Cervarius Posted May 25, 2005 Posted May 25, 2005 [quote name='peggy'][quote][Pan Borkowski :wink: Właśnie pan Borkowski, a czy ktos zna tego sędziego, jak sędziuje na co zwraca uwagę?[/quote] Pan Borkowsi sedziuje szybko i konkretnie i patrzy glownie na ruch[/quote] super w takim razie, bardzo dziękuję za odpowiedź Quote
carotina Posted May 25, 2005 Posted May 25, 2005 [quote name='ofcaa']LUDZIE! Wystarczy zadzwonić i sie spytać (0-22) 628-21-29, 622-65-41, Fax: (0-22) 628-21-54 pozdrawiam iwona[/quote] to skoro wszystko jasne i wystarczy zadzwonić, żeby sie dowiedziec, to dlaczego nie mogą dać obsady w internecie??? :-? Quote
Lara Posted May 27, 2005 Posted May 27, 2005 juz jest!!! :D kopiuje Wam obsade! [color=darkblue][b]PROPONOWANA OBSADA SĘDZIOWSKA (Obsada sędziowska może ulec zmianie z powodów niezależnych od organizatorów) W sobotę 9.07.2005 r. oceniane będą Grupy FCI: II, IV, V, VI, VII W niedzielę 10.07.2005 r. oceniane będą grupy FCI: I, III, VIII, IX, X SOBOTA 09.07.2005 r. sędzia – ANNA BOGUCKA - Sznaucer miniaturowy biały - Sznaucer miniaturowy czarny - Sznaucer miniaturowy czarno-srebrny - Sznaucer miniaturowy pieprz-sól sędzia – RITA TRAININ - (Izrael) - Entlebucher - Duży Szwajcarski Pies Pasterski - Sznaucer olbrzym - Sznaucer średni czarny - Sznaucer średni pieprz sól sędzia – MARIOLA SEMIK - Owczarek środkowoazjatycki - Owczarek kaukaski sędzia – FREDDIE KLINDRUP – (Dania) - Pirenejski Pies Górski - Berneński Pies Pasterski sędzia – IWONA MAGDZIARSKA - Boksery sędzia - ANDRZEJ STĘPIŃSKI - Pinczer Średni - Mastif Pirenejski - Nowofundland - Landseer - Duży Japoński Pies - Dog Argentyński sędzia - MARTO STEINBACHER – (Austria) - Tosa - Dogue de Bordeaux - Mastiff - Bullmastiff sędzia - ANDRZEJ SZUTKIEWICZ - Cane Corso - Pies Kanaryjski - Pies z Majorki sędzia - ZBIGNIEW OSTROWSKI - Bernardyn - Fila - Mastif Hiszpański - Mastino sędzia - ELŻBIETA CHWALIBÓG - Broholmer - Czarny Terier Rosyjski - Hovawart - Leonberger sędzia – PIOTR KRÓL - Buldog angielski - Dogi Niemieckie sędzia – HENRYK JUREK - Rottweiler - Shar Pei sędzia - WOJCIECH MYSZKOWSKI - Pinczer miniaturowy - Doberman sędzia - JACQUES LE MAGNAN – (Francja) - Jamniki Krótko-Długo-Szorstkowłose Królicze, Miniaturowe, Standardowe sędzia – ZYGMUNT JAKUBOWSKI - Basenji - Alaskan Malamute - Chow-Chow - Samoyed sędzia – JANUSZ OPARA - Siberian Husky - Szpic Mały - Szpic Miniaturowy - Szpic Wilczy sędzia – HENRYK STĘPKA - Gończy Polski - Ogar Polski - Rhodesian Ridgeback sędzia – BARBARA LARSKA - Bloodhound - Beagle - Basset Hound sędzia – TOMASZ BORKOWSKI - Alpejski Gończy - Duży Gończy Gaskoński - Petit Basset Griffon Vendeen - Słowacki Kopov - Dalmatyńczyk - Posokowiec Hanowerski - Posokowiec Bawarski sędzia – ELŻBIETA SOBIESZCZAŃSKA - Seter Angielski - Seter Irlandzki - Seter Szkocki Gordon sędzia – MAGDALENA ŚWIĘTOŃ - Pointer - Wyżeł Czeski - Wyżeł Fryzyjski - Wyżeł Niemiecki - Wyżeł Weimarski - Wyżeł Węgierski - Mały Münsterländer sędzia LEOS JANCIK – (Czechy) - Shiba - Łajka Rosyjsko-Europejska - Łajka Zachodnio-Syberyjska - Podengo - Eurasier - Karelski Pies na Niedżwiedzie - Nagi Pies Meksykański - Pies Grenlandzki - Mastif Tybetański - kita Konkurs „Młody Prezenter” MAŁGORZATA SUPRONOWICZ NIEDZIELA – 10.07.2005 r. sędzia – MARIOLA SEMIK - Border Collie - Owczarek Szkocki - Owczarek Południoworosyjski Jużak - Owczarek Staroangielski Bobtail - Owczarek Australijski - Ceskoslovensky Vlcak Sędzia - TOMASZ ŚPIEWANKIEWICZ - Puli - Bearded Collie - Bergamasco - Biały Owczarek Szwajcarski - Bouvier des Flandres - Komondor - Owczarek Podhalański - Polski Owczarek Nizinny sędzia – FREDDIE KLINDRUP – (Dania) - Buldog Francuski - Australian Cattle Dog - Welsh Corgi Cardigan - Welsh Corgi Pembrok sędzia – ZYGMUNT JAKUBOWSKI - Owczarek Szetlandzki - Owczarek Francuski Briard - Owczarek Francuski Beauceron sędzia - ANDERS ERIKSSON - (Szwecja) - Owczarki Niemieckie sędzia – VIVA MARIA SOLECKYJ-SZPUNAR - Terier Walijski - American Staffordshire Terrier sędzia – JACQUES LE MAGNAN – (Francja) - Australian Silky Terrier - Cairn Terrier - Irish Soft Coated Wheaten Terrier - Jack Russel Terrier - Parson Russel Terrier - Norwich Terrier - Sealyham Terrier - Skye Terrier - Terier Szkocki - Terier Czeski - Terier Australijski sędzia – RITA TRAININ – (Izrael) - Yorkshire Terrier sędzia – MAGDALENA ŚWIĘTOŃ - Manchester Terrier - Bull Terrier - Bull Terrier Miniaturowy - Staffordshire Terrier - Kerry Blue Terrier - Lakeland Terrier - Niemiecki Terier Myśliwski - Foksterier Krótkowłosy - Foksterier Szorstkowłosy sędzia – MARTO STEINBACHER – (Austria) - West Highland White Terrier - Airedale Terrier sędzia – ELŻBIETA CHWALIBÓG - Golden Retriever sędzia – ELŻBIETA SOBIESZCZAŃSKA - Labrador Retriever sędzia – HENRYK STĘPKA - Cocker Spaniel Amerykański - Cocker Spaniel Angielski - Cheaspeake Bay Retriever - Hiszpański Pies Dowodny - Portugalski Pies Dowodny - Springer Spaniel Angielski - Springer Spaniel Walijski sędzia – PIOTR KRÓL - Flat Coated Retriever - Nova Scotia Duck Tolling Retriever - Płochacz Niemiecki ew. klasa szczeniąt i młodzieży - Yorkshire Terrier - Golden Retriever - Labrador Retriever sędzia – ELŻBIETA JUNIKIEWICZ - Shih Tzu - Chihuahua - Papillon - Chin Japoński - Gryfonik sędzia – MAŁGORZATA SUPRONOWICZ - Mops - Cavalier King Charles Spaniel - King Charles Spaniel - Border Terrier - Terier Irlandzki sędzia – JANUSZ OPARA - Chiński Grzywacz - Maltańczyk - Hawańczyk - Pekińczyk - Pudel Duży - Pudel Miniaturowy - Pudel Średni - Pudel Toy - Terier Tybetański Sędzia – MAŁGORZATA SZMURŁO - Charcik Włoski - Chart Perski Saluki - Chart Rosyjski - Greyhound - Wilczarz Irlandzki sędzia – TOMASZ BORKOWSKI - Whippet - Chart Afgański - Chart Polski sędzia – LEOS JANCIK – (Czechy) - Lhasa Apso - Bichon Frise - Bolończyk - Boston Terrier - Coton de Tulear - Spaniel Tybetański - Owczarki Belgijskie Konkurs „Młody Prezenter” KRYSTYNA OPARA [/b][/color] Quote
Gosik71 Posted May 27, 2005 Posted May 27, 2005 [color=blue]Ja się też zaczynam wahać.... nie znam sędziego... nazwisko gdzieś mi się o uszy obiło, ale nie wiem jak sędziuje[/color] :-? Quote
Agasia Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 Tylko troszkę szkoda ze sedzia ktory mial oceniac beagle, bedzie na wystawie ocenial ale juz nie ta rase... :-? Mojego psa nie zglaszam ;) Ale na wystawie napewno sie pojawie :) Quote
paolinka Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 Hmm a to jednak do Beagli innego sedziego... i tak nie pojade :roll: No chyba, ze z Pointerem albo z FCR ;) Quote
Janosik Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 Jak sędziuje pan Opara chodzi o husky? Na co zwraca największą uwagę, ja chyba byłam u niego, ale starość nie radość :oops: Pierwotnie miała nas sędziować pani Jasielska, czy to zmiana na lepsze, czy.....Bo tej pani to wogóle nie znam Quote
carotina Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 [quote name='Lara']a czemuz to? :([/quote] a) sędzia :wink: b) dzień w którym jest moja rasa :roll: Quote
