Draczyn Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 Carrgan , otwarta wystawa i też sympatyczna to Bratysława. Tam mają ładne otwate tereny i jest zwykle dużo pięknych psów
tunio Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 Matrix,Ty nie narzekaj 8) Mysmy do Wilna jechali kombi w czery osoby,z Malenstwem,foxem szorst. i kerrakiem 8) Bylo bardzo sympatycznie i wesolo :wink: Dodam,ze zaden pies nie jechal w bagazniku,bo ten byl zapelniony totalnie :wink: :lol:
tunio Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 Draczyn,dziekujemy za informacje.Na pewno sie przyda,bo na Slowacje rowniez zamierzamy sie kiedys wybrac.A co do pieknych psow.....No coz,czlowiek znacznie lepiej sie czuje,gdy przegra z pieknym psem niz z brzydkim :wink: 8)
Draczyn Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 oczywiście największy nawet pies zawsze się zmieści na kolanach u swojego pana
matrix..... Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 carragan napisał(a):carragan wrocila :wink: Teraz busika nie mamy (zreszta,bylismy nim tylko na chorzowskiej wystawie,bo jak idzie sie domyslic nie byl specjalnie ekonomiczny w utrzymaniu :wink: ),ale moze uda nam sie kupic jakies starsze auto typu van lub busika..Ludek szuka jakiegos busika na rope,ale czy z tego cos wyjdzie ? Zobaczymy.Trudno znalezc jakies dobre auto,ktore byloby na nasza kieszen :wink: Co do wspolnych wyjazdow....Jak juz cos znajdziemy wiekszego to bardzo chetnie,bo nie dosc,ze Mati jest bezkonfliktowy to Malenstwo go zna i lubi. O obnizonych kosztach nie wspomne. Z tym,ze my za granice najwczesniej w przyszlym roku i mysle,ze raczej na jakas otwarta,a nie halowke 8) BTW.Tak wiec Mati tak czy siak bedzie wowczas w championach :wink: dobrze, że się jeszcze pojawiłaś :D w takim razie trzymam za udany zakup!! Ja w każdym razie z Matrixem bardzo chętnie i też wolę wystawy na zewnątrz i koszty bez porównania. Podobno na Węgrzech większość tych 2 cacibówek jest na otwartm terenie jak np Szilvasvarad w maju / podobno to głównie wystawa dla Polaków - tyle tam ich jezdzi :) /
matrix..... Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 Draczyn napisał(a):oczywiście największy nawet pies zawsze się zmieści na kolanach u swojego pana oczywiście ! Matrix nawet sobie życzy żebym siedział z nim na tylnym siedzeniu. Jak ja prowadzę samochód to on jest bardzo niezadowolony.
tunio Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 Na Wegry to musowo trzeba pojechac,bo nie sa nawet tak daleko 8) Austria to tez rzut beretem.
tunio Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 matrix..... napisał(a):Draczyn napisał(a):oczywiście największy nawet pies zawsze się zmieści na kolanach u swojego pana oczywiście ! Matrix nawet sobie życzy żebym siedział z nim na tylnym siedzeniu. Jak ja prowadzę samochód to on jest bardzo niezadowolony. To one maja wiecej wspolnego niz szloby przypuszczac ! :lol: Z tym,ze ja osobiscie nie musze siedziec akurat bezposrednio przy nim,ale np.bagaznik to bylby dla pana hrabiego nie do przyjecia 8) Do teraz nie zapomne jak w ub.r Malenstwo mialo jechac jednak w bagazniku,bo jechali znajomi,a skonczylo sie na tym,ze to ja w bagazniku jechalam a on na tylnim siedzeniu zamiast mnie :lol: Dzieki Bogu nas drogowka nie zlapala,bo byloby pewnie nie wesolo 8) :lol:
Draczyn Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 Ale w Austrii wystawy są przeważnie w halach- mówię oczywiście o tych międzynarodowych. Tulln hale, Graz -hale i Wiedeń też hale
tunio Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 Wiem,ale Goral mowil ze nie ma tam sliskich podlog :wink: :lol: Dlatego tez nie mowie o Trencinie,ze nie pojedziemy,bo skoro nie jest tam slisko to "a noz widelec" :wink: :lol:
matrix..... Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 W Brnie też nie było ślisko, nie wiem jak na balkonach ale na dole w ringach było bardzo dobrze i przez środek ringu wyłozona była wykładzina
tunio Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 Dlatego tez Brna nie skreslilismy z przyszlorocznej listy,ale przyznam sie szczerze,ze jak czytalam o smarowaniu lap coca-cola,aby sie psy nie slizgaly to sie zastanawialam,gdzie jest wyobraznia organizatorow :o :stupid:
Draczyn Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 Tylko, żę w Czechach z reguły wygrywają tylko Czesi. Można tam jechać tylko wówczas, gdy sędziuje sędzia z zagranicy, bo jeśli Czech to szkoda czasu i pieniędzy
matrix..... Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 Draczyn napisał(a):Tylko, żę w Czechach z reguły wygrywają tylko Czesi. Można tam jechać tylko wówczas, gdy sędziuje sędzia z zagranicy, bo jeśli Czech to szkoda czasu i pieniędzy no racja my mielismy szczęście i nas sędziował sędzia ze Słowenii, zdziwienie Czeszki - hodowczyni greyów było przeogromne jak pokonaliśmy jej psy i na dodatek rasę dostaliśmy :D
tunio Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 matrix..... napisał(a):Draczyn napisał(a):Tylko, żę w Czechach z reguły wygrywają tylko Czesi. Można tam jechać tylko wówczas, gdy sędziuje sędzia z zagranicy, bo jeśli Czech to szkoda czasu i pieniędzy no racja my mielismy szczęście i nas sędziował sędzia ze Słowenii, zdziwienie Czeszki - hodowczyni greyów było przeogromne jak pokonaliśmy jej psy i na dodatek rasę dostaliśmy :D I nie zapominaj o BOG IV :wink:
Draczyn Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 My też wystawialiśmy w Pradze sukę i psa, gdy i pies i suka zgarn eły CACIBy, to wszyscy Czesi na nas się poobrażali i wogóle nie chcieli z nami gadać. Zdziwienie ich było przegromne, ale sędziowała sędzina z Belgii
elżbietarusos Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 Zraziłam się do wystaw , hodowli , kontaktów z dziwnymi ludżmi. Ale jak tak wszyscy przygotowujecie się do tych wystaw na całym świecie , to może też zacznę jeździć. Może z chihuahua ? Małe , niekłopotliwe i chyba niechcący mam kilka niezłych.
Draczyn Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 Dlaczego niechcący. Napewno dobrze wiedziałaś gdzie są dobre . A tak przszło mi do głowy, czy masz coś od Phałków z Czech, bo oni mają b. dobre pieseczki. A zagranicę koniecznie powinnaś się nareszcie ruszyć
Draczyn Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 No Elarosos, kilka osób będzie trzymało za Ciebie kciuki, więc napewno coś zawalczysz. My czekamy na wyniki. Nasze none Marki jeszcze śpą - zmogła ich wczorajsza nocna dyskusja
matrix..... Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 ja od rana wcześnie już na spacer z psami poszedłem, teraz odpoczywają - ja wybieram się na rower :) , a po południu właściciwie pod wieczór bieganie z psami po łąkach :) . Dzisiaj u nas piękna, słoneczna pogoda. Pojawię się jak zwykle wieczorem wtedy też będziemy wiedzieli jak poszło znajomym na wystawie.
Draczyn Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Cześć Matrix. U nas też jest dzisiaj nareszcie piękna pogoda. My też wybierzemy się na słońce
Draczyn Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Słońce już się kończy, a chętnych do rozmowy jakoś nie widać. Tylko ja z DorotąL dzielnie się trzymamy, no ale ja też muszę zmykać do swoich piesków, bo zaczynają być głodne. Narazie do zobaczenia. Czekam na Elę, ciekawe jakie medale przywizie
dorotal Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Do zobaczenia. Ja tez musze wyjść z psami na spacer.
Draczyn Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 DorotaL, ja zajżałam, ale tylko na chwilę. Myślę, że będzie najlepiej, jk spotkamy się wieczorem. Teraz pędzę do swoich zajęć
elżbietarusos Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Witam , wróciłam. Wasze kciuki trochę pomogły ( piszę trochę bo pomogły w przypadku samców , suk niestety nie objęły ) Wdupiłam z brabantką ELITE Mutazi i suką chihuahua TONIA Gniazdo Karzełków , wygrałam rasę psem chihuahua TONIKIEM Gniazdo Karzełków, który dokopał także psu będącemu w moich rękach KIZIEMU Gwiazdki z Białego Domu( już championowi). Kontakt z sędzią Adamem Ostrowskim odebrałam bardzo pozytywnie.Chłopak młody , ale wie czego chce , kieruje się wyłącznie swoimi przekonaniami , nie jest podatny na niczyje sugestie . Widać , że psy lubi , potrafi się nimi zauroczyć. Mimo , iż różnilismy się w kilku kwestiach , to prawdziwa przyjemność uczestniczyć w wystawie na której on sędziuje. Bardzo dokładny , wręcz drobiazgowy , oprócz eksterieru zwraca uwagę także na kondycje psychiczną i fizyczną psa (co bardzo mi się podobało i czego brakuje mi u innych sędziów ) Mimo różnic w kilku kwestiach, oceniam sędziego na piątkę z plusem( stosując skalę ocen szkolnych )
Recommended Posts