Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bruno całe zycie spędził pilnując firmowego dobytku.Gdy firme zamknieto,psu nie zapewniono godnego bytu,tylko wywieziono do schroniska.Ot,ludzka wdzieczność.
Zanim stwierdzisz,ze 8mioletniego psa nie chcesz,pomysl o jego wieku inaczej-za tym psem stoja lata doswiadczenia w pilnowaniu i stróżowaniu.Kondycje ma swietna,chęci do pracy ogromne.W przypadku Bruno,nie bedziesz sie zastanawiał,czy pies bedzie pilnowal-po prostu masz na to 100% gwarancji-ten pies robił to całe zycie ,na wysokim poziomie.Gdy tylko uzna teren za swoj,Bruno poświęci sie całym soba,aby zadbac o jego bezpieczeństwo.I Twoje :)
To twardy,zdecydowany,nieustraszony owczarek.Wyraznie wybiera mężczyzn za przewodnikow.Zna komendy,pieknie aportuje,dobrze chodzi na smyczy.

Przyjedz do schroniska,poznaj niezawodnego Bruno.

Uwaga,Schronisko nie wydaje psow na łańcuch.

W sprawie adopcji, proszę o kontakt ze schroniskiem:

Telefon: 607 540 557, w godzinach 10 - 17

Adres: Dąbrówka Młyn 30, 84-242 Luzino

• Replies 119
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co to się porobiło że takie psy w schronach siedzą, o niego powinni się zabijać ci wszyscy którzy chcą psa do pilnowania.

wrzuciłam go na animalia.pl, e-zwierzak.pl, oddamzadarmo.eu i anonseogloszenia.pl

widziałam też, że jest na gumtree i trójmiejskich.

Posted

Dla mnie allegro jest oki ;)
Ja sama przy robieniu allegro podglądam ciotkę Isadorę7
Jeśli mogę Ci coś podpowiedzieć na przyszłość, to rób aukcje z licytacją.
Bo jak ktoś "trzaśnie kup teraz" to zakończy aukcję.

Posted

Fiks napisał(a):
Dla mnie allegro jest oki ;)
Ja sama przy robieniu allegro podglądam ciotkę Isadorę7
Jeśli mogę Ci coś podpowiedzieć na przyszłość, to rób aukcje z licytacją.
Bo jak ktoś "trzaśnie kup teraz" to zakończy aukcję.

Przyjęte do wiadomości, postaram się zapamiętać i wykorzystać następnym razem :bigok:

Posted

Fiks, mam pytanie. Czy ludzie w ogóle, przychodząc po psa, którego znaleźli w ogłoszeniu mówią, że to np. na allegro? Mogę wystawić kilka ogłoszeń w miesiącu, ale byłoby miło wiedzieć, że to coś daje :p

Posted

[quote name='Litterka']Fiks, mam pytanie. Czy ludzie w ogóle, przychodząc po psa, którego znaleźli w ogłoszeniu mówią, że to np. na allegro? Mogę wystawić kilka ogłoszeń w miesiącu, ale byłoby miło wiedzieć, że to coś daje :p

Szczerze...to teraz nie wiem :lol:
Mogę Ci powiedzieć jak było rok temu.
Robiłam ogłoszenia: dla Iwop Ostrowiec Świętokrzyski i pieski znajdywały domki dzięki allegro;

i dla Agatki Dąbrówka to tu przede wszystkim trójmiasto-ogłoszenia

Posted

Litterko,cala masa psów znajduje domy przez allegro.Oczywiscie czasem szybciej,czasem wolniej,a czasem w ogóle.Wszystko zalezy od atrakcyjności psa i od łutu szczęścia.Dogomaniacy generalnie wierzą w allegro i maja ku temu powody.

Posted

Brązowa, bardzo się z tego cieszę! Wiem po prostu, że ogłasza się psy, gdzie tylko można. Chodzi mi o taką sytuację: przychodzi pan, pani, rodzinka i mówią "Chcemy tego psa, co na allegro był." Zdarza się to?

