GameBoy Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 [quote name='A.Matyja-Mierzecka']Polcia piękna w kubraczku!!!!!:multi: GameBoy, wiem że wyszukiwanie domów jest baaardzo meczące, rozmowy i wyłapywanie każdego słowa, które może przeważyć o wyborze. To bardzo ciężkie i bardzo odpowiedzialne...trzymam mocno kciuki i wierzę, że nadejdzie raz taki moment i tacy ludzie, ze nie będzie wątpliwości, i Polcia będzie miał swojego ludzia do kochania!!!!! Co do ciachania, zawsze w każdej sprawie i ingerencji w ciało czy to człowieka, czy zwierzyny są plusy i minusy, ale to jedyna szansa by zminimalizować problem niechcianych istot!!!!! Więc ciachu-machu zrób jak uważasz! Popieram ![/QUOTE] meczace sa i dla mnie i dla psa, co dziwne w sumie bo ludzie przychodza do mnie, ja tylko otwieram drzwi i nawijam :evil_lol: a jednak nuzace toto, moze to tez strach przed odpowiedzialnoscia za psa, ktorego mam przekazac obcym ludziom?:oops: co do ciachania teraz, mam juz tak nakrecone w glowie, ze sama nie wiem bo przyznam sie szczerze, ze Polke chcialam ciachac dla wlasnego spokoju a wlasnej suki przed 1 cieczka nie wyciachalam i nie wiem czy bym to zrobila - chyba to egoistyczne podejscie wzgledem Polki :roll: sama juz nie wiem :roll: skupie sie na bank tylko na domach, ktore na ta sterylke sie zgodzily bez mrugniecia okiem - to na bank Quote
GameBoy Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 [quote name='mmlasowice']Jeżeli są odpowiednie rodziny adopcyjne / piszesz ,że masz za dużo chętnych/ - proszę podaj kontakt do Nich . Inne psy skorzystają z możliwości bezpiecznej adopcji.[/QUOTE] napisalam, ze mam [U]za duzo chetnych [/U]zeby sprawdzac kolejne domy, ktore mi sie tu podrzuca - bo zdanie nt ew domu, od obcej osoby, ktorej nie znam, z calym szacunkiem dla niej, nic dla mnie nie znaczy z ww powodu takze, poprosilam o zdjecie ogloszen napisalam tez, ze [U]poki nie zrobie rewizyty nie wiem czy sa to dobre domy[/U] - po wizycie u mnie wydaja sie ok - tyle napisalam to chyba za malo, zeby nazywac je gwarantami bezpiecznej adopcji Quote
Tengusia Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 zaniedbuje ostatnio dogo ale przyszlam zajrzec :grins: Quote
agaciaaa Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 GB usunąć ogłoszenia które robiłam Poli? Quote
GameBoy Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 [quote name='agaciaaa']GB usunąć ogłoszenia które robiłam Poli?[/QUOTE] Agata te, ktore sie da - tak, mysle, ze jezeli cala akcja zakonczylaby sie fiaskiem to nastepnym razem zrobimy ich duuuzo mniej :evil_lol: bardzo dziekuje za tamte :loveu: Quote
GameBoy Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 [quote name='Tengusia']zaniedbuje ostatnio dogo ale przyszlam zajrzec :grins:[/QUOTE] czesc :multi::loveu: Quote
agaciaaa Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Ok, będę ogłaszać inne psy to przy okazji pousuwam Polcie ;) Quote
A.Matyja-Mierzecka Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 GameBoy, nie chce wyjść na jakąś nawiedzoną, ale tak od wczoraj sobie myślę..... .......że Polcia to prześliczny, maleńki piesek (z charakterkiem), o takiej "maskotce" marzy bardzo dużo ludzi, ale Polcia to przede wszystkim istotka o kruchym zdrowiu, delikatna , wymagająca specjalnego domu i bardzo mądrego nowego właściciela...Od Ciebie otrzymała wszystko co najlepsze, życie!!! i gdzieś w powietrzu zawieszone są słuszne obawy, ze nowy dom może jej tyle nie dać. Ja to przerabiałam, im więcej dajesz od siebie takiej maliźnie, tym bardziej się i nią boisz i na pewien sposób ja kochasz. Pamiętam te posty wyżej, ze może Polcia zostanie u Ciebie...:cool3:........może to nie był zły pomysł... Co do ciachania, jeśli nękają Cie najmniejsze wątpliwości, kieruj się "racjonalnym serce" i wstrzymaj się. Wiec, jakby na to nie patrzeć, ja ciągle wierzę, że Apolonia będzie miała tego jedynego ludzia do kochania i wszystko szczęśliwie się zakończy!!!!!;) Quote
kasia_r Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 A ja ciągle myślę, że znajdzie męża i będą mieli dużo dzieci i będą żyć długo i szczęśliwie... :diabloti: [SIZE=1](przepraszam ciotki, ale nie mogła się powstrzymać. Moja koleżanka szaleje a ja nie mam jak odreagować)[/SIZE] GB zamilkła, to i wątek milczy? Quote
GameBoy Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 przepraszam, ale do srody jestem raczej offline, pojawie sie jutro, zrobie bazar na CC i Polke, chociaz w sumie Polce niewiele potrzeba juz wiec raczej na CC :eviltong: co do domu dla Poli, ja dopiero na poczatku grudnia bede wiedziala czy Pola moze u nas zostac a nie moge jej trzymac tak dlugo z powodu wlasnego egoizmu - to byloby nie fair, chociaz serce mi krwawi na sama mysl o jej oddaniu :roll: Quote
