Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Łatek
samiec
niespełna roczek, 6 kg
Kastracja : nie
Szczepienia: nie
Włocławek
509 727 921

Dopiero co spadł mi kamień z serca w postaci wyadoptowanej czikity, a tu... syn przyniósł mi wczoraj wieczorem kolejne nieszczęście.
Sama go uczyłam, żeby każdemu w potrzebie pomóc, no i mam co chciałam...
Nieszczęście przyniesione na rękach tak śmierdziało, że najpierw wyladowało pod prysznicem, dopiero potem przeszło szczegółowe oględziny.

I tak na jedną noc dokwaterowaliśmy Łateczka. łatek to drobniutki (6 kg) na cienkich, wyższych nóżkach niespełna roczny kawaler. Śliczny, z mięciutką sierścią, z piękną lisią kitką. Grzeczny, cichy, czysty, łagodny.

Skąd się wział?
Ano ktoś "miły" przywiązał psinę w tym morderczym upale... na moście. Żeby było weselej postawił go po zewnętrznej stronie barierki, nad przepaścią.

Nie wiadomo ile tam stał. Przyniesiony do domu długo trząsł sie ze strachu, jeszcze dłużej pił, pił i pił podaną mu wodę.
W nocy zjadł to co dostał na miseczkę, kawałek kurczaczka i purinkę. Rano zrobił siusiu na trawnik, normalnie wersal.

Napewno mieszkał w domu - śmiało wszedł do klatki schodowej, nie bał sie schodów. Zamknięty w pokoju syna wybrał łożko. To tradycja - wszystkie największe smierdziele u mnie w domu lądują u Antka w łóżku.

Bez strachu wchodzi do auta, drodze znosi spokojnie i bezproblemowo.
Byliśmy u weta, psina jest zdrowa.

Może to moja starcza naiwność (patrząc na okoliczności jego znalezienia), ale mam nadzieje , ze znajdzie sie jego właściciel. Zaraz wydrukuję ogłoszenia.

Niestety Łatek musiał trafić do kojca z innymi psami, do przytuliska, nie jestem w stanie trzymać piątego psa.

Dlatego leży mi na sercu znalezienie mu domu, starego lub nowego.

Posted

NaamahsChild napisał(a):
Ja wpadłam po uszy:loveu:
Powiedz mi, jak reaguje na psiaki i kotki?

Na psiaki Ok, nawet sie cieszy ze spotkania i chętnie sie bawi.
Kotów nie testowałam bo nie posiadam, ale i to będzie wkrótce wiadome.

Posted

[quote name='Kasia']Wyróżnione allegro Łatka:
ŁATEK z mostu! SUPER sposób na pozbycie sie psa. (710811020) - Aukcje internetowe Allegro

Jejku Kasiu, jak zwykle śliczne, dziękujemy.

Mam tylko taka uwagę, że łatek nie jest suką, a w allegro tak stoi:evil_lol:.
I może zmień tytuł na: Łatek z mostu. 6 kg sliczności do kochania.

Ludzie maja jakąś schizę na leciutkie psy, więc może to będzie zachęta.

Posted

[quote name='Agata69']
Jejku Kasiu, jak zwykle śliczne, dziękujemy.

Mam tylko taka uwagę, że łatek nie jest suką, a w allegro tak stoi:evil_lol:.
I może zmień tytuł na: Łatek z mostu. 6 kg sliczności do kochania.

Ludzie maja jakąś schizę na leciutkie psy, więc może to będzie zachęta.

już poprawiłam ;)
ŁATEK z mostu! 6 kg ŚLICZNOŚCI do kochania! (710811020) - Aukcje internetowe Allegro

a z tą "suką" to przez Bezę bo ta na przykładzie jej aukcji wystawiałam aukcje Łatka :p

Posted

[quote name='ElzaMilicz']To ma być tricolor ? :roll:

Eeee, Ciotka sie czepiasz. Na mojej kanapie, obok mnie, leży bardzo podobna tricolorka :cool3:. Jedynie nieco większa. I moja prywatna, osobista.

Posted

[quote name='Reno2001']Eeee, Ciotka sie czepiasz. Na mojej kanapie, obok mnie, leży bardzo podobna tricolorka :cool3:. Jedynie nieco większa. I moja prywatna, osobista.

Piękna. I do yorka niepodobna. Ostatnio cos mam alergie na towarzystwo yorkolubne.
A pani od tricolorka chce psa czy kolory?

Ja mam tricolor: Bej morelowy, Psota czarna, Beza biała. Kierowniczka sie nie liczy bo jest podpalana i siedzi w szafie.

Posted

A ja mam pewność absolutną, że ten przepiękny Łatek idealnie pasuje do ślicznej dziewczynki, z którą to wspólnie pozował do fotek. Taka mała pańcia :loveu: jest w sam raz dla małego psiego dziecka :loveu:.

Posted

[quote name='jolap.']A ja mam pewność absolutną, że ten przepiękny Łatek idealnie pasuje do ślicznej dziewczynki, z którą to wspólnie pozował do fotek. Taka mała pańcia :loveu: jest w sam raz dla małego psiego dziecka :loveu:.

Jolu, ta dziewczynka ma w domu aż 4 pieski:crazyeye:!!!

Posted

Telefon w sprawie ŁAtka dzwoni od wczoraj. mamy już 5 potencjalnych domów. Poniewaz wszystkie w zasadzie sa podobne (mieszkanie w bloku, Warszawa, młodzi ludzie) najpierw sprawdzimy pierwszy dom a potem będę układała sie z następnymi. Mam nadzieje, że uda mi sie na Łatka karku wyadoptować więcej psiaków.

Jo37 jest umówiona na czwartek. wszystko wskazuje na to ze łatek z mostu będzie warszawiakiem.