A co do Bruna - kurczę, co on ma takiego, że mnie tak ku sobie pociąga? Dlaczego postawiłam sobie za punkt honoru znaleźć mu dom? Może to to, jak potraktowali go ludzie po 8 latach wiernej służby... Może to dlatego, że jest taki piękny? Może to, że w skrytości serca bardzo chciałabym mieć takiego psa, ale nie mam na to warunków lokalowych? Ehhh...

Posted

zapytam sie własciciela naszego lokalnego zajazdu. pytał mnie kiedys o psa do pilnowania. mieli tam kilkanascie lat Onka, traktowali go bardzo dobrze a on pilnował w nocy terenu. Lucyna co do mnie aze i Anu dowiozła z kolezanka wie ktory to zajazd bo tam nocowały. Bruno troche wiekowy, ale moze ? dam znac

Posted

jamor napisał(a):
zapytam sie własciciela naszego lokalnego zajazdu. pytał mnie kiedys o psa do pilnowania. mieli tam kilkanascie lat Onka, traktowali go bardzo dobrze a on pilnował w nocy terenu. Lucyna co do mnie aze i Anu dowiozła z kolezanka wie ktory to zajazd bo tam nocowały. Bruno troche wiekowy, ale moze ? dam znac

Jamor, powiedz temu Panu, że młodość nie zastąpi doświadczenia i już! Bruno ma mieć wspaniały domek, bo ja tak chcę! A na poważnie - no czyż on nie odstrasza już samym swoim wyglądem? Widać, jaki jest stateczny i opanowany, a jednocześnie taki stanowczy. Pies - marzenie. Jeżeli Brązowa ma rację i ten pies rzeczywiście jest taki żywiołowy jak na zdjęciach, to może pożyć jeszcze kilka ładnych lat. Myślę, że jeśli ktoś szuka psa przyjaciela z zacięciem do stróżowania, to Bruno jest doskonałym kandydatem!

Posted

Litterka napisał(a):
Jamor, powiedz temu Panu, że młodość nie zastąpi doświadczenia i już! Bruno ma mieć wspaniały domek, bo ja tak chcę! A na poważnie - no czyż on nie odstrasza już samym swoim wyglądem? Widać, jaki jest stateczny i opanowany, a jednocześnie taki stanowczy. Pies - marzenie. Jeżeli Brązowa ma rację i ten pies rzeczywiście jest taki żywiołowy jak na zdjęciach, to może pożyć jeszcze kilka ładnych lat. Myślę, że jeśli ktoś szuka psa przyjaciela z zacięciem do stróżowania, to Bruno jest doskonałym kandydatem!

wyglad nie zastapi zdrowia, a Onki czuja to na dupie choc ten prosty , wiec powinien pociagnąc jeszcze kika lat. czy ktos sprawdzał go uzytkowo na pilnowaniu ? czy nie cofnie sie ? czy potrafi uzyc swoich zębów ? takie informacje sa potrzebne i nie pisać ze chyba, to trzeba wiedziec na pewno.

Posted

powiem tak-mimo,ze pies był nakrecony maksymalnie na piłke i skoncentrowany,to nie zdecydowałysmy sie na to,zeby przy nas opiekun psa,puscił go luzem.Jest w schronie strój dla pozoranta,ale czy ktos mu zapozoruje,to wątpie .A tylko to byloby najbardziej miarodajne.
Zawsze moge pokazać mu rekaw i zobaczyc,czy zna.Pracownicy wspominaja jako bardzo ciezkie zadanie,zapoznanie z tym psem i przenosiny do drugiego boksu.Nie cofał sie,wręcz przeciwnie.Ale w swoim mniemaniu walczyl o zycie,wiec moze niemiarodajne.
Swojego opiekuna za to uwielbia bezgranicznie.

Na pewno bedzie strózował i ostrzegał,czy bedzie atakowal i gryzł-to musialabym sprawdzic.

Posted

jamor napisał(a):

Jamor, wielkie dzięki :lol: