Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 206
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tanitka napisał(a):
jak Kinga ma nową sunię ;), :)

Ma :-P
Dropiatą, ładną, odważniejszą od Ateny, z pyskiem pokancerowanym po pogryzieniach.
Medycznie - w fazie zero.
nie ma nic: odrobaczenia, odpchlenia, szczepień, strerylki - słowem, nic. :-(

Posted

mar.gajko napisał(a):
Bo ty to nie masz opamiętania z tymi wyżłami.
Po co ci te wyżły?!?!?
Nie lepiej jakieś... bardziej puchate sobei wynajdywać??

prawie cała reszta to puchate.
Żebyś Ty widziala Angelikę, jak wyglądała w moim samochodzie... CAŁA pokryta jednakowymi puchatymi śmierdzącymi psami...

Ati - a co u Ateny? Masz nowe wieści?

Posted

[quote name='kinga']prawie cała reszta to puchate.
Żebyś Ty widziala Angelikę, jak wyglądała w moim samochodzie... CAŁA pokryta jednakowymi puchatymi śmierdzącymi psami...

Ati - a co u Ateny? Masz nowe wieści?

To ja chce to zobaczyć!!!

• 1 month later...
Posted

Jutro mijaja dwa miesiace jak Atenka jest w nowym domu.
Trzeba bylo dac Panstwu spokoj i czas na prace ze suczka.
Sunka dlugo dochodzila do siebie, oswajajac sie z wszystkim co nowe. Do dzis ma awersje do obcych, ale Panstwa sie pilnuje. Pani pochwalila sie , ze nawet dane juz bylo im uslyszec jej glos:)
Oczywiscie, jednak lozeczko sobie oswoila i spi razem z dzieciakami:) Oj te wyzly.
Wyslalam Pani linki do Dogo i watku Ateny. Zaprosilam, i poprosilam o jakies historie z tych dwoch miesiecy. Mam nadzieje , ze juz niedlugo cos poczytamy.

Posted

strasznie się cieszę, Ati.
te "polamane " psychicznie psiaki rzeczywiści wymagają czasu i cierpliwości od nowych Państwa - ale jaka radość, że wszystko idzie ku lepszemu! :)

Posted

Witam!!! Chciałam się pochwalić naszym nowym członkiem rodziny :) Atena mieszka właśnie u nas i czuję się u nas myslę,że dobrze rozumiemy się bez słów.Nadal ma lęk przed mężczyznami i obcymi ludzmi ale to już nie to samo co 2 miesiące temu.Temu kto doprowadził ją do takiego stanu zafundowałabym mu wczasy suchy chleb woda i chłosta kilka razy dziennie.Jaka ja byłam zdziwiona kiedy zwinęła sucha bułke i zagrzebała w spódnice córki.Na podwórku chowała chleb ,który leżał rozrzucony dla gołebi.Nareszcie merda ogonkiem a nie nosi go podkulonego.Kilka pierwszych dni spała pod stołem ale to sie zmieniło sypia jak królowa w łóżku.Pozdrawiam

Posted

Kasiula - strasznie się cieszę, zę napisałaś :)
A juz ta Atena w Twoim awatarze, na kanapie - to po prostu bomba.

...pamiętam, jak pierwszy raz widziałam Atenę, była tak zdominowana przez inne psy, ze co chciała podejść do mnie i do Angeliki, to rzucały ją o glebę ( bo akurat wataha chodziła luzem), za kark i do ziemi. Pamiętam, jak puściły mi nerwy - i rozpaczliwie smsowałam do tanitki, że jest na cito do zabrania wyżełka.
Takie puenty dodają skrzydeł - ze po uplywie pół roku od tamtego zdarzenia - Atena rozwalona jest na kanapie; teraz ma już całe życie do zapominania o koszmarze przeszłości.
Strasznie, ogromnie sie cieszę!

Posted

a ja też sie dołączę z wyrazami radości bo mnie fotki Atenki za serce łapały, i tak jak jej koleżanka Petra do tej nogi przyklejona i ten wyraz przestrachu z pyska... ten sam.... a teraz na łóżeczku - super!
jednak te łóżka to psy w genach dziedziczą chyba:) w schronie chowane a od razu wiedzą do czego to służy:)
to my z Wrocławia specjalne pozdrowienia i życzenia pomyślności z rodzinką ślemy do Waszego Bytomia,
i od koleżanki z boksu - nie wiem czy się lubiły, jak ze sobą sie obchodziły, ale wspólną dolę musiały dzielić, bidule...
ja mam też mordercze instynkty jak pomyślę o tych i owych "ludziach"...

szkoda że ten avatarek się nie da powiększyć....

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Ati']kasiula, gdybys wyslala mi na poczte pare zdjatek Atenki, to bysmy poogladaly:) wkleilo by sie na forum:)[/QUOTE]

Ati, ja myślę, ze Kasiula chyba nie zagląda na dogo - to gł. my mamy takie skrzywienie, że dogo otwierane jest parę razy dziennie :)
Moze skontaktuj się z nią pozaforumowo? Bo te zdjątka to, pewnie, byśmy bardzo chętnie pooglądały...

• 3 weeks later...
Posted

Witam gorąco!!! Zdjecia dzis wysle na poczte napewno.Pomózcie zaczeło sie ciepełko i zarazem problem w mojej okolicy jest duzo dzieci i zaczeły latac od rana do wieczora po podwórku a Atena potwonie boi sie ludzi gdy tylko widzi kogos na dworze cofa sie do domu pod drzwi.Staramy sie wychodzic z nia wczesnie rano gdy jeszcze nie ma zywej duszy na dworze albo potem gdy juz nie ma.Nie mam pojecia jak ja przekonac do ludzi :(Pozdrawiam !!!