Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='M&S']Tak, była.....:evil_lol:

Jamnior był fajny i to dzięki niemu zaczęłam brać czynny udział w wystawach:p[/QUOTE]

To widze że Ty dawno a w zasadzie od zawsze uswiadomiona jestes , ja niedawno dopiero dowiedziałam sie dlaczego pseudo jest bee :roll:

Posted

[quote name='dOgLoV']To widze że Ty dawno a w zasadzie od zawsze uswiadomiona jestes , ja niedawno dopiero dowiedziałam sie dlaczego pseudo jest bee :roll:[/QUOTE]

Gdyby nie to, że chciałam mieć psa "wystawowego", to pewnie też byłabym nieświadoma pewnych rzeczy. A kiedyś i pseudo było mniej.

Posted

[quote name='dOgLoV']aaaaaaaaaaaaaaaa znalazłam :multi:

[url]http://img266.imageshack.us/img266/4159/img2014gx5.jpg[/url]
[url]http://img253.imageshack.us/img253/9194/img2015sb8.jpg[/url]
[url]http://img440.imageshack.us/img440/2640/img2016bo3.jpg[/url]
[url]http://img266.imageshack.us/img266/9536/img2017ke1.jpg[/url]

jaki kochany ten jamniczek :loveu::loveu::loveu::loveu: a jaka Marysia malutka :loveu::loveu::loveu::loveu: slodkie te zdjęcia :loveu:[/QUOTE]
baaaaardzo przypomina mamę Ciapka :) a Ciap wcale nie podobny do niej jest :D wdał się w nieznanego ojca :D

dlatego mi zawsze marzy się stadko ONków i jeden piesek taki jak Ciap. Dlatego do domu już postanowiłam, że będziemy ze schronu brać :) ale na drugiego w domu nie zgadzają się :(

Posted

[quote name='M&S']Gdyby nie to, że chciałam mieć psa "wystawowego", to pewnie też byłabym nieświadoma pewnych rzeczy. A kiedyś i pseudo było mniej.[/QUOTE]

ja jako dzieciak nie wiedziałam w ogóle ze jest cos takiego jak rodowód , później myślałam że psu rodowód jest potrzebny tylko po to żeby móc z nim jechac na wystawe ;)

[quote name='kalyna']baaaaardzo przypomina mamę Ciapka :) a Ciap wcale nie podobny do niej jest :D wdał się w nieznanego ojca :D

dlatego mi zawsze marzy się stadko ONków i jeden piesek taki jak Ciap. Dlatego do domu już postanowiłam, że będziemy ze schronu brać :) ale na drugiego w domu nie zgadzają się :([/QUOTE]

ja bym nie potrafiła wejść do schroniska i wybrac jednego psiaczak , chyba bym sie rozpłakała na widok wszystkich tych kochanych stworzonek :/ ale chciała bym właśnie takiego psiaczka którego można trzymać w domu , wziąć go na kolana , przytulić , spac z nim w łóżku :loveu: ale od Tż-ta zawsze słysze " do przytulania masz kota" :evil_lol:

Posted

No ja wlasnie nie wiem jakby miala wybierac z schroniska... pracowalam troche jako wolontariuszka ale nie umialabym wybrac tego jedynego... chociaz z 2 storny wiele jest psow tu na dogo co potrzebuja a jeszcze zaden przed ani po milce nie sprawil ze sie zakochalam

Posted

[quote name='deer_1987']No ja wlasnie nie wiem jakby miala wybierac z schroniska... pracowalam troche jako wolontariuszka ale nie umialabym wybrac tego jedynego... chociaz z 2 storny wiele jest psow tu na dogo co potrzebuja a jeszcze zaden przed ani po milce nie sprawil ze sie zakochalam[/QUOTE]

.... bo to miłość od pierwszego wejrzenia .... przeznaczenie .... :loveu:

[B]Przyszedł Nerona prezencik [/B]:lol:

[IMG]http://img141.imageshack.us/img141/9569/dsc01452mc.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Aleksandra95'][B][COLOR=sienna]Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku.:loveu:[/COLOR][/B][/QUOTE]

Dziekujemy bardzo :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: i oczywiście wzajemnie :x-mas::x-mas::tree1:

Posted

dlatego ja wybrałabym z strony schroniska i potem pojechałabym go zobaczyć i wziąć ze sobą :)

a Neron pewnie zadowolony z nowej karmy :) oby tylko dobrze na niego działała...
a psiak taki jak Ciap to jest to :loveu: mały i lubi się przytulać, a jednocześnie charakter to ma baardzo bojowy, prawie jak pies obronny :D Tylko wydaje się taki niepozorny :lol: A z kotami to najlepszy kumpel... więc polecam taką małą przytulankę :)

Posted

[quote name='dOgLoV']

ja bym nie potrafiła wejść do schroniska i wybrac jednego psiaczak , chyba bym sie rozpłakała na widok wszystkich tych kochanych stworzonek :/ ale chciała bym właśnie takiego psiaczka którego można trzymać w domu , wziąć go na kolana , przytulić , spac z nim w łóżku :loveu: ale od Tż-ta zawsze słysze " do przytulania masz kota" :evil_lol:[/QUOTE]

Ja była raz w schronie na Paluch i wyszłam chora......więcej nie pójdę.

