Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:multi:Cieszę się,że udało mi się zmusić aparat do działania.Oto kilka fotek m.in. z dzisiejszego spaceru.

Egonek przyjął mnie do swojego M1:loveu:

Nasza Lenka zostawia interesujące zapachy!...Oj...chyba coś będzie?:crazyeye:

Pełen luzzz!Ech...to jest życie!:eviltong:

Ooo...jaka soczysta trawa jeszcze?

• Replies 452
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ruda tez uwielbia w swojej budce siedzieć, a Rambo zrobił sobie budkę w szafie. Oprócz tego oboje uwielbiają wylegiwac sie wtuleni w siebie na kanapie, czasem mnie wpuszczą.

Pełen luzzz!Ech...to jest życie!:eviltong:

też tak uważam.

Posted

Witam, wstyd mi, ze tak rzadko tutaj zaglądam:oops:, na labradory info też mnie nie widzą. Dwa dni temu minęły 3 miesiące jak zmarła moja mama (Pani Fida i Figi) i 6 miesięcy, jak przygarnęłam mojego smoka - Seagala, teraz 42 kg labradora. Przez ten czas tyle się wydarzyło, że mam wrażenie, że minęło duuuużo więcej czasu. Fiduś dobrze trafił, Iwonko jesteś wspaniała:iloveyou:, Ty i Twoja mama. Dziękuję Wam za wielkie serce dla Fidusia. I faktycznie schudł nam psiurek, figurkę ma super:multi:

Posted

Ooooo!:-o Dziękuję dziewczyny,że zaglądacie na nasz wąteczek.Fiduś jest wspaniały i kochany.Słuch mu wrócił,a nasze spacery do lasu uwielbia!Czasami,kiedy pada i wieje,planuję wyjście tylko z azjatką(dla niej pogoda nie gra roli:shake:)Jednak od kiedy Fido ma wolną rękę(bez smyczy)nie opuszcza żadnego spaceru.Jego zachowanie różni się bardzo od charakteru Egona(mój starszy jamnik),chętnie pogoni sarenki,obszczeka grzybiarzy,nie wspomnę o przypadkowo spotkanych psach, kotach i kurach.Ubiegłej niedzieli mogłam mieć ...rosół:cool3:.Irma,nie zdajesz sobie sprawy ile razy z moją Mamą ,wspominamy imię Twojej Mamy.Ona na pewno bardzo dbała o swoje jamniory,a my...cóż kontynuujemy jej dzieło.Zapewniam Cię,że Fiduś dobrze trafił i będzie z nami żył długo i szczęśliwie.Wierzę,że Figuni też niczego nie brakuje:roll:?

Posted

Isadora7 napisał(a):
Laijla nawet nie wiesz jak ja się cieszę, że chłopak trafił do Ciebie. Miałam dobre przeczucie od naszej pierwszej rozmowy.

Dziękuję Dorotko za miłe słowa,ja też się cieszę,że się sprawdziłam i że nie zawiodłam Fidelka i jego rodziny:loveu:.Również czekam na wieści z nowego domu Figi.Ciekawa jestem,czy i ona ukazała swoją drugą naturę?:evil_lol:Fido udowodnił,że ma też drugie oblicze i charakter,zupełnie odmienny od tego jaki pokazywał w starym domku:multi: m.in.nie warczy przy jedzeniu,je z jednej miski z moim Egonem,nie gania kotów(ale tylko rezydentów),śpi z Foresterem w jednym łóżku.Myślę,że każdy psiak potrafi się przystosować do nowych warunków,ważne tylko żeby dać mu odczuć że jest potrzebny i kochany przez nowych właścicieli:calus:

Posted

lajla2009 napisał(a):
Dziękuję Dorotko za miłe słowa,ja też się cieszę,że się sprawdziłam i że nie zawiodłam Fidelka i jego rodziny:loveu:.Również czekam na wieści z nowego domu Figi.Ciekawa jestem,czy i ona ukazała swoją drugą naturę?:evil_lol:Fido udowodnił,że ma też drugie oblicze i charakter,zupełnie odmienny od tego jaki pokazywał w starym domku:multi: m.in.nie warczy przy jedzeniu,je z jednej miski z moim Egonem,nie gania kotów(ale tylko rezydentów),śpi z Foresterem w jednym łóżku.Myślę,że każdy psiak potrafi się przystosować do nowych warunków,ważne tylko żeby dać mu odczuć że jest potrzebny i kochany przez nowych właścicieli:calus:

Pięknie napisane! :)

Posted

Dzisiaj u nas znów zaświeciło słonko,więc aparat też mógł iść z nami na spacer:p.Fiduś spokojnie mógłby być przewodnikiem po naszym lesie.Pewnie się czuje,zna każde drzewo,każdą dróżkę,którą odbywamy rytualny spacer,pamięta gdzie trzeba skręcić i gdzie ostatnio widział wiewiórkę czy sarenkę:evil_lol:.Dodam,że Fidel bardzo aktywnie uczestniczy przy robieniu jesiennych porządków w ogrodzie.Chętnie pomoże przy wykopywaniu marchwi,selerów czy buraków.Towarzyszy nawet przy napełnianiu opału do pieca.Widać,że są to nowe rzeczy w jego życiu i pilnuje żeby nie ominęły go jakieś "przyjemności".Na pewno pomagał wcześniej swojej Pani w kuchni...dobrze się w niej czuje:cool3:.Wie co to obieranie ziemniaków,smażenie kotletów czy lepienie pierogów.Zawsze jest na posterunku:diabloti:,kiedy w ruch idzie...lodówka.A teraz kilka zdjęć z popołudniowego spacerku...:eviltong:
[IMG]http://img502.imageshack.us/img502/4623/img0439o.jpg[/IMG]

[IMG]http://img408.imageshack.us/img408/2504/img0440n.jpg[/IMG]

[IMG]http://img62.imageshack.us/img62/2497/img0445n.jpg[/IMG]

• 2 weeks later...
Posted

JAK TO...!!!!Domagamy się wiadomości z domu FIGI!!Jeśli jej Pani nie może sama,to niech przekaże informacje przez osoby trzecie.FIDO czeka na info.Niedługo będzie dwa miesiące a my czujemy jakby FIDO był z nami od zawsze.On zresztą też!!!Szkoda,że nie możecie go zobaczyć,kochany psiurek!!!Zainteresowanych zapraszam do odwiedzin!!!Wkrótce nowe foty!

Posted

lajla2009 napisał(a):
JAK TO...!!!!Domagamy się wiadomości z domu FIGI!!Jeśli jej Pani nie może sama,to niech przekaże informacje przez osoby trzecie.FIDO czeka na info.Niedługo będzie dwa miesiące a my czujemy jakby FIDO był z nami od zawsze.On zresztą też!!!Szkoda,że nie możecie go zobaczyć,kochany psiurek!!!Zainteresowanych zapraszam do odwiedzin!!!Wkrótce nowe foty!

Popieram w całej rozciągłości, w każdym punkcie. No i czuję się zaproszona tak poza tym.

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='leni356']Fidusiu co słychać? :loveu:
A dziękuję!Żyje się powolutku.Teraz mam na imię Gucio.Mam dużo swobody,chodzę na spacery i wyleguję się na kolankach mojej nowej pani.Poza tym byłem bardzo zakochany...moja współmieszkanka azjatka miała właśnie TE DNI:cool3:

Posted

:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(
Nikt nie pamiętał o moich urodzinkach....Nikt nie zajrzał na wąteczek :bigcry::bigcry::bigcry:
Przykro mi bardzo...A moja nowa pani przygotowała:tort::BIG::eating::drink1:

Posted

A ja dołoże tort jamnika Czesia:
źródło: http://swiat.jamnika.net/page-101-Tort_urodzinowy_Czesia.html

"Składniki mojego psiego torcika (mogą być zupełnie inne, ja kierowałem się upodobaniami mojego jamniorka):
- chlebek tostowy
- żółty ser
- masło
- bazylia*
- pieprz mielony*
- pasztecik (w moim przypadku to pasztecik winston'a z indyka)
- paski suszonego mięsa typu "Pedigree Schmackos"
- suszone kiełbaski (np "Chrupiące kiełbaski dla psa" winston)
- plasterki polędwiczki lub innego mięska

Sposób przyrządzenia:
Za pomocą szklanki wycinamy w miarę idealne kółeczka z chleba tostowego, ich ilość musimy dostosować do wielkości tortu, a tą z kolei do wielkości naszego pupila (nie chcemy, żeby później leżał tydzień z wydętym brzuszkiem :)
Zaczynamy układać warstwy tortu: smarujemy pasztetem chleb, posypujemy startym żółtym serem, kładziemy kawałek polędwiczki- w ten sam sposób układamy kolejne warstwy; na wierzchu powinna się znaleźć kromka posmarowana pasztetem.
Wierzch tortu dekorujemy suszonymi kiełbaskami pokrojonymi w talarki, startym żółtym serem, bazylią i pieprzem
Boki tortu smarujemy masłem. Paski suszonego mięsa kroimy w kwadraciki i dekorujemy brzegi.
Wbijamy świeczkę, podpalamy i urodzinowy tort gotowy".

(*Uwaga: psom nie powinno się podawać przypraw)

Posted

Dziękuję leni356:loveu: ,dziękuję Isadora7:multi:
A torcik wg przepisu Czesia moja Pani przygotuje na 14 urodzinki mojego kumpla Egona:hand:(11 lutego:razz:)
Miło,że zajrzałyście!!!POZDRAWIAMY!:gent:

• 1 month later...
Posted

leni356 napisał(a):
Ciekawa jestem co słychać u Figi. Może ktoś ma telefon i mógłby poprosić o jakieś info o jamnisi

Witam wszystkich serdecznie w Nowym Roku!Wpadłam na chwilkę poinformować,że Fido-Gucio ma się dobrze i na pewno jest z nami szczęśliwy.Przyznam szczerze,że nie bardzo podoba mi się nowa forma Dogo,prześladują mnie reklamy,które skutecznie zniechęcają do czytania:angryy:.Poza tym mam problem z wstawianiem zdjęć,więc moje krótkie info na razie musi Wam moi drodzy wystarczyć...:lol: