zerduszko Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 gameta - te 10-50% to przy najlżejszej postaci. Przy nadostrej i ostrej chyba szans nie ma w ogóle, więc tu lepiej usypiac od razu :-( Cholerstwo, które sam człowiek sprowadził na te biedna stworzenia :mad: Quote
gameta Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Przerasta mnie :shake: Mam nadzieję, że wet określi jasno możliwości i szanse. I nie pozwoli cierpieć bez sensu - ale jesli będzie szansa, a bardzo bym chciała, żeby taką miały, to będę z wami o nie walczyć ... Quote
dorobella Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Szczepienia królików - Króliki - ZWIERZAKI - bloog.pl Piszę, że to wodniste guzy, to myxo wtórna...to może jednak są szanse :roll: Quote
dog193 Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Boze, jakie biedaki :placz: Gdybym nie miała swoich, to bym wzięła z trzy na DT... Ale tak to się boje o swoje... Niby szczepione, ale jednak... Rany julek, w Krk to dr Baran jest króliczy, może jakoś go o pomoc poprosić :-( Biedne maleństwa, dla hodowlańców to nie ma wielkich szans na domek :placz: Quote
Asior Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 ale jak byscie widziały ich oczy, dwa króliki miały tak sklejone ropą oczy że nie były w stanie oczu otworzyć, kolejne dwa też mają zaropiałe ale otwierają je... Jeden ma taką narośl na nosku, no i wszystkie tak prychają jak by miały katar.... Quote
dog193 Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Jak mozna do takiego stanu doprowadzic zwierze i je wyrzucic :shake: :placz: Jest jakis banerek? Quote
zerduszko Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 [quote name='dorobella']Szczepienia królików - Króliki - ZWIERZAKI - bloog.pl Piszę, że to wodniste guzy, to myxo wtórna...to może jednak są szanse :roll: Ja tez mam taka nadzieję. Jednak te które wyglądają najgorzej, mogą miec najlżejsza postać. W linku nic nie widzę. Quote
dorobella Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 super forum o królikach jest info, ale nie mogę zamieścić linku Nie dobrze, ze mają wyciek, żeby to nie było zapalenie płuc :-( Quote
Asior Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 taki byle jaki, bo nie mam za wiele czasu dziś.... Quote
gameta Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 a żeś Asior wybrała zdjęcie - przecież one tu wyglądają jakby :oops: Quote
gameta Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Banerek wetknę sobie jutro, bo dziś jeszcze chcę poszaleć z krakvetowym ;) Właśnie, która nie głosowała to zapraszam serdecznie - Mirka T ma pozycję nr 1 ;) I czekam na wetowe wieści :roll: Quote
agamika Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 bylam dzis w schronisku , ale nic szczególnego sie nie dowiedziałam . wszyscy w biegu ./.. dałam uszatym granulaty od Pucki69. Rudaski tak bardzo człowieka ciekawe :-( dzwoniłam do SPK, ale niestety przerwało nam rozmowę,m zaraz dzwonie znowu . ale nie mam wielkich nadzieji ... czy ktos sie orientuje jaki były koszt w przyblizeniu leczenia ? Quote
zerduszko Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 agamika - ciężko znaleźć DT. To jest zbyt niebezpieczne dla rezydentów. DT trzebaby szukać u kogoś bez uszu w domu :shake: Nie ma co zwlekac, bo one cierpią :-( Co do cen, to ja kompletnie sie nie orientuję. Na ogół się króliki usypia, a kiedyś to nawet z urzedu. Quote
agamika Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 zerduszko DT tez się staram szukać, ale wiesz jak to jest.... :/ dostałam namiary na osoby z krk SPK , bede dzwonić najgorsze ze od jutra wracam do pracy, Quote
dog193 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Tyle, ze wszyscy na forum SPK maja swoje króliki, więc my raczej nie pomożemy... Nie mamy jak... To jest cholernie zaraźliwe, nie możemy naszych uszu narażać. Paskudna sytuacja, biedne zwierzaki :shake: Quote
Doda_ Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 a czy inne gryzonie chodzi mi np o szczury, swinki itd tez moga sie zarazic? Quote
zerduszko Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Trzeba szybko weta, bo one starsznie cierpią. Namairy do weta od jednej z dziewczyn: numer do Arki: tel: 10**12/658-83-65. Niech poprosi dr. Barana o konsultację. Quote
zerduszko Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Doda_ napisał(a):a czy inne gryzonie chodzi mi np o szczury, swinki itd tez moga sie zarazic? Chorują zajęczaki (głównie króliki), nie gryzonie. Quote
agamika Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 wiem ze była prośba o konsultacje do lekarza z zewnątrz , nie wiem natomiast którego - i nie ma szans żebym mogła o tym zdecydować . chyba ze byłyby one zabrane . Ale nie ma gdzie .. i tak w kółko można się kręcić Quote
gameta Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 co u króli ? I kiedy ma być ta konsultacja ? Quote
gameta Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 właśnie się obudziłam... śniło mi się, że króle za TM :cool1: Dajcie jakieś wieści.... Quote
Meg Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 agamiko, one mają tam jeszcze jakieś suche żarełko, czy trzeba donieść? Jakby co, mogę podjechać i coś podrzucić ewentualnie. Mam tez kilka zdjęć, ale jakość gorzej niż niska, więc nawet nie ma co wklejać. Jakies nowe wieści? Edit: Zrobił ktoś wątek na forum króliczym? Quote
Recommended Posts