Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja koleżanka zaczęła dokarmiać psiak, których właścielami są lokalni menele mieszkający w Nowym Dworze Maz.
Pieski 3 suczki i piesek sa notorycznie bite, ciągle chodzą głodne no i oczywiście za kazdym razem kiedy mają cieczkę zachodzą w ciążę:shake:

2 dni temu dało jej się wyciągnąć miniaturkę jamnika długowłosego.
Sunia jest obecnie w hoteliku. Znajoma jeszcze nie wieskąd ma wziać na to pieniądze bo samej się jej nie przelewa:shake:
Sunia jest milutka ale to kłębek nerwów-z kazdej strony wypatruje ciosu.
Nie je normalnie tylko nerwowo zerkając czy czasem zaraz czymś nie oberwie. Na podniesiona miotłę (pani chiała pozamiatać) zareagowała piskiem i ucieczką:placz:

Wczoraj koleżanka poszła nakarmic psiaki i o mało nie została pobita przez pijanego właściciela:roll:
Nie chciała wzywac policji bo bała sie o psiaki, którym przy okazji dostało się parę kopów:-(
Wykrzykiwał że jak ich nie zabierzw to im upier... łby.
Niestety nie ma ich gdzie zabrać.
strasznie martwi sie co z nimi będzie.
To takie malutkie psiaki do połowy łydki.
Nie wiem co dalej z nimi będzie ani ja ani ona nie mamy możliwości zabrania ich do siebie.
Nie mamy także pieniędzy na hotele.

Szukamy, kogos kto weźmie je na tymczas albo pomoże w sfinansowaniu hotelu-miejsce jest tylko środków brak.
Prosimy o pomoc!

Posted

Nie, zostawić ich u tego faceta nie można, zrobi im krzywdę a i tak są przerażone. Trzeba je zabrać do hotelu. Są malutkie, znajdą domy.

Ktoś chętny, żeby się dołożyć?

Posted

malagos napisał(a):
Ja mam zajety dt, ale jak Ami znajdzie dom...
Inaczej nie mogę pomóc...
Pokaż nam tego jamnika :-(

jeszcze nie mam zdjęć podobno to starszy piesek:-(

Posted

Jeeezu, Asiu, trzeba ich zabrać natychmiast, choćby do jakiegoś przyzwoitego schroniska. Przecież oni ich pozabijają. Gdzie Ty dziewczyno wynajdujesz takie bidy? Skontaktuj się z wlodim z dogo, może uprosi kierowniczkę radomskiego schroniska, żeby ich można było wziąć?
No i trzeba ich socjalizować i ogłosić. Tylko jak to zrobić w warunkach schroniska? Niestety nie jesteśmy w stanie dać im tymczasu :shake:

Posted

Asia juz jest naprawde zapsiona po uszy :-( ....i konca nie widac....

mozna je zabrac do hotelu, ale kto za to zaplaci??? To ogromne koszty miesieczne :placz:

tymczas to jedyny ich ratunek - kto przygarnie malego psiaczka?

Posted

emilia2280 napisał(a):
Hotel, to malo realne :shake: Kasa oczywiscie. DT moze cudem. Jesli nie, to rzeczywiscie schron dobry bédzie bezpieczniejszy. I przyjdzie czekac na kolejne, jak sobie przygarnie menel :roll:

Hotel jest realny pod warunkiem, że znajdą się chętni do wpłat. Jest to najlepsze rozwiązanie dla psa, bo jest socjalizacja.

W schronisku takie dzikawe, nieprzyzwyczajone to chyba tylko zagryzione moga być.

Posted

mysza 1 napisał(a):
Hotel jest realny pod warunkiem, że znajdą się chętni do wpłat. Jest to najlepsze rozwiązanie dla psa, bo jest socjalizacja.

W schronisku takie dzikawe, nieprzyzwyczajone to chyba tylko zagryzione moga być.

Racja mysza, ale ile takich "nie naglych wypadków" mozemy wziác na hotel i utrzymywac? Ja sié zastanawiam gdzie jest granica i musialam przystopowac, bo miesiécznie niezle raty juz mam. A to i tak tylko kilka psów :shake: Jeszcze na emergency sié uzbiera, ale od tych, chyba jeszcze gorzej majá te psy na ulicach, zupelnie same. Nie wierm co gorsze. Chyba smierc humanitarna tylko lepsza.

Posted

mysza 1 napisał(a):
Asia ma pod opieką ponad 10 chyba, w hotelach, lecznicy. Konca nie widać, wsparcia też.:roll:

No wlasnie. Bo wsparcie na dogo tez ma limity niestety. Dobrze ze dochodzá nowi uzytkownicy, ale mimo wszystko, to nie wystarcza, nigdy.