Jump to content
Dogomania

Sznaucery w schroniskach - informacje bieżące - ZAJRZYJ i pomóż!!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='dorobella']Super. Rodzinkę Pan Malutki ma naprawdę super :) Żeby więcej psiaków miało takie szczęście :) Dużo zdrowia Malutkiemu :)[/QUOTE]

wiedziałam, że jak będę dziękować to o kimś zapomnę a jeszcze przed pisaniem myslałam o Tobie :splat: Dorobella dziękuję za wizytę przed adopcyjną :Rose: potwierdzam Twoją ocenę - będzie miał dobrze nasz Malutki :loveu:

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='malawaszka']wiedziałam, że jak będę dziękować to o kimś zapomnę a jeszcze przed pisaniem myslałam o Tobie :splat: Dorobella dziękuję za wizytę przed adopcyjną :Rose: potwierdzam Twoją ocenę - będzie miał dobrze nasz Malutki :loveu:[/QUOTE]

Gdyby nie superowa rodzina, nie byłoby pozytywnego efektu wizyty, nie byłoby radości i tego spokoju, że pies ma dom, gdzie nie będzie działa mu się krzywda i stanie się pełoprawnym członkiem rodziny. Do takich ludzi :loveu: to ja mogę chodzić na wizyty przedadopcyjne :) Jakby było fajnie, gdyby każdy zwierzak miał szczęście :roll:

Posted

[URL]http://tablica.pl/oferta/tobik-sznaucerek-miniaturowy-czeka-na-dom-ID21P21.html[/URL]. Dzisiaj napisała pani z portalu e-zwierzak , ze taki piesek zaginął jej pod koniec października br. i prosiła ,żeby sprawdzić jak reaguje na imię MANIEK LUB Marian.. Piesek na oba imiona reaguje fantastycznie Problem w tym ,że reaguje też na inne . To bardzo radosny piesek i szuka bardzo kontaktu z człowiekiem W trakcie rozmowy z MUPET pani powiedziała ,że on taki właśnie jest i jutro przyjedzie do schroniska. Mupet umówiła ją z wolontariuszką . Trzymamy kciuki!!

Posted

[quote name='DZIR'][URL]http://tablica.pl/oferta/tobik-sznaucerek-miniaturowy-czeka-na-dom-ID21P21.html[/URL]. Dzisiaj napisała pani z portalu e-zwierzak , ze taki piesek zaginął jej pod koniec października br. i prosiła ,żeby sprawdzić jak reaguje na imię MANIEK LUB Marian.. Piesek na oba imiona reaguje fantastycznie Problem w tym ,że reaguje też na inne . To bardzo radosny piesek i szuka bardzo kontaktu z człowiekiem W trakcie rozmowy z MUPET pani powiedziała ,że on taki właśnie jest i jutro przyjedzie do schroniska. Mupet umówiła ją z wolontariuszką . Trzymamy kciuki!![/QUOTE]

o rany jak cudownie by było :kciuki: zaciskam!!!!!

Posted

[quote name='DZIR'][URL]http://tablica.pl/oferta/tobik-sznaucerek-miniaturowy-czeka-na-dom-ID21P21.html[/URL]. Dzisiaj napisała pani z portalu e-zwierzak , ze taki piesek zaginął jej pod koniec października br. i prosiła ,żeby sprawdzić jak reaguje na imię MANIEK LUB Marian.. Piesek na oba imiona reaguje fantastycznie Problem w tym ,że reaguje też na inne . To bardzo radosny piesek i szuka bardzo kontaktu z człowiekiem W trakcie rozmowy z MUPET pani powiedziała ,że on taki właśnie jest i jutro przyjedzie do schroniska. Mupet umówiła ją z wolontariuszką . Trzymamy kciuki!![/QUOTE]

potwierdzam, pani bedzie jutro po 14 w schronie .... powiedziała, że czy jej, czy nie jej to i tak zabierze do domu, bo taki podobny...
czekamy do jutra
(jestem chora, ale umówiłam wolontariuszke)

Posted

czarnuszka jeszcze nie - jak będzie figu jechała w najbliższym czasie do Katowic to musimy zorganizować wyciągniecie go (mam nadzieję, że nie będzie problemów) i przyjedzie na śląsk :kciuki:

Posted

[quote name='Mapet']potwierdzam, pani bedzie jutro po 14 w schronie .... powiedziała, że czy jej, czy nie jej to i tak zabierze do domu, bo taki podobny...
czekamy do jutra
(jestem chora, ale umówiłam wolontariuszke)[/QUOTE]

dajcie znać proszę jak coś będzie wiadomo - siedzę jak na szpilkach :kciuki:

Posted

Nie mam dobrych wieści. Pani nie zastosowała się do rad MUPET. Nie skontaktowała się z wolontariuszką i poszła prosto do biura adopcji .Tam jej wytłumaczono ,że w schronisku nie ma jej 6 letniego psa i ona wróciła do domu. Teraz musi czekać aż MUPET będzie mogła przyjechać do schroniska i pokazać jej psa. Nie wiem dlaczego nie zadzwoniła do wolontariuszki kiedy była w schronie. Mogła zobaczyć psa dzisiaj.

Posted

:shake: ludzie mnie załamują... mówi się, tłumaczy się... a i tak zrobią po swojemu i na dobre to nie wychodzi... ech... a o biurze adopcji to już w ogóle nie napiszę nic... oni mają alergię jak ktokolwiek się tam zapyta o psa rasowego - od razu najeżeni..

Posted

Dziewczyny prośbę mam OGROMNĄ!!!!!

czy ktoś może zrobić fajny plakacik o 1%???? W tym roku koniecznie inny bo zbieramy przez Vivę! (już nie AFN) i bardzo mocno trzeba rozpropagować bo jak ktoś wpłaci tak jak w zeszłym roku to przepadnie nam to.

PROSZĘ :modla:

[B]Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - VIVA![/B]
KRS 0000135274
CEL SZCZEGÓŁOWY: sznaucery

Posted (edited)

[quote name='DZIR']Nie mam dobrych wieści. Pani nie zastosowała się do rad MUPET. Nie skontaktowała się z wolontariuszką i poszła prosto do biura adopcji .Tam jej wytłumaczono ,że w schronisku nie ma jej 6 letniego psa i ona wróciła do domu. Teraz musi czekać aż MUPET będzie mogła przyjechać do schroniska i pokazać jej psa. Nie wiem dlaczego nie zadzwoniła do wolontariuszki kiedy była w schronie. Mogła zobaczyć psa dzisiaj.[/QUOTE]

to co napisała Dzir - tak sprawę przedstawiła mi ta pani - właścicielka
jednak
jak dowiedziałam się od koleżanki wolontariuszki (z którą pani była umówiona) że było zupełnie inaczej:

Babka skontaktowała się z wolontariuszką, widziała psa, nie jej, nie wzięła.
poszła potem do biura: gdzie wypatrzyła na zdjęciach, na kwarantannie - następnego sznaucera - i to tego nie chcieli jej pokazac bo ma czipa - czyli właściciel do namierzenia.

Nie rozumiem ludzi, dzwonie pytam, a babka nawet nie powiedziała mi że widziała psa, że to nie ten......że wypatrzyła drugiego..... Umówiłam się z nia na niedzielę (zanim dowiedziałam się w czym rzecz) - ale odwołam, bo jakas niepoważna jest.

zajrzalam na kwarantanne i juz wiem dlaczego pani chce tego z kwarantanny.

[url]http://napaluchu.pl/system_kwarantanna.php[/url]

Edited by Mapet
Posted

Ten sznaucerek na kwarantannie oceniony jest na 11lat. . Myślę ,że nie doczytała tego. Pani jest bardzo" przebiegła" No cóż ogłoszenia są. Czekamy . Będzie dobrze.

Posted

[quote name='wilczy zew']przecież nie ma obowiązku brać psa,który nie jest jej :shake:[/QUOTE]

oczywiście że tak, przeciez tego nikt nie wymaga
ale miło by było gdyby poinformowała, że to nie jej pies - i tyle
a ja takiej info nie otrzymałam - powiedziała mi, że nie pokazali jej psa....

tak czy siak - temat właścicielka/sznaucerek zamkniety - szukamy dalej

Posted

[quote name='DZIR']Ten sznaucerek na kwarantannie oceniony jest na 11lat. . Myślę ,że nie doczytała tego. Pani jest bardzo" przebiegła" No cóż ogłoszenia są. Czekamy . Będzie dobrze.[/QUOTE]

który na kwarantannie? trzeci???? :mdleje:

Posted

PIKUŚ/ OPOLE
Oddany przez właściciela 12.12.2012., bo…Wychował się w mieszkaniu, ma 8 lat, jest zaniedbany, chudziutki, zdezorientowany i ….poszukuje nowych właścicieli.

Pies jest strasznie chudy, ma na sobie wełniany kubraczek, bo mu bardzo zimno. Widać,że cierpi, jest tak strasznie smutny... Gdy kucnie się koło jego boksu, podchodzi tak powolutku, tak spokojnie i delikatnie. A gdy popatrzy się głęboko w jego oczy, to ujrzy się wielki smutek...
Psiak przesiaduje jeszcze na kwarantannie. Mam nadzieję, że uda się znaleźć mu cudny domek mimo,że ma 8 lat.
Gdy patrzy na człowieka w schronisku, to aż łza kręci się w oku. Jak tak można....
[IMG]http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/314001_425025904236689_1384035652_n.jpg[/IMG]

[IMG]http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/409520_425025850903361_2043354534_n.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='malawaszka']o matko :( serce pęka[/QUOTE]

Pęka w całości! Gdybyście tylko mogli zobaczyć jego wzrok między kratami, gdybyście widzieli jak on patrzy, jak błaga, jak prosi by go wyciągnąć. Cisza, która następuje gdy tylko się koło niego stanie, mówi wszystko! A jego ciałko błaga o pomstę do nieba, chudy , zaniedbany , wystraszony..szkoda słów... jak mu pomóc?

Posted

[quote name='malawaszka']Dziewczyny prośbę mam OGROMNĄ!!!!!

czy ktoś może zrobić fajny plakacik o 1%???? W tym roku koniecznie inny bo zbieramy przez Vivę! (już nie AFN) i bardzo mocno trzeba rozpropagować bo jak ktoś wpłaci tak jak w zeszłym roku to przepadnie nam to.

PROSZĘ :modla:

[B]Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - VIVA![/B]
KRS 0000135274
CEL SZCZEGÓŁOWY: sznaucery[/QUOTE]

Możemy zrobić tylko będą potrzebne jakieś fajne zdjęcia o wysokiej rozdzielczości. Daj znać na priv.