Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Za stary?! Jakoś mój poprzedni pies był uczony podstaw w bardzo późnym wieku. W wieku 6-7 lat zaczęłam go sama uczyć podstawowych komend,nie miałam możliwości zapisania się na szkolenie,a wcześniej po prostu z niewiedzy nikt psa nie szkolił licząc widocznie,że pies wszystkiego nauczy się sam. Gdy podrósł,a był to na prawdę sporych rozmiarów rottweiler stał się agresywny. Dopiero przez jakieś 3 ostatnie lata jego życia był na prawdę potulnym psem i świetnym towarzyszem. Z własnego doświadczenia wiem,że na naukę nigdy nie jest za późno,a osoba,która Ci coś takiego mówiła nie ma zbyt dużej wiedzy na temat szkolenia psów. Więc takimi opiniami ja bym się nie przejmowała. ;)

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Tak, pamiętam, jak o tym pisałaś, szkoda słów na takiego człowieka (i chyba jeszcze proponował Ci innego psa, wyszkolonego już ? )...:shake:
To trzymam kciuki, moze ten szkoleniowiec okaże się lepszy ![/QUOTE]

Dokładnie ten , chciał mi wcisnac stara suke ktora rzekomo zna każdą komende :shake:

[quote name='dianusia921']Za stary?! Jakoś mój poprzedni pies był uczony podstaw w bardzo późnym wieku. W wieku 6-7 lat zaczęłam go sama uczyć podstawowych komend,nie miałam możliwości zapisania się na szkolenie,a wcześniej po prostu z niewiedzy nikt psa nie szkolił licząc widocznie,że pies wszystkiego nauczy się sam. Gdy podrósł,a był to na prawdę sporych rozmiarów rottweiler stał się agresywny. Dopiero przez jakieś 3 ostatnie lata jego życia był na prawdę potulnym psem i świetnym towarzyszem. Z własnego doświadczenia wiem,że na naukę nigdy nie jest za późno,a osoba,która Ci coś takiego mówiła nie ma zbyt dużej wiedzy na temat szkolenia psów. Więc takimi opiniami ja bym się nie przejmowała. ;)[/QUOTE]

Jak tu sie nie przejmowac jak on sie pozbywa psów jak rekawiczek , stary niepotrzebny to wypad ehhh :angryy:

[quote name='misia93']O! U mnie taka sama pogoda! A psiaki jak zwykle śliczne! :loveu:[/QUOTE]

dziekujemy ;)

[quote name='przeszlus']Aha buty...
Fajny szkoleniowiec... czemuś go nie pobiła ?[/QUOTE]

Oj w myslach to go nieźle poturbowałam :eviltong:

[quote name='Avaloth']'szkoleniowiec' pożal się Boże.. i pomyśleć że ktoś mniej doświadczony kogoś takiego posłucha[/QUOTE]

dokładnie ....

[quote name='przeszlus']Musza być jacyś Konowałowie czy coś[/QUOTE]

Jak to u wszystkich lekarzy szkoleniowców itd zawsze ktos taki sie znajdzie :roll:

Posted

to nieciekawie macie z tym rzucaniem się Nerona. Wiem co to znaczy, bo Maks też się rzuca na co drugiego psa, ale Maksa da się utrzymać na smyczy, a Neron sporo większy jest. Pamiętam jak raz mi serce stanęło, jak Maks zaczął na jakiegoś psa się rzucać i smycz strzeliła, ale na szczęście okazało się że to suczka była, więc nie zaatakował

Posted

[quote name='przeszlus']A jak ci coker się z mutuje i będzie miał 5 m w kłębie to będzie nie ciekawie :([/QUOTE]

no mutanta w domu nie mam, a przynajmniej tak mi się wydaje :diabloti:

Posted

[quote name='DominikaAnna'][B]dOgLoV[/B] mam nadzieję, że uda Ci się znaleźć szkoleniowaca, który podejmie się pracy z Neronem :)[/QUOTE]

Szkoleniowiec sie znalazł , ten od " szelek Qwendi" o którym wspominałam , podjal by sie jego wyszkolenia ale kurde nie w mojej miejscowosci i jak nasze zmiany w pracy ( moje i Sebastiana ) by sie rózniły to nie miał by mnie kto tam zawiesc :roll:
Po za tym to ja musze tez troche zmienic moje podejscie do Nerona i przestac go traktowac jak " dziecko" :roll:

Posted

[quote name='sator_k_']I nie trzeba będzie wydawać pieniędzy na szkoleniowca:cool3:[/QUOTE]

Jestem na dobrej drodze :evil_lol: i o dziwo jak wracalismy dzisiaj ze spacerku i koło klatki stał pies na ktorego Neron zawsze szczekał to Neron tylko spojrzał spuścił wzrok i przeszedł bez negatywnej reakcji :lol: ale zdaje sobie sprawe że to mógł być zbieg okolicznosci :roll:

Posted

[quote name='dOgLoV']Szkoleniowiec sie znalazł , ten od " szelek Qwendi" o którym wspominałam , podjal by sie jego wyszkolenia ale kurde nie w mojej miejscowosci i jak nasze zmiany w pracy ( moje i Sebastiana ) by sie rózniły to nie miał by mnie kto tam zawiesc :roll:
Po za tym to ja musze tez troche zmienic moje podejscie do Nerona i [B]przestac go traktowac jak " dziecko"[/B] :roll:[/QUOTE]

No musisz. To najważniejszy chyba krok:)

Posted

[quote name='*anusia&ajlu*']a moze staniesz sie zaklinaczka Nerona? ;)
tez chcialam sobie kupic ale spodobala mi sie inna, mam zamiar w przyszlym miesiacu;)[/QUOTE]

Ja rozwazalam między " Ja albo mój pies" lub " zalklinacz psów" no i Cesar wygrał tamta bedzie następna :cool3:

[quote name='przeszlus']Fajna książka ?[/QUOTE]

Jak na to co do tej pory przeczytałam to jest bardzo interesująca ;)

[quote name='M&S']Witanko:)

Ja już kilka razy miałam kupić tę książkę. Może w końcu kupię.....................[/QUOTE]

Polecam , program to program a wiedza przelana na papier to zupełnie co innego ;)