Jump to content
Dogomania

Egzamin praktyczny na prawo jazdy, KURS ;)

Recommended Posts

Posted

A ja nie zdałam, w środę tydzień temu :lol:
Popełniłam najgłupszy błąd na świcie, w trakcie jazdy nie wiem sama kiedy wyłączyłam sobie światła hahaha

Dziewczyny gratulacje, ogromnie zazdroszczę ;)

Posted

gratulacje dla was:)

Iza. musisz sobie wyćwiczyć że podczas jazdy łapiesz za drążek i przesuwasz jak przy włączaniu świateł masz 2 pozycje (pozycja i mijania) nic ci się nie włączy innego :)

w tajemnicy wam powiem że na kursach właśnie światła były moją piętą achillesową , zawsze musieli mi przypominać ale teraz jakoś pamiętam, raz tylko zapomniałam ale zaraz inni kierowcy mi pomrugali ;)

Z czystaj ciekawości pamiętacie co miałyście na czynnościach kontrolno obsługowych?? (światła itd...)

Posted

[quote name='łolkiee']
Z czystaj ciekawości pamiętacie co miałyście na czynnościach kontrolno obsługowych?? (światła itd...)[/QUOTE]

ja zdawałam tyle razy że chyba miałam już wszystko :evil_lol: :diabloti:

Posted

[quote name='łolkiee']gratulacje dla was:)

Iza. musisz sobie wyćwiczyć że podczas jazdy łapiesz za drążek i przesuwasz jak przy włączaniu świateł masz 2 pozycje (pozycja i mijania) nic ci się nie włączy innego :)

w tajemnicy wam powiem że na kursach właśnie światła były moją piętą achillesową , zawsze musieli mi przypominać ale teraz jakoś pamiętam, raz tylko zapomniałam ale zaraz inni kierowcy mi pomrugali ;)

Z czystaj ciekawości pamiętacie co miałyście na czynnościach kontrolno obsługowych?? (światła itd...)[/QUOTE]

Muszę, bo byłam kompletnie zaskoczona jak egzaminator powiedział mi dlaczego nie zdałam. Nie mam pojęcie kiedy te światła mi się wyłączyły :/

Miałam światło cofania i sprawdzenie poziomu oleju ;)

• 1 month later...
Posted (edited)

Ja pochwalę się -mój syn zdał właśnie w Bytomiu i mówił że akurat trafił na takiego egzminatora że do rany przyłóż , córa zdawała 3 lata temu również zdała za pierwszym podejściem.

Edited by aska64
Posted

[quote name='Iza.']A ja mam już 3 egzaminy za sobą, jestem załamana :shake::placz:[/QUOTE]

Nie załamuj się tylko zdawaj dalej :)
W końcu się uda;)
Wiem z doświadczenia :diabloti:

Posted

[quote name='Sweet']Nie załamuj się tylko zdawaj dalej :)
W końcu się uda;)
Wiem z doświadczenia :diabloti:[/QUOTE]

dwa pierwsze razy trafiłam na tego samego egzaminatora, który mimo, że minął miesiąc mnie pamiętał :shake:
3 raz trafiłam na faceta u którego nikt nie zdaje, jechałam sobie, a on mi w pewnym momencie złapał za kierownicę i powiedział, że egzamin przerwany, bo mogłam zaczepić lusterkiem o drugi samochód :shake:
Chyba to nie dla mnie jest po prostu...

Posted

[quote name='Iza.']dwa pierwsze razy trafiłam na tego samego egzaminatora, który mimo, że minął miesiąc mnie pamiętał :shake:
3 raz trafiłam na faceta u którego nikt nie zdaje, jechałam sobie, a on mi w pewnym momencie złapał za kierownicę i powiedział, że egzamin przerwany, bo mogłam zaczepić lusterkiem o drugi samochód :shake:
[B]Chyba to nie dla mnie jest po prostu[/B]...[/QUOTE]

Nawet tak nie mów! Ja zdawałam tyle razy, że na pewno nie dasz rady mnie przebić, ale zdałam w końcu ;)
Też trafiałam na różnych egzaminatorów, i też obalał mnie raz nawet nie wiem za co.
Więc wiem doskonale co czujesz i posłuchaj mnie ;) Nie poddawaj się! :D Nie warto, już tyle kasy poszło, tyle nerwów, więc zdawaj ile będzie trzeba, ale zdasz ;)

• 1 year later...
Posted

Wątek dawno zapomniany, musiałam się naszukać :lol:
Mam nadzieję że ktoś tu jeszcze zajrzy :p
Mam trochę nietypowy problem, moje osk robi praktyczne egzaminy wewnętrzne a ja mam już kilka za sobą, nawet pobiłam rekord i zdać go nie mogę... już mi się instruktorzy skończyli, każdy mnie zna :lol:
Dzisiaj miałam egzamin z instruktorem który chyba najbardziej mi pasuje nic nie powiedział jak stanęłam na pasach bo "o kurde piesi" a potem w strefie zamieszkania z tego samego powodu na środku skrzyżowania, tylko potem już na samym końcu zamiast pojechać prosto pod biuro wybrał sobie jakąś dziwną trasę którą nie jechałam jeszcze przez stacje i wyjeżdżając z tej stacji starałam się nie wjechać na powierzchnię wyłączoną. Starałam się tak bardzo że nie dość że nie zauważyłam auta to jeszcze i tak po niej przejechałam. Sytuacja była dosyć niebezpieczna, przestraszyłam się i stanęłam na środku, babka ledwo wyhamowała, zablokowałam skrzyżowanie...
Podobno parkuję w dziwny sposób ale egzaminator nie miałby się do czego przyczepić, tylko zapomniałam zapytać co ma na myśli :lol:
Następnym razem się uda, może ludzie nie będą się kręcić, tak sobie myślę że w dzień po sylwestrze niektórzy jeszcze będą kaca leczyć:cool3:

Posted

Ja też trzymam kciuki ;)
Gdybym mogła wybierać chciałabym w sylwestra najlepiej jak najwcześniej :diabloti:
Zły dzień mam dzisiaj, smutno mi :-(
No nic może za to prawdziwy egzamin zdam szybko jak mnie już wypuszczą ze szkoły:placz:

• 1 month later...
Posted

Ktoś na dogo jeszcze daje egzamin? Strasznie tu pusto, trochę szkoda ;)
21 stycznia był mój szczęśliwy dzień - teorie i praktykę zdałam za 1 razem czym wprawiłam wszystkich instruktorów w moim osk w stan szoku chyba nie mniejszy niż mój :multi:do teraz trochę żałuję że nie wysłałam tego dnia totolotka :lol: ale byłam tak oszołomiona moim szczęściem że nie potrafiłam myśleć o czym innym;) Może jeszcze nie jest za późno, jeden instruktor kiedyś mi powiedział kiedy już byłam załamana wewnętrznymi że za to państwowy zdam za 1 i się sprawdziło, może pojadę go spytać o numery :p
Tego dnia 1 raz w życiu jechałam po śniegu, może właśnie dzięki temu egzaminator się specjalnie nie starał żeby mnie oblać chociaż 2 dziewczyny które jechały z nim przede mną wróciły zapłakane :roll:
Teraz mam kolejny problem, pojeździłabym sobie a nie mam czym :lol:

Posted

[quote name='Yorkomanka']Ktoś na dogo jeszcze daje egzamin? Strasznie tu pusto, trochę szkoda ;)
21 stycznia był mój szczęśliwy dzień - teorie i praktykę zdałam za 1 razem czym wprawiłam wszystkich instruktorów w moim osk w stan szoku chyba nie mniejszy niż mój :multi:do teraz trochę żałuję że nie wysłałam tego dnia totolotka :lol: ale byłam tak oszołomiona moim szczęściem że nie potrafiłam myśleć o czym innym;) Może jeszcze nie jest za późno, jeden instruktor kiedyś mi powiedział kiedy już byłam załamana wewnętrznymi że za to państwowy zdam za 1 i się sprawdziło, może pojadę go spytać o numery :p
Tego dnia 1 raz w życiu jechałam po śniegu, może właśnie dzięki temu egzaminator się specjalnie nie starał żeby mnie oblać chociaż 2 dziewczyny które jechały z nim przede mną wróciły zapłakane :roll:
Teraz mam kolejny problem, pojeździłabym sobie a nie mam czym :lol:[/QUOTE]
gratuluje udanego podejscia za 1 razem:multi:
ja już dawno mialam egzamin, w tym roku minie 5 lat, jezu jak ten czas leci . . .
może jeszcze jest ktoś na dogo kto dopiero będzi zdawał :evil_lol:
a jakim samochodem chcesz jeździć? jak dla bab-mały,wygodny w parkowaniu czy wielkie bydlę? :diabloti:

Posted

[quote name='Yorkomanka']Wielkie bydlę to jak dorobię się 3 dzieci i dużego psa;) podobają mi się punciaki :p[/QUOTE]

no tak a Ty masz mini pieska i 0 dzieci :evil_lol:
ja nie przepadam za mini samochodzikami . . czuję się w nich jak kosmita:diabloti:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Doda_']no tak a Ty masz mini pieska i 0 dzieci :evil_lol:
ja nie przepadam za mini samochodzikami . . czuję się w nich jak kosmita:diabloti:[/QUOTE]

a prosze was, ja mialam kupic wielkiego combika mercedesa w124 a kupilam.... micre i to fioletowa w rozowe kwiatki ... on coz.. tak wyszlo

Posted

[quote name='Doda_']nowe auta nie maja duszy . . . . :eviltong: ja jezdze starym 22 letnim bmw i kocham go strasznie![/QUOTE]
ja zbieram na mercedesa w124 :) auto musi miec dusze a nie ma gwiazdy nie ma jazdy :D