Zofija Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 To ja napisze- Diana jest cudownym, wrażliwym, mądrym psem. Jest po przejściach - jak kolezanka chciała ją poklepać w formie pieszczoty po tyłku to Diana spanikowana przywarła do ziemi. Myślała, ze będzie bita. Diana jest niesamowicie spragniona miłości, potrzebuje człowieka i jego KOCHAJĄCEJ ręki, która będzie ją dużo głaskać i za to odda swoje OGROMNE psie serduszko. Kocham psy od zawsze, ale wiadomo jedne mi bardziej zapadają w serce inne mniej. O dIANIE NIE MOGĘ PRZESTAC MYŚLEĆ - TA JEJ POTREZBA MIŁOSCI. Diana dostała bude bo nie chciała być w jednej z maluchami, ale w tej nowej tez nie chce być. Diana potrafi całą noc, pomimo deeszczu i chłodu, stać pod domek rodziny , która ją przygarneła. Stoi i czeka , aż ją w puszczą. Problem jest w tym, ze Diana mieszkała na melinie gdzie nikt jej nie nauczył czystosci i Diana czasem sika w domu,a ci Państwo mają 2-kę małych dzieci. Ja uważam , ze w 100% da się Diane tego oduczyć, potrzebuje tylko kogoś kto poświęci jej czas i pokaże jej nie siłą, że załatwiac się trzeba na polu. Miałam psa ze schroniska na tymczasie, który co 5 minut zalatwiał się pod siebie - jak szedł do adopcji to już tylko załatwiał się na polu. Sprawa Diany jest pilna ona jest bardzo, bardzo delikatna i ta jej potrzeba człwieka do kochania...... Ja co tam przychodze to serduszko mi pęka. Oczywiscie ma wode, jedzenie, bude. Była u niej Pani weterynarz, ale to nie to jeszcze..... Ciotki ogłszajcie Diane gdzie sie da, a maluchy razem Quote
Zofija Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Dzisiaj do adopcji poszła czarno-biała kluska:) wzieła ją rodzina mieszkająca niedaleko mnie:) Quote
BajkaB Posted October 8, 2009 Author Posted October 8, 2009 Oooooo!!Panna Migotka ma domek!:multi::multi::multi:Suuuper! Na pewno i inne maluszki znajda domki..Najlepszy musi przypaśc Diance Quote
a.piurek Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Supeeeer oby tak dalej:multi::multi::multi: Quote
Zofija Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Kisiaraf napisał(a):Zaczęłam pisać ogłoszenie dla psiaka "podpalanego" i się zastanawiam czy nie lepiej zrobić ogłoszenie zbiorcze dla Maluszków??? Myśle, że będzie prościej. Potrzebuje też więcej informacji o suni by poogłaszać. Mam pytanie- czy zrobiłaś juz Dianusi i jej szczeniaczkom ogłoszenia? Przepraszam,z e pytam, ale bardzo się o nich martwię Quote
Zofija Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Jak wszystko będzie dobrze to pójdzie nastepny szczeniak do adopcji. Niestety z Dianą nie jest dobrze. Diana w tym zimnie w deszczu siedzi pod domem i czeka az ją ktoś wpuści............ Nie chce iść do budy. Ona potrzebuje człowieka. To nie jest pies do budy. Kasia, która użyczyła swój ogród mówi, ze ona jest jej chodzącym wyrzutem sumienia, ale ma małe dzieci, które są alergikami. Wiadomo,z e dzieci są na 1 miejscu. I tak robi bardzo dużo. Ciocie róbcie Diance ogłoszenia. Ja wydrukuje jej plakat i porozwieszam po Cieszynie. Quote
bela51 Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Wiem, że się wymądrzam na odleglość, ale strasznie mi jej żal. Może chociaz moglaby znależć jakis kąt w garażu czy piwnicy?:-( Quote
Zofija Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 bela51 napisał(a):Wiem, że się wymądrzam na odleglość, ale strasznie mi jej żal. Może chociaz moglaby znależć jakis kąt w garażu czy piwnicy?:-( Tam nie ma ani garażu, ani piwnic. NAJWAŻNIEJSZE SĄ OGŁOSZENIA DLA DIANY, ZEBY ONA DOTARŁA DO JAK NAJWIĘKSZEJ ILOŚCI OSÓB. WTEDY JEJ SZANSE SIĘ ZNACZNIE ZWIĘKSZAJĄ Quote
Zofija Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Narazie umieściłam Diane na stronkach: www.adopcjepsow.pl www.adopcjapsa.pl www.przygarnizwierzaka.pl www.zwierzaki.org www.ox.pl www.petsy.pl www.e-zwierzak.pl www.adopcje.pl idzie mi to wolno , nie zrobiłam szczeniat a tych stron jest mnóstwo pomóżcie ciocie Quote
Zofija Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 No i zapomniałam napisać, ze dzisiaj do adopcji poszła druga sunia, podpalona bez ogonka. Czyli została jeszcze jedna sunia czarna z białą krawatką +5 PIESIÓW Quote
Dea Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Wysłałam dzisiaj Dianę i maluchy na naszą emirowską stronę, jutro pewnie już będą. Quote
Lidan Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 A ja dorobiłam "na szybkiego" (jedyne 2 godziny :oops: ) kilka ogłoszeń korzystając z tekstu z ogłoszeń zrobionych przez Zofija. Mam nadzieję, że się nie powtarzają. Niestety nie doczytałam, że ubyło szczeniaków. Nr referencyjny ogłoszenia Cudowna, wrażliwa Diana PILNIE szuka domu. na : 161126150 Śliczna wrażliwa sunia Diana PILNIE szuka domu. Kupię Psa - Giełda zwierząt domowych :: Szczegóły ogłoszenia Śliczna wrażliwa suczka Diana PILNIE szuka domu!!! | Bezpłatne Ogłoszenia KupSprzedaj Ogłoszenia Sprzedam - Śliczna wrażliwa sunia PILNIE szuka domu! Śliczna wrażliwa Diana PILNIE szuka domu! - Kokosy, darmowe ogłoszenia drobne śliczna, wrażliwa sunia diana pilnie szuka domu | i-Bazar.pl Śliczna wrażliwa sunia PILNIE szuka domu! | Neeon.pl Ogłoszenie nr 2324 - Śliczna, wrażliwa sunia PILNIE szuka domu!!! - ogłoszenia zwierzęta, psy, koty, tapety na pulpit - nasipupile.pl Quote
Zofija Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 [quote name='lidan']a ja dorobiłam "na szybkiego" (jedyne 2 godziny :oops: ) kilka ogłoszeń korzystając z tekstu z ogłoszeń zrobionych przez zofija. Mam nadzieję, że się nie powtarzają. Niestety nie doczytałam, że ubyło szczeniaków. nr referencyjny ogłoszenia cudowna, wrażliwa diana pilnie szuka domu. Na : 161126150 śliczna wrażliwa sunia diana pilnie szuka domu. kupię psa - giełda zwierząt domowych :: Szczegóły ogłoszenia śliczna wrażliwa suczka diana pilnie szuka domu!!! | bezpłatne ogłoszenia kupsprzedaj ogłoszenia sprzedam - śliczna wrażliwa sunia pilnie szuka domu! śliczna wrażliwa diana pilnie szuka domu! - kokosy, darmowe ogłoszenia drobne śliczna, wrażliwa sunia diana pilnie szuka domu | i-bazar.pl śliczna wrażliwa sunia pilnie szuka domu! | neeon.pl ogłoszenie nr 2324 - śliczna, wrażliwa sunia pilnie szuka domu!!! - ogłoszenia zwierzęta, psy, koty, tapety na pulpit - nasipupile.pl jesteś cudowna!!!!!!!!!!!!!!dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! żeby dianusia szybciutko znalazła domek!!!!!!! Quote
Zofija Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 O jejku jeszcze w dodatku nikt tu nie zaglada:shake: Byłam dzisiaj z Dianką na spacerze. Zaniosłam jej też ugotowane skrzydełka i paróweczki drobiowe. Quote
bela51 Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Zaglądam, zaglądam, ale nie potrafię pomóc bidulce.:-( Quote
Dea Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 A jak Dianka chodzi na smyczy, potrafi, nie boi się? Quote
Lidan Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Napewno ktoś Diankę wypatrzy i się w niej zakocha :loveu: Quote
choma Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 A może zamiast się rozczulać ktoś znajdzie CZAS aby odwiedzać Dianę, wyprowadzać ją codziennie na spacerki i pobawić się z nią trochę ? sorry, że tak ostro.:oops: Wychodzi na to, że Diana u nas się strasznie męczy. Myślę, że nie jest jej aż tak źle;). Gdyby była jakaś osoba -wolontariusz, która jest w stanie poświęcić tylko jej codziennie trochę uwagi, to Diana byłaby szczęśliwa. Ja dzielę czas między dwoje dzieci, dwa koty i swojego psa i każdemu z nich jest mało tego mojego czasu. Teraz jeszcze Dianka i szczeniaczki, które sa cudne kochane ale nie mogę sobie robić z ich powodu dodatkowych wyrzutów sumienia.Staram się jak moge.a nasz ogród i buda to chyba lepiej niż pijacka melina? Dziękuję ogromnie Zosi za jej ogromne zaangazowanie, duże odciążenie to karmienie południowe i wszystkie starania. Gdyby ktoś miał trochę czasu i chciał go poświęcić Dianie to zapraszam:multi: Zosiu II cudne zdjęcia Quote
choma Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 :lol:Serdeczne pozdrowienia i cały czas aktualne zaproszenie do Cieszyna dla Edyty z Sosnowca i Gosi ze Słupska. :multi: Dea, Dianka na spacerku super, dzięki za karmę i smakołyki dla psiaków. ;) Jak nasze maluchy w końcu wyzdrowieją to zapraszam z Małym:multi: Quote
choma Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Byłam przed chwilą na dworze, Dianka śpi w budzie, ocieplanej, ma sucho, jest przy szczeniakach więc jestem spokojna że są bezpieczne, bo jak ktoś przechodzi albo jeż szeleści to Diana alarmuje całą ulicę;) Spij spokojnie Zosiu, sunia nie spędzi tej nocy pod naszymi drzwiami... Quote
bela51 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Wychodzi na to, że Diana u nas się strasznie męczy. Myślę, że nie jest jej aż tak źle;-). Choma, nie obrazaj się, nikt tak nie sądzi. Wszyscy jesteśmy wdzięczni, że przygarnełas bidulke i jej dzieci. Mnie raczej trudno przyjechać z Bytomia, aby wyprowadzać Dianke, choc bardzo bym chciała.:-( Quote
Lidan Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 W Krakowie pada od południa albo i wcześniej. Mam nadzieję, że Dianka siedzi w budce i nie wystawia z niej nosa na zewnątrz. Nie wszystkie psy mogą mieszkać w domu, niestety, ale nie ma jeszcze mrozu, a skoro buda ocieplona to miejmy nadzieję, że sunia nie marznie ;) Quote
Kisiaraf Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Ja uważam, że powinnyśmy być bardzo wdzięczne za DT Choma ja ze swojej strony bardzo dziękuje. Porobiłam kilka ogłoszeń niestety inne portale na jakich ogłaszam już poogłaszałyście: [FONT=Verdana]adopcje.org [/FONT] [FONT=Verdana]eoferty.com.pl spacerek.net[/FONT] [FONT=Verdana]katowiceslask.pajeczyna.pl[/FONT] [FONT=Verdana]gieldaogloszen.pl[/FONT] [FONT=Verdana]adopcjepsow.org [/FONT] [FONT=Verdana]dwukropek.pl[/FONT] [FONT=Verdana]Życze Diance jak najlepiej fajnie, że szczeniaczki już pomału są wydawane. Mam jeszcze prośbe jak ktoś by mógł poskładać w jednośc foteczki szczeniaków to poogłszam je wszystkie razem. [/FONT] Quote
Zofija Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 [quote name='Kisiaraf']Ja uważam, że powinnyśmy być bardzo wdzięczne za DT Choma ja ze swojej strony bardzo dziękuje. Porobiłam kilka ogłoszeń niestety inne portale na jakich ogłaszam już poogłaszałyście: [FONT=Verdana]adopcje.org [/FONT] [FONT=Verdana]eoferty.com.pl[/FONT] [FONT=Verdana]spacerek.net[/FONT] [FONT=Verdana]katowiceslask.pajeczyna.pl[/FONT] [FONT=Verdana]gieldaogloszen.pl[/FONT] [FONT=Verdana]adopcjepsow.org [/FONT] [FONT=Verdana]dwukropek.pl[/FONT] [FONT=Verdana]Życze Diance jak najlepiej fajnie, że szczeniaczki już pomału są wydawane. Mam jeszcze prośbe jak ktoś by mógł poskładać w jednośc foteczki szczeniaków to poogłszam je wszystkie razem. [/FONT] hm ja własnie nie potrafie, dlatego póki co zrobiłam ogłoszenia diance Quote
Recommended Posts