Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poszukuję domu dla ślicznej suczki rasy American Staford Terier. Nazywa się Honey i ma prawie 4 lata. Honey jest bardzo ułożonym pieskiem, jest posłuszna i przyjazna dla ludzi.
Niestety muszę ją oddać, gdyż niedawno urodziłam dziecko i nie mam już tyle czasu dla niej. Do tego mój mąż, odkąd pojawil się nasz mały synek, nie chce Honey w naszym domu, mimo, że nie było agresywnego zachowania wobec dziecka.
Honey jest tak wychowana, iż nie wchodzi do nas do pokoii.
Proszę, aby ktoś ją przygarnął, bo inaczej będę musiała oddać Honey do schroniska lub uśpić... A wtedy chyba serce mi pęknie.

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mnie to ręce opadają , jak czytam takie posty. jak braliscie psa, to nie zastanawialiscie sie, ze kiedys bedziecie miec dziecko i co w tej sytuacji??i pozniej na forum i straszyc schronem albo eutanazją, pewnie, bo to najskuteczniejsza metoda, zeby pozbyc sie psa!jak wiedzieliscie, ze konfiguracja dzieciak + pies Wam nie odpowiada, to trzeba bylo myslec o tym kilka lat temu, a nie oddawac teraz psa jak jakis stary grat. no ale co, jest nowa zabawka w domu, to stara moze isc w odstawkę.i sliczny przyklad dla dziecka, jak mu to kiedys opowiecie, to będzie piękna lekcja, jak sie traktuje zwierzęta i mozecie liczyc, ze ono bedzie wlasnie tak samo odpowiedzialne , jak Wy.

Posted

mikosaj napisał(a):
(...) Proszę, aby ktoś ją przygarnął, bo inaczej będę musiała oddać Honey do schroniska lub uśpić... A wtedy chyba serce mi pęknie.

Serce Ci pęknie??? :evil_lol: Ktoś z nas pewno powinien się rozpłakać ze współczucia? Mam nadzieję, jeśli dojdzie do skutecznej wycieczki do weta, widok umierającego :angryy: na Twoje życzenie psa, będzie Cię skutecznie prześladował do końca życia. Inne życzenie jest takie, że trafisz na weta, który przeciągnie sprawę w czasie i zgłosi na policję chęć uśpienia zdrowego psa, a Ty umoczysz tyłek.
O ile jestem w stanie zrozumieć różne sytuacje życiowe, o tyle znany już z for, aukcji, ogłoszeń etc. manewr - pomóżcie, bo schron albo strzykawka, uważam za obrzydliwy.

Posted

[quote name='jarzyna84']zaden wet chyba zdrowego psa nie uspi...(...)
I tu się, niestety mylisz, zerknij proszę:
Ponieważ dogo przycina teraz adresy, znajdź wątek założony przez Madallena, tytuł wątku:
!!!POMOCY jest PROBLEM - "zmieniłam warunki zycia, chcę uśpić dwa zdrowe psy!!!

Żaden pieniądz nie śmierdzi, żaden.

Posted

Jasna cholera :angryy::angryy::angryy:cholerni zafajdani miłośnicy zwierząt ....poczekaj laska dziecko rośnie też wam sie znudzi , zrobicie se następne i to teraźniejsze oddajcie :angryy:....

.sorry dziewczyny ale to dziś już druga taka gołębica tematyczna .... :angryy:..... dzis dostałam info o suczce AST od znajomej....o tej treści Oto Megi !
Megi pilnie szuka nowego domu.Sunia ma ok.roku. Jest bardzo przyjaźnie nastawiona do ludzi i zwierząt.Mloda dziewczyna która ją wzięła zaszła w ciąże i teraz chcą ją oddać :( Szkoda tylko że wcześniej o tym nie pomyślała .

podsyłam wątek

Posted

Mikosaj, a to wy nie wiedzieliście, że kiedyś dzieci będziecie mieć???????
No żesz, kur... :angryy::angryy::angryy::angryy:!!!
Cioteczki, trzeba będzie mimo naszej wściekłości coś dla suni kombinować, bo jest gotowa ją uspić.
Mikosaj, macie chociaż odrobinę przyzwoitości, żeby umieścić sunię w hotelu, 200zł miesięcznie, zanim nie znajdzie nowego właściciela?

