Jump to content
Dogomania

POMOCY!!!!!! Czy brak jednej łapy to wyrok - Julek zostaje w DT na zawsze

Recommended Posts

• Replies 390
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w schronisku rezyduje ok 3-4 letni Nelek ,który na skutek pogryzienia przez inne psy stracił łapkę (miał też zwyrodnienie palców) teraz przewodniczy zgraji która robi obchody schroniska oraz okolicznych terenów, dobrze radzi sobie w grupie i jest przykładem na to ze mimo braku 1 łapy można mieć jeszcze coś z życia:evil_lol:

Posted

Kurczę, szkoda, że to aż w łodzi.. ja mam takie plany za jakieś 2-3 tygodnie psiaka ze schroniska zaadoptować, tzn. to nie są już plany bo to właściwie pewne ale ja mieszkam w białymstoku, i mama się nie zgodzi, żeby tak dalego po psa jechać.. ja to bym chciała.. Bo wcale nie ma nic złego w tym, że piesek nie ma łapki... I nie trzeba od razu zakładać, że nikt nie będzie chciał ich przygarnąć. ;p Powodzenia w szukaniu domku dla piesków ;)

Posted

Zosienka_xD napisał(a):
Kurczę, szkoda, że to aż w łodzi.. ja mam takie plany za jakieś 2-3 tygodnie psiaka ze schroniska zaadoptować, tzn. to nie są już plany bo to właściwie pewne ale ja mieszkam w białymstoku, i mama się nie zgodzi, żeby tak dalego po psa jechać.. ja to bym chciała.. Bo wcale nie ma nic złego w tym, że piesek nie ma łapki... I nie trzeba od razu zakładać, że nikt nie będzie chciał ich przygarnąć. ;p Powodzenia w szukaniu domku dla piesków ;)

Witaj, z tego co wiem to tu na dogomanii odległość nie jest przeszkodą , zawsze udaje sie zebrać fundusze i zorganizować transport, proszę cię weż jednego a na pewno go ci dowiozą do Białegostoku

Posted

dolores181 napisał(a):
Witaj, z tego co wiem to tu na dogomanii odległość nie jest przeszkodą , zawsze udaje sie zebrać fundusze i zorganizować transport, proszę cię weż jednego a na pewno go ci dowiozą do Białegostoku

Też tak myślę
Jeśli sie zdecydujesz na któregoś z tych psiaków to transport na pewno się znajdzie

Posted

Ehh... Moja mama mówi, że ten brak łapy będzie się w przyszłości wiązał z jakimiś tam chorobami stawów i z innymi dolegliwościami, i że nas na to nie stać... ;/ nie wiem jak ją przekonać.. ;/

Posted

Obydwa psy sa przepiękne. Szkoda, żeby były narażone na pogryzienie w schronie. Żeby tylko udało się im znaleźć szybko domki :kciuki: :kciuki:

Posted

[quote name='Zosienka_xD']Kurczę, szkoda, że to aż w łodzi.. ja mam takie plany za jakieś 2-3 tygodnie psiaka ze schroniska zaadoptować, tzn. to nie są już plany bo to właściwie pewne ale ja mieszkam w białymstoku, i mama się nie zgodzi, żeby tak dalego po psa jechać.. ja to bym chciała.. Bo wcale nie ma nic złego w tym, że piesek nie ma łapki... I nie trzeba od razu zakładać, że nikt nie będzie chciał ich przygarnąć. ;p Powodzenia w szukaniu domku dla piesków ;)

[quote name='Zosienka_xD']Nie wiem spróbuję pogadać. ;p pokazałam jej zdjęcia te i powiedziała, że się zastanowi. :) ale jak coś to bym chciała tego dugiego :) trzymajcie kciuki :)

[quote name='Zosienka_xD']Ehh... Moja mama mówi, że ten brak łapy będzie się w przyszłości wiązał z jakimiś tam chorobami stawów i z innymi dolegliwościami, i że nas na to nie stać... ;/ nie wiem jak ją przekonać.. ;/

Mamie i panience marzy sie rasoweic za free. Mama wie ze brak łąpy wiąze sie z problemami w przyszlości, ale jakoś nie wie z czym sie wiąże psiak z pseudohodowli:

kliknij >>> http://www.dogomania.pl/forum/f97/poszukuje-pieska-144404/

.

Posted

No więc po 1 : Dlaczego wszyscy na mnie naskakują ? Bo co ? bo szukam psa ?

Po 2: Spójrzcie na daty postów... W tym wątku napisałam najpierw, zanim wogóle zobaczyłam tego huskiego

Po 3: Moja mama naprawdę się nie zgodziła na tego psa, bo mówi że ędzie chorował, jak już wyżej napisałam .

Ktoś ma jesczze jakieś pytania?!

Ps. Tak, nudzę się w wakacje.. pisałam już gdzieś to .

Posted

I to do Isadory.. Czemu ty się tak na mnie uwzięłaś ? zrobiłam ci coś czy jak ? ;/ w każdym temacie w jakim napiszę po mnie jedziesz.. ;/ i z kąd możesz wiedzieć jakie mam zamiary i co chcę, jak mnie nie znasz ?

Posted

I czytaj uważniej! Nie napisałam, że z pseudohodowli jakiejś istniejącej, tylko ze zlikwidowanej, z której psy nie mają się gdzie podziać! a ty mnie oczerniasz i jeszcze moją mamę w dodatku i piszesz jakieś bzdury.. ;/

Zastanów się poważnie nad sobą człowieku...

Posted

Ciapuś wybacz ten jeden jedyny raz tej panience odpowiem:
Przepraszam Ciebie i psiaka.

[quote name='Zosienka_xD']I to do Isadory.. Czemu ty się tak na mnie uwzięłaś ? zrobiłam ci coś czy jak ? ;/ w każdym temacie w jakim napiszę po mnie jedziesz.. ;/ i z kąd możesz wiedzieć jakie mam zamiary i co chcę, jak mnie nie znasz ?

[quote name='Zosienka_xD']I czytaj uważniej! Nie napisałam, że z
pseudohodowli jakiejś istniejącej, tylko ze zlikwidowanej, z której psy nie mają się gdzie podziać! a ty mnie oczerniasz i jeszcze moją mamę w dodatku i piszesz jakieś bzdury.. ;/
Zastanów się poważnie nad sobą człowieku...

Dokładnie tak Zastanów się poważnie nad sobą człowieku.
Doskonałe rozmyślanie dla ciebie.

Przeczytaj uważnie to co sama napisałaś, że chcesz psa z
pseudohodowli jakiejś istniejącej, tylko ze zlikwidowanej.
I dodaj do tego to o co pytałam "Czy masz świadomość jakie są psy z pseudohowli?". Opowiem NIE. Zdanie "chcesz psa z
pseudohodowli jakiejś istniejącej, tylko ze zlikwidowanej" jest na to dowodem. Dlaczego? Nie będę tłumaczyć tutaj, to wątek psiaka któremu szukamy domu, a ty zrobiłaś fałszywą nadzieję. Odpowiedz na pytanie między innym mgie na wątku, który sama założyłaś, a wypowiedzi na tym nie dotyczące tematu zakończ. Każdy następny twój offtop zgłosze do moda. Proste.

[quote name='Zosienka_xD']No ja pisałam na ich temat i chciałam wziąść jednego. Moj amama się mnie zgodziła - moja wina ? Chciałam na PW ale Isadora nie odpisuje.. ciekawe dlaczego.. ;/

Odpisuję tylko na sensowne zapytania. EOT.

Posted

Ślicznoty moje trzyłapkowe :iloveyou: wierzę, że znajdziecie jeszcze odpowiedni domek u odpowiedzialnych ludzi. Oby tylko szybko to nastąpiło :roll: