Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś zadzwonił do mnie pan zainteresowany Brunem :multi:. Wprawdzie mieszka trochę daleko, bo koło Kutna ale to małe zmartwienie.
Poprosiłam, żeby skontaktował się z numerem podanym w ogłoszeniu. Miał dzwonić ok.16.00.
Jakieś dobre wieści? :roll:

• Replies 119
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

brazowa1 napisał(a):
pan stwierdził,ze to jednak za daleko....bedzie szukał pieska blizej.

Nie wiem, jakie było pierwsze wrażenie po rozmowie z panem ale jeśli dobre, to może warto rozważyć możliwości wizyty przedadopcyjnej i transportu psiaka. Zawsze coś się znajdzie, jak dobrze poszukamy :roll:

Bruno nie znajdzie łatwo domku ze względu na ostry charakterek :diabloti:

Posted

brazowa1 napisał(a):
ale ja nie sprawdze czy gryzie ludzi :]

Może nie dosłownie ale jamor chce wiedzieć, czy się nie cofnie przed np. napastnikiem, czy na pewno zaatakuje agresora. Osoba, która potrzebuje psa ochroniarza musi mieć taką pewność. Czy nie można przepytać na tę okoliczność opiekuna psa? Bez odpowiedzi na te pytania temat "ochroniarza do zajazdu" nie będzie w ogóle poruszony. Jeśli uda Wam się to ustalić, opiszcie wszystko jamorowi na PW. Cały czas czeka na te informacje.
No, chyba że zmienicie opis/umiejętność stróżowania Bruna na ....... owczarka, po prostu.
Mam nadzieję, że mnie źle nie zrozumiecie ale taka reklama wymaga poparcia :razz:

Posted

Pies strozuje bardzo dobrze-jest czujny,oszczekuje,jest odwazny,pieknie odróznia swoich od obcych,do mnie np jest juz mily,przynosi mi piłeczki.
Zeby sprawdzic,czy pies atakuje,potrzebny bylby pozorant,ale wynajecie pozoranta,to sa duże pieniądze.
Pies jest strozujacy,czy obronny-nie wiem i pewnie sie o tym nie przekonam.

Posted

brazowa1 napisał(a):
Pies strozuje bardzo dobrze-jest czujny,oszczekuje,jest odwazny,pieknie odróznia swoich od obcych,do mnie np jest juz mily,przynosi mi piłeczki.
Zeby sprawdzic,czy pies atakuje,potrzebny bylby pozorant,ale wynajecie pozoranta,to sa duże pieniądze.
Pies jest strozujacy,czy obronny-nie wiem i pewnie sie o tym nie przekonam.

Rozumiem i dziekuję. Zdaję sobie sprawę, że to nie takie łatwe ale jak się zacznie rozmawiać z fachowcami, to oni zawsze żądaja konkretów, stąd moje pytania.:roll:

Posted

Fiks napisał(a):
Dzięki :) Już dodałam nasze psiurki do wątku.

Fiks, tak sobie myślę, że trzeba kuć żelazo, póki gorące....... Może lepiej zadzwonić do Wiosny, wziąć od niej namiary na te domki i dzwonić do ludzi, bo na wątku będzie bałagan i nie wierzę, że pieski zostaną zauważone. Wiesz, zawsze kto pierwszy, ten lepszy :evil_lol:.
Co o tym myślisz?

Posted

Napisałam do Wiosny z prośbą o udostepnienie kontaktów w woj. pomorskim. Czekam na odpowiedź. Jeśli chcecie szybciej, to można do niej zadzwonić, nr tel jest podany w jej pierwszym poście.

Posted

anawa napisał(a):
Napisałam do Wiosny z prośbą o udostepnienie kontaktów w woj. pomorskim. Czekam na odpowiedź. Jeśli chcecie szybciej, to można do niej zadzwonić, nr tel jest podany w jej pierwszym poście.

Oto odpowiedź Wiosny cyt.:

"Hej ;)

Z Gdyni domek mam zapisany, że tak: chciałby pwczarka, młodego - do roku,
dużego lub bardzo dużego, spokojnego.
Pan ma konie, w domu są małe dzieci, więc pies musiałby się w tym odnaleźć.
Wcześniej miał kaukazy, posobno jakieś wystawowe super fajne, ale to jakoś w
latach 88-90.
Trzebaby z nim dokładniej pogadać i sprawdzić, ja tego nie zrobiłam. tel do niego to ......."

Nr tel. nie podaję na forum (ochrona danych). Komu wysłać na PW?

Posted

Wiecie co, jak tam są małe dzieci a Bruno jest taki że Przemek go nawet przy was nie puścił luzem, to nie wiem czy to przejdzie :roll: Ale np. taki Playboy (mój ulubieniec, wszędzie go teraz reklamuję :loveu:), albo może zareklamować Gibsona z Gdyni?

Posted

pinkmoon napisał(a):
Wiecie co, jak tam są małe dzieci a Bruno jest taki że Przemek go nawet przy was nie puścił luzem, to nie wiem czy to przejdzie :roll: Ale np. taki Playboy (mój ulubieniec, wszędzie go teraz reklamuję :loveu:), albo może zareklamować Gibsona z Gdyni?

Ja również nie myślałam tu o Brunie ale macie tam tyle pięknych owczarków, że pewnie coś wybierzecie :p

Posted

Bruno juz mnie lubi,piłeczki mi przynosi,miły,mądry piesek.

Ech,jak ja nie lubie psów "do firmy" :shake:,czasem nie ma wyjścia...
gdy firma sie rozwiazuje,to psa sie wywala do schronu.Tak samo sie robi,gdy choruje lub sie zestarzał.