obraczus87 Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Orpha pamięta o rozmowie z kol. ale ja uważam, że nie ma chwili do stracenia i trzeba porobic Lady nowe ogłoszenia w bardzo dużej ilości... trzeba, jak sie uda Z ds TO WSPANIALE!!! Ale jak niestety sie nie uda.... to zima juz nas goni... :placz: Quote
orpha Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 słuchajscie przepraszam was bardzo ,ale nie ogarniam wszytskiego , mam urwanie glowy i to dosłownie , nie wiem w co rece wlozyc. Asia pisala mi wczoraj smsa ,ze rozmowy trwaja ,mialam do niej oddzwonic ,ale zapomnialam :oops:. Mialam wczoraj u wete dwie suki do sterylki , wizyte przedadopcyjna i sto problemow moich dzieci , generalnie brakuje mi jednej mnie. Postaram sie dzisiaj do Asi odezwac , mimo ze znowu mam intensywny dzien , teraz siedze w pracy a zaraz potem jade do hoteliku. Obraczus wie ,jakie mam zawichrowanie z psem z hoteliku a nawet z dwoma :roll: Quote
obraczus87 Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Orpha, wiem, wiem.... spokojnie, nie naciskamy Cię.. dlatego w wolnej chwili (czyli nie wiem kiedy :placz:) spróbuje porobić Jej ogloszenia.... skoro piszesz, że rozmowy trwają... to znaczy, że mąż nie jest taki happy.. :roll: Quote
kakadu Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 jesli rozmowy trwają to znaczy, ze mąż nie jest szczęśliwy, ale też, że nie powiedział "nie", a to już jest dobry wstęp do ciągu dalszego :p jestem dobrej myśli; może warto by było pojechać z mężem tylko tak, żeby zobaczyć pieska przez kratki ;), bez żadnych przecież zobowiązań i planów ;) może serce mu zmięknie jak zobaczy psinkę... Quote
Negri_2008 Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 Chyba muszę podnieść alarm w sprawie Lady. Dziś w schronisku w Celestynowie była Triniti i zerknęła na Lady. To nie ten sam pies. Już bez tego wigoru i energii. Już tak się śmiało i pięknie nie prezentuje za kratami. Już tak nie dba o to, aby się wszystkim przypodobać. Gaśnie!!!! :wallbash::wallbash::wallbash: Quote
obraczus87 Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 qr..... mać!!!! tego się bałam najbardziej. choler...... ogłoszenia trzeba robić natychmiast.... kurcze no :placz::placz::placz::placz::placz::placz: Quote
orpha Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Pisze to co napisalam Obraczusiowi na privie... Asia sama do mnie dzwonila , mowi zeby poki co oglaszac ,bo maz postawil warunek , ze najpierw musi zrobic porzadne ,ocieplane budy i umocnic ogrodzenie , bo maja uszkodzone - tydzien temu samochod im w ogrodzenie wjechal :/. Buda nie dlatego , ze psy na lancuchu w budzie , tylko wiedza z doswiadczenia , ze psiaki czesto gesto wola majac swoja posesje siedziec w budzie , mimo wolnego wstepu do domu. W sumie maz dziala logicznie , zgadzam sie z nim w tym punkcie zwlaszcza ze wzgledu na to ogrodzenie , Asia dziala bardziej wmocjonalnie bo chcialaby juz ,teraz w tej chwili.... W badz razie jak nikt sie nie znajdzie ,zanim skoncza naprawy to ja zabiora , ale zeby nie blokowac jej szansy nalezy ja oglaszac bo jak nie ja to inna sunie wezma. Aska jest niemozliwa , miala plan spicia meza i dania mu zeby podpisal po pijaku ze biora psa ;p. Dobrze , ze tego nie zrobila heheh bo mezczyzni sa owszem przekorni , ale czasem niestety maja racje Sluchajcie a moze ja do hoteliku dac ?Obraczus tam kolo Zalesia ,gdzie Tramp byl , zawsze to lepsze niz schronisko a tam zawsze ktos z dogo sie pojawia przeciez wiec mozna sie troche psina zajac Quote
Negri_2008 Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 [quote name='Negri_2008'][FONT=Arial]Lady podzieliła los tysięcy psów, które każdego lata z powodu wakacji właścicieli tracą swoje domy. [/FONT] [FONT=Arial]Została schwytana na ulicy u mieszczona w tak zwanym „punkcie przejściowym”, w którym bezdomne psy pozbawione opieki oczekują na rozstrzygnięcie ich losu.[/FONT] [FONT=Arial]Transport do miejsca przeznaczenia jest przerażający. Psy pod wpływem środków usypiających, nieprzytomne, wleczone po ziemi za ogony, wrzucane są jak worki jedne na drugie do furgonetki. I w taki sposób wyruszają w drogę, być może ostatnią.[/FONT] [FONT=Arial]Lady takim właśnie transportem została przewieziona do podwarszawskiego schroniska. [/FONT] [FONT=Arial]Lady jest bardzo młodym psem, ma około półtora roku do dwóch. Swoim wyglądem bardzo przypomina pieska rasy owczarek belgijski. [/FONT] [FONT=Arial]Jest przesympatyczna i bardzo przyjacielsko nastawiona do człowieka. Przez kraty swej celi bardzo prosi o zainteresowanie i pieszczoty. Na widok oddalającego się człowieka skowyczy żałośnie i bardzo smutno. [/FONT] [FONT=Arial]My, wolontariusze doskonale wiemy, że Lady w swoim psim sercu ma ogromną nadzieję na to, że człowiek, który właśnie stoi u jej kraty weźmie ją do swego domu. Dlatego przymila się i pięknie uśmiecha do wszystkich gości w schronisku, tak bardzo chce zwrócić na siebie uwagę.[/FONT] [FONT=Arial]Ale wiemy także, że czas jest nieubłagany nawet dla tak ufnych istot, jakimi są psy.[/FONT] [FONT=Arial]Czas sprawi, że Lady straci nadzieję, zrezygnuje i zwątpi a wtedy zgaśnie ten uśmiech, ogon trwać będzie w bezruchu. Jej oczy na widok człowieka pozostaną martwe.[/FONT] [FONT=Arial]Nie pozwól, aby tyle psiej urody poszło w zapomnienie. Niech nie zatraci się ta ogromna energia, która bije z tej uroczej psiej postaci.[/FONT] [FONT=Arial]Zabierz Lady do swojego domu i ciesz się jej radością życia.[/FONT] [FONT=Arial]W zamian za Twe serce Lady będzie Ci kumplem i najwierniejszym przyjacielem. Zawsze będzie Ci posłuszna.[/FONT] [FONT=Arial]Prosimy o dom dla tej sierotki. [/FONT] [FONT=Arial]Niech po czasie tułaczki nastaną dla niej już tylko pogodne dni u boku kochającego człowieka[/FONT][FONT=Times New Roman].[/FONT] [FONT=Times New Roman]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT] [FONT=Times New Roman]0-502-403-926[/FONT] [FONT=Times New Roman]0-500-119-660[/FONT] [FONT=Times New Roman]_______________________________________[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] Ogłaszajmy ją :-( Nawet nie wiem, czy ona ma allegro. Zrobię je jutro wieczorem. Czy ktoś mógłby zasponsorować wyróżnienie allegro? 12 zł? Quote
obraczus87 Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Negri, ja wykupię wyróżnienie i co tam jeszcze potrzeba, tylko napisz mi jak mam to zrobić, bo ja nie wiem :( chmmm.... a damy radę uzbierać deklarację na DT?? Bo jak na razie deklaracji jest ZERO. :-( wiecie co, wyć mi się chce. Wszystkim psiakom od Klamki, ktorymi sie zainteresowałyśmy - pomogłyśmy. Albo są u Megi, albo pod opieką EMIR-a, Łatek znalazł dom... tylko Ona. Biedna i taka piękna. Sliczna i wyjątkowa. Ciągle o niej myśle. Po prostu ciągle. Quote
Negri_2008 Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 I właśnie dlatego, że ona jedna została bez pomocy MUSIMY< MUSIMY ją wydobyć ze schronu :placz::placz::placz: ps. Obraczusiu kochany, prześlij 12 zł na moje konto, które podaje Ci na pm Quote
obraczus87 Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Zaraz wyślę pieniążki. Dobra, zbieramy pieniądze. Koniec tego gdybania i gadania. Trzeba zebrac kase na CITO. Ona jest taka piękna i po prostu BOSKA!!!! Wiem, że to bedzie ciezkie... ale musimy dać radę!!!!!1 Quote
orpha Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 mysle , ze warto sprobowac z tymi deklaracjami , hotelik kosztuje 10 zl za dobe + karma , pan nie jest taki ze chce pieniadze z gory , za Trampa ktorego tam umiescilam zaplacilam po tygodniu czesc kasy a reszte dopiero dzisiaj a chlop byl tam od 19 wrzesnia ,nawet jak bedzie mu sie po kawalku dawalo to nie ma nic przeciwko Quote
Negri_2008 Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 Do zbierania deklaracji potrzebny będzie dostępny pierwszy post i tytuł wątku Laura nie ma dostępu do dogo zbyt często , więc napiszę do moda, aby przepisał pierwszy post na mnie, OK? Quote
obraczus87 Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Negri_2008 napisał(a):Do zbierania deklaracji potrzebny będzie dostępny pierwszy post i tytuł wątku Laura nie ma dostępu do dogo zbyt często , więc napiszę do moda, aby przepisał pierwszy post na mnie, OK? tez o tym samym pomyślałam. juz ja się postaram o te deklaracje. Jestem za bardzo nakręcona, żeby odpuścic sobie. Quote
Maupa4 Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Witam. Zgodnie z prośbą zmieniłam osobę prowadzącą wątek. Od tej chwili jest to wątek prowadzony przez Negri_2008. Pozdrawiam. Quote
orpha Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 kurcze moze zaryzykuje i napisze na watku Trampa czy osoby ktore sie deklarowaly na niego moglby scedowac wplaty na rzecz Lady ? mysle ,ze Tramp zostanie juz tam gdzie jest ,czyli u Piotra .... Quote
obraczus87 Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 orpha napisał(a):kurcze moze zaryzykuje i napisze na watku Trampa czy osoby ktore sie deklarowaly na niego moglby scedowac wplaty na rzecz Lady ? mysle ,ze Tramp zostanie juz tam gdzie jest ,czyli u Piotra .... orpha o tym samym pomyslałam, ale nie chciałam Ci nic sugerować. Negri, porób porządki w 1 poście. Trzeba koniecznie umieścic tam tekst do ogloszen i liste ogloszen ktore Lady już ma. Acha i trzeba kogos o banerek poprosic... Quote
tripti Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 hej, mamy zdjęcia z dzisiejszej wyprawy, kilka i przez siatkę. Porównując ją sprzed dwóch tygodni to na dzień dzisiejszy dużo smutniejsza, taka biedna, ale nie przez to, że nie dożywiona, nie schudła raczej, tylko przez to, że powoli traci nadzieje, że opuści ta klatkę. Szkoda jej bardzo:( mogę komuś wysłać zdjęcia na maila, ja nie umiem ich wrzucić. Może Fundacja "Przytul Psa" będzie mogła pomóc? Przetrzymać ją jakby udało się zebrać pieniążki na karmę? Nie znam stamtąd nikogo, ale jak już coś o nich słyszałam, to same pozytywy. Quote
obraczus87 Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 tripti :-( zaczynamy zbierac deklaracje na DT, musimy Ją jak najszybcej wyciągnąć stamtąd... Quote
orpha Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 u trampa zostalo nam 65 zl z zebranych juz deklaracji , mysle ze tak jak nikus i obraczus reszta ne bedzie miala nic przeciwko ,zeby przelac te pieniadze na konto Lady , wiec wydaje mi sie ze smialo moge powiedziec ze pierwsze pieniadze juz sa Quote
Negri_2008 Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 [quote name='tripti']hej, mamy zdjęcia z dzisiejszej wyprawy, kilka i przez siatkę. Porównując ją sprzed dwóch tygodni to na dzień dzisiejszy dużo smutniejsza, taka biedna, ale nie przez to, że nie dożywiona, nie schudła raczej, tylko przez to, że powoli traci nadzieje, że opuści ta klatkę. Szkoda jej bardzo:( mogę komuś wysłać zdjęcia na maila, ja nie umiem ich wrzucić. Może Fundacja "Przytul Psa" będzie mogła pomóc? Przetrzymać ją jakby udało się zebrać pieniążki na karmę? Nie znam stamtąd nikogo, ale jak już coś o nich słyszałam, to same pozytywy. Tripti :loveu: dla mnie to Ty chyba zawsze już będziesz TRINITI Dziękujemy Ci za wieści o Lady. Może uda się ją zabrać do ciut lepszego miejsca wyślij mi fotki na mail [email protected] Quote
Negri_2008 Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 orpha napisał(a):u trampa zostalo nam 65 zl z zebranych juz deklaracji , mysle ze tak jak nikus i obraczus reszta ne bedzie miala nic przeciwko ,zeby przelac te pieniadze na konto Lady , wiec wydaje mi sie ze smialo moge powiedziec ze pierwsze pieniadze juz sa dzięki, dzięki :loveu: Quote
orpha Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 nie ma za co , grunt zeby dziewczynie pomoc Quote
obraczus87 Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Negri czy Ty będziesz zbierac pieniążki czy ja mam to robić?? Pytam, bo wiem, że zaraz będziesz zbierac pieniązki dla Nadziei :) Quote
Negri_2008 Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 obraczus87 napisał(a):Negri czy Ty będziesz zbierac pieniążki czy ja mam to robić?? Pytam, bo wiem, że zaraz będziesz zbierac pieniązki dla Nadziei :) Obraczusiu, zbieraj kochanie :lol: Quote
Recommended Posts