donya Posted July 6, 2005 Posted July 6, 2005 [quote name='karenina'][quote name='Jaga']Sama sobie odpowiem ;), dla zainteresowanych - 20 zł bilet normalny, 5 zł bilet ulgowy, 20 zł parking.[/quote] No to po prostu rewelka. Jak zwykle :-? A czy ktos moglby mnie oswiecic gdzie zaparkowac zby nie zaplacic ? :) To jest przy jakis osiedlach tak? Sa tam jakies uliczki?[/quote] Tam jest sporo osiedlowych parkingów. Rok temu wprawdzie na krajówce było sporo wolnego miejsca. Quote
adda Posted July 6, 2005 Posted July 6, 2005 Te parkingi to chyba są takie bardziej wojskowe, jako że rzecz dziać się będzie na WAT-cie, czyli Wojskowej Akademii Technicznej :roll: Tam są akademiki przyszłych generałów :D Quote
orsini Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 [quote name='adda'][quote name='orsini']aaa jak tam dojechac wjezdzajac z E7 (z Gdanska)[/quote] A tak: w miejscowości Łomianki zaczynasz już uważać, bądź czujna. Jedziesz prawym pasem. Jak zobaczysz po lewej stronie salon Renault, to na skrzyżowaniu skręcasz w ul. Kolejową (ten salon jest chyba trochę za skrzyżowaniem, musisz uważać, są światła). I śmigasz cały czas z pierwszeństwem. Jedziesz przez las, czasami po takich betonowych płytach, ale nie pękasz. Wkrótce wyrzuci Cię na asfalt (cały czas z pierwszeństwem)- ulica nazywa się Estrady. Jedziesz Estrady... trafiasz na światła, które przejeżdżasz prosto, jesteś na ul. Radiowej. No i znowu dajesz z pierwszeństwem, nawierzchnia taka sobie, to uważaj. Droga prowadzi przez las, jest sporo zakrętów i czasami stoją niebiescy. Mijasz se tory kolejowe, jedziesz. Dojeżdżasz do skrzyżowania, skup się. :D Skręcasz w prawo w ul. Gąsiorowskiego, jadziesz kawałeczek do końca i w lewo masz ul. Kartezjusza :D Jedziesz trochę raczej już w korku i po prawej stronie jest stadion, na którym odbywa się wystawa. Dojazd prosty jak drut, nie trzeba w ogóle pchać się w miasto :lol:[/quote] SUPER dzieki!!! wydrukuje sobie ten opis:)) a czy jasny jest to zobaczymy w praniu:)))) na razie piekne dzieki!!! Twoje zdrowko!!! :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: Quote
Lara Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 [quote name='adda']Tam są akademiki przyszłych generałów[/quote] oraz przyszlych tesciow :wink: 8) Quote
donya Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 [quote name='adda']Te parkingi to chyba są takie bardziej wojskowe, jako że rzecz dziać się będzie na WAT-cie, czyli Wojskowej Akademii Technicznej :roll: Tam są akademiki przyszłych generałów :D[/quote] W zeszły roku postawiłam samochód na takim parkingu. Ogrodzone nie są, zakazu wjazdu też nie ma. Nikt się nie czepiał i niekazał odjeżdzać. :P Quote
adda Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 [quote name='orsini'][quote name='adda'][quote name='orsini']aaa jak tam dojechac wjezdzajac z E7 (z Gdanska)[/quote] w miejscowości Łomianki zaczynasz już uważać, bądź czujna. Jedziesz prawym pasem. Jak zobaczysz po lewej stronie salon Renault, to na skrzyżowaniu skręcasz w ul. Kolejową (ten salon jest chyba trochę za skrzyżowaniem, musisz uważać, są światła). [/quote][/quote] [b]Orsini[/b] napisałam, że po lewej stronie będzie salon Renault, i że jedziesz prawym pasem, i że skręcasz w ul. Kolejową, tylko nie napisałam jełopa, że skręcasz w Kolejową [b]w prawo[/b]. Niby z prawego pasa na trzypasmówce ciężko jest skręcić w lewo :D , ale nie takie rzeczy widuje się na naszych drogach :D [quote]SUPER dzieki!!! wydrukuje sobie ten opis:)) a czy jasny jest to zobaczymy w praniu:))))[/quote] Musi okazać się jasny :roll: Quote
adda Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 [quote name='Lara'][quote name='adda']Tam są akademiki przyszłych generałów[/quote] oraz przyszlych tesciow :wink: 8)[/quote] I szwagrów :roll: Quote
Śnieżna-Rakieta Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 Czy mógłby ktoś mnie napisać, jak dojechać do wystawy od strony Częstochowy. Pliizzzz Quote
adda Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 [quote name='Śnieżna-Rakieta']Czy mógłby ktoś mnie napisać, jak dojechać do wystawy od strony Częstochowy. Pliizzzz[/quote] Postaram się, ale... no, zobaczymy... Wjeżdżasz do Wawy, jesteś w al. Krakowskiej. Jadziesz, jadziesz... Mijasz po prawej stronie Obi, jadziesz... Dojeżdżasz do dużego skrzyżowania, górą w poprzek biegnie wiadukt. Na tym skrzyżowaniu skręcasz w lewo w ul. Łopuszańską. I znowu śmigasz prosto. Droga prosta, dwupasmowa. Przejedziesz sobie jedno takie duże skrzyżowanie górą, wiaduktem. Jadziesz dalej. Dojeżdżasz do skrzyżowania z al. Jerozolimskimi (to skrzyżowanie będzie za takim lekkim wzniesieniem drogi). Skrzyżowanie przejeżdżasz prosto. Jedziesz aż do świateł. Na światłach skręcasz w prawo. To ul. Bolesława Chrobrego. Jedziesz prosto aż wjedziesz w taki mały tunel. Trzymaj się prawego pasa. Wyjeżdżasz z tunelu, są światła. Przejeżdżasz je prosto i znowu pakujesz się w tunel :roll: Zaraz za tunelem śmigaj na lewy pas, bo będziesz na skrzyżowaniu skręcała w lewo w ul. Połczyńską (są dwa pasy do skrętu w lewo). No i jedziesz. Mijasz pierwsze światła prosto, potem masz następne światła (po prawej stronie takie w miarę nowe 5-piętrowe budynki, ogrodzone) i na tych światłach skręcasz w prawo w ul. Szeligowską, która to ulica za chwilę będzie się nazywała Lazurowa. No i już prawie jestesmy w domu :D Śmigasz sobie śmiało Lazurową, nie pamiętam ile jest po drodze świateł, ale olewasz wszystkie które mają skręt tylko w prawo (po prawej jest osiedle, po lewej pola). Dojedziesz do skrzyżowania, gdzie po prawej stronie będzie stacja benzynowa razem z McDonaldem. Nie zatrzymuj się tam, bo fastfoody są niezdrowe. To skrzyżowanie również przejeżdżasz prosto. No i za chwilę prawdopodobnie utkniesz w korku, bo gdzieś tam dalej będzie skręt w lewo na wystawę. Dalej pojedziesz już za wszystkimi, tylko patrz czy maja psy w samochodach, żebyś nie pojechała za kimś niewinnym do np. Gdańska :D Quote
Wind Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 [b]adda,[/b] Pieknie to wszystko opisalas! Baardzo pieknie :-) W topografii jestes prawdziwa Mistrzynia! Pamietam jak wrzucilas mi opis drogi do Ary :-) Trafilam z zamknietymi oczyma :-) W niedziele wybieram sie na Wystawe jako widz i kibic. W szczegolnosci na zawody agility i obedience. Nie opuszcze tez kilku ringow pieknosci ;) Za wszystkich mocno trzymam kciuki i juz teraz przygotowuje ekwipunek. Nie bedzie az tak [url=http://www.fredmiranda.com/hosting-data//4171/1430534145651_DSC_3080_2_.jpg]imponjacy[/url] ale i tak juz mi si kolana i kark pod nim uginaja :lol: Do zobaczenia :-) Quote
Diana14 Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 Jest ktoś kto jedzie w niedziele na wystawke do wawki i mógłby zabrać jedną osobę :roll: ? Proszono mnie o wystawienie tam pieska a niestety nie mam jak dojechać... :( Quote
adda Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 [quote name='Wind'][b]adda,[/b] Pieknie to wszystko opisalas! Baardzo pieknie :-) W topografii jestes prawdziwa Mistrzynia! Pamietam jak wrzucilas mi opis drogi do Ary :-) Trafilam z zamknietymi oczyma :-)[/quote] Dziękuję za uznanie, trzeba sobie pomagać :D [quote]W niedziele wybieram sie na Wystawe jako widz i kibic. [/quote] Dlaczego tylko w niedzielę :( Z takim sprzęciorem jak na zdjęciu porobiłabyś mojemu małemu wypasione foty :roll: Miałby chłopak jakąś porządną fotę w końcu :D Quote
Wind Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 Bo sobota to dzien pracy :( Trzeba nowozencom jakies plenerki pstryknac :-) Quote
Śnieżna-Rakieta Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 Dzięki [b]adda[/b], jesteś kochana. :D :buzi: Mam nadzieje, że dojadę. Quote
orsini Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 [quote name='Wind']Bo sobota to dzien pracy :( Trzeba nowozencom jakies plenerki pstryknac :-)[/quote] uuuu i caly misternie utkany plan wzial w leb:(((( bo my jusz sie nad lapowka zastanawialysmy za kilka fotek na ukradzionej przeszkodzie z agility i kanal:((( ehhhhh co za lajf:((((( Quote
adda Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 [quote name='Śnieżna-Rakieta']Dzięki [b]adda[/b], jesteś kochana. :D :buzi: Mam nadzieje, że dojadę.[/quote] Spróbowałabys nie :lol: Chyba zacznę pisać przewodniki: "Jak trafić w Warszawie do..." może się w końcu dorobię :lol: Quote
joanna Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 Jeśli z Częstochowy, to wjeżdzasz od strony Trasy Katowickiej. W Jankach mijasz centrum handlowe i wjeżdzasz w Aleję Krakowską. Jedziesz cały czas prosto, mijasz Raszyn, lotnisko i dużą pętlę autobusowo - tramwajową. Dalej prosto i dojeżdzasz do dużego skrzyżowania nad którym biegnie wiadukt. I tam, pod wiaduktem skręcasz w lewo w Łopuszańską. Jedziesz cały czas główną drogą ulicami: Kleszczową, Chrobrego (w prawo),Globusową i Dzwigową (wąskie uliczki, dziury w jezdni, tunele i tory kolejowe). Przecinasz Połczyńską ([i]b. duże skrzyżowanie, przed tobą będzię Mc Donald i Stacja BP, przed skrzyżowaniem po prawj taka dziwna budowla - piramida[/i]) Jedziesz prosto Powstańców Śląskich i na światłach, przy ratuszu gm. Bemowo skręcasz w lewo w Górczewską, mijasz Tesco (po prawej) i przy stacji benzynowej (po lewej stronie) skręcasz w prawo w Lazurową, przy ogródkach działkowych w lewo w Kocjana i pierwsza w prawo to Kartezjusza. Mam nadzieję, że trafisz. Quote
joanna Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 Ale goracy temat, w czasie jak siedziałam nad mapą Adda juz wszystko pięknie opisała. :oops: Quote
Śnieżna-Rakieta Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 Dziękuję Wam wszystkim. :D :D :D Dzięki takim opisom, na pewno dojadę. Adda, a temat tych przewodników, to bardzo dobry pomysł. Quote
asher Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 [b]Wind[/b] koffana, a w niedzielę to skąd i o której jedziesz i jeśli rano i z kabat, to czy masz wolne miejsce w aucie? 8) Quote
Wind Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 [b]asher Skarbie[/b] :-) Tak, rano z Kabat, z moim TZ-tem i mam wolne miejsce w aucie :D Quote
Zeliika Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 [b]Adda[/b] przyznaj sie, Ty na pewno pracujesz jako "Zlotowa" vel "Cierpiarz" :wink: Quote
asher Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 [quote name='Wind'][b]asher Skarbie[/b] :-) Tak, rano z Kabat, z moim TZ-tem i mam wolne miejsce w aucie :D[/quote] Ach, to ja się do was śliiicznie uśmiecham :megagrin: I prosze o podwózkę :D Quote
Recommended Posts