monita Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Na stronie adopcyjnej sznaucerów, jest taki piesek, mix szanaucera średniego z Bełchatowa, czy wiadomo coś o nim :???: Quote
monita Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Może uda mi się wkleić fotkę :p No i udało się !! :mdrmed: Quote
weszka Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 MICHU mix sznaucera - piękny, kochany, wyjęty ze schronu na DT, znalazł dom i niestety wrócił znów na DT do Poznania :( DOM PILNIE POTRZEBNY. Link do wątku w moim podpisie (środkowy banerek) Quote
Hund Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 Małpka z Żywca nie ma podobno aż 8 lat, powiedziano nam że ma ok 6-7 Quote
carolinascotties Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 ojojoj- a gdzie jest wątek tej piękności???? Quote
weszka Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 [quote name='carolinascotties']ojojoj- a gdzie jest wątek tej piękności???? tutaj http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=45111 Małpka przeszła ogromną metamorfozę :loveu: tylko z domku ją wyrzucili i musiała wrócić do schronu :placz: Quote
weszka Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 Kolejny sznauceropodobny biedak w potrzebie!!! Starachowice http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=58887 Quote
weszka Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Kolejna bezdomna sznaucerowata piękność La Negra Muchacha z Ostródy http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=55292 Quote
Bromba-Kasia Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Dużo sznaucerow jest na Paluchu w Warszawie. To widac zwlaszcza teraz, bo zostaly postrzyzone i wygladaja pieknie. Niestety na zdjeciach mam tylko jednego. Jest mlody, zna podstawowe komendy, radosny, na spacerze grzeczny nawet wobec innych samcow. Ma numer 3123/06. Quote
weszka Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Dzięki za info i zdjecia. Piękny pies. Czy możesz napisać jakie jeszcze są sznaucery na Paluchu??? Quote
Bromba-Kasia Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Na Paluchu bede w sobote, postaram sie porobic zdjecia i napisac cos wiecej, bo teraz niestety nie pamietam nic dokladnie Dodane: Piesek 3123/ 06 poszedl do adopcji. Dzisiaj sznaucery nie rzucaly mi sie w oczy, pomysl z postrzyzeniem psiakow chyba poskutkowal domkami. Ale Paluch to 1600 psow, tygodniowo przybywa ich kolo 80, takze chetni do adopcji sznaucerow moga tam zagladac wlasciwie w ciemno. Jesli bede miala okazje jakiegos zobaczyc i zrobic zdjecie, bede tu wklejac. Quote
Rybc!a Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Sznaucerowate mamuśki, pomóżcie mi, bo popadnę w depresję. U nas w Elblągu trzy sznaucery, w tym jeden bardzo, bardzo sznaucerowaty ( jak Bolek malawaszka). Pierwszy: Pies- ok. 3 lat, calusieńki w kołtunach, bardzo smutny i zrezygnowany. Spokojny i łagodny, nie przejawiał oznak agresji, PILNIE POTRZEBNY DT ! Suka- Melisa ok. 3-4 lat, bardzo przyjazna, nie konfliktowa, zgadza się z sukami, lubi zabawę, jeszcze nie straciła wiary w człowieka. A tego najbardziej rasowego zdjęcia nie mam i nie ma na to szans, bo jego boks jest tuż koło okien biura, a my nie mamy zgody na zdjęcia. W najgorszej sytuacji są właście dwa psy- chłopaki- bo ten czarny taki smutny, zrezygnowany, zdominowany, nie chce mu się żyć, a ten mocno podrasowiony to jak był na kwarantannie bardzo się bał, warczał, siedział ciągle w kącie i się szczerzył, teraz już tak nie jest, normalnie podszedł do mnie wczoraj. No ale za to Meliska jest w schronisku już od bardzoo,bardzo dawna! Pomożecie mi!? Ten najbardziej podrasowiony to miniaturka, czarny to średniaczek, a Meliska jest największa, ma ok. 50cm w kłębie. Quote
weszka Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Rybc!a łomatko :( jakie bidusie :( Jakiego koloru jest ten miniaturek co nie ma go na zdjęciach? Pieprz i sól? I w jakim wieku? Kastrowany? Ten czarny średniak - jaki wiek, jak długo w schronie, coś więcej o charakterze? Quote
Rybc!a Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 weszka napisał(a):Rybc!a łomatko :( jakie bidusie :( Jakiego koloru jest ten miniaturek co nie ma go na zdjęciach? Pieprz i sól? I w jakim wieku? Kastrowany? Ten czarny średniak - jaki wiek, jak długo w schronie, coś więcej o charakterze? Miniaturek to pieprz i sól, tylko taki nieobstrzygnięty i brudasek z niego, ale jestem pewna, na 100% że to taki sznaucer sznaucer, tzn. bardzo podrasowiony.Wykastrowany nie jest, stary też nie. Średniak też nie stary, może z 3 lata. W schronie chyba od niedawna, nie widziałam go wcześniej. Jest taki skryty, smutny, zrezygnowany, ale nie objawiał żadnych oznak agresji. Quote
weszka Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 W łódzkim schronie są 4 nowe sznaucery: - RASTER, nr 482, 5 letni czarny olbrzym - NUKA, nr 889, 10 letnia olbrzymka oddana przez swoją podłą właścicielkę, której się znudziła i jeszcze jej ufarbowała grzywkę - KŁAKU, nr 263A, piesek, czarny - coś pomiędzy średniakiem a olbrzymem (chyba), teraz jest ostrzyżony i wygląda tak a przed wyglądał tak: - LENA, nr 284, suczka, duża, ok. roczna, nie ma dobrych zdjęć ale nie wiem czy to nie mix olbrzyma pieprz i sól :( :( :( łomatko moje ukochane - musze dopytać Więcej info można znaleźć tutaj i wyszukując po numerach lub imionach Quote
weszka Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Czarna to maleńka suczka o ostrej sierści, bez ogonka. Sunia jest spokojna , wesoła ,towarzyska , troszkę podobna do sznaucera miniaturki. Ma około 3 lat. W schronisku od połowy października 2006, znaleziona w lesie. Kto podaruje malutkiej dobry domek w Nowym Roku? Adres schroniska: Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Częstochowie 42- 202 Częstochowa, ul. Gilowa 44/46 tel: 034 361 65 66 , http://czestochowa.schronisko.net/ Quote
monita Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 weszka ta olbrzymka Lena to chyba oryginał pieprzaka :shake: Quote
weszka Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 No właśnie też mam takie wrażenie. Kurcze ona ma oczy jak moja Bunia :(:(:( Quote
Ayia Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 w łodzkim schronie pojawil sie kolejny kudlacz.. a moze pod nim wyloni sie piekny sznacerek? opis:Olbrzymi kudłacz, raczej spokojny, choć niezbyt przyjaźnie nastawiony wobec ludzi (zdaje mi sie ze to ze stresu:( ) Quote
Recommended Posts