a.piurek Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Dorobello, napisz czy byłaś i co udało Ci się załatwić w sądzie. Czy można Ci jakoś pomóc? Quote
dorobella Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 Dziękuję Aniu :) Mam czekać na wyrok, w każdym bądź razie jak się wyrok uprawomocni- mam iść do wykonawczego biura i tam mi udzielą dalszych instrukcji. Więc czekam... Quote
a.piurek Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Ok, jakby co to pisz, postaram się pomóc Quote
RPG Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Jesli moge zapytac o to jakie bylo nastawienie sadu do Ciebie ? Kiedy ma byc wyrok ? Quote
dorobella Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 Sąd nie brał pod uwagę mojego pisma, czyli de facto mnie olał. Za to wziął pod uwagę pismo z policji, może nawet to z bykiem , że byłam "karany " - a to ze nie byłam...cóż policja może się przecież pomylić, przepisów też nie musi znać - z tego niestety to wynika. RPG dasz radę, będzie dobrze. Quote
zuzlikowa Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [quote name='dorobella']Sąd nie brał pod uwagę mojego pisma, czyli de facto mnie olał. Za to wziął pod uwagę pismo z policji, może nawet to z bykiem , że byłam "karany " - a to ze nie byłam...cóż policja może się przecież pomylić, przepisów też nie musi znać - z tego niestety to wynika. RPG dasz radę, będzie dobrze.[/QUOTE] Słów mi zbrakło...:shake: Quote
dorobella Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Zuzliku dopóki w Polsce będą zatrudniać na zasadzie znajomości, pociotków i Bóg wie jakich jeszcze układów.... a nie przez pryzmat wiedzy i umiejętności - to niestety tak będzie. Quote
dorobella Posted November 17, 2009 Author Posted November 17, 2009 nie podoba mi się nowa dogomania, ale.....piszę dostałam dzisiaj polecony z cywilnego. Pani chciała zwolnienie z kosztów w sprawie o zapłatę, ale nie zwolniono jej.... jeśli zapłaci 57 zł to będzie cywilna o ten...chyba 1000 zł odszkodowania. Miałam nosa jak cholera.... ze przewidziałam to już w sierpniu, ze nie odpuści, po tym jak w dniu chwycenia ja za nogawkę przez Rexa jej syn pytał ją ile chciałaby odszkodowania...i na 1000 zł oczy rozbłysły jej jak gwiazdy. Dzwoniłam do cywilnego mam czekać. Najwyżej przyjdzie wezwanie na sprawę, świadkowie itp. Quote
tripti Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 Dorobello a dostałaś już odpis pozwu od tej kobiety z sądu? Quote
dorobella Posted November 17, 2009 Author Posted November 17, 2009 wyrok mam ale nie jest jeszcze prawomocny, mam czekać na jakieś pismo..... ma przyjść, nie mogę się dostać na pocztę i nie wiem czy tą wiadomość uda mi się wysłać :/ Quote
a.piurek Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 Dorobello, jak już dostaniesz wniosek do cywilnego daj koniecznie znać, postaram się pomóc Quote
dorobella Posted November 18, 2009 Author Posted November 18, 2009 ona w wykazie majątku do wniosku o zwolnienie z kosztów nie wykazała, ze mają dwa samochody....czemu mnie to nie dziwi:razz: a przecież jest tam opcja, że potwierdza zgodność ze stanem faktycznym. Quote
kamixx Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 [B] dorobello[/B] przykro mo, że Twoja sprawa się jeszcze ciągnie. U nas narazie cicho tzn. od miesiąca, baba chyba odpuściła. Dostała ten nr polisy, ale chyba nie zjawiła się do PZU bo byśmy dostali jakieś pismo. Fred chodzi w kagańcu. Ja wciąż boję się wychodzić na miasto, że tą babę gdzieś spotkam. Niestety kastracja nic nie pomogła na to jego szczypanie w nogawki obcych ludzi, więc to objaw agresji lękowej, ale cóż trzeba mieć to na uwadze biorąc psa ze schroniska. Pozdrawiam cieplutko i życzę powodzenia. Quote
a.piurek Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Kamixx myślę, że dokładnie tak się stało, Pani pomyślała: będę za tym musiała chodzić, zbierać wszelkie dokumenty itp no i chyba zrezygnowała. Rzcezywiście bez potwierdzenia zajścia przez Was (chyba że na miejscu zdarzenia była policja i zrobiła odpowiednią notatkę) Pani nie dostanie choćby złotówki. Quote
dorobella Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 Złożyłam pismo, że w wykazie majątku nie podała dwóch samochodów, chciała sąd wziąć na litość i wyłudzić zwolnienie z kosztów... I czekam na wezwanie.... Quote
dorobella Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 Tutaj Rex ma swój wątek [url]http://www.dogomania.pl/threads/137522-JuA-w-DOMKU-WrzeszczAE-cy-smoluch-zbieramy-na-benzynAE-i-dA-ugi-Ds-czeka-Pilne/page85[/url] Quote
dorobella Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 Mam wyrok nakazowy i doczytałam na necie, że " Wyrok nakazowy, od którego [B]nie wniesiono[/B] sprzeciwu lub sprzeciw cofnięto, staje się [B]prawomocny[/B]." Ale ani słowa o grzywnie....:( Quote
dorobella Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 Coś edycja postu nie chce się ruszyć :/ Doczytałam jeszcze, że ..." Po uprawomocnieniu się wyroku, sąd zawiadamia pismem osobę, na którą nałożył obowiązek zapłaty grzywny, o dokładnym sposobie jej uiszczenia (określa miejsce i termin zapłaty). W przypadku, gdy po uprawomocnieniu się wyroku, stosowne pismo nie nadejdzie, najwłaściwszym wydaje się skontaktować z wydziałem..." i tak zrobię ... bo mi potem powiedzą, że się migam, albo nie wiadomo co jeszcze. Quote
dorobella Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Mam czekać.... najpierw musi się uprawomocnić postanowienie sądu, że nie zwolnią jej z kosztów, a potem sąd wzywa do zapłaty....z miesiąc trzeba czekać i dopiero mam się dowiadywać. Quote
zuzlikowa Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Trzymam kciuki i niech się wszystko dla Ciebie jak najlepiej potoczy!!! Quote
dorobella Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Jeszcze się dokulać muszę do grodzkiego... bo mi żadne wezwanie do zapłaty nie przyszło ...a chyba już powinno. Quote
dorobella Posted December 10, 2009 Author Posted December 10, 2009 Przyszło mi dzisiaj wezwanie do zapłaty 200 zł w ciągu 30 dni ma być uregulowane. Jutro idę napisać podanie o rozłożenie na raty, jak dzwoniłam to mi pani powiedziała, że 200 zł to rozkładają na ok. 4 raty. Nie zwolnią mnie, bo egzekucja jest skuteczna, ściągną mi z alimentów na dziecko czy zasiłku. Jak pójdę jutro osobiście to się załapię na rozpatrzenie przez sąd prośby o raty w grudniu. Quote
Grey Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Dorobella przestań chodzić po tych sądach.Trzeba zapłacić od razu i mieć spokój. Dogomaniacy trzeba pomóc! to jest drobna suma. Ja jako pierwszy służę pomocą. Quote
Recommended Posts