Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='elmira']
edit: małą jest zakupiona z jakiejś pseudo, bo Państwo wspominali, ze za gruba kasę kupiona, ale rodowodu niet.[/quote]
no tak...najlepiej kupić psa z psełdo, w ciemno, nic o rasie się nie dowiedzieć, nie poznać charakteru psa, jego słabych i mocnych stron:angryy: byle kupić, "za grubą kasę", bo pewnie "ma takie słodkie uszka, śliczny szczeniaczek":angryy:
a potem jak się znudzi, wywalić jak zabawkę:angryy: bym się nie zdziwiła, gdyby na początku "właściciele" myśleli, że to modny beagle jest:diabloti: a tu nagle "Słodki szczeniaczek" się wydłuża, w górę nie rośnie, to po co czas poświęcać na wychowanie psa z charakterkiem - basseta - niech lata samopas, ściąga ze stołu, warczy przy misce itp:shake:

widzę, że już tu są miłośnicy rasy, trzeba ich tu więcej ściągnąć - koniecznie...

na bazarku elmira kupiłam za 100 zł tel bezprzewodowy, jeśli uznacie, że na ta sunię można tą kaskę przeznaczyć, to było by fajnie;)

• Replies 191
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='__Lara']:angryy: a czy byli właściciele wspomogą jej leczenie??? :angryy: może trzeba ich było poinformować, że Fundacja nie ma worka bez dna? :angryy: a za złe traktowanie zwierząt (czytaj: nieleczenie zwierząt kiedy tego wymagają) też się odpowiada :angryy: czy pomogą znaleźć psu dom? :angryy: ja bym ich na waszym miejscu pod tym względem molestowała. Inaczej będzie tak, że wkrótce ludzie będą bez niczego podrzucać Fundacjom psy i róbcie sobie co chcecie. Nie może tak być :angryy:[/quote]

jasne, że tak! Dobrze Lara mówi!
Niech pomogą domu szukać i współfinansują leczenie, robią ogłoszenia itp. Niedługo to się do fundacji i ludzi, którzy psom i kotom pomagają, będzie dzwonić jak po pizzę:crazyeye::angryy: - żeby psa zabrali, nawet dooopy z fotela nie ruszając, bo się "członek rodziny" już jednak znudził:mad:

Posted

[B]Bico [/B]- oczywiście, że przekażemy te 100zł z bazarku na sunię (dziękujemy za zakup :lol: )

[B]lucySxy -[/B] Daisy zostanie w Fundacji tyle ile będzie trzeba, jest u Luki i będzie tam miała dobrze z tym, że noce coraz zimniejsze się robią a sunia niestety jest w boksie (tylko takie zaplecze mamy dla psiaków) żadnych domowych DT niestety :shake:
Zapewne będzie potrzebny super dom gdyż tak jak piszę, sunia jest w boksie a te psiaki zupełnie nie nadają się do budy :shake: no i co tu się oszukiwać - jakaś pomoc finansowa na weta ( ma coś z oczkami, chyba 3-cia powieka, trzeba będzie jechać do weterynarza w poniedziałek bo pewnie ją to bardzo boli :-()
no i sterylizacja jest obowiązkowa, bez tego nie wydamy suni do nowego domu.

Posted

[quote name='Ziutka'][B]Bico [/B]- oczywiście, że przekażemy te 100zł z bazarku na sunię (dziękujemy za zakup :lol: )[/quote]

fajnie:multi: Mnie telefon się przyda, kasa suni pomoże - przyjemne z pożytecznym:multi::loveu:

Marysia mnie namówiła do tego zakupu, ale to już wiecie, no nie?:cool3:

No tak - sterylka - bez tego nie można tej suni nikomu wydać:shake:

Posted

Zrobiłam Daisy tak na szybko dwa ogłoszenia

[url=http://warszawa.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=158196616&Guid=123f88d0-5f60-a20b-26c7-f607ffffe815]Bassetka Daisy ( 2 lata ) pilnie szuka nowego domu! - Psy, Szczeniaki, Pieski, Psiaki, Psy Rasowe - Gumtree Warszawa[/url]

[url=http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2231101_2_letnia_daisy_oddana_przez_wlascicieli.html]2-letnia Daisy oddana przez właścicieli pilnie szuka domu![/url]

Posted

[quote name='Ziutka'][B]Bico [/B]- oczywiście, że przekażemy te 100zł z bazarku na sunię (dziękujemy za zakup :lol: )

[B]lucySxy -[/B] Daisy zostanie w Fundacji tyle ile będzie trzeba, jest u Luki i będzie tam miała dobrze z tym, że noce coraz zimniejsze się robią a sunia niestety jest w boksie (tylko takie zaplecze mamy dla psiaków) żadnych domowych DT niestety :shake:
Zapewne będzie potrzebny super dom gdyż tak jak piszę, sunia jest w boksie a te psiaki zupełnie nie nadają się do budy :shake: no i co tu się oszukiwać - jakaś pomoc finansowa na weta ( ma coś z oczkami, chyba 3-cia powieka, trzeba będzie jechać do weterynarza w poniedziałek bo pewnie ją to bardzo boli :-()
no i sterylizacja jest obowiązkowa, bez tego nie wydamy suni do nowego domu.[/quote]

Na pewno was wspomog ę finansowo -tylko prosze jakieś konto.
Dt w Wawie bedę miała za jakieś 10 dni,suczka moze tam zamieszkać ,jezeli sie zgodzicie(Czlowiek ma bassety)

Posted

[quote name='Gustaw']Bardzo proszę o pilny kontakt ze mną
694 409 059
mam rodzinę na adopcję niuni.[/quote]
Podaję na w razie co telefon do Luki u której jest sunia [B]502-156-186[/B]

Posted

[quote name='Gustaw'][B][SIZE=3][COLOR=Red]Bardzo proszę o pilny kontakt ze mną
694 409 059
mam rodzinę na adopcję niuni.[/COLOR][/SIZE][/B][/quote]

[B]wytłuszczam, co bym nie umknęło ważne info.[/B]

Posted

[quote name='lucySxy'][B][SIZE=3][COLOR=Red]Na pewno was wspomog ę finansowo -tylko prosze jakieś konto.
Dt w Wawie bedę miała za jakieś 10 dni,suczka moze tam zamieszkać ,jezeli sie zgodzicie(Czlowiek ma bassety)[/COLOR][/SIZE][/B][/quote]

[B]tutaj też jest odzew na prośbę o pomoc.
[/B]

Posted

[SIZE=2][B]A ja podaję telefon do Luki,bo Ona teraz jest u psiaków,nie wiem,kiedy będzie na dogo.Gdyby ktoś chciał zadzwonić,do Niej,oto numer[/B][/SIZE]

[COLOR=Red][B][SIZE=4]502-156-186[/SIZE][/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Renata5'][B]Podaję na w razie co telefon do Luki u której jest sunia 502-156-186[/B][/quote]

[B]dzięki za tel do Lulki - przyda się, bo jest jakaś rodzinka sunia zainteresowana[/B]

Posted

Jest Pani chętna, a tu na naszej stronie następna jest chętna.
Oby znalazł się cudny domeczek.
Podaję Wam linka na naszą stronkę gdzie Daisy ma swój temat założony.

[url=http://forum.bassety.net/viewtopic.php?p=42170#42170]Nasze Bassety :: Zobacz temat - DAISY 2 lata, znudziła się, więc ją wyrzucili[/url]

Posted

[quote name='Gustaw']Jest Pani chętna, a tu na naszej stronie następna jest chętna.
Oby znalazł się cudny domeczek.
Podaję Wam linka na naszą stronkę gdzie Daisy ma swój temat założony.

[URL="http://forum.bassety.net/viewtopic.php?p=42170#42170"]Nasze Bassety :: Zobacz temat - DAISY 2 lata, znudziła się, więc ją wyrzucili[/URL][/quote]
No to trzeba obie Panie i domki sprawdzić - do jednego domku Daisy posłać, a w drugim inną bidę umieścić - jeśli domki będą oki:cool3:

dzięki za podrzucenie linka:loveu:

Tylko sterylka - to warunek wydania suni:oops:

Posted

sunia jest słodka, szkoda jej do boksu. Dziś wyprowadziłam ją na spacerek i bardzo się cieszyła. Uszki umamrane w piasku - boks wysypany jest piaskiem, oczki zaropiałe - przemyłam,i badzo nie chciała wracać. Cieszy się gdy podchodzę do kraty. Nie wiem jak z zachowaniem czystości w domu - może to było przyczyną, że się jej pozbyli?

Posted

[quote name='bico']No to trzeba obie Panie i domki sprawdzić - do jednego domku Daisy posłać, a w drugim inną bidę umieścić - jeśli domki będą oki:cool3:[/quote]

mamy druga też Sandi, po przejściach i czeka na domek, zobaczymy, może się uda obu "dziewczynom" oby.

Posted

Tylko uczciwie uprzedżcie przyszłych właścicieli ,że bassety kradną i to bardzo szybko i zręcznie.One otwierają lodówki....zreszta basseciarze to wiedzą!.Oby to nie był powód oddania znowu.