Jump to content
Dogomania

Trzy kundle pospolite , wielki czarny Gamoń i szalony Wścik zapraszają

Recommended Posts

• Replies 191
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobrze mu idzie ;-) z tym pluszakiem

Stary Rok mija, lecz marzenia zostają. Niech one się Tobie wszystkie spełniają. I z Nowym Rokiem niech los Ci się odmieni, a ogród życia wnet zazieleni.
Na wszystkie dni nadchodzącego roku, życzę C wiary w sercu i światła w mroku. Obyś jednym krokiem mijał przeszkody, byś czuł się silny i wiecznie młody.

• 3 months later...
Posted

tu_ania_tu napisał(a):
hmmmm, wcale nie wydaje mi się Aniu by on za chudy miał być. Ile waży chłopak?
Czemu te zdjęcia takie małe :(

42 kg , ale jak się położy na boku to wszystkie żeberka z daleka widać :(

Posted

Anja2201 napisał(a):
42 kg , ale jak się położy na boku to wszystkie żeberka z daleka widać :(
Aniu on jest nieduzy (na tych zdjęciach z daleka to wyglada bardziej na mysliwskiego jakiegoś niz na doga), wydaje mi sie, ze jak do 50 kilo dobije w dorosłości to max. Nie martw się, dla dużych psów jest zdecydowanie lepiej by były nawet za chude w okresie wzrostu niżby miał zbyt mocno stawy obciązać. On jeszcze nabierze masy, daj mu czas, tym bardziej, ze jest wykastrowany. Skoro normalnie je i jest zdrowy to na prawdę nie musisz się tym trapić.

Posted (edited)

[quote name='tu_ania_tu']Aniu on jest nieduzy (na tych zdjęciach z daleka to wyglada bardziej na mysliwskiego jakiegoś niz na doga), wydaje mi sie, ze jak do 50 kilo dobije w dorosłości to max. Nie martw się, dla dużych psów jest zdecydowanie lepiej by były nawet za chude w okresie wzrostu niżby miał zbyt mocno stawy obciązać. On jeszcze nabierze masy, daj mu czas, tym bardziej, ze jest wykastrowany. Skoro normalnie je i jest zdrowy to na prawdę nie musisz się tym trapić.

Mierzyłam go ostatnio z ciekawości - 72 cm . Na pewno będzie mniejszy od doga .

Znalazłam jeszcze parę zdjęć z grudnia :

Edited by Anja2201
  • 3 weeks later...
Posted

Kiarunia :( kochanie cały czas tak strasznie tęsknimy :(:(:(

Na szczęście reszta psiaków staje na głowie ,żeby nas pocieszyć :

Ufcia myje Czikolinę :

i zdziwiony Wafel

Posted

Nasze nowe dziecie :
Dziś do naszego schronu trafił chyba stuletni pinczerek , ślepy , chyba głuchy , ledwo chodzi , do tego chudy strasznie . Ma tylko jednego zęba w tragicznym stanie , nie jest w stanie sam jeść , języczek wypada . Jutro rano przyjedzie nasz wet , sprawdzimy serducho i całą resztę.

Posted

Feliks pierwszą noc spędził w klatce , czuł się tam bezpiecznie , a ja się nie bałam o resztę psów która uparcie chce go wąchać :

Teraz drepta po domu i dopomina się uwagi , biduś przy próbie wskoczenia mi na kolana wywinął koziołka :(

Posted

Dzisiaj był wet , zęba Feliks ma strasznego , są jeszcze ząbki z tyłu ale też do usunięcia bo kamień aż na podniebienie wchodzi :( Mam w ekspresowym tempie podtuczyć chłopaka i robimy porządek w paszczy . Felek dostał antybiotyk i coś przeciwbólowo , troszkę się rozruszał . Ma też problem z oczkami , dostaje dicortinef .