brazowa1 Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Bruno całe zycie spędził pilnując firmowego dobytku.Gdy firme zamknieto,psu nie zapewniono godnego bytu,tylko wywieziono do schroniska.Ot,ludzka wdzieczność. Zanim stwierdzisz,ze 8mioletniego psa nie chcesz,pomysl o jego wieku inaczej-za tym psem stoja lata doswiadczenia w pilnowaniu i stróżowaniu.Kondycje ma swietna,chęci do pracy ogromne.W przypadku Bruno,nie bedziesz sie zastanawiał,czy pies bedzie pilnowal-po prostu masz na to 100% gwarancji-ten pies robił to całe zycie ,na wysokim poziomie.Gdy tylko uzna teren za swoj,Bruno poświęci sie całym soba,aby zadbac o jego bezpieczeństwo.I Twoje :) To twardy,zdecydowany,nieustraszony owczarek.Wyraznie wybiera mężczyzn za przewodnikow.Zna komendy,pieknie aportuje,dobrze chodzi na smyczy. Przyjedz do schroniska,poznaj niezawodnego Bruno. Uwaga,Schronisko nie wydaje psow na łańcuch. W sprawie adopcji, proszę o kontakt ze schroniskiem: Telefon: 607 540 557, w godzinach 10 - 17 Adres: Dąbrówka Młyn 30, 84-242 Luzino Quote
brazowa1 Posted September 5, 2009 Author Posted September 5, 2009 szara codzienność,bezczynność,sa zabójcze dla psychiki owczara :(,ktory całe zycie pracował Quote
Litterka Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Cudeńko prawdziwe! Śliczny jest... Powinien szybko się wydostać ze schronu, tylko musicie go pokazać! :loveu: Quote
pinkmoon Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Co to się porobiło że takie psy w schronach siedzą, o niego powinni się zabijać ci wszyscy którzy chcą psa do pilnowania. wrzuciłam go na animalia.pl, e-zwierzak.pl, oddamzadarmo.eu i anonseogloszenia.pl widziałam też, że jest na gumtree i trójmiejskich. Quote
KONICZYNKA 47 Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Może na forum owczarków też?:roll: Piękny pies. Pracujący. Ułożony. Po prostu psi ideał. Quote
anawa Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Zapisuję się na wątek i będę robić ogłoszenia. Ostatnio bardzo duży odzew jest z "Metro", więc od tego zacznę. Kto może zrobić "Allegro" ? Quote
Litterka Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Jeszcze nigdy nie robiłam, ale chętnie spróbuję... Za godzinkę dam znać, co mi z tego wyniknie. Quote
anawa Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Bruno ma już swoje ogłoszenia na: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji%20/psy/Bruno,1548 - Metro http://www.mojpupil.pl/oddam_psa http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2141839_bruno_pies_pracujacy.html http://www.rozglos.net/ogloszenie-101389.html http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczeni-ta-Bruno-pies-pracuj-cy-W0QQAdIdZ153871682 http://www.e-zwierzak.pl/oddam/0,1,0,0,0,0/4988/ Bruno - pies pracujący Psy Szczeniaki Owczarek Gdańsk Pomorskie - Petsy Teraz czekamy na Allegro :lol: Quote
Litterka Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Formalnie zrobione... Bruno - profesjonalny ochroniarz! (734937586) - Aukcje internetowe Allegro Ponieważ jest to mój pierwszy raz na allegro, bardzo proszę o konstruktywną krytykę, gdyby coś było nie tak. :roll: Quote
Fiks Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Dla mnie allegro jest oki ;) Ja sama przy robieniu allegro podglądam ciotkę Isadorę7 Jeśli mogę Ci coś podpowiedzieć na przyszłość, to rób aukcje z licytacją. Bo jak ktoś "trzaśnie kup teraz" to zakończy aukcję. Quote
Litterka Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Fiks napisał(a):Dla mnie allegro jest oki ;) Ja sama przy robieniu allegro podglądam ciotkę Isadorę7 Jeśli mogę Ci coś podpowiedzieć na przyszłość, to rób aukcje z licytacją. Bo jak ktoś "trzaśnie kup teraz" to zakończy aukcję. Przyjęte do wiadomości, postaram się zapamiętać i wykorzystać następnym razem :bigok: Quote
Fiks Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Aaaa w ogóle dzięki za allegro :loveu: i anawie też bardzo dziękuję za ogłoszenia :loveu: Quote
Litterka Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Fiks, mam pytanie. Czy ludzie w ogóle, przychodząc po psa, którego znaleźli w ogłoszeniu mówią, że to np. na allegro? Mogę wystawić kilka ogłoszeń w miesiącu, ale byłoby miło wiedzieć, że to coś daje :p Quote
Fiks Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 [quote name='Litterka']Fiks, mam pytanie. Czy ludzie w ogóle, przychodząc po psa, którego znaleźli w ogłoszeniu mówią, że to np. na allegro? Mogę wystawić kilka ogłoszeń w miesiącu, ale byłoby miło wiedzieć, że to coś daje :p Szczerze...to teraz nie wiem :lol: Mogę Ci powiedzieć jak było rok temu. Robiłam ogłoszenia: dla Iwop Ostrowiec Świętokrzyski i pieski znajdywały domki dzięki allegro; i dla Agatki Dąbrówka to tu przede wszystkim trójmiasto-ogłoszenia Quote
anawa Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 [quote name='Litterka']Formalnie zrobione... Bruno - profesjonalny ochroniarz! (734937586) - Aukcje internetowe Allegro Ponieważ jest to mój pierwszy raz na allegro, bardzo proszę o konstruktywną krytykę, gdyby coś było nie tak. :roll: Super, Litterka :multi: ............ i już 20 odsłon :razz: Quote
pinkmoon Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Ogłoszenia muszą przynieść Brunowi szczęście :) dla niego jeszcze nie czas na emeryturę ;) Quote
brazowa1 Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 Litterko,cala masa psów znajduje domy przez allegro.Oczywiscie czasem szybciej,czasem wolniej,a czasem w ogóle.Wszystko zalezy od atrakcyjności psa i od łutu szczęścia.Dogomaniacy generalnie wierzą w allegro i maja ku temu powody. Quote
Litterka Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Brązowa, bardzo się z tego cieszę! Wiem po prostu, że ogłasza się psy, gdzie tylko można. Chodzi mi o taką sytuację: przychodzi pan, pani, rodzinka i mówią "Chcemy tego psa, co na allegro był." Zdarza się to? A co do Bruna - kurczę, co on ma takiego, że mnie tak ku sobie pociąga? Dlaczego postawiłam sobie za punkt honoru znaleźć mu dom? Może to to, jak potraktowali go ludzie po 8 latach wiernej służby... Może to dlatego, że jest taki piękny? Może to, że w skrytości serca bardzo chciałabym mieć takiego psa, ale nie mam na to warunków lokalowych? Ehhh... Quote
brazowa1 Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 tak,zwykle tak sie zdarza.Ludzie chetnie mowia o allegro.Prawda Akucha? czasem wrecz za głosno :p Quote
jamor Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 zapytam sie własciciela naszego lokalnego zajazdu. pytał mnie kiedys o psa do pilnowania. mieli tam kilkanascie lat Onka, traktowali go bardzo dobrze a on pilnował w nocy terenu. Lucyna co do mnie aze i Anu dowiozła z kolezanka wie ktory to zajazd bo tam nocowały. Bruno troche wiekowy, ale moze ? dam znac Quote
brazowa1 Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 byłoby wspaniale.A jezeli nie Bruno,to sa młodsze psy,równiez robia wrażenie,ale mimo,ze sa młodsze nie sa tak....profesjonalne :cool3: Quote
Litterka Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 jamor napisał(a):zapytam sie własciciela naszego lokalnego zajazdu. pytał mnie kiedys o psa do pilnowania. mieli tam kilkanascie lat Onka, traktowali go bardzo dobrze a on pilnował w nocy terenu. Lucyna co do mnie aze i Anu dowiozła z kolezanka wie ktory to zajazd bo tam nocowały. Bruno troche wiekowy, ale moze ? dam znac Jamor, powiedz temu Panu, że młodość nie zastąpi doświadczenia i już! Bruno ma mieć wspaniały domek, bo ja tak chcę! A na poważnie - no czyż on nie odstrasza już samym swoim wyglądem? Widać, jaki jest stateczny i opanowany, a jednocześnie taki stanowczy. Pies - marzenie. Jeżeli Brązowa ma rację i ten pies rzeczywiście jest taki żywiołowy jak na zdjęciach, to może pożyć jeszcze kilka ładnych lat. Myślę, że jeśli ktoś szuka psa przyjaciela z zacięciem do stróżowania, to Bruno jest doskonałym kandydatem! Quote
jamor Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Litterka napisał(a):Jamor, powiedz temu Panu, że młodość nie zastąpi doświadczenia i już! Bruno ma mieć wspaniały domek, bo ja tak chcę! A na poważnie - no czyż on nie odstrasza już samym swoim wyglądem? Widać, jaki jest stateczny i opanowany, a jednocześnie taki stanowczy. Pies - marzenie. Jeżeli Brązowa ma rację i ten pies rzeczywiście jest taki żywiołowy jak na zdjęciach, to może pożyć jeszcze kilka ładnych lat. Myślę, że jeśli ktoś szuka psa przyjaciela z zacięciem do stróżowania, to Bruno jest doskonałym kandydatem! wyglad nie zastapi zdrowia, a Onki czuja to na dupie choc ten prosty , wiec powinien pociagnąc jeszcze kika lat. czy ktos sprawdzał go uzytkowo na pilnowaniu ? czy nie cofnie sie ? czy potrafi uzyc swoich zębów ? takie informacje sa potrzebne i nie pisać ze chyba, to trzeba wiedziec na pewno. Quote
brazowa1 Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 powiem tak-mimo,ze pies był nakrecony maksymalnie na piłke i skoncentrowany,to nie zdecydowałysmy sie na to,zeby przy nas opiekun psa,puscił go luzem.Jest w schronie strój dla pozoranta,ale czy ktos mu zapozoruje,to wątpie .A tylko to byloby najbardziej miarodajne. Zawsze moge pokazać mu rekaw i zobaczyc,czy zna.Pracownicy wspominaja jako bardzo ciezkie zadanie,zapoznanie z tym psem i przenosiny do drugiego boksu.Nie cofał sie,wręcz przeciwnie.Ale w swoim mniemaniu walczyl o zycie,wiec moze niemiarodajne. Swojego opiekuna za to uwielbia bezgranicznie. Na pewno bedzie strózował i ostrzegał,czy bedzie atakowal i gryzł-to musialabym sprawdzic. Quote
anawa Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 jamor napisał(a):zapytam sie własciciela naszego lokalnego zajazdu. pytał mnie kiedys o psa do pilnowania. mieli tam kilkanascie lat Onka, traktowali go bardzo dobrze a on pilnował w nocy terenu. Lucyna co do mnie aze i Anu dowiozła z kolezanka wie ktory to zajazd bo tam nocowały. Bruno troche wiekowy, ale moze ? dam znac Jamor, wielkie dzięki :lol: Quote
Recommended Posts