Grosziwo Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 No droga GB nie zazdroszczę Ci :shake:, ja chyba bym się zaryczała na śmierć już na samą myśl o oddaniu takiego skarbu jak Polcia , ona jest zjawiskowa :loveu::loveu::loveu: Quote
mrowa23 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 nie iwem czy dobrze zrozumialam ale jezeli macie nadmiar domkow to moze jakis domek (dobry i sprawdzony) chcialby przygarnac jednego z babli [url]http://www.dogomania.pl/forum/f1169/domy-stale-potrzebne-dla-7-3-tyg-amstaffow-3-6-tyg-kundelkow-poznan-okolice-173436/index31.html[/url] maluchy do adopcji najwczesniej za 15,-2 tyg jak sie wtracilam miedyz ą a ę to przepraszam ale wywnioskowalam ze domki sa dla Polki i to nawet więcej niż 1... Quote
GameBoy Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 mrowa nie ma domow, na razie sa chetni dobrze rokujacy na rewizyty bede chodzila od czwartku teraz wiec dopiero wtedy bedzie wiadomo plus jedna Pani zrezygnowala z Polki bo szuka nakolankowego malucha a nie takiej torpedy :evil_lol: Quote
mrowa23 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 :oops:tak to jest jak sie nie doczyta.... a ta Pani nie chcialaby okruszynki jednej z moich? jest nakolankowa sunia ktora generalnie spi:evil_lol: nie intere jej zbytnio zabawy woli isc spac a jak ktorys ja budzi to opiernicza i idzie spac u Emdziolka tez jest jedna sunia Leń Pospolitus;) Quote
dorobella Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 GB nie doczytałam ile Pola ma dokładnie. Jak pisałam wcześniej małe rasy mają tendencje do przetrwałych zębów mlecznych, często jedynym wyjściem jest ingerencja chirurgiczna pod narkozą. Mleczak potrafi mieć korzeń dłuższy od samego zęba nawet trzykrotnie. Czyli ok. 6 miesiąca trzeba poddać psa zabiegowi, jeśli mu mleczaki nie wypadną. Moja sunia trafiła do mnie w wieku 8 miesięcy, ale z waga ok. 1200 g i wychudzeniem nie nadawała się na stół, po 3 tygodniach doszła do 2750 g i mogła mieć zabieg ( zęby i wilcze pazury). Wet stwierdził, ze sterylka mogłaby ja dobić. I tak miała kryzys. To może zaczekaj do wymiany mleczaków, bo robienie dwóch narkoz nie byłoby zdrowe. Quote
GameBoy Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Pola jest u nas juz 2 mce :oops: poczekam, narazie poczekam nie pali sie posprawdzam domy po srodzie, zaszczepie od wscieklizny, zachipuje i pomysle :roll: troche mnie dziwi to, ze jej sie ruszaja jedynki na gorze od jakiegos czasu ale nie wypadaja Quote
Kinia1984 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Wypadna...mozesz lekko ruszac reka to bedzie szybciej:) mojemu Benkowi zaczely wypadac pojedynczo jak mial 5 miesiecy ostatni wypadl mu tydzien temu jak Benek skonczyl 7 miesiecy...Byl moment ze wyrosl staly a mleczny jeszcze siedzial i z wetka obserwowalysmy czy sie dwa rzedy nie zrobia i wtedy trzeba chirurgicznie..Ale na szczescie Benek wszystko obgryza sciany, meble, nasze nogi i zeby wypadly:evil_lol: Quote
GameBoy Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 dostala dzis taki gryzaczek ze skory moze wypadna same :evil_lol: zapraszam i bardzo bardzo prosze o podrzucanie - rzadko bywam na dogo nie mam jak :oops: [url=http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13525683#post13525683]CASIO PRO TREK,SREBRO, PASZMINY, BUTY, KOSMETYKI DO 22.11g.20 na Polke lub CC - Dogomania Forum[/url] Quote
GameBoy Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 co sie znowu dzieje z tym forum ..... wczoraj byla ostatnia Pani, stwierdzila, ze to nie to, powody bardzo racjonalne, chociaz oczywiscie Polka bardzo jej sie podobala lubie jak przychodza tacy konkretni ludzie, ktorzy dokladnie wiedza jakiego psa szukaja i mimo, ze sa zauroczeni uroda malej, potrafia madrze zecydowac Quote
GameBoy Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 bosko, zalozylam Polce bazarek, ktorego nie moge nawet znalezc - czy ktos moze wie kiedy forum bedzie dzialalo normalnie? Quote
Soema Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 [url]http://www.dogomania.pl/threads/173897-CASIO-PRO-TREK-SREBRO-PASZMINY-BUTY-KOSMETYKI-DO-22-11g-20-na-Polke-lub-CC[/url] proszę Quote
Soema Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 Poukładałam po założycielach :) jak u Was? Quote
GameBoy Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 u nas w porzadku, od jutra bede sie umawiala na wizyty u ludzi mam nadzieje, ze do konca tygodnia cos sie wyklaruje w kwestii domu dla Polci Quote
Recommended Posts