zuzlikowa Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 [CENTER][B]9.08.09[/B] Nasza sunia okazała się [B]pięknym,ogromnym PANEM bernardynem![/B] Metryczka poniższa została uzupełniona o nowe informacje...psiak jest typowym przedstawicielem rasy...dla jednych potrafi być bardzo łagodny,przymilny, by inne osoby odstraszać szczekaniem... nie wiemy jak zachowuje się w stosunku do innych psów,kotów i ...dzieci. Wymaga-gł.z racji swej postury i siły oraz doświadczeń życiowych,domu doswiadczonego i doceniającego zalety rasy,ale umiejącego zapanować nad tą siłą... domu,który da czas sobie, i psu na dostosowanie sie do nowych warunków-spokojnie,cierpliwie i bardzo konsekwentnie! Może być wspaniałym stróżem...odpowiedniej wielkości kojec z budą(odpowiednio wielką!!!)jest dla niego dobrym miejscem. ......................................................................................... W jednym ze śląskich schronisk jest sunia bernardyna...[SIZE=3][B] duża-wielka jak pies tej rasy![/B] [/SIZE] [B][SIZE=3]Jest wielka,ale o tym nie wie!!!...nie wykorzystuje swojej postury i siły, w kontaktach z człowiekiem,nawet małym człowiekiem-dzieckiem... jest niezwykle delikatna w obejściu! W schronisku,zamartwiaja się o nia,bo nawet największy kojec jest dla niej zbyt mały i sunia bardzo sie męczy! ...uaktualniona metryczka nie suni,lecz Bethowena... [/SIZE][/B][/CENTER] Metryczka bernardyna: [B]imię.....[/B]Bethowen...? [B]wiek[/B]....[COLOR=Red][B]4/5 lat[/B][/COLOR] [B]płeć[/B]....[B][COLOR=Red].pies[/COLOR][/B] [B]wykastrowany[/B]...[COLOR=Red][B].NIE ![/B][/COLOR]...będzie w przyszłym tygodniu sterylizowana! [B]zaszczepiony na wściekliznę....[COLOR=Red]Tak[/COLOR][/B] [B]Szczepienie na wirusówki[/B]..[COLOR=Red][B].Tak[/B][/COLOR] [B]odrobaczenie[/B]...[B][COLOR=Red]Tak[/COLOR][/B] [B]zachowanie[/B]....dla jednych osób spokojny,posłuszny,przylepa i pieszczoch,[B]na inne osoby [/B]szczeka,odstrasza...sam wchodzi do kojca... [B]do innych psów.....[/B]?...dopytam:oops: [B]do kotów[/B].....?...dopytam:oops: [B]stan zdrowia....[COLOR=Red]zdrowy[/COLOR][/B] [B]warunki bytowe- [COLOR=Red]kojec...zbyt mały dla tego wielkiego psa...[/COLOR][/B] [B]Uwagi inne[/B]...[COLOR=Red][B]bardzo duży,masywny[/B]...[B]wzbudza respekt rozmiarami[/B]...[/COLOR] Jutro dostanę zdjęcia sunieczki i trzeba byłoby [B]pilnie sunię ogłaszać!!![/B] Pomóżcie proszę w ogłaszaniu...sama zrobię jej allegro i kilka ogłoszeń,ale wielu nie umiem lub robię bardzo powoli!!!:oops: [B][SIZE=3]Tej suni...[/SIZE][/B][SIZE=3]okazuje się,że temu psu[/SIZE][B][SIZE=3], nie potrzeba pieniędzy,tylko naszego zaangażowania w szybkim szukaniu najlepszego z mozliwych domów!!![/SIZE][/B] [COLOR=Red][B][SIZE=3]Pomóżcie!!![/SIZE][/B][/COLOR] [SIZE=2][B][COLOR=Blue][SIZE=3]Kontakt w sprawie bernardyna- Bethowena ze śląska:[/SIZE] [email protected] ...tel.506479242 ...jeśli możesz i chcesz mu pomóc- napisz![/COLOR][/B][/SIZE] [B]...może masz dom dla tej ogromnego psa,który moze być wspaniałym stróżem Twojego domowego ogniska!!! [/B] [IMG]http://i32.tinypic.com/2brwvl.jpg[/IMG] [IMG]http://i28.tinypic.com/314b5m1.jpg[/IMG] [IMG]http://i27.tinypic.com/2e5qnt0.jpg[/IMG] [IMG]http://i27.tinypic.com/2w1xgua.jpg[/IMG] [IMG]http://i25.tinypic.com/2mo12l1.jpg[/IMG] [IMG]http://i31.tinypic.com/2uhn04l.jpg[/IMG] Quote
zuzlikowa Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 Zapraszam do suni,która potrzebuje ogłoszeń!:loveu: Quote
zuzlikowa Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 ...króweczka pokazuje się!!!:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Paulina_mickey Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Jak bedą zdjęcia to mogę troche zrobić ogłoszeń ;) Quote
IKA & SONIA Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Jak odrobię się z naszymi stworzonkami, to mogę pomóc w ogłaszaniu Krówki :loveu: Quote
zuzlikowa Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 [quote name='Paulina_mickey']Jak bedą zdjęcia to mogę troche zrobić ogłoszeń ;)[/quote] Dzięki Paulinko...na banereczek śliczniasty też Sunia może liczyć?:cool3:...taki mniejszy...bo sama w sobie cielątko i jak zrobić by jej proporcjonalny,to...nic innego sie nie zmieści:evil_lol: Quote
