malawaszka Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 sacred PIRANHA napisał(a):to jest ostoją spokoju czy morderczym psem do uśpienia...bo ja się już pogubiłam...poprosze nazwisko tej pani która oceniła bryzę jako psiaka do uspienia na PW:-) i to po konsultacji telefonicznej :shock: Quote
sacred PIRANHA Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 jak Wam poopowiadam przez telefon o moich burkach....to one wszystkie się nadaja do uspienia natychmiastowego;-) nawet suka yorka hihi Quote
furciaczek Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Magda Ty z nia jechalas wczesniej, powiedz mi czy podczas podrozy do Poznania rowniez byla tak wycofana? Szkoda ze to wszystko sie tak ulozylo, oby to juz byl koniec tych nieszczesc Bryzowych- ide zmienic tytul. Z wlascicielka Eci jestem w stalym kontakcie, tam na szczescie wszystko narazie wporzadku, zadnych niepokojacych wiesci nie dostalam, zadnego niepokojacego zachowania nie prezentuje suczysko. Cos nie moze dziewczyna na wadze przybrac, wlascicielka rozwaza przejscie na Barfa lub gotowane, suche je niechetnie. Quote
magda z. Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Bryza po wyjściu poza bramę schroniska jakby zrozumiała że ona juz wychodzi-najpierw polatała w śniegu, zrobiła siku, podeszła do pracowników i się pożegnała, a nastepnie sama władowała się do samochodu-nie trzeba było jej zapraszać. Podczas podrózy na początku była trochę nieśmiała, lekko przestraszona, nic dziwnego po 3 latach w schronie. Eccia tez przespała grzecznie swoje przygody, bo do niej tez dojechałam jak auto tarzanki wysiadło na autostradzie. Na kazdym przystanku Bryza zaliczała zaspy, co tez wczoraj zrobiła-jest dewastatorem każdej zaspy i trenuje ślizgi. Podczas podróży ze mna bardziej się koncentrowała na Wojtku, on z nia chodził poza bramą schronu najpierw, na pierwszym przystanku też, bo ja poszłam do toalety i chyba uznała jego za przewodnika, bo tzrymał smycz. Już mniej więcej od połowy trasy zaglądała do mnei do przodu, ale tak nieśmiało troche, chociaż miała ochote na więcej. Kanapki bardzo ja ruszyły;) Jesli chcesz to ja mam jej wszystkie foty, może one Ci pomogą, bo na części widać zdezorientowanie trochę i niepewność, ale na tych późniejsych juz raczej ma pewniejszą minę. Podczas przekazania spokojnie weszła do samochodu i się położyła. Reagowała na imię i na zwracanie sie do niej. Wylewna nie była nigdy, nawet na tych fotach ostatnich ze schronu, z początku stycznia widać jak ona sobie siedzi i obserwuje. Wczoraj była smutniejsza jak przyjechała z Filipem, pewnie też zmęczona, ale ją rozbiegałam trochę, do lolki tez zaraz kikutkiem pomachała. Nie potrafie tego inaczej opisać, poproszę o dodatkowy zestaw pytań wspomagających, jesli cos przeoczyłam lub nie potrafię nazwać. Quote
lolka Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 nasza Bryzuchna tak na gorąco, na dowód że cała i zdrowa :) Quote
furciaczek Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Dziewczyny ja mam problem masakryczny z laptopem, bede mogla wchodzic na net tylko przez tel w wiecie ze cokolwiek wtedy napisac zrobic to koszmar jest. Bede pod telefonem caly czas gdyby cos sie dzialo. Przelew zrobie jak odzyskam kompa wiec 2-3 dni, przeproscie Marka ale no cholera nie dam rady inaczej. Quote
magda z. Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Dogo odżyło;) Na konto hotelu pójdą dwie wpłaty po 200zł za ten miesiąc Bryzy u Marka, zresztą zaraz lolce puszczam sms'a w tej sprawie. Fur dzięki, bo my to już prawie na A4 mamy miejsca:evil_lol: Quote
furciaczek Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 Ja juz podlaczona na szczescie ;) Quote
magda z. Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 To świetnie. Miło było Cię poznać tak bardziej realnie:) Quote
magda z. Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 bazar na nasze hotelowce, część fantów lolka mi dała, jak niunkę odbierałyśmy w b-cu. http://www.dogomania.pl/threads/180187-Dolce-Gabana-Versace-inne-firmA-wki-na-Semira-katowanAE-LalkAE-i-cc-BryzAE-25-02-22-00 Quote
furciaczek Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 Wystawilam allegro, pogrubione i podswietlone http://allegro.pl/item928014383_plowa_suczka_cane_corso.html Quote
magda z. Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 fur jakbyś chciała to ja mam jescze inne foty Bryzy, ale te mi ise wydawały najładniejsze - moje oko jeszcze sprawnie nie ocenia jakości wykonanych zdjeć, bo aparat leży i się kurzy i co najwyżej służy jako rekwizyt w schronisku, już prawie od roku sobie obiecują cos poczytać i przyszlifować... No i wszelka obróbka mnie nie rusza z braku czasu aukcja super:) Quote
furciaczek Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 To podeslij na maila albo cos, zdiec nigdy za wiele :) Quote
furciaczek Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 Super, ja wprowadzam zmiany do ankiety przedadopcyjnej...wiecej podchwytliwych pytan:diabloti: Nastepnego chetnego do adopcji przeswietlam 3 pokolenia wstecz. Sa wiesci z hotelu??:oops: Quote
magda z. Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Nic dziewczyny nie przekazywały, więc pewnie spokojnie. Beata tylko dzwoniła, ze ma kolejnego psa do ogłoszeń - zostałam specem od tego w naszym małym kółku wzajemnej adoracji. Lolka pracuje chyba ostro, bo chciałam podwędzić jedną torebkę z bazarku, ale dodzwonić się nie mogłam, więc wystawiłam;) Mniemam że nic się nei dzieje i Bryza spokojnie spędza kolejny dzień. Quote
furciaczek Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 Jak bedziesz rozmawiala z Beata albo Markiem to zapytaj czy nie trzeba Bryzie kupic czegos, suplementy na stawy, witaminki albo cos :) Gdyby cos bylo potrzebne krzycz, bedziemy kombinowac. Gdybyscie potrzebowaly allegro dla swoich psiakow to daj znac, raz dwa wystawie :) Quote
magda z. Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 dzięki, ja ostatnio to mam takie wypaśne - potrzeba matka wynalazków i pomysłów http://www.allegro.pl/item921417753_owczarek_terrier_jamnik_husky_adopcja_schronisko.html a do weta to ona i tak chyba powinna iść, bo ma na udzie jeszce coś, czego chyba nie zbadano. Quote
furciaczek Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 Fajne takie zbiorowe allegro!! Kurcze, zapomnialam o tym jej guzku na udzie. Jak uda mi sie cos zebrac pieniazkow to bedzie trzeba pomyslec nad wizyta u weta- oby to nic powaznego. Quote
magda z. Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 nie miałam wyboru, i tak mam zaległości z dodaniem kolejnych, ale jeśli ktos z okolicy i ma ochotę na przygarnięcie ps to cos mu zawsze znajdziemy. Zdjęcia już poszły, zaraz dodam tutaj jeszce jedno z komórki, bo zapomniałam, ze mam Bryza zwiedzała i w końcu miała dosyć tego oglądania;) Quote
furciaczek Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 hahaha przeuroczy ma ten pysk...jeju jak ja lubie te fafle u corsiakow:loveu::loveu: Quote
magda z. Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 taka kochana z niej psica, a fafelki ma duże;). Ona jest bardzo fotogeniczna, jakby była świadoma swojej urody. Quote
lolka Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 z Bryzą wszystko w porządku ..............jeszcze raz się powtórzę, ale Marek jest nia zachwycony :) i bardzo nam wszystkim dziękuje że ja zabraliśmy od tych wariotek.......Beacie powiedział to o czym mi już wcześniej napomknął.....BRYZA NADAJE SIĘ DO DOGOTERAPII Quote
wapiszon Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 lolka napisał(a):z Bryzą wszystko w porządku ..............jeszcze raz się powtórzę, ale Marek jest nia zachwycony :) i bardzo nam wszystkim dziękuje że ja zabraliśmy od tych wariotek.......Beacie powiedział to o czym mi już wcześniej napomknął.....BRYZA NADAJE SIĘ DO DOGOTERAPII Dziękuję lolka. Najważniejsze ,że Ty jesteś normalna. Pozdrawiam serdecznie :) Quote
Recommended Posts