brazowa1 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Schroniska przywoite,ale przepełnione,robia tak : jest umówiona adopcja,wtedy suka idzie do sterylki,czy tam pies do kastracji,cztery-pięc dni spedza w schronie (na wypadek,gdyby rozlizał szwy,czy cokolwiek było nie tak) i idzie do domu. Schrony Trójmiejskie wywiązuja się z obowiązku sterylki,uffffffff. Doczekałam tych czasów... a tu przypominam mojego Włocha,sznaucera jamniczego. http://www.youtube.com/watch?v=qMqnik0Dj5s Quote
WATACHA Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='brazowa1']Schroniska przywoite,ale przepełnione,robia tak : jest umówiona adopcja,wtedy suka idzie do sterylki,czy tam pies do kastracji,cztery-pięc dni spedza w schronie (na wypadek,gdyby rozlizał szwy,czy cokolwiek było nie tak) i idzie do domu. Schrony Trójmiejskie wywiązuja się z obowiązku sterylki,uffffffff. Doczekałam tych czasów... a tu przypominam mojego Włocha,sznaucera jamniczego. http://www.youtube.com/watch?v=qMqnik0Dj5s Ale śmieszny :) Quote
malawaszka Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 [quote name='brazowa1']Schroniska przywoite,ale przepełnione,robia tak : jest umówiona adopcja,wtedy suka idzie do sterylki,czy tam pies do kastracji,cztery-pięc dni spedza w schronie (na wypadek,gdyby rozlizał szwy,czy cokolwiek było nie tak) i idzie do domu. Schrony Trójmiejskie wywiązuja się z obowiązku sterylki,uffffffff. Doczekałam tych czasów... a tu przypominam mojego Włocha,sznaucera jamniczego. http://www.youtube.com/watch?v=qMqnik0Dj5s a on jest na jamnikach? Brązowa a Amiś? jak on? :( Quote
brazowa1 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Malawaszko,na jakich jamnikach....przeca on we wrzesniu został zakwalifikowany na sznaucerach jako sznaucer. Fakt,ze go oskubałam z włosia i może się zjamniczył... Amiś jest,żyje,jego terierowaty brat (razem z tego samego domu),poszedł do adopcji,przez chwilę widac było,że jest samotny,ale przeszedł do boksu bardzo miłego,zgodnego psa,więc teraz dwa dziadki siedzą sobie razem i nikt im po głowie nie skacze. Nie schudł,oczywiście znowu zarósł,więc na wiosnę szykuje się walka...Ma dobry apetyt,wychodzi na spacer,tylko cóż...idzie mu 15 rok życia,czasu chłopak po prostu nie ma. Chyba w marcu będzie rok w schronisku. Quote
malawaszka Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 brazowa1 napisał(a):Malawaszko,na jakich jamnikach....przeca on we wrzesniu został zakwalifikowany na sznaucerach jako sznaucer. oczywiście, że tego nie pamiętam :splat: ale nic to... Quote
brazowa1 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Oczywiscie,że sznaucer,widziałas kiedyś jamnika,co tak łapkami macha? tylko sznaucery to potrafią z taka fantazją. Quote
malawaszka Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 [quote name='brazowa1']Oczywiscie,że sznaucer,widziałas kiedyś jamnika,co tak łapkami macha? tylko sznaucery to potrafią z taka fantazją. nie, ale moja Luna tak robi :loveu: a on powinien być i na sznaucerach i na jamnikach i ja nie wiem czemu nie dałam go na sznaucery :angryy: a teraz pewnie tego nie znajdę - brązowa błagam prześlij mi na maila zdjęcia, opis i namiary kontaktowe :modla: [email protected] Quote
Paulina87 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Mam kolejną wiadomość z domu od naszego średniego sznaucera. Dzisiaj też napiszę smsa do państwa co adoptowali szczeniora jak się miewa. Witam Barni miewa sie dobrze . oswojił sie z domem , ma tylko problem jak wchodzi do domu , jakis hamulec , i tak ja to mówie że trzeba ksiecia prosic do środka ,,,,,,,,ogółem nie robi w domu ,,,prosi w nocy -piszcząc, że chce wyjść . zdjęć narazie nie mamy nowych , sama pani rozumie troszke mam co robić koło dzieci . jak tylko bede miała jakies nowe fotki to prześle .......a kaszel i katar mu przeszedł ma tylko jakąs infekcje na grzbiecie ,po mału leczymy . ,,,pozdrawiamy całą rodziną ................a apetyt to on ma. Quote
wilczy zew Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Nie wiem czy tu był ID PIESKA: 158/03/12/64 Płeć: pies Wiek: 6-letni Rasa: mieszaniec Miasto: Bobrowniki Sterylizacja: tak Szczepienia: tak Odrobaczenie: tak Opis: Wabi się Lolo. Ma 5 lat. Jest niezmiernie żywy i energiczny. Z innymi pieskami potrafi się dogadać lecz dominacja nie jest mu obca. Szuka ciepłego domku i wyrozumiałego opiekuna:) http://www.schronisko-miedary.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=8&Itemid=7 Quote
malawaszka Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 kurde i te cholerne miedary... Quote
Saththa Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 [quote name='malawaszka']kurde i te cholerne miedary... Przepraszam co? Quote
Saththa Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Aham.... bo tam jakies bobrowniki to nie skojarzyłam. Quote
gosia2313 Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 A może sznupo-ciotki znają kogoś na wizytę przed z ZAWIERCIA dla jamnikowatego dziadeczka Mikusia z sosnowieckiego schronu? Quote
wilczy zew Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Saththa napisał(a):Aham.... bo tam jakies bobrowniki to nie skojarzyłam. prywatna mordownia;od listopada trzymali boksera a właścicielowi podczas jego regularnych wizyt odpowiadali,że nie mają żadnego boksera a psiak nawet czipa miał Quote
gosia7 Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Pilnie ds/dt szuka ta sunia, staruteńka, sznaucerkowata, którą znaleziono zataczającą się, na drodze. Zdjęcia w chwili znalezienia i po ogarnięciu suni. W tej chwili przebywa w lecznicy w Żabiej Woli, w kenelu. Nie może tam już długo zostać... Quote
ania0112 Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 malawaszka o niej wie - chyba jest na stronie sznaucerow do adopcji i na bank jest na fb, na fb to nawet kilka razy chyba była Quote
gosia7 Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 dziękuję ania0112, świetnie ,że malawaszka wie o tej starowince. Quote
wilczy zew Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 Jest w schronie w Jeleniej Górze [TABLE] [TR] [TD]Płeć:[/TD] [TD]pies[/TD] [/TR] [TR] [TD]Wiek:[/TD] [TD]5 lat[/TD] [/TR] [TR] [TD]Rasa:[/TD] [TD]kundelek[/TD] [/TR] [TR] [TD]Wielkość:[/TD] [TD]mały[/TD] [/TR] [TR] [TD]Status:[/TD] [TD]oddany [/TD] [/TR] [TR] [TD]Data przyjęcia:[/TD] [TD]15.12.2012 [/TD] [/TR] [/TABLE] http://www.jelenia.schronisko.pro/psy-do-adopcji/278-430.html Quote
malawaszka Posted February 8, 2013 Author Posted February 8, 2013 ale bida :( a my mamy od dziś nowego podopiecznego, sznupka z Radomia, straszna bida... potem zdjęcia i wątek, psiak jedzie właśnie do Ulki12; znaleziony przemarznięty i ogromne zadredziony w schronisku - tego trochę nie zrozumiałam chyba jak to się stało Quote
wilczy zew Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 też w Jeleniej Górze mix [TABLE] [TR] [TD]Płeć:[/TD] [TD]suczka[/TD] [/TR] [TR] [TD]Wiek:[/TD] [TD]6 lat[/TD] [/TR] [TR] [TD]Rasa:[/TD] [TD]kundelek[/TD] [/TR] [TR] [TD]Wielkość:[/TD] [TD]mała[/TD] [/TR] [TR] [TD]Status:[/TD] [TD]znaleziona [/TD] [/TR] [TR] [TD]Data przyjęcia: [/TD] [TD]24.01.2013 http://www.jelenia.schronisko.pro/psy-do-adopcji/309-97.html [/TD] [/TR] [/TABLE] Quote
gosia2313 Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Oto Feluś z Sosnowca, nie wiem czy to bardziej terierek czy sznaucerek czy po prostu kudłączek :P teraz jest łysolem w każdym razie :)) Feluś to nieduży biały piesek. Do schroniska trafił 5 grudnia 2012r. Został znaleziony na ul. Dmowskiego. Ma około 5 lat. Feluś był bardzo zaniedbany - miał bardzo pokołtunioną i sfilcowaną sierść. Aktualnie jest po wizycie u psiego fryzjera i wygląda o niebo lepiej ! Feluś jest mixem Sznaucera lub Teriera. Jest bardzo łagodny w stosunku do ludzi. Ze stoickim spokojem znosi zabiegi pielęgnacyjne, strzyżenie i czesanie. Nie wykazuje również agresji do innych psów. Ładnie chodzi na smyczy. Jest spokojny i zrównoważony. Ładnie potrafi jeździć samochodem. Feluś jest wykastrowany, zaszczepiony i zaczipowany. Warunkiem adopcji jest możliwość przeprowadzenia wizyty przed i po adopcyjnej oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Tel. 721-035-215 [email protected] Quote
gosia2313 Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Wysyłałam już Monice ale zobaczcie sobie Wy też, jakie słodkie ! Młodziutki, dzisiaj oddany, ma już całą profilaktykę, ma może z 3 miesiące? I już umie siadać ! Jest przekochany! :)) Quote
Recommended Posts