Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 731
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sąd nie brał pod uwagę mojego pisma, czyli de facto mnie olał. Za to wziął pod uwagę pismo z policji, może nawet to z bykiem , że byłam "karany " - a to ze nie byłam...cóż policja może się przecież pomylić, przepisów też nie musi znać - z tego niestety to wynika.

RPG dasz radę, będzie dobrze.

Posted

[quote name='dorobella']Sąd nie brał pod uwagę mojego pisma, czyli de facto mnie olał. Za to wziął pod uwagę pismo z policji, może nawet to z bykiem , że byłam "karany " - a to ze nie byłam...cóż policja może się przecież pomylić, przepisów też nie musi znać - z tego niestety to wynika.

RPG dasz radę, będzie dobrze.[/QUOTE]

Słów mi zbrakło...:shake:

Posted

Zuzliku dopóki w Polsce będą zatrudniać na zasadzie znajomości, pociotków i Bóg wie jakich jeszcze układów.... a nie przez pryzmat wiedzy i umiejętności - to niestety tak będzie.

Posted

nie podoba mi się nowa dogomania, ale.....piszę

dostałam dzisiaj polecony z cywilnego. Pani chciała zwolnienie z kosztów w sprawie o zapłatę, ale nie zwolniono jej.... jeśli zapłaci 57 zł to będzie cywilna o ten...chyba 1000 zł odszkodowania. Miałam nosa jak cholera.... ze przewidziałam to już w sierpniu, ze nie odpuści, po tym jak w dniu chwycenia ja za nogawkę przez Rexa jej syn pytał ją ile chciałaby odszkodowania...i na 1000 zł oczy rozbłysły jej jak gwiazdy.

Dzwoniłam do cywilnego mam czekać. Najwyżej przyjdzie wezwanie na sprawę, świadkowie itp.

Posted

ona w wykazie majątku do wniosku o zwolnienie z kosztów nie wykazała, ze mają dwa samochody....czemu mnie to nie dziwi:razz: a przecież jest tam opcja, że potwierdza zgodność ze stanem faktycznym.

Posted

[B] dorobello[/B] przykro mo, że Twoja sprawa się jeszcze ciągnie. U nas narazie cicho tzn. od miesiąca, baba chyba odpuściła. Dostała ten nr polisy, ale chyba nie zjawiła się do PZU bo byśmy dostali jakieś pismo. Fred chodzi w kagańcu. Ja wciąż boję się wychodzić na miasto, że tą babę gdzieś spotkam. Niestety kastracja nic nie pomogła na to jego szczypanie w nogawki obcych ludzi, więc to objaw agresji lękowej, ale cóż trzeba mieć to na uwadze biorąc psa ze schroniska. Pozdrawiam cieplutko i życzę powodzenia.

Posted

Kamixx myślę, że dokładnie tak się stało, Pani pomyślała: będę za tym musiała chodzić, zbierać wszelkie dokumenty itp no i chyba zrezygnowała. Rzcezywiście bez potwierdzenia zajścia przez Was (chyba że na miejscu zdarzenia była policja i zrobiła odpowiednią notatkę) Pani nie dostanie choćby złotówki.

Posted

Mam wyrok nakazowy i doczytałam na necie, że " Wyrok nakazowy, od którego [B]nie wniesiono[/B] sprzeciwu lub sprzeciw cofnięto, staje się [B]prawomocny[/B]." Ale ani słowa o grzywnie....:(

Posted

Coś edycja postu nie chce się ruszyć :/ Doczytałam jeszcze, że ..." Po uprawomocnieniu się wyroku, sąd zawiadamia pismem osobę, na którą nałożył obowiązek zapłaty grzywny, o dokładnym sposobie jej uiszczenia (określa miejsce i termin zapłaty). W przypadku, gdy po uprawomocnieniu się wyroku, stosowne pismo nie nadejdzie, najwłaściwszym wydaje się skontaktować z wydziałem..." i tak zrobię ... bo mi potem powiedzą, że się migam, albo nie wiadomo co jeszcze.

Posted

Mam czekać.... najpierw musi się uprawomocnić postanowienie sądu, że nie zwolnią jej z kosztów, a potem sąd wzywa do zapłaty....z miesiąc trzeba czekać i dopiero mam się dowiadywać.

Posted

Przyszło mi dzisiaj wezwanie do zapłaty 200 zł w ciągu 30 dni ma być uregulowane. Jutro idę napisać podanie o rozłożenie na raty, jak dzwoniłam to mi pani powiedziała, że 200 zł to rozkładają na ok. 4 raty. Nie zwolnią mnie, bo egzekucja jest skuteczna, ściągną mi z alimentów na dziecko czy zasiłku. Jak pójdę jutro osobiście to się załapię na rozpatrzenie przez sąd prośby o raty w grudniu.

Posted

Dorobella przestań chodzić po tych sądach.Trzeba zapłacić od razu i mieć spokój.
Dogomaniacy trzeba pomóc! to jest drobna suma.
Ja jako pierwszy służę pomocą.