Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może szukać informacji, ale u sprawdzonych osób?
Jeszcze raz zapytam - od kogo pochodzą te informacje?

Jutro będę w schronisku i dowiem się czegoś o bernardynie ;) i przy okazji zrobię zdjęcia.

• Replies 214
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Temat zaczyna Wam uciekać. I atmosfera zaczyna kwaśnieć.Wkroczy moderator i tyle się wszyscy napomagają.
Blue55 i mineralna_ - z racji piastowanych funkcji w schronisku , postarajcie się o pewne informacje.
Fajnie byłoby też mieć takie "optymistyczne" zdjęcia: właśnie na spacerze, przy podawaniu smakołyków , głaskaniu brzuszka (to i płeć się wyda).

Posted

matrioszka2 napisał(a):
Temat zaczyna Wam uciekać. I atmosfera zaczyna kwaśnieć.Wkroczy moderator i tyle się wszyscy napomagają.
Blue55 i mineralna_ - z racji piastowanych funkcji w schronisku , postarajcie się o pewne informacje.
Fajnie byłoby też mieć takie "optymistyczne" zdjęcia: właśnie na spacerze, przy podawaniu smakołyków , głaskaniu brzuszka (to i płeć się wyda).

Ja nie mam nic do dodania poza prośba o pewne informacje i fotki...za nie dziękuję.

Guest blue55
Posted

No i mam nadzieję że na tym zakończymy nasze zgrzyty.

PIES jest tu najważniejszy!
Zrobimy z mineralną co się da.

Posted

Pies nazywa się Beethoven, ma ok. 5 lat.
Jest przytulastym misiakiem, kojec źle na niego działał. Boi się aparatu.
Ja się go boję i pies na mnie szczeka więc wolę nie podchodzić, ale inni go głaskają i sam się nadstawia :loveu:
U poprzedniego 'właściciela' prawdopodobnie był trzymany w kojcu ponieważ ładnie do niego wchodzi i zostaje w nim.
Nie wiadomo jak dogaduje się z innymi psami i małymi dziećmi.

Zdjęcia zaraz tylko zmniejszę.

Posted

Mój ty...ależ on śliczny!!! Kawał...solidny kawał benia!:loveu::loveu::loveu:

To piękne fotki mamy!
Paulinko wrzucaj...nie pisz jednak,że jest łagodny.Napisz raczej,że jest typowym przedstawicielem bernardynów- potrafi być spokojny i łagodny,ale potrafi też szczekać na ludzi.Zaznacz,że nie wiemy jak zachowuje się w stosunku do innych psów,kotów i ...dzieci.Wymaga-gł.z racji swej postury i siły oraz doświadczeń życiowych,domu doswiadczonego i doceniającego zalety rasy,ale umiejącego zapanować nad tą siłą... domu,który da czas sobie, i psu na dostosowanie sie do nowych warunków-spokojnie,cierpliwie i bardzo konsekwentnie!Może być wspaniałym stróżem...odpowiedniej wielkości kojec z budą(odpowiednio wielką!!!)jest dla niego dobrym miejscem.

czy znacie odpowiedź na poniższe pytania:
-czy był w piątek kastrowany...????
-stan zdrowia...????
-szczepienia...???
-od jak dawna znajduje się w schronisku...???

...moze jeszcze jakieś uwagi?...pytania?

Dziewczyny- dzięki za fotki! Jest przepiękny...

Posted

[quote name='mineralna_']Dzisiaj przechodziłam obok boksu Beethovena, dał łapę na kraty i chciał żebym go pogłaskała :(

Ciotki...z mony bedzie teraz ciężko,więc dt hotelik dopiero w przyszłości.
Teraz potrzebna byłaby akcja ogłoszeniowa...ostra,zmasowana,podająca rzeczywiste fakty...przecież Bethowen to typowy przedstawiciel bernardynów...a do tego o wielkich gabarytach!...i piękny!

Jest wielu miłośników i doswiadczonych znawców rasy...ludzi,którzy mogliby dać dom chłopakowi...więc jak najbardziej wskazane jest uderzenie ogłoszeniami...

:oops: jednak jest jeden warunek...Bethowen musi być wykastrowany!!!

Czy możecie sprawdzić to?...miał być kastrowany w piątek-ubiegły!

Posted

czekamy na fotki
zapytaj o kastracje to najwazniejsze i na cito !!!!

czy on ma jakies ogłoszenia ????

bez tego ani rusz !!!

ja co ostsnio nie moge wpasc w rytm
zaduzo tych łaciatych tu \\

Posted

ANETTTA napisał(a):
czekamy na fotki
zapytaj o kastracje to najwazniejsze i na cito !!!!

czy on ma jakies ogłoszenia ????

bez tego ani rusz !!!

ja co ostsnio nie moge wpasc w rytm
zaduzo tych łaciatych tu \\

Anetko,nie ma i trudno je robić nie mając potwierdzenia,że był wykastrowany.
Jak będzie potwierdzenie,można zacząć ogłaszać chłopaka...allegro mu robić.

Posted

mineralna_ napisał(a):
W czwartek będę w schronisku, wiec się o to zapytam.

Dzisiaj zrobiłam Bethovenowi nowe zdjęcia - jest piękny :loveu:

Dopytaj proszę o tę kastrację.Miał być ...sterylizowany(wtedy jeszcze była mowa o suczce) w ubiegły piątek.
Bethowen jest zbyt pięknym okazem bernardyna,żeby na ogłoszenia nie zareagowali pseudo!