Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no mnie się udał spacerek wieczorny na pole, nie powiem :diabloti:

pod moją kamienicą spotkałam chłopaka znanego mi z widzenia ze spacerów (też psiarz), do którego przyplątał się na Skrze (te krzaczory przy Jeffsie na Polu przy Żwirki) brązowy labrador, młody, wesoły, przyzwoicie zapasiony, zabawowy jak jasna cholera. Piesek bawił się z jego psiskiem na tejże skrze, przy lokalu Szklarnia, a że bawił sie baaaardzo długo: "no z 15 minut!" :angryy: to chłopak poszedł do domu. Pies za nim. Po drodze - Żwirki - cztery pasy, Wawelska 4 + Raszyńska 2, wszędzie światła i obłędny ruch. I pod moją kamienicą, kiedy się spotkaliśmy znajomy "sprzedał" mi pieska (który zainteresował sie mocno Zuzą), wygłaszając oczywiście teksty pt. "szkoda pieska, taki ładny, na pewno się zgubił" itp. i zmył się po angielsku :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :angryy: :angryy: :angryy:

zaciągnęłam towarzystwo na Skrę, właściciel oczywiście psa szukał. :roll: głupi, bo głupi (pies adresówki oczywiście nie miał), ale latał jak kot z pęcherzem..

Dodam tylko, że ten gość, który ukradł psa ludziom ze spaceru, przeprowadził go przez dwie ruchliwe ulice i najwidoczniej zamierzał go tam zostawić, to nie jakiś szczyl, tylko dorosły, poza tą sytuacją kulturalny facet!!! Ręce opadają! Nawet go kurczę nie odgonił przed przeprowadzeniem przez ten ruch!!! :angryy:

A porządni obywatele powinni dbać o przyrost naturalny.. A tfu, tfu, nie na psa urok, jeszcze dziecię inteligencję po tatusiu odziedziczy :eviltong:

Może mało spacerowy ten post - ale - to tak gwoli zachęty - chadzajcie na Pole o każdej porze, nigdy nie wiecie, co miłego zdarzyć się może :lol: :evil_lol:

Posted

Mam nadzieję że go jeszcze spotkasz i DELIKATNIE :mad: dasz mu do zrozumienia jakie z niego umysłowe dziecko. :shake: Możesz dołożyć od nas :angryy: (powiedz mu że opisałaś to w Internecie :evil_lol:).
PS. Na szczęcie trafił na Ciebie bo pewnie byłoby po psie.

Posted

[quote name='Figa Bez Maku']My będziemy w sobotę i w niedzielę pewnie ok. 13. z Figą ,łagodną i żywiołową , przyjacielską dla ludzi i psów , ok 10 mies. mieszanką[/quote]

Oj faktycznie żywiołowa to ona jest - moja Shojo była tak zamroczona jej żywiołowością, że znowu w niej się obudził bandyta ....

Posted

[quote name='sylwekw'] znowu w niej się obudził bandyta ....[/quote]to z braku Ays-a, dziewczyna chce sobie odbic do póki "pan i władca" nie wróci;) ;) :eviltong:

Posted

[quote name='sylwekw']Usia ...

No właśnie co z Ays-em ... jest po zabiegu czy jednak nie miał zabiegu?[/quote]

Mam nadzieję, że Usia pozwoli jeżeli odpowiem - Ays miał zabieg, cała historia jest opisana w galerii Usi, Aysa, Figi (i przyjaciół ;) ). Wszyscy czekamy na skutki - jeszcze nie minęło chyba 2 tygodni...

Shojo nie jest aż takim strasznym bandytą... Może lubi krótkotrwałe zabawy, a psy do niej podchodziły bez uprzedniego zezwolenia na to - taką Shojo jest indywidualistką! :p Będzie dobrze!

Pozdrawiam ;)

P/s a Usia mnie wyprzedziła, nie zauważyłam... za długo pisałam posta...

Posted

[quote name='Usia']Miał miał wszystko u nas opisane ;) zapraszam zeby nie robić off-a
Sylwek a jak wystawa ??[/quote]

Przepraszam, że rzadko zaglądam do Waszych oddzielnych Wątków (Galerii itp) ale mam wolny internet w domu (niestety tak jest jak sie mieszka gdzie się mieszka) i dlatego nie jestem na bieżąco z wieloma informacjami o Waszych pieskach.

Tez nie chciałbym robic off Topicu dlatego odpowiem tylko w dwóch słowach - w Grodzisku (już dawno) Shojo przeszła moje najśmielsze oczekiwania a najbliższa wystawa dla nas dopiero na nadchodzący weekend.

Posted

[quote name='miroszki']
Shojo nie jest aż takim strasznym bandytą... Może lubi krótkotrwałe zabawy, a psy do niej podchodziły bez uprzedniego zezwolenia na to - taką Shojo jest indywidualistką! :p Będzie dobrze!
[/quote]

Miroszki - dzięki Ty mnie zawsze podtrzymujesz na duchu i razem z jaszką dajecie nadzieję, że wyprowadzę Shojo na dobrą drogę ...

Aha - jeszcze nie wiecie spacerowicze z Dogo ... że dzisiaj to Jaszka był postrachem na Polach ....

wszyscy ludzie sie go dzisiaj obawiali ... :-)

po tym jak od czubka nosa do końca ogona wypaćkał się w błotnistej kałuży nikt nie chciał aby się do niego zbliżał :-)

PS. Czy będą jakies zdjęcia ze spaceru ???

Posted

ja zezwalam ;)
Sylwek a ja pomyliłam weekendy bo u was(w galeri Shojo) było napisane ze w niedziele ale nie było napisane w która, a ze ja sie za bardzo wystawami nie interesuje z wiadomych wzgledów to nie wiem która gdzie i kiedy ;)
Co do odwiedzin ja sie nie dziwie, ze nie odwiedzasz ja przy "normalnym" necie nie mam czasu na odwiedzanie wszystkich zazwyczaj jak przejde przez kadzy watek gdzie pisałam, nadrobie zaległosci i odpisze to zajmuje mi to ok2-3 h.spokojnie

A tak na marginesie zeby nie robić offa to kto bedzie w weekend bo ja bym bardzo chciała ale nie wiem czy wyjdzie.Była bym z Figą bo jak wiadomo wszem i wobec Ays ma cofniete spotykanie sie z innymi "znajomymi" na czas nie okreslony czyli do momentu do kiedy sie nie zmieni :roll:

Posted

[quote name='sylwekw']
Aha - jeszcze nie wiecie spacerowicze z Dogo ... że dzisiaj to Jaszka był postrachem na Polach ....

wszyscy ludzie sie go dzisiaj obawiali ... :-)

po tym jak od czubka nosa do końca ogona wypaćkał się w błotnistej kałuży nikt nie chciał aby się do niego zbliżał :-)

PS. Czy będą jakies zdjęcia ze spaceru ???[/quote]
Oj to musiało byc ciekawie :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: biedni spacerowicze ;)
gdzie szukac fotek ??

Posted

[B]sylwekw[/B]
Ale reklamę Jaszce zrobiłeś :evil_lol: Teraz wszyscy będą naszego psa tylko z daleka obserwować - znając jeszcze miłosne skłonności "Potwora Polnego", które się wyrażają w dostawaniu się do twarzy obiektu jego serdeczności..! :loveu:

[B]Usia[/B]
Oj, sama bym chciała jeszcze raz zobaczyć przesiąkniętego błociskiem Jaszkę... Sylwek podobno robił jakieś zdjęcia - gdy nie był zajęty Shojo.
Mam nadzieję, że jakieś fotki się pojawią z dzisiejszego spaceru! ;)

Posted

[quote name='miroszki'][B]sylwekw[/B]
Ale reklamę Jaszce zrobiłeś :evil_lol: Teraz wszyscy będą naszego psa tylko z daleka obserwować - znając jeszcze miłosne skłonności "Potwora Polnego", które się wyrażają w dostawaniu się do twarzy obiektu jego serdeczności..! :loveu:

[B]Usia[/B]
Oj, sama bym chciała jeszcze raz zobaczyć przesiąkniętego błociskiem Jaszkę... Sylwek podobno robił jakieś zdjęcia - gdy nie był zajęty Shojo.
Mam nadzieję, że jakieś fotki się pojawią z dzisiejszego spaceru! ;)[/quote]

hahaha - moja córka pierwsze co ze spaceru opowiedziała w domu żonie to własnie jak ją Jaszka wylizał po twarzy :-)

Tak mam chyba jedna zdjęcie właśnie obłoconego Jaszki ale to jeszcze chwilkę zanim dokończę kliszę - bo ja niestety ciągle jeszcze (i długo jeszcze) "niecyfrowy" jestem.

Posted

Czytam Waszą relację ze spotkania i zrobiło mi się wesoło.
Słońce świeci, dostałam przymusowe 2 dni urlopu ale za to po reinstalacji i kolejnej innej przeglądarce włącza mi się tylko jedno okienko i nawet własnej galerii nie mogę włączyć:placz: :placz: :placz:
Pozdrawiam Wszystkich Ewa

Posted

Ha... okazuje się ,że miałam szczęście bo z Jaszką miałam kontakt jak już sie podsuszył:diabloti: i nie był juz tak przeraaaaażający:diabloti:
Robiłam zdjęcia i postaram się je wstawić ale w tych sprawach jestem sprawna inaczej i na dodatek te psy nie chciały spokojnie pozować tylko cały czas gdzieś się przemieszczały :mad: więc sporo zdjęć przedstawia placki trawy między klepiskiem:angryy: :cool1:

Posted

na 17:00 to my nie mamy szansy zdazyc ale jesli w srode Miroszka z Jaszką nie będą mogły nam pomóc w kolejnych krokach ku lepszemu (socjalizacji) to wtedy może na Pola się stawimy - ale nie wcześniej niż o 18:00 i na tą porę bedzie nam cięzko zdązyc :-(

Posted

[quote name='miroszki'][B]czoko[/B]
Wszyscy czekamy na spacer (mam nadzieję, że to będzie w najbliższy weekend!), gdy dołączycie do nas z Choculką..! :loveu:
Pozdrawiam,
Alesja ;)[/quote]

Bardzo nam miło że o nas pamiętacie! Liczę na to że nareszcie moja mała będzie mogła znowu rozpocząć zycie towarzyskie - jeszcze wczoraj znalazlam dwie kropeczki do czyszczenia ale trzy tygodnie mijają dziś.
Pozdrawiam Wszystkich Ewa

Posted

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img132.imageshack.us/img132/7025/p3250008ou9.jpg[/IMG][/URL]
zagryzanie wzajemne ....ale smaczne uszy mniam
Przejęta wklejaniem zapomniałam napisać ,że to zdjęcia z niedzielnego spotkania
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img201.imageshack.us/img201/578/p3250009ma8.jpg[/IMG][/URL]
Hmmm kogo zagryzamy?

Posted

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img247.imageshack.us/img247/6641/p3270004yh4.jpg[/IMG][/URL]
Wczoraj po południu na PM
Zabawa Figi z bulwkami :Gackiem i Zuzią. Zuzia PON woli nagabywać ludzi o przysmaki..wow wow

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Na spacerku nas w dalszym ciągu nie będzie – mamy kolejne problemy ze zdrowiem ale to już wiecie na bieżąco bo prawie wszyscy odwiedzacie naszą Galerię.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pozdrawiam Ewa[/SIZE][/FONT]