Posted

majqa, nie ma tego wątku juz chyba, zresztą nie wiem, czy chce czytac.:/:/:/ tylko domyslam się tresci i to mi wystarczy. ale czy takiego czegoś nie mozna zglosic gdzies?? do ch..., nikt nie jest panem życia i smierci, zeby decydowac, kiedy zabic zdrowego psa.i urodzenie zadnego dzieciaka nie ma prawa byc przesłanką do smierci zwierzęcia. tyle w temacie.

Posted

mikosaj napisał(a):
Proszę, aby ktoś ją przygarnął, bo inaczej będę musiała oddać Honey do schroniska lub uśpić... A wtedy chyba serce mi pęknie.

Ręce opadają to za mało.
Mam tylko jedno pytanie do Mikosaj. A nie pęka ci serce na myśl że oddasz lub uśpisz psa, dla którego jesteście całym światem??? Który Was kocha ponad wszystko. Psa, który jak piszesz nie przejawia żadnej agresji i jest dobrze ułożony.
Może dostanę bana, cóż
Ludzie leczcie się i miejcie nadzieję, że kiedyś wasze dziecko jak dorośnie nie odwdzięczy WAm się podobnie.

Posted

Nie rozumiem w ogóle postawy Twojego męża.
Czemu się chce pozbyć psa? Bo sie znudził? Bo trzeba mu poświęcić trochę czasu? Bo wymaga spacerów? Czy może dlatego, ze jest śmierdzącym leniem i nawet nie chce mu sie podnieść d*** by wyjść z suczka na spacer?
Nie obawiasz sie, że nawet jeśli znajdzie dom, to za kilka lat nie przytrafi mu się coś podobnego, bo właściciele nie wiedzieli ze mogą mieć dzieci?!
A Ty chciałabyś by najbliższa osoba (np. mąż) zostawił Cię, bo znajdzie sobie inna? Ciekawszą, atrakcyjniejszą?
Tak właśnie czuje się pies- odrzucony, zdradzony. Może już nie zaufać człowiekowi.
Czy na prawdę tak trudno pogodzić te dwie sprawy: dziecko+ pies? Znam wiele rodzin, które mimo że mają dziecko/ spodziewaja się go nie myślą nawet o oddaniu psa.

Posted

majqa napisał(a):
Niemniej znamienny jest moment: "Babka juz była u weterynarza a ten powiedział jej, że o powód uśpienia pytać nie będzie."

Tego nawet nie próbuję komentować, po prostu ręce opadają. Wiecie w takich chwilach wstydzę się, że należę do gatunku ludzkiego, bo naprawdę na ziemi nie ma okrutniejszego i bardziej bezmyślnego gatunku niż my ludzie.

Posted

[SIZE="3"][SIZE="4"][SIZE="3"]mikosaj czy jak cie tam zwał ... niech cię szlag :angryy::angryy: !!!!! i to z całego serca !!!!
takim "ludziom" jak ty powinni dzieci odbierać zaraz po narodzinach

serce ci pęknie ????? ty serca nie masz a rozumu tym bardziej :angryy::angryy:

EDIT twój post zagotował moje wnętrzności ... mam nadzieję ze nigdy nie dowiem się kim jestes i nie spotkam na swojej drodze ... no chyba mnie zaraz rozniesie :angryy::angryy:

Posted

Dziewczyno założyłaś wątek , podobno szukałaś nowego domu dla suni i co .... cisza, ani fot ani opisu jaka suni jest dla ludzi , dla psów , dla kotów , dla dzieci ... nie odpowiedziałaś na pytanie czy na czas szukania domu nie mogłabyś jej umieścić w hoteliku

Posted

moze sie obraziła i teraz na złość wszystkim pójdzie uspić psa, a my wszyscy bedziemy mieli teraz wyrzuty sumienia, ze na nią najechalismy.
:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad: