Daria_13 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Witam. Od ok. 2 tyg. błąka się w Będzinie ok. 10 miesięczny jamniczek maści brązowej. Chciałam go złapać, ale uciekał. Dziś przyszedł do mnie na klatkę schodową i daje się głaskać, rozdaje buziaki wchodzi na kolanka. Z moich obserwacji wynika, że kocha ludzi, dzieci, inne psy i suczki. Jest przemiłym ślicznym pieskiem. Nie mam jego zdjęć. Psiak kuleje na łapkę i na głowie oraz na boku ma ślad od ugryzienia taką jakby bliznę. Siedzi teraz i wyje na mojej klatce. Napoiłam go i nakarmiłam PILNIE szukam psiakowi DT POMOCY kontakt: nr. gg- 9997512 tel. 516621439 Quote
__Lara Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Jestem. Dario, będą jakieś zdjęcia??? Quote
piechcia15 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 ostatnio dzwonili ludzie do pabianickiego schronu że zginął im 4-miesięczny jamnik. zapytam czy się znalazł, a jak nie to może tego by chcieli. ale to nic pewnego ale zawsze jakiś 1% jest Quote
Daria_13 Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 Dopiero po południu, jak wrócę ze szkoły SZUKAM DT!!! Quote
__Lara Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 [quote name='piechcia15']ostatnio dzwonili ludzie do pabianickiego schronu że zginął im 4-miesięczny jamnik. zapytam czy się znalazł, a jak nie to może tego by chcieli. ale to nic pewnego ale zawsze jakiś 1% jest[/quote] Zawsze to jakiś cień nadziei! Quote
Daria_13 Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 Dziewczyny proszę pytajcie o DT!!! ja nie mam już pomysłu... Quote
__Lara Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 [quote name='Daria_13']Dziewczyny proszę pytajcie o DT!!! ja nie mam już pomysłu...[/quote] Daria, napisz jeszcze do MartynyP. Miała też brać jednego szczeniaka, ale może zostać u halbiny, może wzięłaby jamnika? Ona jest z Będzina. Nick: MartynaP. Quote
gonia66 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Czekam na fotki...gdzie jest ten Będzin..???:oops::razz: Quote
leni356 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 [quote name='__Lara']Daria, napisz jeszcze do MartynyP. Miała też brać jednego szczeniaka, ale może zostać u halbiny, może wzięłaby jamnika? Ona jest z Będzina. Nick: MartynaP.[/quote] Prawda, może Martyna by go wzięła? Quote
Klementynkaa Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 [quote name='gonia66']Czekam na fotki...gdzie jest ten Będzin..???:oops::razz:[/QUOTE] niedaleko Katowic, kilkanaście kilometrów :placz: Quote
__Lara Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 [quote name='gonia66']Czekam na fotki...gdzie jest ten Będzin..???:oops::razz:[/quote] gonia :mad::mad::mad::mad: u nas na Śląsku mamy taką aglomerację 19 dużych miast, Będzin to jedno z nich, niedaleko Katowic :evil_lol: miasta praktycznie tworzą jedno duże miasto, bo granice między nimi są bardzo formalne ;) jedna ulica więcej i już inne miasto ;) Katowice to stolica Górnego Śląska :eviltong: (tak na wszelki wypadek napisałam :eviltong::eviltong:). Quote
gonia66 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 [quote name='__Lara']gonia :mad::mad::mad::mad: u nas na Śląsku mamy taką aglomerację 19 dużych miast, Będzin to jedno z nich, niedaleko Katowic :evil_lol: Katowice to stolica Górnego Śląska :eviltong: (tak na wszelki wypadek napisałam :eviltong::eviltong:).[/quote] Jezu...gdyby nie moj Tz juz bym go brala do domu w ciemno..ale On nie chce sie zgodzic...:placz::placz::placz:Widzi ile mnie kosztuje rozstanie z Ciapulinka..widzi jak codziennie chlipię..i powiedzial ze w zyciu...ze mamy Salmunie i juz koniec..ale ja nie wytrzymam tak:placz::placz::placz::placz::placz:Nie wiem jak mam juz Go przekonywac..gdybym sie uparla..ale to bez sensu...zawsze stawiam na swoim..a w takiej kwestii chcialabym zebysmy razem podjeli decyzje....bo nowy piesio- to nowy czlonek rodziny..musi byc kochany i czekany przez wszystkich absolutnie.............................bbuuuuuuuuu:-(:-(:-(:-(:-( Quote
__Lara Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 goniu, a ile macie już futerek w domu? :cool3: Quote
gonia66 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 [quote name='__Lara']goniu, a ile macie już futerek w domu? :cool3:[/quote] Teraz niestety jedną sunie ze schroniska wrocławskiego....ale tak niedawno byly dwie gwiazdeczki..zawsze mialam dwie..bo wczesniej Ciapulka byla z mamusia swoja.....:placz: Quote
MartynaP Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 niedam rady wziasc jamniora nie chodzi o toze to jamnior tylko o wiek. mialam zapowiedziane ze szczeniaki tylko kilkutygodniowe Laro moze tygo wezniesz,mialas juz kiedys jamniczka moze masz jakis sentyment :razz: a skoro szybko znajdzie dom to nawet go nie zauwazysz :cool3: Quote
Isadora7 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Matko znam temat Daria pisałą - wymiękam coś. Ale myśle i szukam. Quote
gonia66 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 [quote name='Isadora7']Matko znam temat Daria pisałą - wymiękam coś. Ale myśle i szukam.[/quote]Isadorko...wymiękasz..????:roll::razz: [SIZE=1][COLOR=Silver]już sie cieszyc??[/COLOR][/SIZE] Quote
__Lara Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 [quote name='MartynaP']niedam rady wziasc jamniora nie chodzi o toze to jamnior tylko o wiek. mialam zapowiedziane ze szczeniaki tylko kilkutygodniowe Laro moze tygo wezniesz,mialas juz kiedys jamniczka moze masz jakis sentyment :razz: a skoro szybko znajdzie dom to nawet go nie zauwazysz :cool3:[/quote] Martyno, nawet mi nie mów... to że ja mam sentyment to mało powiedziane... kocham jamniki. Najbardziej mojego Bursztynka, który jest już za TM... ale nie mogę mieć psa, mieszkam jeszcze z rodzicami przez rok... oszczędzamy na wesele... jakbym przyprowadziła psa to bym z nim na ulicy wylądowała... Quote
gonia66 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 [quote name='__Lara']Martyno, nawet mi nie mów... to że ja mam sentyment to mało powiedziane... kocham jamniki. Najbardziej mojego Bursztynka, który jest już za TM... ale nie mogę mieć psa, mieszkam jeszcze z rodzicami przez rok... oszczędzamy na wesele... jakbym przyprowadziła psa to bym z nim na ulicy wylądowała...[/quote] No ale Laro...moze daloby sie zebrac deklaracje..i nie kosztowalby Cie wtedy....przeciez taki jamniczek to niewiele zje....na wesele dasz rade..:lol: Quote
Isadora7 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 [quote name='gonia66']Isadorko...wymiękasz..????:roll::razz: [SIZE=1][COLOR=Silver]już sie cieszyc??[/COLOR][/SIZE][/quote] Niestety to nie tak jak myslisz. Wykończył mnie dzisiaj głównie Trevor, jamniś ze Szczecina. Co sie jedno pchnie to następnych 10 wraca. Ja niestety odpadam mam psa z padaczka i sunię ze skoszoną psychiką, dla nich byłaby tragedia i zwalenie się świata kolejny psiak nawet na trochę. Przećwiczyłam i wiem. Nie mogę im tego zrobić. Nie wspomnę, że nie podołałabym już materialnie. Quote
Isadora7 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 No i spać przez dzieciaka nie mogę :(:(:( Quote
dobermanica1987 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Ciotki mam chetnych ludzi na adopcje jamnika ale potrzebuje zdjecia .... Quote
taks Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Daria jest teraz pewnie w szkole i odezwie się najwczesniej po południu. Zdjęcia więc bedą ( jeśli?) za dobrą chwilę. Teraz nawet nie wiadomo czy Mały znalazł jakis nocleg.:shake: Quote
fizia Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Wkleiłam maluszka tutaj [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f97/domek-dla-mlodego-rudego-jamnika-146809/#post12990830[/URL] [I]Szukam dla koleżanki męża młodego jamnika krótkowłosego, może być szczeniaczek. Zobowiązuję się codziennie przesyłać posty do przyszłej jamniczej mamy :smile: Wiem, że mamy wyłącznie wymagających znajomych, ale zawsze to szansa dla jakiegoś przegubowca. Dziękuję za wypatrzenie Dżibiego-Piksela. Fantastyczny z niego klusek![/I] Quote
Recommended Posts