Posted

[QUOTE]Szczerze to na pewno czuła bym sie dziwnie :lol: ale po przejściach z Neronem czyt. powyrywanych rekach , bolących bokach , zaliczonych glebach , strachu ze zagryzie jakiegos psa to po prostu marze o psie małych gabarytów , wziąc sobie takiego psiaczka i iść z nim na spacer nie trzęsąc sie z obawy na widok każdego psa który pojawi sie w zasiegu wzroku czy Neron mnie za nim nie pociągnie :smile:[/QUOTE]Ale Qwendzia już chyba taka nie jest? Tak piszę, bo sama nie wyobrażam sobie mieć już psa mniejszego od np. dalmatyńczyka... Głupio bym się czuła i jakoś tak niepewnie, bo jakie są te nasze psy takie są, ale czuję się przy takim bydlątku bezpieczna jak nikt ;) Neron na kolcach chyba się też poza tym trochę uspokoił?

Super, że jest już karma, czekam na pierwsze recenzje :). I pamiętaj, o dawkowaniu małym, żeby ci się Neruś nie roztył :cool3:

Posted

[quote name='M&S']Ja była raz w schronie na Paluch i wyszłam chora......więcej nie pójdę.[/QUOTE]

Czuła bym sie pewnie tak samo , nawet jak w tv ogladam schrony to mi sie płakać chce wiec wole nie sprawdzac co by bylo w realu :roll:

[quote name='Amber']Ale Qwendzia już chyba taka nie jest? Tak piszę, bo sama nie wyobrażam sobie mieć już psa mniejszego od np. dalmatyńczyka... Głupio bym się czuła i jakoś tak niepewnie, bo jakie są te nasze psy takie są, ale czuję się przy takim bydlątku bezpieczna jak nikt ;) Neron na kolcach chyba się też poza tym trochę uspokoił?

Super, że jest już karma, czekam na pierwsze recenzje :). I pamiętaj, o dawkowaniu małym, żeby ci się Neruś nie roztył :cool3:[/QUOTE]

Qwendzia jest różna , widzac psy strasznie do nich ciągnie , nie po to żeby zaatakować tylko żeby obwąchać czy pozaczepiać i wtedy moge zapierać sie nogami a ona i tak mnie tam zaciagnie , ma skubana taka siłe ze pewnie nawet jak bym sie złapała drzewa to by mnie razem z nim wyciągnęła :evil_lol: ( z Neronem w lesie czesto tak robie ze widzac zblizajacego sie psa przekladam smycz przez drzewo i trzymam ujadającego Nerona ) , poza tym Qwendzia jest łagodnym psiakiem ale kiedy jej cos nie pasuje to tez potrafi sie odwarknąć wiec trzeba miec oczy w koło glowy żeby czasami komus nie przyszło do głowy z nienacka jej pogłaskać bo nie wiadomo jak zareaguje :) no i ona nie jest taka zeby przyjsc sie połozyc koło czlowieka na łóżku i poprzytulać woli polezec sama na dworze albo w domu na legowisku ;)

Z tej kolczatki jestem bardzo zadowolona , ostatnio ide sobie spokojnie z Neronem aż tu nagle prosto pod Nerona nos z zza samochodu wyszedł kociaczek , Neron jak ruszył i ku mojemu zdziwieniu nawet za bardzo tego nie poczułam a Neron czuł taki opór że stanął dęba na tylnich łapach , w tamtej kolczatce nie było by to mozliwe na pewno albo ja bym wywinela koziołka albo by mi sie wyrwał i pognał za kotem na ulice :roll:

Karme zaczne mu dawac pewnie po swietach bo tamtej na pare razy jeszcze mam :)
Dzisiaj rano wymiotował sucha karma , całymi niepogryzionymi kulkami z żółcią :roll: dostał zastrzyk przeciwwymiotny i jeszcze jeden na siersc i okazało sie tez ze ma zapchane gruczoły okołoodbytowe i trzeba mu je wycisnąć :roll: ehhhhh

No i dzisiaj głodówka :roll:

[quote name='Niufciak']Smaczny prezencik dostał :loveu: hihi :)[/QUOTE]

mam nadzieje ze Neron bedzie tego samego zdania i ze sie nie wypnie na ten prezencik :evil_lol:

Posted

[quote name='deer_1987']Ale smieszne :)[/QUOTE]

Sebastian kazał mi zrobić z Qwendi faceta a z Nerona kobiete :evil_lol:

aha bo zapomniałam , w Nerona łupiezu nic nie znaleziono , skóre i włosy ma zdrowiutkie :multi:

Posted

[quote name='motyleqq']przyszłam z życzeniami :) a więc życzę zdrowych i wesołych świąt dla Ciebie i Twojej ferajny :)

ps. moi rodzice wybrali już kotkę main coon :D niedawno się urodziła :)[/QUOTE]

dziekujemy i oczywiście wzajemnie dużo zdrowia i radości ze zwierzaczków :loveu:

ooooooooooo :multi: a z jakiej hodowli wybrali ??

ja mam swoja ulubioną hodowle tzn bardzo ładne koty mają na swojej stronce :loveu:

Posted

[SIZE="7"][COLOR="lime"]Wesołych Świąt[/COLOR][/SIZE]

[SIZE="5"][COLOR="#2e8b57"]Dla wszystkich odwiedzających nasza galerię [/COLOR][/SIZE]

[IMG]http://www.dziech.pnet.pl/niespodzianki/swieta06.jpg[/IMG]