Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja też się wybiorę, ale w niedzielę. Na wystawę kundelków bardzo chętnie bym poszła, ale nie zdążę. :( Czy ktoś się orientuje czy można wchodzić na targi z psem?

Posted

Kiedyś byłam z sunią na takich targach - wymagali aktualnego zaświadczenia o szczenieniach i chodziłyśmy po całym budynku.
Niestety były też psy bez kagańców i rzuciły się z zębami na moją małą.
Myślę ze w regulaminie uczestników spotkania powinny być określone aktualne wymagania.

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Tej informacji też nie widzę. Byłam tam gdy odbywał się I Zjazd Retrieverów - każdy zarejestrowany piesek dostał chusteczkę uczestnika i my biletów wstępu nie kupowaliśmy.[/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]O szczepieniu tak napisali:[/SIZE][/FONT]
[B][U][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Jakie kundle zapraszamy?[/FONT][/SIZE][/U][/B]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Wszystkie. Duże i małe. Pręgowane i łaciate. Psy i suczki. Bez wyjątków. Trzeba tylko spełnić jeden warunek: mieć aktualne szczepienia![/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][/SIZE]

Posted

Wejście właściciele kundelków mieli w tamtym roku gratis (za okazaniem takiego świstka potwierdzającego udział w wystawie). 20 zł za wstęp to lekka przesada :roll:.

[QUOTE]Niestety były też psy bez kagańców i rzuciły się z zębami na moją małą.[/QUOTE]
Mi podczas wystawy moje kundliszcze jakaś sunia chciała zjeść :shake:.

Posted

Byłam wczoraj, wejście 15 zeta.
Kupiłam dwa archiwalne nr. PP :lol: których nie miałam. Jeszcze mi pare brakuje :( ale nie będę specjalnie po nie jechać...i znowu płacić 15 zl...:roll: Szkoda że nie wiedziałam ze będzie stoistko z archiwalnymi numerami, przygotowałabym sobie karteczke :evil_lol:

Podobała mi się wystawa terrarystyczna :evil_lol:

Właśnie, jak tam wystawa na najpiękniejszego kundelka?:)

Posted

W tym roku jakoś mniej psiaków było. Wszystko odbywało się w środku, najpiękniejszego kundliszcza nie wybrali tym razem bo wszystkie piękne były :cool3:.
Z nagród to Aria (wł. Puchu) dostała chyba dwie- żeby nie skłamać to jedną napewno za sztuczki (1 miejsce) i drugą skleroza nie pamięta, ale chyba za urodę (Paulina jak przyjdzie to mnie poprawi) :oops:. Moja Hexolina tym razem odmówiła współpracy i siedziała zestresowana :roll:. Za to wygłaskana została przez wiele osób i cwana bestia od jakiejś dziewczynki dostała dwie kiełbaski :evil_lol:. Na targach nie byłyśmy.
Zdjęć Ariuli mam kilka, ale dopiero za tydzień wstawię, bo tu gdzie aktualnie przebywam czytnika kart ani kabelka usb nie mam. Pewnie w Ariulowej galerii się jakiś filmik pojawi :razz: (jak kilka osób pomarudzi ;)).

Posted

A ja kasę zaoszczędziłam :eviltong:. Jutro planuję zakup dwóch piłek na sznurku dla Hexi, bo Aresowi sprezentowałam Hexi piłkę i ta już jej do pyśka nie weźmie :roll:.

I jeszcze się pochwalę, że moja Hexi odkryła w sobie talent do agiliy :cool3:. Po wystawie poszłyśmy na pola mokotowskie i tam sprawdzałam Hexolinę. Podobało jej się i chyba w następnym roku się zapiszemy :razz:. I to dzięki Ariulowej właścicielce :loveu:. Tylko musimy popracować nad uspokojeniem zbytniego nakręcenia na piłeczkę, bo skok na Pauliny plecy z kładki (czy jak to się tam zwie) nie był najbezpieczniejszy :shake:. Skakanie całkiem całkiem nam szło. Jak na pierwszy raz jestem z suńki dumna :multi:. Ariulka pokazywała Hexi jak to się powinno robić ;).

• 2 weeks later...
Posted

Hejka, szukam fajnych dogomaniakow na spacerki z moja sunia, chodzi mi o spacerki wychowawcze:pszukam statecznego staszacza i czowieka slupa:evil_lol:, no ale nie tylko;) Najlepiej z Ursynowa, a juz swietnie by bylo poznac kogos kto mieszka i spaceruje po Natolinie...

Posted

Martita, my się piszemy! Jesteśmy z ursynowa, konkretnie imielin, przy realu. Spacerujemy głównie pod laskiem, przy gòrce.

Tylko problem jest taki, ze Piegus raczej nie straszy. :eviltong:

Posted

my rowniez z Natolinia ;) tylko nie wiem czy moja sucz podpasuje:eviltong: a szukam kompana do zabaw, bo mam ambitny plan odchudzic Azutkowa przed zima;) Spacerujemy albo po lesie kabackim albo jestesmy na polu pod gorka przy ul. Kazury;)

Posted

[quote name='Bonsai']to kiedy spotkanie pod natolinska górka? ;)[/quote]

czekam na propozycje:cool3:
tylko my nie z kazdym psem sie dogadamy, ale...sie zobaczy;)wszystko zalezy od drugiego futrzaka

Posted

Swietnie, ze beda w poblizu jacys dogomaniacy:loveu:
Piegusa ja kojarze, no i swietnie, ze nie straszy, to byla przenosnia. No ja szukam delikatnych psich kumpli...;) W pazdzierniku sie pisze:p

Gdzie jest natolinska gorka???

Posted

martita - kojarzysz Piegusa ze spacerów? Ja tyle bc widuje, ze trudno stwierdzić czy Was akurat widziałam. :) to może umówimy się w piątek ok. 16-17?

A gdzie jest górka trudno mi wytłumaczyć... Jak nie wiesz jak dojść, to można umówić się gdzie indziej i mozemy razem pojsc na miejsce.

Posted

Piegusa nie kojarze ze spacerow, a z obozu w Grotnikach, na ktory tez mialam jechac, myle sie???:roll:
Na Natolin dopiero w pazdzierniku sie przeprowadzam...
Fajnie byloby poznac miejsca spacerowe. Do lasku kabackiego chyba tez nie daleko, nie?
Bonsai, duzo bordkow jest na Ursynowie?Ja widzialam jak narazie 2

Posted

Tak, tak - byliśmy w Grotnikach. Ile bordkow jest na ursynowie trudno powiedzieć, ale w okolicach górki spaceruje co najmniej 3 (w tym jeden taki, co notorycznie zwiewa swojemu panu i nie daje się złapać) ;).
A tereny spacerowe są naprawdę dobre - pies ma gdzie się wybiegac bez strachu, ze wpadnie na ulice, no i nie jest tak tłoczno jak np. na Polach Mokotowskich. Spodoba Ci się. :)
Daj znać kiedy Ci pasuje.

A lasek jest na wyciągnięcie ręki.

Posted

[quote name='Bonsai']Martita, my się piszemy! Jesteśmy z ursynowa, konkretnie imielin, przy realu. Spacerujemy głównie pod laskiem, przy gòrce.

Tylko problem jest taki, ze Piegus raczej nie straszy. :eviltong:[/quote]

z nieba mi spadacie, bo mi psy zdziczaly jakos ostatnio i chetnie bym je pojedynczo zapoznala z kims cierpliwym. w ktorys ladny weekend moge sie na gorke wybrac :)