Jump to content
Dogomania

Wyeksploatowana suka basseta z ropomaciczem JUŻ W NOWYM DOMKU :))

Recommended Posts

• Replies 541
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj u nas słoneczko, ciepło, kolorowo... prawdziwa Złota Polska Jesień!
Od rana cała rodzinka na podwórku - mąż próbuje nadgonić z budową domu (toż to śnieg za pasem...), dzieci z "wielką chęcią" grabią liście - a Sandi wszystkim pomaga:)
Zwędziła mężowi torebkę z gwoździami (a może da się zjeść??), wbiega w stosy liści (a może pod nimi jest jakiś smakołyk??), próbowała też mi pomagać przy rozwieszaniu prania, ale skutecznie ją zniechęciłam
Sanditerapia działa - co widać na zdjęciach (znów wykorzystuję dobroć i umiejętności Miłej - dziękuję!!), Bartek nie tylko jej dotyka, ale zaczął ją sam głaskać i przytulać
Jeszcze nie doszedł do etapu Miłoszka (mojego 3,5-latka), który pozwala się lizać, haha!

Posted

Byliśmy dzisiaj u weterynarza.
Kiedy Mariusz władował ją do samochodu (ja nie daję rady:)) to zaczęła skomleć. Aż nam serce ścisnęło, kiedy pomyśleliśmy, że ona może sądzi, że znów jakaś zmiana domu
Kiedy weszliśmy do lecznicy to najpierw trochę popiskiwała, ale już za chwilkę zaczęła się witać z innymi pacjentami swoim subtelnym głosem
Lekarz pooglądał, zajrzał w każdą dziurę (dosłownie ) i stwierdził, że Sandi ma zapalenie uszu
Poza tym jednak wszystko w jak najlepszym porządku - skóra ładna, blizna pooperacyjna ślicznie się goi...
Sandi dostała jakieś zastrzyki, przy których nawet nie pisnęła wprawiając tym lekarza w szczery podziw. Zresztą - co chwilę głośno wyrażał swój zachwyt odnośnie suni, a nie wyglądał na człowieka nadmiernie wylewnego...
W sobotę lub we wtorek (powiedział, że jak chcemy, byle nie w poniedziałek, bo ponoć lecznica wtedy pęka w szwach) idziemy na kontrolę - jak do tej pory 2 razy dziennie kropelki do uszu.
Po tym stresie zafundowaliśmy i jej, i sobie długi spacerek w lesie - pięknie, cicho.... Sandi co rusz chwytała inny trop...
Wróciła szczęśliwa, głodna i nader zmęczona - śpi teraz posapując...:)

Posted

Cieszę się bardzo , że Sandunia , której po cichu dopingowałam, znalazła kochający domek i jest z wyglądu, bo nawet to widać, innym wesołym i zdrowym basecikiem jamnikiem. :multi::multi::multi:

Pozdrawiam serdecznie :loveu: rodzinkę basecikową.

Posted

Witajcie w ten piękny dzień!!!
Nie pisałam już całe wieki, bo coś choróbsko mas dopadło i jakoś nie miałam siły dowlec się do komputera. Ale szybciutko nadrobię zaległości
Dzisiaj byliśmy ponownie na kontroli u weterynarza, uszka coraz lepsze, jeszcze ma dobrać końcówkę antybiotyku, kropelek i za ok 2 tyg do ostatniej kontroli. Po raz kolejny Sandi pokazała swoją klasę, ja nasłuchałam się "ochów" i "achów" ze strony weterynarza pęczniejąc z dumy z każdą minutą
Po ostatniej wizycie w ramach rekompensaty za stres kupiliśmy jej w IKEA nową miskę i podkładkę. Wcześniej "jeździła" z michą po podłodze, bo u nas panele, a teraz jak je, to jedzenie już jej nie zwiewa. I uszka czyste... Polecam:)
Dopytywałam też lekarza o te jej cycuszki, bo jakoś mi się wydaje, ze jej się to "wciąga". Weterynarz także stwierdził, ze być może nie będzie potrzeba żadnej plastyki brzucha, bo przestrzeń pomiędzy brzuszkiem a podłożem staje się coraz większa... Trzymam kciuki!!!

Posted

Jeśli chodzi o zatuczenie... przyznam, ze musimy ją pilnować, bo działa jak odkurzacz...:lol: Szczególnie przeszkadza to mojej kocicy, która jest notorycznie przez Sandi okradana z łakoci:mad:

Posted

Miła od Gucia napisał(a):
hi hi ubabrana ściana u mnie też
Gustaw też chce taką podkładkę, muszę gdzieś poszukać u nas nie ma Ikei

Miła!
Mam wobec Ciebie dług wdzięczności, więc jak pojadę do IKEI, to masz zaklepane, że Ci kupię taką podkładkę i prześlę pocztą!!!!

Posted

Miła od Gucia napisał(a):
Joasiu, jaki dług wdzięczności, no co Ty - ja z serca.
Miło mi bardzo, ale to kłopot dla Ciebie.

Dług mam i koniec kropka!!
A kłopot żaden, bo jak pojadę do IKEI (tylko nie wiem kiedy...), to i tak będę myszkować wszędzie, gdzie się da ;) , więc w zasadzie to po drodze chapnę w łapy podkładkę :evil_lol: