Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Betuś nie widzi chyba od urodzenia.
Trzy lata temu został znaleziony w lesie,był przerażony,ktos pozbył się go w tak drastyczny sposób w drodze na wakacje:-(.Na jego szczęście znalazł go spacerowicz i równie szybko znalazła się rodzina,która zabrała go do domu i wydawało się,że psiak znalazł swoje miejsce na ziemi......niestety po 3 latach rodzina oddała go do schroniska tłumacząc się alergią:angryy:...bez komentarza.

Nazwali go Beethoven,może dlatego,że jego pychol ma coś z bernardyna:roll:psiak lubi jak się go woła Beti:loveu:

Betuś jest starszym psem,ma około 7 lat,ale to bardzo cudowne i wesołe psicho,jeszcze wesołe,bo w schronisku dopiero od kilku dni.
Betuś nie zna terenu,ciągle uderza głową w przeszkody,ciężko na to patrzeć.Zmiana jedzenia też zrobiła swoje,bo ma zaparcia.

Temu psu potrzebny jest jak najszybciej nowy,dobry dom,póki jeszcze nie uciekła z niego radość.Kiedy był z nami na spacerku cieszył się jak szczeniak,uwielbia gdy się go czesze i myzia po brzuszku:loveu:

OTO BETI;

• Replies 139
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Beko,mam nadzieję,że jego historia zakończy się happy endem,ale może być ciężko,schronisko jest pelne ślicznych,młodych psiaków,które nie mogą znaleźć domów,a co dopiero stary,ślepy miś.

Ale cudowny miś:

:loveu:
:loveu:

Posted

W piątek w naszym mieście będzie nagrywany na żywo program Kawa czy Herbata w TVP od 08.00 do 10.00 i myślimy,aby pokazać w nim Beetovena,być może ktoś go wypatrzy;)....może się uda.

Posted

[quote name='MARCHEWA']W piątek w naszym mieście będzie nagrywany na żywo program Kawa czy Herbata w TVP od 08.00 do 10.00 i myślimy,aby pokazać w nim Beetovena,być może ktoś go wypatrzy;)....może się uda.

piątek 8-10... zanotowano.... będę oglądać i trzymać kciuki za Beta ;)

Posted

[quote name='clockwork']piątek 8-10... zanotowano.... będę oglądać i trzymać kciuki za Beta ;)

Ok,a przy okazji zobaczysz w jakim suuperanckim mieście teraz sobie mieszkam;):eviltong::evil_lol:

Posted

a jak on reaguje na inne psy ? Jak go cos małego obszczeka to warczy nie widzi więc moze byc nerwowy:shake:. O koty nie pytam bo wiadomo ,ze trudno powiedziec w schronie . Moze Ci poprzedni własciciele :shake:cos o nim wiecej powiedzieli jednak ?

Posted

jkp napisał(a):
a jak on reaguje na inne psy ? Jak go cos małego obszczeka to warczy nie widzi więc moze byc nerwowy:shake:. O koty nie pytam bo wiadomo ,ze trudno powiedziec w schronie . Moze Ci poprzedni własciciele :shake:cos o nim wiecej powiedzieli jednak ?

Na spacerze było tak,że Beti podszedł do ogrodzenia posesji na której były 2 szczekające psy,Beti nie reagował na to,nawet wsadził nos w siatkę i prawie został ugryziony,był spokojny,nie warczał.On jest bardzo łagodny,w poprzednim domu były dzieci,więc do dzieci jest ok,ale zapytam czy były inne zwierzęta i jak z nimi żył.

Posted

podnosze Benia:cool3:
Cos mi sie wydaje ,ze on ma szansę tylko z hoteliku bo :
jest ładny, ale slepy ( ludzie musza sie przekonac ,ze to no problem w domu) no i duży to musi dostac referencje z hoteliku lub DT ,ze jest OK albo nawet jakie ma wady .
Wiem jak myślą " domki" bo sama przygarnęłam kolejnego a adopcję ze schroniska miałam z problemi niepotrzebnie i suczka choć dożyła swoich lat u mnie w domu to było ALE ( i ona i ja nieraz miałysmy za swoje ).
Wiem,ze psów na utrzymaniu dogo przybywa i trudno znależć sponsorujacych DT ale moze po jednym psiaku po kolei zawsze to zwieksza szanse.

Posted

Dziewczyny,Beti jest psem bardzo łagodnym i bez agresji,wychowany z dziećmi,na razie nie ma złych warunków i wolontoriasze mogą go wyprowadzać na spacery,kiedy tylko chcą.Chodzi o to,aby ten pies trafił do domu,gdzie pozna teren i nie będzie ciągle o coś walił głową,najlepiej gdyby był tam już psiak,to pewnie w jakis sposób poprowadziłby Betka.

Na razie szukamy ds;)