LILUtosi Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Tylko jednego się boje, ani kobieta ani tym bardziej córka nie utrzyma psa w momencie np zwarcia. Wczoraj jak byliśmy u weta, akurat przyszli państwo z czarnym owczarem, wychodząc mijaliśmy sie w poczekalni a oni zwyzywali się strasznie. Mój tz nie należy do mikrusów a benek miotał go na boki. Ja bym go nie utrzymała w takiej sytuacji. Po za tym Benek chyba nie kocha obcych, nie wiem np jak zareaguje na koleżanki córki czy też znajomych państwa. Quote
marqs68 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 ale pomyśl ze do wetetynarza moze będa chodzic rodzinnie i na spacery tez mój pies lata po podwórku sam luzem ( mieszka w domu ) a raz wieczorem wychodze z nim na spacer i mysle że nie cierpi z tego powodu !!! Quote
xmartix Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 trzeba się ich zapytać jak sobie to wyobrażają i czy są tego świadomi, jeżeli tak i chcą go dalej to trzeba zaufać Quote
Monia0610 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Cioteczki:) NIe bedzie karmiony tania karma. Panstwo powiedzieli : sucha karma w puszce i gotowane. Ja moge zasponsorować karme dla Benka ...(sucha ) Cioteczki kochane a moze dajmy go na probe...co wy na to?Do weta ja moge np. Z nimi jechac. ( i z rodzinka) Kawał Baby ze mnie to utrzymam psa:) Moje "malenstwo "wazny ponad 50kg i daje rade:) Quote
Monia0610 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Kochani decyzja nalezy juz do was. Ja tylko sprawdziłam domek. Buziaki! Quote
xmartix Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Monia na próbę nie, zły pomysł.. nie daje się psów na próbę.. nigdy.. Lilu to myśl kobieto :) Quote
Monia0610 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Przepraszam ze wogole to napisałam....:( Cioteczki prosze o pomoc..... http://allegro.pl/item881168601_jestem_duza_i_nikt_mnie_nie_chce.html Zbieramy pieniazki na sterylizacje sunieczki...Orientacyjny koszt sterylki 450-500zł :( Quote
xmartix Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 słuchajcie, ponieważ nie wiem jaka decyzja to nie ściągałam ogłoszeń jeszcze i dostałam zapytania dwa, zacytuję.. Nr 1: Witam! Jestem oczarowana tym pięknym bernardynem z aukcji. Bardzo przykre jest to że ludzie potrafią być tak okrutni. Jestem zainteresowana adopcja owego psa ale największym moim problemem jest transport gdyż mieszkam w okolicach Jarosławia w woj.podkarpackim a jest to sporo kilometrów do pokonania. Mam duży ogród, myślę że znalazłby u nas sporo miłości. Chciałabym zapytać czy nie macie Państwo możliwość transportu, czy wchodzi opcja wynajęcia kuriera?? Proszę o odpowiedz. Pozdrawiam Nr 2. Witam! Bez obietnic itd. Jeśli do maja czerwca nikt po psa się nie zgłosi, ma u nas pewny kąt. Dlaczego nie teraz, bo wtedy zostaną ukonczone prace w nowym domu. nie moge wziac go teraz gdyz mieszkamy w wynajetym mieszkaniu. jesli widzi pani takie rozwiazanie prosze o opis charakteru i czy pies był w schronie i jesli tak to jak długo. jesli znana jest jego historia to tez chetnie posłuchamy. Quote
LILUtosi Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 Jeśli chodzi o Lorda to państwo czekają na moją decyzję kiedy mogą przyjechać, najlepiej już. A moje serce już krwawi. Quote
xmartix Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Dobrze to ja tamtym napiszę że już nieaktualne komu podać na nich namiary? jak myślicie? (chociaż w jednym i drugim z tych maili coś mi się nie podoba, nie mniej jednak trzeba by sprawdzić) Quote
zuzlikowa Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Beniku-Lordziku...cioteczce Lilu serce krwawi i rozumiem to absolutnie...ale jeśli domek będzie Twoim szczęściem tęskniąc cieszyć się bedzie ogromnie...my też! I tak ma właśnie być!!! Tylko tak! Jestem...stale i niezmiennie...trzymam kciuki! Lilu...pięknego psiaka nam wyhołubiłaś...szacunek! Quote
Paulina_mickey Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 xmartix napisał(a):Dobrze to ja tamtym napiszę że już nieaktualne komu podać na nich namiary? jak myślicie? (chociaż w jednym i drugim z tych maili coś mi się nie podoba, nie mniej jednak trzeba by sprawdzić) Powiedz im, że są inne benki do adopcji. Na pewno się jakiś znajdzie , który się spodoba :) mogę do nich napisać jak podasz namiary:cool3: Quote
Madallena Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 LILUtosi napisał(a):Jeśli chodzi o Lorda to państwo czekają na moją decyzję kiedy mogą przyjechać, najlepiej już. A moje serce już krwawi. LILUtosi chcesz nastepnego? :):) Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 jak chcesz pieska to nie ma problemu Lilu, uszczęśliwimy Cię - haha :D Quote
Madallena Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 LILUtosi napisał(a):Benka czy ogólnie pieska? Benka :):) Quote
LILUtosi Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 Achhhh, cioteczki, cioteczki. Tylko później cierpię strasznie. Każdy tymczas zostawił głęboki ślad tęsknoty, i nie pomaga tłumaczenie że, dzięki temu mogę pomóc następnemu. Za bardzo się przywiązuję. Każdego chciałabym już zostawić na stałe. Ale pewnie niejeden jeszcze u nas znajdzie przystań. Quote
Monia0610 Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Witam ! I co Z Beniem? Podjeta juz jakas decyzja? Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 przepraszam, ze nie na temat. zapraszam na watek tej malej istoty, b. zle znoszacej mrozy http://www.dogomania.pl/threads/177528-MaA-a-sunia-10-miesiAE-czna-zamarza-w-Schronisku Quote
LILUtosi Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 Państwo przyjeżdżają w sobotę, chcieli wcześniej ale mój tz w tygodniu pracuje do 20 a ja nie podejmuję się trzymania psa przy zapoznaniu. Poprosiłam żeby przyjechała też 15 letnia córka. Od razu pójdziemy na spacer aby się trochę zapoznali z sobą. W końcu mają spędzić ze sobą trochę czasu w samochodzie a później całe życie. To już niedługo. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 kochani, a moze mi ktos podpowie, jaki mamy dzisiaj dzien tygodnia - srode? Quote
LILUtosi Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 Agnieszka(Visenna) napisał(a):kochani, a moze mi ktos podpowie, jaki mamy dzisiaj dzien tygodnia - srode? wtorek kochana Quote
zuzlikowa Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Trzynastka minęła...wpadam dobrej nocki chłopakowi życzyć...niecierpliwie czekać będę do soboty... ...czy ja dobrze uwidziałam-córka ma 15lat? Quote
Recommended Posts