agaga21 Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 no dzisiaj to anis jest w pełni sił! rozrabia, apetyt ma, mruczy, więc chyba wszystko wróciło do normy :) a przy okazji: Po dwóch latach karencji schronisko w szczecinku ponownie startuje do KV. Tym razem w koalicji z Fundacją Pomocy Podhalanom "Bono" Bardzo prosimy o głosy w ankiecie Dogo. [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/238339-Krakvet-stycze%C5%84-2013-wybieramy-kandydata"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...ramy-kandydata[/URL] Quote
lula2010 Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 cieszy mnie powrot do zdrowia kocia ,martwilam sie....o niego ,a takze o Ciebie....pozdrawiam Quote
Donvitow Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Zuch chłopak. Nadal trzymamy kciuki. Kuba tydzień odsypiał swoje " loty". Quote
*Magda* Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Dobrze, że Anis już zdrowy :multi: [quote name='agaga21'] a przy okazji: Po dwóch latach karencji schronisko w szczecinku ponownie startuje do KV. Tym razem w koalicji z Fundacją Pomocy Podhalanom "Bono" Bardzo prosimy o głosy w ankiecie Dogo. [/QUOTE] Zrobione ;) Quote
katik Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Ale kociak napędził ci strachu. Dobrze że już czuje się lepiej. :) Quote
malawaszka Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 ufff dobrze, że już jest ok!!! szkoda, że nie wiadomo od czego to było na przyszłość Quote
agaga21 Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 no właśnie coś się pojawiło znikąd, strachu napędziło, bo mogło się to źle skończyć. dziś pojechaliśmy jeszcze na kontrolę i zastrzyki ale kot wygląda zdrowo i wszystko jest w normie. dzięki wszystkim za trzymanie kciuków :) aha, w lecznicy go zważyłam, waży już 3,1kg. Quote
agaga21 Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 [quote name='zerduszko']Duży bardzo :) Zdrówka![/QUOTE] mówisz? a może to twoje są maluszki? salma waży jakieś 0,5kg mniej pewnie. strasznie jestem ciekawa jak duże wyrosną :) Quote
zerduszko Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Moje są mniejsze, ale Jadźka też była tak mała. Chociaż ostatnio ruszyły, szczególnie chłopak. W środę je zważy wet przy kastracji, bo mi wagę w domu ktoś popsuł :angryy: Quote
agaga21 Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 [quote name='zerduszko']Moje są mniejsze, ale Jadźka też była tak mała. Chociaż ostatnio ruszyły, szczególnie chłopak. W środę je zważy wet przy kastracji, bo mi wagę w domu ktoś popsuł :angryy:[/QUOTE]a ile twoje mają miesięcy? Quote
bira Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 najważniejsze, że Anis zdrowy :-) Nasze kciuki działają :-) Quote
agaga21 Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 [quote name='bira']najważniejsze, że Anis zdrowy :-) Nasze kciuki działają :-)[/QUOTE] na pewno!:loveu::evil_lol: dzięki wszystkim za kciuki! Quote
zerduszko Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 [quote name='agaga21']a ile twoje mają miesięcy?[/QUOTE] 6 i jakiś tydzień. Chłopaka to juz musowo ciachać, a dziewuszkę też można i niech już znajda domki. Quote
agaga21 Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 [quote name='zerduszko']6 i jakiś tydzień. Chłopaka to juz musowo ciachać, a dziewuszkę też można i niech już znajda domki.[/QUOTE] to moje też gdzieś tyle będą miały! mówisz, że to już pora na kastrację/sterylkę? Quote
bira Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 jasne, że pora. Salma zaraz pewnie ruje dostanie. Moja Honka miała 7 mies. na koniec cieczki ją ciachali. Quote
agaga21 Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 [quote name='bira']jasne, że pora. Salma zaraz pewnie ruje dostanie. Moja Honka miała 7 mies. na koniec cieczki ją ciachali.[/QUOTE] :eek2: o jezu, nie strasz! myślałam, że mam jeszcze czas! czemu nikt mi nie powiedział, że to już trzeba??? Quote
conceited Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 od 6 miesiaca mozna ciachac :) ale moim zdaniem nie trzeba, mozna poczekac do 8go z kocurkiem o ile nie bedzie znaczyl. Quote
zerduszko Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 [quote name='conceited']od 6 miesiaca mozna ciachac :) ale moim zdaniem nie trzeba, mozna poczekac do 8go z kocurkiem o ile nie bedzie znaczyl.[/QUOTE] Ale jak się ma parkę, to coś trzeba zrobić i lepiej szybko, bo kotki mają często pierwszą rujkę cichą. A chybabym sobie w łeb palnęła, gdybym tak nie upilnowała. Ja wczoraj byłam z chłopakiem u weta, jajuszka już się nadawają ;) Swoją drogą to ciekawe, że psy=samce można szybciej niż suczki, a u kotów niby odwrotnie. Quote
Donvitow Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 [quote name='zerduszko']Ale jak się ma parkę, to coś trzeba zrobić i lepiej szybko, bo kotki mają często pierwszą rujkę cichą. A chybabym sobie w łeb palnęła, gdybym tak nie upilnowała. Ja wczoraj byłam z chłopakiem u weta, jajuszka już się nadawają ;) Swoją drogą to ciekawe, że psy=samce można szybciej niż suczki, a u kotów niby odwrotnie.[/QUOTE] To zależy od weta, własnych przekonań, konieczności. Z maurycym czekałem do roku. Quote
magdyska25 Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 ja bym się pytała sprawdzonego weta bo faktycznie możesz przegapić ruje kotki. Zależy od kotki, jedna może drzeć się inna cicho to przechodzić. Kurcze to moja drobna jest...ma ponad rok i waży trochę ponad 3 kg... U mnie wet powiedział, że najlepiej jak kotka waży pi razy drzwi 3 kg to ciachać można. Dopytaj się bo jak dla mnie 6 m-cy dla kotki to może być ok. Quote
zerduszko Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 [quote name='Donvitow']To zależy od weta, własnych przekonań, konieczności. Z maurycym czekałem do roku.[/QUOTE] Z moją prywatną kotką czekałam ponad rok. Ale miałam taką możliwość, bo sama jedna była. A i rujki widocznej się nie doczekałam. Słyszałam z kolei opinię, że kot musi ważyć min. 2,5 kg. Ale to co wet, to rożna opinia. Jedna wetka mówi, ze kubraków nie trzeba jak kotka nie liże, a druga, ze koniecznie i nie warto ryzykować. I bądź tu mądry ;) Quote
Recommended Posts