Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak ciekawa, ciekawa ..A ja padnięta... :diabloti:
Ledwośmy go do wanny wtargały...:evil_lol:
Podczas kąpieli był grzeczniutki i spokojny a kiedy zobaczył, że suszarka to też nic strasznego można go było spokojnie suszyć.
Pączuś jest uroczy, słodki i kochany.
Ma wspaniałą psychikę.
Naprawdę życzę każdemu takiego psa.
Mieszka z Manferdem, Nanusią i Fiodorkiem.
W sobotę miał jechać dio weta ale Kasi padł samochód..
W tym tygodniu pojedzie na pewno.
Wybaczcie ale usypiam na stojąco - Jutro foty...

Posted

Dzięki za wiadomości :lol: Jak on musi teraz superzasto wyglądać po kąpieli - taki czyściutki, puchaty, mięciutki... nic tylko kanapa i mizianko :evil_lol:

Posted

Jaka słodka klucha! :loveu: I jaki grzeczniutki, teraz napewno czuje się o niebo lepiej, bez tej skorupy na grzbiecie i brudu. A jak ciut odrosną kłaczki, to dopiero będzie lalunia! Domki będą się o niego zabijały (tego mu życzę z całego serca) :razz:

Posted

Nasz Pączuś przypomina się ....:loveu:
Naprwdę jestem pod wielkim wrażeniem jego charakteru.
Widziałam już różne psy ale Pączusiem jestem zachwycona...
Gdyby był oceniany przez sędziego to psychicznie byłby doskonały.
Trudno jest mnie czymś zaskoczyć ale to jeden z najbardziej zrównoważonych psów jakie w życiu widziałam.
Będzie ktoś miał z niego dużą pociechę.

• 2 weeks later...
Posted

Pączuś jest cały czas na miejscu- na razie nigdzie się nie wybiera...
Jest na tzw.odchuchaniu w "Kocim Świecie".
Przed nim kastarcja.
I musi mu sierść odrosnąć zanim będziemy szukały mu domu.

Posted

[quote name='Osa']Piesek obecnie jest w "Kocim Świecie" w Azylu.
I gwoli jasności nie ma nic wspólnego z shih- tzu tudzież z Lhasa apso tudzież z jakimś innym rasowym psem.
Ponieważ panicznie boi się obroży i kompletnie nie chce w niej chodzić wręcz jest sparaliżowany strachem kiedy tylko ma ją na szyi oraz zważywszy na stopień zaniedbania -sądzimy zgodnie, że jest to pies, który mieszkał na wybiegu gdzieś w jakimś gospodarstwie, żywiony ziemniakami,kluskami,mlekiem (lub innym ludzkim jedzeniem - najpewniej resztkami ze stołu)
Pączuś nie zna kompletnie co to jest i do czego służy sucha karma a nawet puszka, za to uwielbia wędlinę oraz inne ludzkie jedzenie..
Najprawdopodobniej ze względu na to, że jest szalenie miłym psem i bardzo tolerancyjnym w stosunku do innych psów jak i do ludzi i absolutnie nie nadaje się na stróża, został wywieziony gdzieś w pola...
Mało prawdopodobne że ma czipa...Ale ponieważ Kasia będzie z nim lada dzień u weterynarza, oczywiście tego czipa poszukamy.
Cale szczęście, że nie trafił do schroniska ponieważ z jego dobrodusznym usposobieniem zginął by tam marnie...

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Jest w Nasielsku (niedaleko Wa-wy) w Azylu "Koci Świat" u Kasi Strzeleckiej...
Ma około 4-5 lat
Nie ma czipa...

Bardzo chcemy żeby przed kastrarcją Pączuś schudł trochę...
Niestety Pączek skutecznie broni się przed utratą zbędnych kilogramów.
Nie chcemy go głodzić - dostaje małe porcje ale częściej...
Jednak Pącz ma swoje metody - na przykład mniej kaloryczną karmę rekompensuje sobie mniejszą dozą ruchu :evil_lol:
(i tak z reguły mało się rusza)
No cóż walczymy o każdy kilogram Pączka ale nie wiem czemu jakoś czarno widzę to jego odchudzanie..
Powiem szczerze że wolę jednak jak jest odwrotnie i pies musi przytyć a nie schudnąć- jest dużo łatwiej.
A może to już taka uroda Pączunia...:cool3::evil_lol:

• 1 month later...
Posted

[B]Pączuś [/B]jest po zabiegu kastarcji.
Ładnie odrasta mu sierść i coraz bardziej zaczyna przypominać pieska w typie shih...:cool3:
Mamy nadzieję, że niuniuś znajdzie kochający dom bo bardzo na niego zasługuje.
Jest przekochanym, spokojnym pieskiem.Bardzo zrównoważonym, tolerujacym każde żywe stworzenie.
Tak bardzo chciałybyśmy aby go ktoś pokochał.
To naprawdę super pies.

Posted

A ja tam bym sie jednak przychylila do tego, ze Paczus jest BARDZO w typie lhasaczka! No, a majac dwa w domu cos o tym wiem, jak wygladaja.... niestety lhasaki po 300 zl na allegro tez sie trafiaja :(
Osa, ja tam jednak twierdze, ze latwiej psa jednak odchudzic niz utuczyc ;)

Posted

[quote name='nefesza']
Osa, ja tam jednak twierdze, ze latwiej psa jednak odchudzic niz utuczyc ;)

Taaak??:cool3:
To spróbuj odchudzić Pączka...
Powodzenia...:evil_lol::evil_lol:
Lhasek czy nie - domu dobrego szuka bieduś i coś go nie widać....

Posted

[quote name='Neris']Ciekawe, jak teraz Pączuś wygląda:lol:
Ja mam bardzo blisko do Kociego Świata, ale jakoś nigdy tam nie trafiłam...
To najbardziej aktualne zdjęcie Pączka
Ostatnio jest dużo adpocji i kocich i psich - przychodzą też nowi mieszkańcy którymi trzeba zająć się na Cito, zawieść do Warszawy do weta,wykąpać,ostrzyc itd.
Nie za bardzo jest czas na pstrykanie fotek...

Posted

Bieżemy taką możliwość pod uwagę i już w niedługim czasie piesek będzie miał robione dodatkowe badania, zostanie także przeprowadzona dokładna analiza krwi.

• 4 weeks later...
Posted

[SIZE="4"]Chcę wszystkich powiadomić że nasz Pączuś znalazł cudowny dom i został mieszkańcem Warszawy.
Teraz czekamy na zdjęcia z nowego domku:)
Powodzienia kochany - jesteś jednym z najmilszych psów jakie znam.....