agaga21 Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 wątek długi...czy w 2 zdaniach mógłby ktoś mi streścić co sie działo z ecią? Quote
magda z. Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 długo opowiadać - urodziła się w pseudo, odebrana i po 3 latach w schronie dopiero sądownie zrzeczenie. Miała być adopcja z matką, ale rodzicielka pierwszego chętnego dostała zapaści w drodze i zamiast do schronu pojechali do szpitala. Później adopcja do Bytomia właśnie w grudniu (podróż z przygodami przez 2 dni) - niby wszystko ok, w poniedziałek info, ze pies się wystarszył petardy i poszedł w długą. Beata dzwoni do schronu wczoraj - Eccia wyłapana w poniedziałek. Właścicielka jednak nie jedzie po nią i odrzuca połączenia. Dzięki pomocy kierownika z Dłuzyny mogliśmy ją odebrać bez odbycia kwarantanny - wraca na Dolny śląsk i jedzie do hotelu Marka. Jest tam już jej matka, która niecały miesiąc też wróciła z adopcji - okoliczności również były dla nas mało przyjemne. Psy mają mega pecha we wszystkim chyba. Quote
agaga21 Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 jesso, biedaczki :( tyle przeszły. pewnie nie spełniły "oczekiwań" nie były dużymi pluszaczkami a psami z własnym zdaniem...ehh...do dupy to wszystko. Quote
BoUnTy Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Przed chwilką Ecia pojechała dalej. To cudowny pies - ja jestem w niej zakochana! Magdo ja tam jestem z fundacji, ale ta akcja to solowa ;> To byla szybka akcja - taksówka i po psa - taksówkarz trafił się zsercem i aby zdążyć przed zamknieciem złalmał miliard przepisów i jechał chodnikiem xD Mówi do mnie 'jakby policja nas zlapała to robi Pani minę umierającej i jedziemy do szpitala' <hahaha> Ecia nie chce jeśc, bidulka... Ja już ją wzięłam do weterynarza - dostała antybiotyk, leki na wzmocnienienie, przeciwbólowe - w sumie 6 zastrzyków. Suka ma bieguke, zmiany skórne, a wyglada jak 10 nieszczęście... Musiałam ją całą droge holować do domku, a łapy plącza jej się z wyczerpania niemiłosiernie. Jest odwodniona - ma dużo pić... Akcja przyprawiła mnie o ból głowy, ale nie żałuje ;D Quote
furciaczek Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 Bounty bardzo bardzo dziekuje.... Dziewczyny, idziemy spamowac na dogo musimy zwolac jak najwieksza liczbe ludzi, zebrac deklaracje stale...same tego nie pociagniemy! Quote
GameBoy Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 ja deklaruje 100 miesiecznie 26. kazdego miesiaca plus bazarki niestety nic wiecej nie moge Quote
furciaczek Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 GameBoy napisał(a):ja deklaruje 100 miesiecznie kazdego 26. miesiaca plus bazarki niestety nic wiecej nie moge Dzieki ciotka GB juz wpisuje w pierwszy post. Ja nie moge zadeklarowac konkretnej stalej sumy ale napewno bede dorzucac co miesiac od siebie i latac braki... Quote
BoUnTy Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Ja niestety finansowo nie pomogę, ale jak tylko będe mogła jakoś pomóc to słuze... Quote
magda z. Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 BoUnTy wielkie dzięki, jesteś kolejną osobą z SOS, która nam pomogła bezinteresownie. Ja zaraz pisze do kierownika cały przebieg historii, bo musi podesłać kierowniczce z Bytomia - Eccia wyszła za free i musi być potwierdzenie dlaczego. Tarzanka obiecała foty przesłać później Beacie. Bardz, bardzo dziękujemy za pomoc. Ja wiem, ze Marek tez zakocha się w niuni, jak w jej mamuśce. Kierownik powiedział, ze w razie potzreby służy czymś na wzmocnienie, co też jest w schronie- naprawde dużo nam pomógł. Cały czas cos jescze mam napisac, ale zapominam... Quote
Alicja Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 O matko , czy ta Baba ma satysfakcje z tego , że doprowadziła sunieczke do wycieńczenia ..... masakra Quote
furciaczek Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 Na FM ludziska bardzo poruszeni sytuacja, jest duzo deklaracji wplat- wplynelo pierwsze 70zl od Iwonki. Zaraz uzupelnie pierwszy post i torche go uporzadkuje bo jak GB zauwazyla malo przejzysty jest. Quote
magda z. Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 jakoś musimy dać radę, zobaczymy jak wypadnie spotkanie Brunchildy z osobami, które chcą ja zaadoptować - już wiem, co miałam napisać - dzekujemy im również za wsparcie i miłe słowa:) Quote
furciaczek Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 Ok uzupelnilam pierwszy post, na chwile obecna: Deklaracje stale: GB- 100zl (26 kazdego miesiaca) Jamajka 50zl Ada 50z IstalkaiTomek 50zll wplaty jednorazowe 70zl Iwona (wplynelo) 50zl Sylwia 50zlG&G WP Bedzie jeszcze 200zl z prasowanek sprzedanych przez Iwonke do podzialu na Bryze i Ecie. Wrzucialam babe na CZK... Quote
magda z. Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Fur dzięki wielkie, doprowadzimy pannę do porządku, musimy. Znajdzie jeszcze swoich ludzi, tych jedynych Quote
furciaczek Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 Wlasnie wplynely dwie wplaty po 50zl od Iwonki (Lizbona), napisalam juz z pytaniem czy czasem omylkowo nie zatwierdzila dwa razy tego samego przelewu bo dziwnie tak...zamiast jedna 100 dwie po 50. Jak dostane odp uzupelnie. Quote
furciaczek Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 GameBoy napisał(a):zapraszamy na bazarki dla dziewczyn ;) http://www.dogomania.pl/threads/181451-Chanel-Armanii-Lancome-same-zapachy-kalsycznie-na-CC-do-14-03-g-20 http://www.dogomania.pl/threads/181573-KoA-uszki-damskie-L-XL-XXL-sukienka-XL-perfumy-na-CC-do-14-03-g-20 Przypominam o Bazarkach... Jeszcze Madzi bazar http://www.dogomania.pl/threads/181231-Ubrania-firmowe-duA-e-i-maA-e-ksiAE-A-ki-na-Semira-katowanAE-LalkAE-i-cc-BryzAE-12-03-22-00 Quote
AniaB Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 ja moge wpłacać 60 zł co miesiąc, ale pierwsza wpłata dopiero po 25. marca - i potem kazdego miesiąca po 25.tym.. Za to na pewno bedą przychodzić niezawodnie..:) Quote
BoUnTy Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Jak tam moja Eciulka? Dajcie znac jak zniosła podróż i noc... I czy dojechała już do Was? :( Martwie się, miałam dostać chociaż sygnałka a tutaj ciszaaa... Quote
magda z. Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Dziewczyny juz prawie dojechały. Eccia nie najlepiej - nie chce pić ani jeść. Beata nie może pojechać do weta do Zgorzelca, jej maż też nie, ale zamówili weta z Bogatyni. Ma podać kroplówkę, a Marek będzie z nią siedział, aż cała nie zejdzie. U tarzanki Eccia róznie - raz się cieszy, raz nie ma na nic siły. Ja po dłuższej dedukcji doszłam do wniosku, ze ta baba zadzwoniła w poniedziałek do fur, bo wtedy wyłapano Eccię. Ona była przekonana, ze niunia ma czipa - my też, az do jakiś dwóch tygodni temu, gdy przy Bryzie wyszło, ze nie ma - sprawdzałyśmy w schronie no i obie panny nie dostały jako jedyne, a pewnie przez ich skomplikowaną sytuację prawną przez większy okres ich pobytu tam. Dlatego dała nam znać, że ona "zaginęła", a tak naprawdę to nie wiadomo co by było, gdyby psa schron nie wyłapał.... Beata da mi znać jak dojadą - BoUnTy wybacz, ale do mnei Beata dzwoniła wczoraj przed 23 i to pewnie wynik ogólnego zamieszania - bardzo jesteśmy wdzięczne za Twoją pomoc i pierwszą wizytę u weta. Teraz jesczze kwestia transportu - z taxi wyszło 423, tarzanka zrobi 800km, bo mieszka pod w-wiem, a jedzie za Bogatynie jesczze. Ja ze swojego bazarku, którego jesczze nie rozliczyłam mam około 80zł i kilka na tym obecnym, ale musze wziąść pod uwagę, ze mamy jescze Semira-bez żadnych deklaracji-300zł/miesiąc i Lalkę 400/miesiąc. Na razie ze swoich bazarkowych dam 23 i zostanie 400 do uregulowania Beacie, która Markowi dzisiaj przekazała tę kasę dla tarzanki. Ona sama utrzymuje dwa psy u Marka, czyli 800/miesiąc i nie możemy jej tego nie oddać, zreszta to ona dzielnie organizowała całą sprawę Ecci od 2 dni. Na razie nie stać mnie osobiście na deklarację, bo szukam pracy i nie mam z czego kolokwialnie mówiąc. Zaraz organizuję bazary-mam kilka szmatek nowych do wystawienia - bazarki będą 50% na cc i 50% na Semira i Lalke - no niestety jest nas mało wokół Dłużyny i nie damy inaczej rady... A tak grosz do grosza i postaramy sie pomóc, jak tylko możemy Quote
furciaczek Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 Magdo ja mam na koncie 270zl narazie, powinno dzisiaj cos jeszcze dojsc. Wieczorem wiec zrobie przelew tylko nr konta mi potrzebny. Czekam na dalsze wiesci co z Ecia...serce peka :( Quote
furciaczek Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 Magdo ja mam na koncie 270zl narazie, powinno dzisiaj cos jeszcze dojsc. Wieczorem wiec zrobie przelew tylko nr konta mi potrzebny. Czekam na dalsze wiesci co z Ecia...serce peka :( Quote
furciaczek Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 AniaB napisał(a):ja moge wpłacać 60 zł co miesiąc, ale pierwsza wpłata dopiero po 25. marca - i potem kazdego miesiąca po 25.tym.. Za to na pewno bedą przychodzić niezawodnie..:) Bardzo bardzo dziekujejemy!!! Przesle nr konta na PW i wklejam w pierwszy post. Quote
magda z. Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 To ja poprosze Beate o numer, ale później pewnei prześle. Jak tylko będę wiedziała jak Eccia to dam znać. na naszym wątku napisałam o mobilizacji bazarkowej, ale w zasadzie wszyscy, którzy tam zaglądają są już i tutaj Quote
furciaczek Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 Ide prosic kogos o wielki czerwony baner...trzeba wiecej ludzi sciagnac. Quote
papryka Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 co za ludzie...!!!!!!!!!!! dobrze ze niunka jest juz bezpieczna!!!!!!!!! Quote
Recommended Posts