kinga Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 Ati napisał(a):miejsce jakby co jest na juz-rozmawialam JUZ rozmawiałaś, czy miejsce jest JUŻ? - bo sie zgubiłam, a to ważneeeee... Quote
Ati Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 wiedzialam ze wyjezdza moj pies 16.01, ale zadzwonilam czy jakby co miejsce sie znajdzie wczesniej , i jest na juz Quote
tanitka Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 jak Kinga ma nową sunię ;), to ja oferuję pomoc finansową w utrzymaniu u Agi. A Atence 1000 lat w szczęsciu, zdowiu i miłości życzę! :) Quote
kinga Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 tanitka napisał(a):jak Kinga ma nową sunię ;), :) Ma :-P Dropiatą, ładną, odważniejszą od Ateny, z pyskiem pokancerowanym po pogryzieniach. Medycznie - w fazie zero. nie ma nic: odrobaczenia, odpchlenia, szczepień, strerylki - słowem, nic. :-( Quote
kinga Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/176845-KOSZALIN-wyA-lica-PETRA?p=13813454#post13813454 PETRA - koleżanka Ateny z tego samego schroniska, nawet z tego samego boksu. W tej chwili, podobnie, jak niedawno Atena - po zabraniu jej stamtąd - hotelowana przeze mnie. Quote
mar.gajko Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Bo ty to nie masz opamiętania z tymi wyżłami. Po co ci te wyżły?!?!? Nie lepiej jakieś... bardziej puchate sobei wynajdywać?? Quote
kinga Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 mar.gajko napisał(a):Bo ty to nie masz opamiętania z tymi wyżłami. Po co ci te wyżły?!?!? Nie lepiej jakieś... bardziej puchate sobei wynajdywać?? prawie cała reszta to puchate. Żebyś Ty widziala Angelikę, jak wyglądała w moim samochodzie... CAŁA pokryta jednakowymi puchatymi śmierdzącymi psami... Ati - a co u Ateny? Masz nowe wieści? Quote
mar.gajko Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 [quote name='kinga']prawie cała reszta to puchate. Żebyś Ty widziala Angelikę, jak wyglądała w moim samochodzie... CAŁA pokryta jednakowymi puchatymi śmierdzącymi psami... Ati - a co u Ateny? Masz nowe wieści? To ja chce to zobaczyć!!! Quote
tanitka Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 z puchatych, to byś Kinga sweterki mogła robić :) ! Quote
kinga Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 tanitka napisał(a):z puchatych, to byś Kinga sweterki mogła robić :) ! smierdzące, zadredziałe i zapchlone sweterki... Quote
Ati Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Jutro mijaja dwa miesiace jak Atenka jest w nowym domu. Trzeba bylo dac Panstwu spokoj i czas na prace ze suczka. Sunka dlugo dochodzila do siebie, oswajajac sie z wszystkim co nowe. Do dzis ma awersje do obcych, ale Panstwa sie pilnuje. Pani pochwalila sie , ze nawet dane juz bylo im uslyszec jej glos:) Oczywiscie, jednak lozeczko sobie oswoila i spi razem z dzieciakami:) Oj te wyzly. Wyslalam Pani linki do Dogo i watku Ateny. Zaprosilam, i poprosilam o jakies historie z tych dwoch miesiecy. Mam nadzieje , ze juz niedlugo cos poczytamy. Quote
kinga Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 strasznie się cieszę, Ati. te "polamane " psychicznie psiaki rzeczywiści wymagają czasu i cierpliwości od nowych Państwa - ale jaka radość, że wszystko idzie ku lepszemu! :) Quote
Kasiula_35 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Witam!!! Chciałam się pochwalić naszym nowym członkiem rodziny :) Atena mieszka właśnie u nas i czuję się u nas myslę,że dobrze rozumiemy się bez słów.Nadal ma lęk przed mężczyznami i obcymi ludzmi ale to już nie to samo co 2 miesiące temu.Temu kto doprowadził ją do takiego stanu zafundowałabym mu wczasy suchy chleb woda i chłosta kilka razy dziennie.Jaka ja byłam zdziwiona kiedy zwinęła sucha bułke i zagrzebała w spódnice córki.Na podwórku chowała chleb ,który leżał rozrzucony dla gołebi.Nareszcie merda ogonkiem a nie nosi go podkulonego.Kilka pierwszych dni spała pod stołem ale to sie zmieniło sypia jak królowa w łóżku.Pozdrawiam Quote
Ati Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Witam , wspaniale , ze obie bialo-czare dereszki kumpele z jednego boksu w wykanczalni znalazly tak wspaniale, kochajace domki. Quote
tanitka Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 cudownie, ze trafiła na takich ludzi jak Twoja rodizna Kasiula :) serce rośnei , jak czyta się takie dobre wiadomości, serdecznie pozdrawiam :) Quote
kinga Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Kasiula - strasznie się cieszę, zę napisałaś :) A juz ta Atena w Twoim awatarze, na kanapie - to po prostu bomba. ...pamiętam, jak pierwszy raz widziałam Atenę, była tak zdominowana przez inne psy, ze co chciała podejść do mnie i do Angeliki, to rzucały ją o glebę ( bo akurat wataha chodziła luzem), za kark i do ziemi. Pamiętam, jak puściły mi nerwy - i rozpaczliwie smsowałam do tanitki, że jest na cito do zabrania wyżełka. Takie puenty dodają skrzydeł - ze po uplywie pół roku od tamtego zdarzenia - Atena rozwalona jest na kanapie; teraz ma już całe życie do zapominania o koszmarze przeszłości. Strasznie, ogromnie sie cieszę! Quote
margaret Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 a ja też sie dołączę z wyrazami radości bo mnie fotki Atenki za serce łapały, i tak jak jej koleżanka Petra do tej nogi przyklejona i ten wyraz przestrachu z pyska... ten sam.... a teraz na łóżeczku - super! jednak te łóżka to psy w genach dziedziczą chyba:) w schronie chowane a od razu wiedzą do czego to służy:) to my z Wrocławia specjalne pozdrowienia i życzenia pomyślności z rodzinką ślemy do Waszego Bytomia, i od koleżanki z boksu - nie wiem czy się lubiły, jak ze sobą sie obchodziły, ale wspólną dolę musiały dzielić, bidule... ja mam też mordercze instynkty jak pomyślę o tych i owych "ludziach"... szkoda że ten avatarek się nie da powiększyć.... Quote
Ati Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 kasiula, gdybys wyslala mi na poczte pare zdjatek Atenki, to bysmy poogladaly:) wkleilo by sie na forum:) Quote
kinga Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 [quote name='Ati']kasiula, gdybys wyslala mi na poczte pare zdjatek Atenki, to bysmy poogladaly:) wkleilo by sie na forum:)[/QUOTE] Ati, ja myślę, ze Kasiula chyba nie zagląda na dogo - to gł. my mamy takie skrzywienie, że dogo otwierane jest parę razy dziennie :) Moze skontaktuj się z nią pozaforumowo? Bo te zdjątka to, pewnie, byśmy bardzo chętnie pooglądały... Quote
Kasiula_35 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Witam gorąco!!! Zdjecia dzis wysle na poczte napewno.Pomózcie zaczeło sie ciepełko i zarazem problem w mojej okolicy jest duzo dzieci i zaczeły latac od rana do wieczora po podwórku a Atena potwonie boi sie ludzi gdy tylko widzi kogos na dworze cofa sie do domu pod drzwi.Staramy sie wychodzic z nia wczesnie rano gdy jeszcze nie ma zywej duszy na dworze albo potem gdy juz nie ma.Nie mam pojecia jak ja przekonac do ludzi :(Pozdrawiam !!! Quote
Recommended Posts