Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam. Od ok. 2 tyg. błąka się w Będzinie ok. 10 miesięczny jamniczek maści brązowej. Chciałam go złapać, ale uciekał. Dziś przyszedł do mnie na klatkę schodową i daje się głaskać, rozdaje buziaki wchodzi na kolanka. Z moich obserwacji wynika, że kocha ludzi, dzieci, inne psy i suczki. Jest przemiłym ślicznym pieskiem. Nie mam jego zdjęć. Psiak kuleje na łapkę i na głowie oraz na boku ma ślad od ugryzienia taką jakby bliznę. Siedzi teraz i wyje na mojej klatce. Napoiłam go i nakarmiłam PILNIE szukam psiakowi DT POMOCY
kontakt:
nr. gg- 9997512
tel. 516621439

Posted

[quote name='piechcia15']ostatnio dzwonili ludzie do pabianickiego schronu że zginął im 4-miesięczny jamnik. zapytam czy się znalazł, a jak nie to może tego by chcieli. ale to nic pewnego ale zawsze jakiś 1% jest[/quote]

Zawsze to jakiś cień nadziei!

Posted

[quote name='Daria_13']Dziewczyny proszę pytajcie o DT!!! ja nie mam już pomysłu...[/quote]

Daria, napisz jeszcze do MartynyP. Miała też brać jednego szczeniaka, ale może zostać u halbiny, może wzięłaby jamnika? Ona jest z Będzina. Nick: MartynaP.

Posted

[quote name='__Lara']Daria, napisz jeszcze do MartynyP. Miała też brać jednego szczeniaka, ale może zostać u halbiny, może wzięłaby jamnika? Ona jest z Będzina. Nick: MartynaP.[/quote]

Prawda, może Martyna by go wzięła?

Posted

[quote name='gonia66']Czekam na fotki...gdzie jest ten Będzin..???:oops::razz:[/quote]

gonia :mad::mad::mad::mad: u nas na Śląsku mamy taką aglomerację 19 dużych miast, Będzin to jedno z nich, niedaleko Katowic :evil_lol: miasta praktycznie tworzą jedno duże miasto, bo granice między nimi są bardzo formalne ;) jedna ulica więcej i już inne miasto ;)

Katowice to stolica Górnego Śląska :eviltong: (tak na wszelki wypadek napisałam :eviltong::eviltong:).

Posted

[quote name='__Lara']gonia :mad::mad::mad::mad: u nas na Śląsku mamy taką aglomerację 19 dużych miast, Będzin to jedno z nich, niedaleko Katowic :evil_lol:

Katowice to stolica Górnego Śląska :eviltong: (tak na wszelki wypadek napisałam :eviltong::eviltong:).[/quote]
Jezu...gdyby nie moj Tz juz bym go brala do domu w ciemno..ale On nie chce sie zgodzic...:placz::placz::placz:Widzi ile mnie kosztuje rozstanie z Ciapulinka..widzi jak codziennie chlipię..i powiedzial ze w zyciu...ze mamy Salmunie i juz koniec..ale ja nie wytrzymam tak:placz::placz::placz::placz::placz:Nie wiem jak mam juz Go przekonywac..gdybym sie uparla..ale to bez sensu...zawsze stawiam na swoim..a w takiej kwestii chcialabym zebysmy razem podjeli decyzje....bo nowy piesio- to nowy czlonek rodziny..musi byc kochany i czekany przez wszystkich absolutnie.............................bbuuuuuuuuu:-(:-(:-(:-(:-(

Posted

[quote name='__Lara']goniu, a ile macie już futerek w domu? :cool3:[/quote]
Teraz niestety jedną sunie ze schroniska wrocławskiego....ale tak niedawno byly dwie gwiazdeczki..zawsze mialam dwie..bo wczesniej Ciapulka byla z mamusia swoja.....:placz:

Posted

niedam rady wziasc jamniora nie chodzi o toze to jamnior tylko o wiek.
mialam zapowiedziane ze szczeniaki tylko kilkutygodniowe

Laro moze tygo wezniesz,mialas juz kiedys jamniczka moze masz jakis sentyment :razz: a skoro szybko znajdzie dom to nawet go nie zauwazysz :cool3:

Posted

[quote name='Isadora7']Matko znam temat Daria pisałą - wymiękam coś. Ale myśle i szukam.[/quote]Isadorko...wymiękasz..????:roll::razz: [SIZE=1][COLOR=Silver]już sie cieszyc??[/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='MartynaP']niedam rady wziasc jamniora nie chodzi o toze to jamnior tylko o wiek.
mialam zapowiedziane ze szczeniaki tylko kilkutygodniowe

Laro moze tygo wezniesz,mialas juz kiedys jamniczka moze masz jakis sentyment :razz: a skoro szybko znajdzie dom to nawet go nie zauwazysz :cool3:[/quote]

Martyno, nawet mi nie mów... to że ja mam sentyment to mało powiedziane... kocham jamniki. Najbardziej mojego Bursztynka, który jest już za TM... ale nie mogę mieć psa, mieszkam jeszcze z rodzicami przez rok... oszczędzamy na wesele... jakbym przyprowadziła psa to bym z nim na ulicy wylądowała...

Posted

[quote name='__Lara']Martyno, nawet mi nie mów... to że ja mam sentyment to mało powiedziane... kocham jamniki. Najbardziej mojego Bursztynka, który jest już za TM... ale nie mogę mieć psa, mieszkam jeszcze z rodzicami przez rok... oszczędzamy na wesele... jakbym przyprowadziła psa to bym z nim na ulicy wylądowała...[/quote]
No ale Laro...moze daloby sie zebrac deklaracje..i nie kosztowalby Cie wtedy....przeciez taki jamniczek to niewiele zje....na wesele dasz rade..:lol:

Posted

[quote name='gonia66']Isadorko...wymiękasz..????:roll::razz: [SIZE=1][COLOR=Silver]już sie cieszyc??[/COLOR][/SIZE][/quote]

Niestety to nie tak jak myslisz. Wykończył mnie dzisiaj głównie Trevor, jamniś ze Szczecina. Co sie jedno pchnie to następnych 10 wraca. Ja niestety odpadam mam psa z padaczka i sunię ze skoszoną psychiką, dla nich byłaby tragedia i zwalenie się świata kolejny psiak nawet na trochę. Przećwiczyłam i wiem. Nie mogę im tego zrobić.

Nie wspomnę, że nie podołałabym już materialnie.

Posted

Daria jest teraz pewnie w szkole i odezwie się najwczesniej po południu.
Zdjęcia więc bedą ( jeśli?) za dobrą chwilę.
Teraz nawet nie wiadomo czy Mały znalazł jakis nocleg.:shake:

Posted

Wkleiłam maluszka tutaj

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f97/domek-dla-mlodego-rudego-jamnika-146809/#post12990830[/URL]

[I]Szukam dla koleżanki męża młodego jamnika krótkowłosego, może być szczeniaczek. Zobowiązuję się codziennie przesyłać posty do przyszłej jamniczej mamy :smile:
Wiem, że mamy wyłącznie wymagających znajomych, ale zawsze to szansa dla jakiegoś przegubowca.
Dziękuję za wypatrzenie Dżibiego-Piksela. Fantastyczny z niego klusek![/I]