zuzlikowa Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 [quote name='IKA & SONIA']Jak odrobię się z naszymi stworzonkami, to mogę pomóc w ogłaszaniu Krówki :loveu:[/quote] Dzięki...wielkie dzięki! To do jutra już nie dotrwam,zeby zacząć ogłaszać!:lol: Quote
Figaro_16 Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Hm, pan z Chorzowa poszukuje bernardyna (chciał psa, ale myślę, że suka wysterylizowana też będzie ok) do domu z ogrodem, gdzie mieszka jego ojciec (ewentualnie teść ;)). Pan ma dzieci (półroczne i dziesięcioletnie) i chciałby przyjeżdżać w weekendy z dziećmi, więc warunek jest taki, że pies musi być łagodny. Z tego co wiem, to pan był w schronisku w Katowicach, ale kazali mu się skontaktować z hm, jakąś dziewczyną z forum(?) tj. osobą, która zajmuje się adopcjami, sprawdzi dom etc. Teren Pan ma ogrodzony, ale nie ma bramy, ponieważ czekają na położenie asfaltu, co nastąpi za około 2 miesiące. [COLOR=Black] [/COLOR][COLOR=Black]Sunia byłaby w Sokolinie koło Kazimierzy Wielkopolskiej[/COLOR] (to na północny-wschód od Krakowa). Jeśli chcecie numer do Pana to podam na PW. Pozdrawiam :). Quote
Paulina_mickey Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 [quote name='zuzlikowa']Dzięki Paulinko...na banereczek śliczniasty też Sunia może liczyć?:cool3:...taki mniejszy...bo sama w sobie cielątko i jak zrobić by jej proporcjonalny,to...nic innego sie nie zmieści:evil_lol:[/quote] Aj a takie największe się najfajniej robi,bo i napis można i zdjęcia i coś tam jeszcze, ale miejsca mało :placz: Quote
zuzlikowa Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 [quote name='Figaro_16']Hm, pan z Chorzowa poszukuje bernardyna (chciał psa, ale myślę, że suka wysterylizowana też będzie ok) do domu z ogrodem, gdzie mieszka jego ojciec (ewentualnie teść ;)). Pan ma dzieci (półroczne i dziesięcioletnie) i chciałby przyjeżdżać w weekendy z dziećmi, więc warunek jest taki, że pies musi być łagodny. Z tego co wiem, to pan był w schronisku w Katowicach, ale kazali mu się skontaktować z hm, jakąś dziewczyną z forum(?) tj. osobą, która zajmuje się adopcjami, sprawdzi dom etc. Teren Pan ma ogrodzony, ale nie ma bramy, ponieważ czekają na położenie asfaltu, co nastąpi za około 2 miesiące. [COLOR=Black] [/COLOR][COLOR=Black]Sunia byłaby w Sokolinie koło Kazimierzy Wielkopolskiej[/COLOR] (to na północny-wschód od Krakowa). Jeśli chcecie numer do Pana to podam na PW. Pozdrawiam :).[/quote] [B]Dzięki Figaro:loveu:...będę miała w pamięci domek i podrzuć nr telefonu do Pana...ew.zadzwonię na początku przyszłego tygodnia![/B]:loveu:...teraz i tak musimy mieć pewność,że sunia została wysterylizowana... A czy był ktoś już u Pana na wizycie?...jest ktoś już do wizyty?:oops:...szukałaś?... ...trochę niepokoi mnie ten brak bramy:shake: No,ale o wszystko można się dowiedzieć...dopytać... Quote
Figaro_16 Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Nie szukałam intensywnie kogoś do wizyty, ale pisane było w wątku ogólnym bernardynów i w wątku bernardyna, którego ma teraz Lacrima i nikt się nie zgłosił. Zaraz wyślę numer. Quote
Paulina_mickey Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 [quote name='Figaro_16']Nie szukałam intensywnie kogoś do wizyty, ale pisane było w wątku ogólnym bernardynów i w wątku bernardyna, którego ma teraz Lacrima i nikt się nie zgłosił. Zaraz wyślę numer.[/quote] Znikło pewnie gdzieś między postami, ja przyznam, że nie znam nikogo z tamtych stron. Może na mapie dogo by się ktoś znalazł. ;) Quote
bico Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 zaznaczam;) Zuzliku, będziesz dzwonić do tych państwa? Czekamy na fotki suni:lol: Quote
zuzlikowa Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 [quote name='bico']zaznaczam;) Zuzliku, będziesz dzwonić do tych państwa? Czekamy na fotki suni:lol:[/quote] Przyznam,że sama jestem ogromnie ciekawa tej..Króweczki:lol:...jak tylko fotki dojdą zaraz wstawię!!! W tym tygodniu moze jeszcze nie,ale na początku przyszłego-myśłę,że tak... warto domek utrzymać! No i wtedy znajdziemy dziewczyny do wizyty!!!:lol: Choć raz jeszcze podkreślam,że wyraźnym niepokojem napawa mnie fakt braku bramy...dopytam w trakcie rozmowy! Figaro ...dzięki za info i numerek!:lol: Quote
bico Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Też ciekawa jestem suni, jaka jest i jak wygląda:cool3: Brak bramy trochę niepokoi, trzeba by dokładnie sprawę obadać:roll: Quote
wilczek007 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 noooo...hm...udało mi sie byc w schronisku i nie mam miłych wiadomosci.Sunia nie jest przyjemnym psiakiem, przynajmniej tak zareagowała.Możliwe że reaguje tak ze względu na schronisko i te warunki odizolowania,ale niewiem, ponieważ znów szybko tam nie bede a uwierzcie lepiej zobaczyc samemu zachowanie psa niz tam kogokolwiek słuchac:shake: to nie powiem nic nowego szybko..Więc nie jestem pewna co do jej łagodnosci...niewiem czy monika 55 juz mi kiedys nie pisała ze słyszała od pracoewników ze beniusia jest agresywna ale byc moze mi sie cos przewidziało więc najlepiej sie spytam jak monika55 już przyjedzie. Widac ze sie sunia strasznie zle tam czuje.MA ZA MAŁY BOKS,A ONA TAKA WIELKA!!ale tam większych boksów nie ma na jednego psa:shake: Pacownik(ica) schroniska moze stwierdzic ze tylko na jego widok pies sie cieszy a innych żre:evil_lol:.To częsta opowiesc:shake: fantazji tam nie brakuje. Quote
zuzlikowa Posted July 31, 2009 Author Posted July 31, 2009 Wilczek...dzięki za szybki odzew!!! ...i przekazanie własnych spostrzeżeń!...zostań z nami! Wyglada na to,że musimy jednak nadal kazdorazowo weryfikować wszystkie informacje o psiakach! Jednak suni trzeba koniecznie pomóc...warunki w jakich jest są straszne...ten nazbyt mały boks...brak ruchu...to wszystko może powodować anormalne zachowania suczki...no i znowu temat rozbija się o dt lub hotelik!!!...:-( Na monikę też już czeka zapytanie...szukałam info u wszystkich znanych mi Jastrzębianek:oops: Quote
wilczek007 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 no...u nas ciężko bedzie z dt.Jest hotel ale babka se życzy ponoc 600 zł na miesiąc....i jest dosc mały więc watpie by sie zmiesciła bebiulka Quote
__Lara Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Jestem. 600zł to dziękujemy za taki hotel - jak dla mnie to istne zdzierstwo. Quote
zuzlikowa Posted July 31, 2009 Author Posted July 31, 2009 [quote name='__Lara']Jestem. 600zł to dziękujemy za taki hotel - jak dla mnie to istne zdzierstwo.[/quote] Nic dodać!!! Quote
wilczek007 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 no własnie...w rybniku jest jais ale wątpliwe by vena sie bardzo różniła.W koncu to hotel dla włascicieli psów ,ktrzy wyjeżdzaja i nie maja gdzie psa dac chwilowo, nie za bardzo dla bezdomnych bo potem sie buczenie słyszy ze pies miejsce zajmuje. Oto całe JZ i okolice.:shake: Quote
monika55 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Pierwsza wiadomosc od pracownicy o bernardynce byla taka, ze jest bardzo agresywna. Strach podejsc do jej boksu. Jesli jest wielka to na pewno szaleje w bardzo ciasnym boksie. Jutro wpadne tam na chwile i sie dowiem. Zaraz Wam napisze. Quote
monika55 Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Bylam, obejrzalam ja. Jest duza ale to chyba bernardyny tak maja;). Naszczekala na mnie. Ale sie nie rzucala. Jest teraz w boksie w budynku. Tam jest chlodniej i odrobine wieksza przestrzen. Pracownica mowi, ze ona sie troche wyciszyla. Jednak ja jej przy dzieciach nie widze. Jej agresja / bo jest/ moze byc spowodowana pobytem w schronie. Nie znana tez jest jej przeszlosc. [URL]http://[/URL][URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images48.fotosik.pl/173/061d51b5cc6d20ccmed.jpg[/IMG][/URL] [URL]http://[/URL][URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images44.fotosik.pl/173/6427899a68ecb5b9med.jpg[/IMG][/URL] Quote
a.piurek Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 czy to jest ta katowicka sunia ???? jesli tak tam bywaja Amikat Jotka maciaszek Quote
Recommended Posts