Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 477
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='malagos']Jamnik? Kolejny jamnik? :-([/quote]

Jest na ogólnym jamników już go tam umiesciłam wczoraj.
I na NaszychJamnikach.
Długowłosa jamnisiajamnisia z Sochaczewa jedzie do domku dzisiaj właśnie dzięki NaszymJamnikom

• 4 weeks later...
Posted

Dla tych psów tak, ale zostały inne i chyba bez akcji poważnej orgabnizacji sie nie obejdzie.
Mamy domy dla dwóch grzywaczy i sznaucerka, po tym jak pójdą do tych domów przekażemy dane adresowe hodowli fundacji, która mam nadzieję położy kres temu co się tam dzieje.

Pies był BARDZO biedny, wystraszony, panicznie boi się dużych psów, ale powolutku się otwiera.
Bella Donna do dzisiaj siusia w domu :shake:

Posted

[quote name='Neris']Dla tych psów tak, ale zostały inne i chyba bez akcji poważnej orgabnizacji sie nie obejdzie.
Mamy domy dla dwóch grzywaczy i sznaucerka, po tym jak pójdą do tych domów przekażemy dane adresowe hodowli fundacji, która mam nadzieję położy kres temu co się tam dzieje.

Pies był BARDZO biedny, wystraszony, panicznie boi się dużych psów, ale powolutku się otwiera.
Bella Donna do dzisiaj siusia w domu :shake:[/quote]

o jasssny gwint

• 4 weeks later...
Posted

Niestety sunia wraca z adopcji.

Podobno nie potrafi utrzymać czystości w domu.

U pani Ani gdzie była na krótkim DT po 2 dniach załapała, że ma się załatwiać na zewnątrz, więc sama nie wiem jaka jest prawda...

Posted

[quote name='Neris']Niestety sunia wraca z adopcji.

Podobno nie potrafi utrzymać czystości w domu.

U pani Ani gdzie była na krótkim DT po 2 dniach załapała, że ma się załatwiać na zewnątrz, więc sama nie wiem jaka jest prawda...[/QUOTE]

Biedna suczynka :(:(:(

• 4 weeks later...
Posted

Hmmm,może wziąłby ją ktoś na dt i rzeczywiście sprawdził czy sika,czy nie. Bo to dość istotne ,żeby było wiadomo jak ją przedstawiać . W razie jeśli siusia to oddać do domu ,który nie boi się takich niespodzianek...

Posted

[quote name='Neris']Domu szuka również długowłosa miniaturowa jamniczka szorstkowłosa. Z rodowodem. całkiem fajna, z warunków domowych.[/QUOTE]

Ciekawa jestem jak wygląda taka jamnisia :)

Posted

[quote name='Isadora7']Ciekawa jestem jak wygląda taka jamnisia :)[/QUOTE]

DŁUGO DŁUGO DŁUGOwłosa.
Wiesz, że ja z racji zboczenia zawsze na hasło JAMNIK odpowiem SZORSTKOWŁOSY

• 5 weeks later...
Posted

Bella musi znaleźć inny dom.
Sądzimy, że na skutek błędów popełnionych przez nowych właścicieli sunia totalnie się wycofała, siedzi w szafie i boi się z niej wyjść bo w domu są dzieci, które ją przerażają :shake:.

Oprócz tego domu szukają dwa jamniki krótkowłose miniaturowe - rudy i pręgowany, championy Polski, samce absolutnie się wzajemnie nie tolerują, boję się żeby sobie czegoś poważnego nie zrobiły... proszę o rozpuszczenie wieści wśród znajomych.

Posted

Dziewczyny, proszę o zdjęcia jamników (jak najwięcej zdjęć, najlepiej po 3 każdej psiny, jeśli możecie) w wieku do 4lat -może któremuś się poszczęści.. Dziś muszę wysłać propozycje.. [B][COLOR=Blue][URL="http://www.dogomania.pl/threads/175988-Jest-fajny-domek-dla-suni-jamnika-ProszAE-o-propozycje-z-wawy-i-A-wiAE-tokrzyskiego"]mój wątek poszukiwawczy[/URL]

[/COLOR][/B][COLOR=Black]Pozwoliłam sobie zaproponować potencjalnej rodzinie Bellę.[/COLOR][B][COLOR=Blue]
[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='zoja.']Dziewczyny, proszę o zdjęcia jamników (jak najwięcej zdjęć, najlepiej po 3 każdej psiny, jeśli możecie) w wieku do 4lat -może któremuś się poszczęści.. Dziś muszę wysłać propozycje.. [B][COLOR=Blue][URL="http://www.dogomania.pl/threads/175988-Jest-fajny-domek-dla-suni-jamnika-ProszAE-o-propozycje-z-wawy-i-A-wiAE-tokrzyskiego"]mój wątek poszukiwawczy[/URL]

[/COLOR][/B][COLOR=Black]Pozwoliłam sobie zaproponować potencjalnej rodzinie Bellę.[/COLOR][B][COLOR=Blue]
[/COLOR][/B][/QUOTE]

[B]Rodzina musi mieć siadomość że Bella jest bardzo trudnym psem.[/B] [B]Więcej zapewne Neris opisze.[/B]

.

Posted

Niestety zdjęć nie mam i raczej mieć nie będę.
Szczególnie zdjęć samców - nie mam jak do tej pani pojechać a ona sama ma popsuty komputer. Są to w każdym razie championy Polski, a więc na 100% wyglądają jak rasowe jamniki...

Isadorko, ja nie mam tego maila opisującego zachowanie Belli. Ania go od razu wysłała do Ciebie. Ale według mnie to, że państwo się "przyzwyczaili" do tego, że sunia się tak panicznie boi nie jest żadnym argumentem. W tej chwili tego psa BOLI ŻYCIE i to musi się skończyć. Albo w jedną, albo w drugą...

Posted

[quote name='Neris']Niestety zdjęć nie mam i raczej mieć nie będę.
Szczególnie zdjęć samców - nie mam jak do tej pani pojechać a ona sama ma popsuty komputer. Są to w każdym razie championy Polski, a więc na 100% wyglądają jak rasowe jamniki...

Isadorko, ja nie mam tego maila opisującego zachowanie Belli. Ania go od razu wysłała do Ciebie. Ale według mnie to, że państwo się "przyzwyczaili" do tego, że sunia się tak panicznie boi nie jest żadnym argumentem. W tej chwili tego psa BOLI ŻYCIE i to musi się skończyć. Albo w jedną, albo w drugą...[/QUOTE]

Wiem, ja juz do Ani napisałam. Pani nadal zainteresowana adopcją. Pani mieszka sama, wie ze sunia zestresowana, nie ukrywałam, zniechęcałam raczej i straszyłam. Pani chce ją ratowac. Poprosiłam żeby sie przespała jeszcze do jutra. Mogłaby 30 przyjechać po nią. Behawior jest we Wrocku też. Do Ani już napisałam.

Posted

[quote name='Isadora7']Wiem, ja juz do Ani napisałam. Pani nadal zainteresowana adopcją. Pani mieszka sama, wie ze sunia zestresowana, nie ukrywałam, zniechęcałam raczej i straszyłam. Pani chce ją ratowac. Poprosiłam żeby sie przespała jeszcze do jutra. Mogłaby 30 przyjechać po nią. Behawior jest we Wrocku też. Do Ani już napisałam.[/QUOTE]

Oby tylko ta pani zechciałą ją oddać, bo ciągle zmienia zdanie.