AnkaW Posted May 29, 2005 Posted May 29, 2005 Czy ktoś coś wie jak sędziuje pan Janusz Opara, mam jechać z grzywaczem? Quote
whippetka Posted May 29, 2005 Posted May 29, 2005 Ufff... zmienili mi sedziego. Bede w posredniej z Naomi :D . Quote
gwiezdny-wyslannik Posted May 29, 2005 Posted May 29, 2005 To się spotkamy ;) Ja będę z irlandem w championach, mam nadzieję, że chociaż na lokatę się załapiemy.... :wink: Quote
whippetka Posted May 29, 2005 Posted May 29, 2005 e, tam lokate - BOBa :lol: A ja wciaz nie wyobrazam sobie jak tam sie pomiescimy wszyscy w dwa dni :lol: Quote
Pat-Brutus Posted May 29, 2005 Posted May 29, 2005 Czy zna ktoś już może wstępne stawki? Jeżeli byłaby taka możliwość to poproszę o Posokowce Bawarskie Quote
Kachna Posted May 29, 2005 Author Posted May 29, 2005 Stawki Ci nikt na razie nie poda, bo zgłoszenia sa przyjmowane do 12 czerwca. Quote
rysiczka Posted May 30, 2005 Posted May 30, 2005 Ja mam goraca prosbe moze ktos mi podac Owczarki Niemieckie z zeszlego roku psy kl-mlodziezy,posrednia i otwarta.Bede bardzo wdzieczna. :D Quote
ofca Posted May 30, 2005 Posted May 30, 2005 [quote name='rysiczka']Ja mam goraca prosbe moze ktos mi podac Owczarki Niemieckie z zeszlego roku psy kl-mlodziezy,posrednia i otwarta.Bede bardzo wdzieczna. :D[/quote] mlodziez BRANDO REDSTAR CARMEL REDSTAR CASH Z LESNEGO POTOKU CASH REDSTAR CEZAR REDSTAR GERMANO GARLIAVIETIS NEGRO GESLANDER SDOTT Z PELETONU SKORPIONA POSREDNIA CANYS ESKORTA CHAMP MIS-MAZ FELLO SADYSFAKCJA INDUS MIS-MAZ LASSO ACORD BIS NORTON COMANDER DANGAJ OMEN AVAX HOF ORBIT SADYSFAKCJA SAXO Z KOJCA HOLAN OTWARTA BASKYL INWITRO CAMP KANISOWA KOREKTA FRODO SADYSFAKCJA GANDI MIS-MAZ JOKER ACCORD BIS POLO Z PELETONU SKORPIONA SAMBO Z ROZYC TAURUS IWO ESKORTA TONY RODIAZ URSUS DESPERADO pozdrawiam iwona Quote
jovi Posted May 30, 2005 Posted May 30, 2005 Ludziska, napiszcie mi coś o Panu Tomaszu Śpiewankiewiczu, jeżdżę na wystawy dopiero 3 sezon i to nazwisko widzę po raz pierwszy :D Skąd jest ten sędzia, stary, młody, w czym się specjalizuje, na co zwraca szczególna uwagę? Z góry 'thanks' za odzew :) Quote
Flaire Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 A czy ktoś coś wie o MARTO STEINBACHER? Np. od jakich ras jest specjalistą? Quote
NigdyNigdy Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 [quote name='Janosik']Jak sędziuje pan Opara chodzi o husky?[/quote] Różnie :-? Szczerze powiedziawszy, od lat próbuję rozgryźć preferencje i typ, ale co wystawa, to obserwacje mówią mi co innego. Trochę się już pogubiłam :roll: Quote
rysiczka Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 [quote name='ofcaa'][quote name='rysiczka']Ja mam goraca prosbe moze ktos mi podac Owczarki Niemieckie z zeszlego roku psy kl-mlodziezy,posrednia i otwarta.Bede bardzo wdzieczna. :D[/quote] mlodziez BRANDO REDSTAR CARMEL REDSTAR CASH Z LESNEGO POTOKU CASH REDSTAR CEZAR REDSTAR GERMANO GARLIAVIETIS NEGRO GESLANDER SDOTT Z PELETONU SKORPIONA POSREDNIA CANYS ESKORTA CHAMP MIS-MAZ FELLO SADYSFAKCJA INDUS MIS-MAZ LASSO ACORD BIS NORTON COMANDER DANGAJ OMEN AVAX HOF ORBIT SADYSFAKCJA SAXO Z KOJCA HOLAN OTWARTA BASKYL INWITRO CAMP KANISOWA KOREKTA FRODO SADYSFAKCJA GANDI MIS-MAZ JOKER ACCORD BIS POLO Z PELETONU SKORPIONA SAMBO Z ROZYC TAURUS IWO ESKORTA TONY RODIAZ URSUS DESPERADO pozdrawiam iwona[/quote] Dziekuje bardzo jestes kochana!! :D Quote
flashka-g Posted June 2, 2005 Posted June 2, 2005 ile kosztuje 1 pies w 1 terminie?? a ile w drugm i ile na wystawie..plis napiszcie mi;] Quote
Recommended Posts