Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

deer_1987 napisał(a):
a jak tam akcja ze slimakami?

okazało sie ze wszystkie leki dla rybek sa wycofane , pytałam nawet u weta , wiec wymieniłam im połowe wody , wypłukałam kamyki teraz pojedynczo pojawiaja mi sie małe slimaczki ale na bierzaco je wyciagam , musze kupic bocje , dlatego kupilam grzalke :)

Posted

[quote name='understandme']Ale Neron taki zaspany rano :evil_lol:

jak zawsze :lol:

[quote name='kalyna']i oby było wszystko dobrze z Neronem już :) dość się chłopak namęczył :(
http://img215.imageshack.us/img215/4353/pc160017.jpg moje też tak ściemniają :D

JUż jest o niebo lepiej ;)

[quote name='unikatowydiament']całuski psiaką zasyłamy:)

:multi:

Rybka mi sie okociła :evil_lol:

jak na razie naliczylam 8-9 rybek małych ale to dopiero poczatek , jeszcze wylatuja :evil_lol:

Posted

deer_1987 napisał(a):
Ooo maluchy :razz:

a doczytalas o bocia?

Dzisiaj zaglądałam to nie widac ich wiele moze gdzieś sie schowały , jedną widziałam to siedziała za gałęzatką :lol:

jeszcze nie czytałam chociaż wiem ze to sa ryby stadne i musiała bym mieć conajmniej dwie ;)

M&S napisał(a):
No co.....?

Dobrej soboty:)

To chyba jestem pseudo- hodowcą :shock: :eviltong:

Dziekujemy ;)

wzajemnie ;)

Posted

Stadne moze i tak ale bocia dorasta do 25-30 cm :( Masz za male akwa do nich :(

"Bocja wspaniała jest rybą stadną, której hodowla wymaga stosunkowo dużych zbiorników. Przetrzymywanie tych ryb w zbiornikach o pojemności poniżej 50 l i w ilosciach poniżej 3-4 sztuk jest niewskazane."

"Ryba stadna, pojedyncze egzemplarze giną. Do dobrego samopoczucia potrzebuje akwarium o pojemności minimum 100 l."

"Zbiornik: Do dobrego samopoczucia potrzebuje akwarium o pojemności minimum 100 l. Akwarium powinno być gęsto obsadzone roślinnością oraz powinno posiadać szereg kryjówek w postaci zatopionych korzeni, skorup orzechów kokosowych itp. "

Posted

[quote name='deer_1987']Stadne moze i tak ale bocia dorasta do 25-30 cm :( Masz za male akwa do nich :(

"Bocja wspaniała jest rybą stadną, której hodowla wymaga stosunkowo dużych zbiorników. Przetrzymywanie tych ryb w zbiornikach o pojemności poniżej 50 l i w ilosciach poniżej 3-4 sztuk jest niewskazane."

"Ryba stadna, pojedyncze egzemplarze giną. Do dobrego samopoczucia potrzebuje akwarium o pojemności minimum 100 l."

"Zbiornik: Do dobrego samopoczucia potrzebuje akwarium o pojemności minimum 100 l. Akwarium powinno być gęsto obsadzone roślinnością oraz powinno posiadać szereg kryjówek w postaci zatopionych korzeni, skorup orzechów kokosowych itp. "

Hmmmm skoro tak to bede pojedynczo slimaczki wyciagała , póki co nie mam kasy na wieksze akwa :) ale z grzałki jestem zadowolona :lol:

[quote name='deer_1987']http://img27.imageshack.us/img27/2592/dsc01269os.jpg
Jaka smieszna :)

http://img820.imageshack.us/img820/8711/dsc01301w.jpg
daj lape!

mam jeszcze lepsze :evil_lol:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: