśka napisał(a):Też o tym pomyślałam... :-) Dlatego sie zastanawiam czy nie da sie wywalczyć prawa do wycofania zgoszenia psa w przypadku zmiany sędziego. Bo jednak hodowczyni Innisfree a przykładowy p.O to znaczna różnica... Można napisać do p.Kanzler czy w ogóle wie, że jest zaproszona na tą wystawę :cool1: No popatrz, chyba w "Twoim" Oddziale podaje się sędziego do oceny nie informując go o tym, na to wyglada skoro tak piszesz! :evil_lol: Jasne napisz do Pani Kanzler, będzie miała niezły ubaw z Twojego pytanka ;)
Miśka Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 zpr napisał(a):No popatrz, chyba w "Twoim" Oddziale podaje się sędziego do oceny nie informując go o tym, na to wyglada skoro tak piszesz! :evil_lol: Jasne napisz do Pani Kanzler, będzie miała niezły ubaw z Twojego pytanka ;) A Ty czego się ciskasz? Jak widać nie mnie jedną ogarnęły wątpliwości. Ciekawe dlaczego...
zpr Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Miśka napisał(a):A Ty czego się ciskasz? Jak widać nie mnie jedną ogarnęły wątpliwości. Ciekawe dlaczego... Jak na razie to Ty się "ciskasz"... ale nie mnie oceniać twoje zachowanie:evil_lol: Nie pasuje Ci siędzia nie zgłaszaj i koniec tematu!
Miśka Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 zpr napisał(a):Jak na razie to Ty się "ciskasz"... ale nie mnie oceniać twoje zachowanie:evil_lol: Nie pasuje Ci siędzia nie zgłaszaj i koniec tematu! Taa? to jeszcze Zanecie odpisz na jej post w podobnym stylu :-) Sedzia mi bardzo pasuje, jesli dotrze do miejsce. Czytaj moze to co jest napisane, a nie nerwowo reaguj na sam widok mojego nicka.
flashka-g Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Co ja sadze o sedziowaniu w przyszlorocznym Oppolu..hm.. a wiec jezeli na normalnej wystawie jest 80-90 siberianow czasami, to mysle ze to p.Kanzler moze zglosic sie nawet kolo 150 ( przypuszczam) wiec watpie aby ona sama dala rade ocenic je wszystkie- jak wiemy to juz nie jest zbyt mloda osoba, wiec zapewne jak zwykle szczeniaki mlodziez i weterany przypadna komu innemu- takie moje przypuszczenia- choc mimo swojego wieku p.Kanzler nadal duzo podrozuje i sedziuje z tego co mi wiadomo.
Eskimoski Domek Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Dopiero teraz wróciliśmy z sopockiej wystawy po ogromnej złośliwości rzeczy martwych typu:awaria samochodu,rozładowane komórki itp :-).Zmęczeni ale szczęśliwi chcieliśmy bardzo podziękować za gratulacjie,sms-ki i maile.Sopot bardzo długo pozostanie w naszej pamięci.Dla mnie największym sukcesem na tej wystawie nie był BOB ani BOG ale wygrana w klasie otwartej z MISS ARISHKĄ.Mieć za sobą w ringowej pogoni takich dwóch eleganckich,długonożnych NAJWYŻSZEJ KLASY HANDLERÓW DARKA I JARKA trzeba było nieźle nogami przebierać by nie zostać rozdeptanym :-).Ja też składam Wam wszystkim ogromne gratulacjie a największe całusy NAJPIĘKNIEJSZEJ PARCE ŚWIATA-to poemat oglądać ich razem :-)
galadria Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Już niedługo wystawa w Toruniu. A nadal nic nie wiadomo kto się na niej pojawi.:razz: może uda nam się uzupełnić stawke... TORUŃ 19.08.07 PSY młodzież ARKADIUS Galladria-Novitaris .................................... .................................... może ktoś sie dopisze?
LOCZEK Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 galadria napisał(a):Już niedługo wystawa w Toruniu. A nadal nic nie wiadomo kto się na niej pojawi.:razz: może uda nam się uzupełnić stawke... TORUŃ 19.08.07 PSY młodzież ARKADIUS Galladria-Novitaris SUKI pośrednia Arktogea QUEEN OF NIGHT .................................... .................................... może ktoś sie dopisze? kto jeszcze?????
NigdyNigdy Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 No, to tym razem Eskimoskim Domkom gratulujemy- za całokształt :p J.K.K- Wam również oczywiście - rozkręcacie się widzę ;) Cyraneczka napisał(a):Nie możliwe :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Może to taka podpucha, żeby było wiecej zgłoszeń, a w ostatniej chwili zmienią sędziego na ... pana Oparę :razz: Z Kanzler to mnie Miśka też zabiłaś :crazyeye: Aż się boję zgłaszać, żeby nie były tak, jak piszę Żaneta :roll: We Wrocławiu na przykład, miał być Uve Fischer do którego zgłosiłam psy, bo dawno nas nie sędziował i.... .... już nie sędziuje Fischer :cool1: flashka-g napisał(a): Co ja sadze o sedziowaniu w przyszlorocznym Oppolu..hm.. a wiec jezeli na normalnej wystawie jest 80-90 siberianow czasami, to mysle ze to p.Kanzler moze zglosic sie nawet kolo 150 ( przypuszczam) Podejrzewam, że stawka będzie taka jak zwykle ;) Wielu ludzi nie wie, kim jest p. Kanzler (choć wie cóż to takiego Innisfree), jeszcze inni nie pojadą do tej sędziny ze zwykłej obawy przed surowością jej oceny (uprzedzam, że używa pełnej palety ocen :diabloti: ), a jeszcze inni, bo... nie ;) Zresztą, najlepszy przykład to ilość Husky na wystawie w Będzinie, gdzie sędziował Guido Schafer....
Cyraneczka Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 NigdyNigdy napisał(a):Zresztą, najlepszy przykład to ilość Husky na wystawie w Będzinie, gdzie sędziował Guido Schafer.... A mi sie wydaje, ze tu zawiniła zła komunikacja i totalny brak reklamy. Pamiętam, że wystawa w Świerklańcu była fantastycznie rozreklamowana z naciskiem położonym na wybitnego arbitra-znawcę rasy. Każdy właściciel husky dostał ulotkę do domu. Uważam, że gdyby Będzin się postarał i wygenerował tych kilkaset adresów i zrobił mailing do właścicieli hasiorów - ten koszt zwróciłby sie z nawiązką. Niestety poczta pantoflowa nie zadziałała, a większosć ludzi nie miała pojęcia, że ten akurat sędzia jest dobry i warto do niego pojechać. W każdym razie mam nadzieję, że sie nie obraził i jeszcze nie raz do Polski przyjedzie.
---------- Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 galadria napisał(a):TORUŃ 19.08.07 PSY młodzież ARKADIUS Galladria-Novitaris otwarta Laredo de Ciukici SUKI pośrednia Arktogea QUEEN OF NIGHT .................................... .................................... Cyraneczka napisał(a): W każdym razie mam nadzieję, że sie nie obraził i jeszcze nie raz do Polski przyjedzie. Pytanie, czy jakis oddzial go jeszcze zaprosi :] skoro frekwencja byla tak niska, moga sie obawiac ze to osoba sedziego odstraszyla wystawcow.
jolka11 Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 NigdyNigdy napisał(a): We Wrocławiu na przykład, miał być Uve Fischer do którego zgłosiłam psy, bo dawno nas nie sędziował i.... .... już nie sędziuje Fischer :cool1:.... O kurcze ja też zgłosiłam psy do Wrocławia :razz:
Recommended Posts