malawaszka Posted February 18, 2013 Author Posted February 18, 2013 lika1771 napisał(a):Czy ta bida bezpieczna? bezpieczna o tyle, ze mieszka w klatce kennelowej w lecznicy, ale to nie warunki dla starszego psiaka - ciągle ludzie obcy, psy, nie ma swojego kąta i ludzia ma tylko na chwilkę - bardzo bardzo potrzebny dom Quote
lika1771 Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Kurcze mam szlaban od mojego Tz,ze dopoki Joszka(sunia u mnie w dt) nie znajdzie domu,nici z nastepnego psa....Wkurzyl sie,bo siedzial troche w domu,a sunia lala na lozka,podloge,pogryzla buty,dzwi,nowa kape i on to widzial.. Quote
malawaszka Posted February 18, 2013 Author Posted February 18, 2013 lika1771 napisał(a):Kurcze mam szlaban od mojego Tz,ze dopoki Joszka(sunia u mnie w dt) nie znajdzie domu,nici z nastepnego psa....Wkurzyl sie,bo siedzial troche w domu,a sunia lala na lozka,podloge,pogryzla buty,dzwi,nowa kape i on to widzial.. :placz: szkoda.... straszna szkoda, bo Muszka mimo ogłoszeń nie wzbudza zainteresowania, a to jest bardzo fajna sunia, tylko ludzie są ślepi... ona będzie prześliczna jak odrosną jej włoski, bródka... Quote
gosia2313 Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Majka dzisiaj pojechała do domu :) Została zaszczepiona, ma około 3 lata. Pani przyjechała z Orzesza razem z siostrą i synem, bo chodziło o to, żeby sunia była łagodna do dzieci. Poszłyśmy na wybieg i Majka pokazała się z baaardzo dobrej strony, przychodziła na zawołanie i wskakiwała łapkami na kolana prosząc o głaskanie :-) Sunia dostała bon na sterylkę, Pani już dzisiaj chciała jechać :D ale aż takich terminów to nie ma :P Będzie się więc umawiać. Mam jej maila więc za jakiś czas napiszę co tam i jak tam , a Pani ma mój nr więc jak coś to ma dzwonić:) Sunia nadaje się z marszu do kąpieli bo była ofilcowana i powkręcała jej się słoma w sierść :( Pani miała kiedyś takiego sznupka podobnego, ale odszedł, a jej siostra też ma sznupaska :) Quote
malawaszka Posted February 18, 2013 Author Posted February 18, 2013 no ja jak zwykle mam obawy żeby nie ukluło im się żeby przed sterylką jeszcze szczeniaczki sobie fundnąć jak tam mają pieska w rodzinie aaa :mdleje: nic nie poradzę na to, że takie mam od razu myśli no... ale jak chciała dzisiaj już jechać to oby nie!!! :kciuki: malutka powodzenia :loveu: Quote
zerduszko Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Oby nie, ale ja też zawsze mam obawy... Quote
ewunian Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 (edited) W schronisku w Bielsku Białej jest sunia w typie sznaucera... już w boksach ogólnych... Edited February 18, 2013 by ewunian Quote
lika1771 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Jaki jest stan zdrowia Muszki,ile ma latek i ile wazy? Quote
malawaszka Posted February 19, 2013 Author Posted February 19, 2013 lika1771 napisał(a):Jaki jest stan zdrowia Muszki,ile ma latek i ile wazy? jest zdrowa, miała robione badania i jest wszystko ok, latek to wg mnie ma powyżej 10, ale ile to ... ciężko określić, o wagę musiałabyś zadzwonić do Pani Marzeny 502 387 206 bo tego nie wiem, obstawiam ok 6-7 kg ale to tylko takie wróżenie z fusów Quote
malawaszka Posted February 19, 2013 Author Posted February 19, 2013 Info od Fundacji Bernardyn Sznaucer miniatura ur 12. 12. 11 samiec. Szuka domu albo dt. właściciele chcą go natychmiast oddać. Pies mieszka w kojcu(!) na dworze, kompletnie zaniedbany, zaszczepiony. Radomsko Pies ma dopiero rok, wychowywał się z dziećmi, ale widocznie zabawka się już znudziła - pieska nie nauczono zostawania w domu więc najprościej było zamknąć w kojcu... zaniedbany jak widać! woj. śląskie, Radomsko 608 464 683 [email protected] Quote
matrioszka2 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Zajrzyjcie.Horror.:placz:Potrzebne wsparcie. http://www.dogomania.pl/forum/threads/240180-Ogromny-KRWAWI%C4%84CY-CI%C4%84GNI%C4%98TY-PO-ZIEMI-GUZ-!-NIE-MO%C5%BBE-CHODZI%C4%86-SIEDZIE%C4%86-RATUNKU!!!#top Quote
dorobella Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Dziewczyny sznupeczka w potrzebie http://www.dogomania.pl/forum/threads/240085-Sterylizacja-prawie-bezdomnej-suczki? Quote
gosia2313 Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Felusiowa przemiana i kilka zdjęć z dzisiejszego wybiegu :) Quote
Saththa Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 https://lh6.googleusercontent.com/-zSI3LDAUL6o/USUIMOiwGiI/AAAAAAABxxU/zAeBaGuHze8/s640/DSC_0049.JPG no normalnie Punia dwa!!!! Quote
wilczy zew Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 jaki łysek :) ma skaleczony nosek? Quote
gosia2313 Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 wilczy zew napisał(a):jaki łysek :) ma skaleczony nosek? Tak, pewnie rozwalił gdzieś o klatkę :< Quote
malawaszka Posted February 20, 2013 Author Posted February 20, 2013 PILNIE potrzebny tymczas dla sznupka mini - dla tego z Radomska i taki sam jest w Wodzisławiu - stamtąd wywożą do Mysłowic, a teraz pies siedzi w klatce, mega zadredziały i w ogóle masakra no:placz: DWA TYMCZASY na gwałt :modla: Quote
marako Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 To Radomsko 180 km ode mnie, daleko. No i jak wczoraj wyjechała Shila, to tz zaznaczył, że teraz muszę się wstrzymać z nowymi, bo dość kłopotów innych mamy (Grace znowu kuleje, chyba ten pazur znowu się paprze). No i czy taki mały może mieć ciachane jajka, bo mam sukę przedcieczkową. No i jak zwykle koszty, jakby co. Ale jak biedaka wczoraj zobaczyłam, to zaraz na mapy Google wskoczyłam, bo o nim pomyślałam. Quote
malawaszka Posted February 20, 2013 Author Posted February 20, 2013 jajka to musi mieć ciachane, nie jest szczeniakiem Quote
gosia2313 Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 To ja jeszcze tylko się wtrącę z wieściami od adoptowanej Majki z Sosnowca. Dzisiaj dostałam odpowiedź na maila. Sunia jest bardzo grzeczna, nauczona czystości, w domu sama została póki co na godzinę i nic nie zniszczyła. Bardzo lubi całą rodzinę, włącznie z dzieckiem. Powoli uczy się prostych poleceń. Sunia już przyzwyczaiła się do swojego imienia, którego Państwo nie zmieniają ;-) Jest rewelacyjna, jak o niej piszą i są bardzo zadowoleni, że mają takiego psa :loveu: Gwoli ścisłości - sterylka umówiona na początek marca :cool3: Quote
Recommended Posts