Malwi Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Psiak ma na imię Enzo, został kupiony w "hodowli" w Łodzi bez rodowodu. Oto co piszą o nim jego właściciele: "Pies roczny rasy dogo canario, nazywa się ENZO. Jest bardzo energicznym i silnym psem do ludzi jest nieufny ale wystarczy go przekupić kilkoma smakołykami i da się pokochać bo na jego miłość trzeba zasłużyć, jest bardzo dobrym stróżem wszystko słyszy i widzi nawet jak śpi. Enzo nie lubi jednak innych psów szczeka na nie i próbuje atakować pies jest wychowywany z dziećmi i bardzo je kocha jednak potrzebowałby trochę czasu żeby przyzwyczaił się do nieznanych dzieci zna podstawowe komendy i jest nauczony czystości w domu jest grzecznym psem umie chodzić na smyczy i w kagańcu, jest regularnie odrobaczany i szczepiony ,czysty i zadbany. Oddaję go z powodu ciężkiej choroby mojej córki (jest po tracheostomii) wiąże się to z częstymi wyjazdami do szpitala i częstymi wizytami lekarzy u mnie w domu. Enzo był cały czas pod moja opieka bo mój mąż jest na wózku inwalidzkim i nie chodzi. Jeśli będę musiała jechać do szpitala z córką to nie będzie miał kto się nim zająć i wyprowadzać na spacery. Jest mi przykro z tego powodu ze muszę go oddać ale nie mogę wybierać pomiędzy nim a córką. Enzo kupiony był w Łodzi od hodowcy ale jest bez rodowodu." linki do zdjęć: Domek potrzebny na CITO, babka była już w schronisku, ale dali kontakt do mnie. Quote
Malwi Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 hop w górę bo nikt Cie nie widzi :( Quote
Malwi Posted September 18, 2009 Author Posted September 18, 2009 bez zmian :( nadal szuka domu ... nikt go nie chce, chociaż piękny i zdrowy ... Quote
furciaczek Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Co prawda ja od CCtow ale co tam;) Wrzuce psiaka na adopcyjna strone CC, w pare innych miejsc. Potrzebuje tylko namiarow kontaktowych do osoby prowadzacej adopcje lub wlascicieli. Zawiadomi dziewczyny od DC jesli jeszcze nikt tego nie zrobil. Wnioskuje ze pies niekastrowany, jesli ktos robil by ogloszenia to dobrze by bylo wyraznie napisac ze warunkiem jest kastracja. Pseudohodowcy jak grzyby po desztu w tych rasach (CC/DC) wyrastaja i szukaja takich lakomych kaskow. Prosze o szybkie przeslanie tych namiarow, bez tego nie moge nic zaczac;) Quote
Malwi Posted September 18, 2009 Author Posted September 18, 2009 wrzuciłam go już na molosy, i bedzie tez na stronie adopcyjnej DC... do właścicielki mam tylko maila (mam na laptopie... jutro rano wrzucę) ... ale można podać nr tel schroniska , zapewne będą odsyłać ;) Quote
furciaczek Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Super ze juz psiako na molosach jest, tam zaglada duzo ludzi szukajacych takich psiakow:loveu: Quote
Malwi Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 Enzo już w nowym domku, w Poznaniu Quote
freja4 Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 super!!! fajnie że jemu się udało! oby wszystkie miały swój kącik..i pana..ach. Quote
Recommended Posts