Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='karenina'][quote name='Jaga']Sama sobie odpowiem ;), dla zainteresowanych - 20 zł bilet normalny, 5 zł bilet ulgowy, 20 zł parking.[/quote]

No to po prostu rewelka. Jak zwykle :-? A czy ktos moglby mnie oswiecic gdzie zaparkowac zby nie zaplacic ? :) To jest przy jakis osiedlach tak? Sa tam jakies uliczki?[/quote]

Tam jest sporo osiedlowych parkingów. Rok temu wprawdzie na krajówce było sporo wolnego miejsca.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Te parkingi to chyba są takie bardziej wojskowe, jako że rzecz dziać się będzie na WAT-cie, czyli Wojskowej Akademii Technicznej :roll:
Tam są akademiki przyszłych generałów :D

Posted

[quote name='adda'][quote name='orsini']aaa jak tam dojechac wjezdzajac z E7 (z Gdanska)[/quote]
A tak:
w miejscowości Łomianki zaczynasz już uważać, bądź czujna. Jedziesz prawym pasem. Jak zobaczysz po lewej stronie salon Renault, to na skrzyżowaniu skręcasz w ul. Kolejową (ten salon jest chyba trochę za skrzyżowaniem, musisz uważać, są światła). I śmigasz cały czas z pierwszeństwem. Jedziesz przez las, czasami po takich betonowych płytach, ale nie pękasz. Wkrótce wyrzuci Cię na asfalt (cały czas z pierwszeństwem)- ulica nazywa się Estrady. Jedziesz Estrady... trafiasz na światła, które przejeżdżasz prosto, jesteś na ul. Radiowej. No i znowu dajesz z pierwszeństwem, nawierzchnia taka sobie, to uważaj. Droga prowadzi przez las, jest sporo zakrętów i czasami stoją niebiescy. Mijasz se tory kolejowe, jedziesz. Dojeżdżasz do skrzyżowania, skup się. :D
Skręcasz w prawo w ul. Gąsiorowskiego, jadziesz kawałeczek do końca i w lewo masz ul. Kartezjusza :D Jedziesz trochę raczej już w korku i po prawej stronie jest stadion, na którym odbywa się wystawa.
Dojazd prosty jak drut, nie trzeba w ogóle pchać się w miasto :lol:[/quote]

SUPER dzieki!!!
wydrukuje sobie ten opis:))
a czy jasny jest to zobaczymy w praniu:))))
na razie piekne dzieki!!!
Twoje zdrowko!!! :drinking: :drinking: :drinking: :drinking:

Posted

[quote name='adda']Te parkingi to chyba są takie bardziej wojskowe, jako że rzecz dziać się będzie na WAT-cie, czyli Wojskowej Akademii Technicznej :roll:
Tam są akademiki przyszłych generałów :D[/quote]

W zeszły roku postawiłam samochód na takim parkingu. Ogrodzone nie są, zakazu wjazdu też nie ma. Nikt się nie czepiał i niekazał odjeżdzać. :P

Posted

[quote name='orsini'][quote name='adda'][quote name='orsini']aaa jak tam dojechac wjezdzajac z E7 (z Gdanska)[/quote]
w miejscowości Łomianki zaczynasz już uważać, bądź czujna. Jedziesz prawym pasem. Jak zobaczysz po lewej stronie salon Renault, to na skrzyżowaniu skręcasz w ul. Kolejową (ten salon jest chyba trochę za skrzyżowaniem, musisz uważać, są światła). [/quote][/quote]
[b]Orsini[/b] napisałam, że po lewej stronie będzie salon Renault, i że jedziesz prawym pasem, i że skręcasz w ul. Kolejową, tylko nie napisałam jełopa, że skręcasz w Kolejową [b]w prawo[/b]. Niby z prawego pasa na trzypasmówce ciężko jest skręcić w lewo :D , ale nie takie rzeczy widuje się na naszych drogach :D
[quote]SUPER dzieki!!!
wydrukuje sobie ten opis:))
a czy jasny jest to zobaczymy w praniu:))))[/quote] Musi okazać się jasny :roll:

Posted

[quote name='Lara'][quote name='adda']Tam są akademiki przyszłych generałów[/quote]
oraz przyszlych tesciow :wink: 8)[/quote] I szwagrów :roll:

Posted

[quote name='Śnieżna-Rakieta']Czy mógłby ktoś mnie napisać, jak dojechać do wystawy od strony Częstochowy. Pliizzzz[/quote]
Postaram się, ale... no, zobaczymy...

Wjeżdżasz do Wawy, jesteś w al. Krakowskiej. Jadziesz, jadziesz...
Mijasz po prawej stronie Obi, jadziesz... Dojeżdżasz do dużego skrzyżowania, górą w poprzek biegnie wiadukt. Na tym skrzyżowaniu skręcasz w lewo w ul. Łopuszańską. I znowu śmigasz prosto. Droga prosta, dwupasmowa. Przejedziesz sobie jedno takie duże skrzyżowanie górą, wiaduktem. Jadziesz dalej. Dojeżdżasz do skrzyżowania z al. Jerozolimskimi (to skrzyżowanie będzie za takim lekkim wzniesieniem drogi). Skrzyżowanie przejeżdżasz prosto. Jedziesz aż do świateł. Na światłach skręcasz w prawo. To ul. Bolesława Chrobrego. Jedziesz prosto aż wjedziesz w taki mały tunel. Trzymaj się prawego pasa. Wyjeżdżasz z tunelu, są światła. Przejeżdżasz je prosto i znowu pakujesz się w tunel :roll: Zaraz za tunelem śmigaj na lewy pas, bo będziesz na skrzyżowaniu skręcała w lewo w ul. Połczyńską (są dwa pasy do skrętu w lewo). No i jedziesz. Mijasz pierwsze światła prosto, potem masz następne światła (po prawej stronie takie w miarę nowe 5-piętrowe budynki, ogrodzone) i na tych światłach skręcasz w prawo w ul. Szeligowską, która to ulica za chwilę będzie się nazywała Lazurowa. No i już prawie jestesmy w domu :D Śmigasz sobie śmiało Lazurową, nie pamiętam ile jest po drodze świateł, ale olewasz wszystkie które mają skręt tylko w prawo (po prawej jest osiedle, po lewej pola). Dojedziesz do skrzyżowania, gdzie po prawej stronie będzie stacja benzynowa razem z McDonaldem. Nie zatrzymuj się tam, bo fastfoody są niezdrowe.
To skrzyżowanie również przejeżdżasz prosto. No i za chwilę prawdopodobnie utkniesz w korku, bo gdzieś tam dalej będzie skręt w lewo na wystawę. Dalej pojedziesz już za wszystkimi, tylko patrz czy maja psy w samochodach, żebyś nie pojechała za kimś niewinnym do np. Gdańska :D

Posted

[b]adda,[/b]

Pieknie to wszystko opisalas! Baardzo pieknie :-) W topografii jestes prawdziwa Mistrzynia! Pamietam jak wrzucilas mi opis drogi do Ary :-) Trafilam z zamknietymi oczyma :-)

W niedziele wybieram sie na Wystawe jako widz i kibic. W szczegolnosci na zawody agility i obedience. Nie opuszcze tez kilku ringow pieknosci ;)
Za wszystkich mocno trzymam kciuki i juz teraz przygotowuje ekwipunek. Nie bedzie az tak [url=http://www.fredmiranda.com/hosting-data//4171/1430534145651_DSC_3080_2_.jpg]imponjacy[/url] ale i tak juz mi si kolana i kark pod nim uginaja :lol:

Do zobaczenia :-)

Posted

Jest ktoś kto jedzie w niedziele na wystawke do wawki i mógłby zabrać jedną osobę :roll: ? Proszono mnie o wystawienie tam pieska a niestety nie mam jak dojechać... :(

Posted

[quote name='Wind'][b]adda,[/b]
Pieknie to wszystko opisalas! Baardzo pieknie :-) W topografii jestes prawdziwa Mistrzynia! Pamietam jak wrzucilas mi opis drogi do Ary :-) Trafilam z zamknietymi oczyma :-)[/quote] Dziękuję za uznanie, trzeba sobie pomagać :D
[quote]W niedziele wybieram sie na Wystawe jako widz i kibic. [/quote] Dlaczego tylko w niedzielę :( Z takim sprzęciorem jak na zdjęciu porobiłabyś mojemu małemu wypasione foty :roll: Miałby chłopak jakąś porządną fotę w końcu :D

Posted

[quote name='Wind']Bo sobota to dzien pracy :( Trzeba nowozencom jakies plenerki pstryknac :-)[/quote]

uuuu
i caly misternie utkany plan wzial w leb:((((
bo my jusz sie nad lapowka zastanawialysmy za kilka fotek na ukradzionej przeszkodzie z agility i kanal:(((
ehhhhh
co za lajf:(((((

Posted

[quote name='Śnieżna-Rakieta']Dzięki [b]adda[/b], jesteś kochana. :D :buzi:
Mam nadzieje, że dojadę.[/quote] Spróbowałabys nie :lol:
Chyba zacznę pisać przewodniki: "Jak trafić w Warszawie do..."
może się w końcu dorobię :lol:

Posted

Jeśli z Częstochowy, to wjeżdzasz od strony Trasy Katowickiej. W Jankach mijasz centrum handlowe i wjeżdzasz w Aleję Krakowską. Jedziesz cały czas prosto, mijasz Raszyn, lotnisko i dużą pętlę autobusowo - tramwajową. Dalej prosto i dojeżdzasz do dużego skrzyżowania nad którym biegnie wiadukt. I tam, pod wiaduktem skręcasz w lewo w Łopuszańską. Jedziesz cały czas główną drogą ulicami: Kleszczową, Chrobrego (w prawo),Globusową i Dzwigową (wąskie uliczki, dziury w jezdni, tunele i tory kolejowe). Przecinasz Połczyńską ([i]b. duże skrzyżowanie, przed tobą będzię Mc Donald i Stacja BP, przed skrzyżowaniem po prawj taka dziwna budowla - piramida[/i]) Jedziesz prosto Powstańców Śląskich i na światłach, przy ratuszu gm. Bemowo skręcasz w lewo w Górczewską, mijasz Tesco (po prawej) i przy stacji benzynowej (po lewej stronie) skręcasz w prawo w Lazurową, przy ogródkach działkowych w lewo w Kocjana i pierwsza w prawo to Kartezjusza.
Mam nadzieję, że trafisz.

Posted

[quote name='Wind'][b]asher Skarbie[/b] :-)

Tak, rano z Kabat, z moim TZ-tem i mam wolne miejsce w aucie :D[/quote]

Ach, to ja się do was śliiicznie uśmiecham :megagrin: I prosze o podwózkę :D