Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mar.gajko']Zdjęcia, zdjęcia.
jakby te wyżły się czyms różniły.
Ty, Kinguś to sie marudna na starość zrobiłaś.

różnią się DROPAMI :diabloti:.
...bo Atena jest dropiata - a Zelda, z allegro - brązowa :niewiem:

i potem potencjalny chętny powie, ze handluję tymi wyżłami, nawet obrazków nie podmieniając w necie :-(

• Replies 206
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kinga napisał(a):
różnią się DROPAMI :diabloti:.
...bo Atena jest dropiata - a Zelda, z allegro - brązowa :niewiem:

i potem potencjalny chętny powie, ze handluję tymi wyżłami, nawet obrazków nie podmieniając w necie :-(

To jak będzie klient z allegro, to ...... pomalujesz na brązowo Atęnę :)

Mi też podrzuciłaś sunię brązową, a na zdjęciach była biała :diabloti: I co? Nie czepiałam się :evil_lol:

Posted

karina1002 napisał(a):
To jak będzie klient z allegro, to ...... pomalujesz na brązowo Atęnę :)

Mi też podrzuciłaś sunię brązową, a na zdjęciach była biała :diabloti: I co? Nie czepiałam się :evil_lol:

No włąśnie:p
Nie marudzić.
Kto by tam na jakieś kolory patrzył.
Phi.

Posted

napiszę króciutko, bo mamy cos z pradem w pracy, i co parę minut wywala nam korki - moze zdażę...

pan był - b. fajny, ciepły - ale dom nie dla tego psa.
Tanitka już wie, ze ma panu znaleźć odpowiedniego wyżła, zlecenie przyjęła ;).

...teraz nad Ateną myśli jeszcze intensywnie b. fajna, ciepla pani :lol:, która ma już jednego wyżelka z Koszalina, i rozgląda się za kolejnym - ale potrzebuje ciut czasu na zestawienie wszystkich za i przeciw

myślę, że dziś, najpóźniej jutro Pani odezwie się, tak czy inaczej - i wtedy podejmiemy decyzję, co dalej ( bo w odwodzie mamy jeszcze plan: C).

byłam wczoraj u Ateny, wg mnie robi postępy w socjalizacji duze, garnie się do ludzi, ale ma też b. wiele lęków i zahamowań, które trzeba brac pod uwagę i byc na nie uczulonym

Posted

Ati napisał(a):
kinga co tam u slicznotki

cisza aż huczy :cool3:, mimo upływu paru dni

...chyba, Ati, w takim razie trzeba będzie myśleć nad wariantem: C...?

Posted

z Ateną widziałam sie w sobotę.
zdjęcia porobiłam, ale mam jeszcze wszystko w aparacie - choć ona nie jest najlepszym modelem do pozowania - bo albo skacze i liże w twarz :loveu:, albo wywala sie kołami do góry, albo - niestety, przypada do ziemi na większość głośniejszych dźwięków - a tych w schronisku sporo.

smieszna jest - bo gdy w jej kojcu kucnęłam i rozdzielałam sprawiedliwie smakołyki ( ma dwóch współtowarzyszy, z czego jeden ciut dzikus, który nieśmiało próbował się przedrzeć przez bardziej przebojowe koleżanki - Atena znienacka podskakiwała i rozdzielała buziaczki...jakoś zawsze celując w moje okulary :cool1:. Widoczność miałam więc słabą :evil_lol:.

nastoletnie wolontariuszki uwielbia - co by potwierdzało opowieści o jej wcześniejszym życiu, że najszczęśliwsza była, jak ją obstąpiła gromada dzieci.

nowe bodźce wzbudzają niestety strach - dlatego w przyszłości widzę ją w spokojnym domu, w którym na pewno powinna być spokojna kobieta. Tryb życia raczej unormowany, bez fundowania suce zbytnich zmian. Te warunki byłyby dla niej najlepsze do stanięcia na nogi
Atena jest bardzo kontaktowa - i bardzo uczuciowa - wciąż zaskakuje mnie jej zachwyt moją osobą :p, bo wkodowała mnie sobie jako Początek Nowego Zycia - i mimo, że widuję ją niezbyt często - kredyt zaufania mam ogromny. W stosunku do innych bywa z początku na zasadzie: i chciałabym, i boję się...

Mam nadzieję, ze sterylkę będzie miała w przyszłym tygodniu.
No i ... nie zważyłam jej, ani nie zmierzyłam ( bo takie otrzymałam polecenie ;)) - zważyc nie ma na czym, a zmierzyć nie ma jak, bo ona rzadko staje na wyprostowanych nogach, albo ma je ugięte z obawy przed czymś, albo - bo właśnie wywraca się brzuchem do góry do głaskania.

Rzeczywiście, tanitko, nie jest teraz nigdzie ogłaszana :shake:.
zatem o ogłoszenia proszę pięknie...

Posted

Wycisnęlam z niej tylko tyle na tych zdjęciach :razz:.
gwiazdą fotografii to ona chyba nigdy nie będzie...

ale za to sterylkę ma umówioną na piątek :multi:

Posted

Czy zostwimy ja na zime w schronie, czy bedziemy jej szukac DT?
Potrzebne sa deklaracje na Hotel, sadze , ze udaloby sie ja umiescic za kwote 450,-.

Posted

tanitka- dzięki :lol:, a jakby Ci sie udalo wstawić zdjęcia we właściwym kolorze - to juz byłoby super :diabloti:

A Atena pilnie zamieni budę na ciepły dom! Bo teraz to nawet w ciągu dnia, jak czasem zaświeci słońce, nie bardzo chce jej sie wychodzić na zewnątrz - o nocach wolę nie myśleć...:roll:

Posted

Ati napisał(a):
Czy zostwimy ja na zime w schronie, czy bedziemy jej szukac DT?
,-.

zima w schronie doprowadzi ją co najwyżej do... zapalenia płuc :shake:.
I w socjalizacji za bardzo nie pomoze, bo - jak pisałam - ona będzie po prostu siedziała zagrzebana w budzie, skoro już teraz, w połowie października, chowa się tam z zimna.

Twój wariant, Ati, byłby jednak dla niej zrządzeniem losu - o ile nie znajdzie sie coś stałego. Ale takie awaryjne zrządzenia losu niestety kosztują...

Posted

Atena migruje ;).
Można rzec, ze ucieka spod noża :diabloti:, bo na dzisiaj miała umówiony termin sterylki - ale w tzw. międzyczasie pojawiła sie opcja przetransportowania jej na drugi koniec Polski, do hotelu z prawdziwego zdarzenia.
W związku z powyższym jutro z rana udaje się w daleką drogę ;).
...a wszelkie zabiegi weterynaryjne tudzież odnowę biologiczną i psychiczną - przechodzic już będzie z dala ode mnie.

Ati - :Rose::Rose::Rose:

UWAGA: Atena nadal PILNIE szuka domu - jest suką o bardzo wrażliwej psychice i po przejściach - powinna jak najszybciej trafić do swojego domu i do swoich ludzi.